Zijn Maine Coon katten goede binnenkatten?

Maine Coons zien er wild uit en hebben een bijpassende wilde afkomst, dus het is heel redelijk dat nieuwe eigenaren zich afvragen of Maine Coon katten goede binnenkatten zijn.

Deze vraag is van bijzonder belang voor mensen die een binnenkat willen houden, aangezien de mysterieuze oorsprong van dit ras en de grote omvang vaak een reden tot bezorgdheid zijn bij mensen die voor het eerst een kat kopen.

Maine Coon katten zijn ideale binnenkatten, mits er voldoende vertier is en voldoende plaatsen om te klimmen. Hun relaxte persoonlijkheid helpt hen zich aan te passen aan het leven als binnenkat, mits aan hun behoeften wordt voldaan. Veel mensen houden hun Maine Coons binnenshuis om ze te beschermen tegen gevaren van buitenaf en om te voldoen aan contracten met fokkers.

Als je een kattenfanaat bent die zich afvraagt of je een perfect thuis zou kunnen geven aan een Maine Coon, zijn er een paar dingen die je eerst moet begrijpen over dit specifieke rashondenras, voordat je de beslissing neemt om een Maine Coon binnenshuis te houden.

Dit bericht zal alles bespreken wat je moet weten over het binnenshuis houden van Maine Coon katten om je te helpen beslissen of het de juiste optie voor je is.

Zijn Maine Coon katten goede binnenkatten?

Het Maine Coon kattenras is nog steeds een van de meest geliefde kattenrassen ter wereld.

Deze katten zijn aanzienlijk groot en hebben een kenmerkend uiterlijk, waardoor ze gemakkelijk te onderscheiden zijn van andere kattenrassen.

Raszuivere Maine Coon katten hebben een prachtige ruige vacht en meestal, komen met een premium prijskaartje aan te passen. Lees mijn gids over hoeveel Maine Coon kittens kosten.

Als ras hebben Maine Coon katten een mysterieuze oorsprong. Dit belemmert echter geenszins hun steeds groeiende populariteit. Integendeel, de laatste jaren hebben raskatten van het ras Maine Coon zelfs een piek in populariteit gekend en zijn nu het op één na populairste kattenras, alleen verslagen door de Siberische.

Een van de factoren die bijdragen aan hun populariteit is het feit dat ze gemakkelijk in de omgang zijn en zich in verschillende leefomgevingen kunnen aanpassen.

Hoewel het Maine Coon kattenras historisch gezien in de wildernis is geëvolueerd en buiten goed kan gedijen, geven veel eigenaren er de voorkeur aan hun Maine Coon katten binnenshuis te houden, met name in de Verenigde Staten.

Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat zij een zeer begeerd ras zijn en er bekend om staan gestolen te worden wanneer zij alleen buiten ronddwalen.

Hoewel dit in het Verenigd Koninkrijk een minder groot probleem is, moeten eigenaars daar toch waakzaam blijven.

In antwoord op de vraag kan dus worden gesteld dat, mits een eigenaar zijn Maine Coon kat voldoende verrijking en ruimte geeft, deze grote katten prachtige binnenkatten zullen zijn.

De meeste Maine Coons hebben een redelijk relaxte persoonlijkheid, zijn zeer sociaal, en zijn geweldig met kinderen en andere huisdieren. Dit maakt ze bij uitstek geschikt om binnenshuis te leven.

Dit ras is ook zeer intelligent, wat betekent dat u uw kat kunt trainen om binnenshuis te blijven, mocht u dat willen.

Als alternatief kunt u uw tuin afbakenen met kippengaas of een hek, of een catio installeren, zodat uw kat de buitenwereld veiliger kan ervaren.

Redenen om uw Maine Coon kat binnen te houden

Als u overweegt om uw Maine Coon kat al dan niet binnen te houden, volgen hier enkele belangrijke redenen waarom Maine Coons vaak binnen worden gehouden.

1. Criminelen stelen ze voor wederverkoop

Maine Coon katten zijn erg duur. Zie de laatste Maine Coon kitten en kat prijzen hier.

Met de gemiddelde prijs van een raszuiver Maine Coon kitten variërend van $800 tot meer dan $2.500, mag het geen verrassing zijn dat er elk jaar veel Maine Coon katten gestolen worden.

Als zodanig is het alleen buiten laten van uw Maine Coon kat een risico voor criminelen om hem te stelen.

Soms hoeft het niet eens een crimineel te zijn. Elke kattenfanaat kan uw mooie kat tegenkomen en besluiten hem mee naar huis te nemen zonder dat u het weet.

Om te voorkomen dat u uw Maine Coon kwijtraakt, moet u de kat binnenshuis houden.

2. Naleven van fokkerscontracten

Als raskat, zal uw Maine Coon waarschijnlijk geleverd worden met contracten van de fokker.

In de meeste gevallen vereisen fokkerscontracten dat nieuw verworven Maine Coons 100% tijd binnenshuis gehouden moeten worden.

3. Lager risico op verwondingen

De buitenwereld is ontzettend gevaarlijk voor uw Maine Coon kat.

Als uw Maine Coon naar buiten gaat, kan hij roofdieren tegenkomen of zelfs vergiftigd worden.

4. Lager risico van verdwijnen

Naast het risico dat criminelen uw Maine Coon stelen om door te verkopen, kan een Maine Coon eigenlijk gewoon afdwalen en verdwalen, als hij buiten vrij mag rondlopen.

In de buitenwereld zouden reddingswerkers uw dierbare kat voor een zwerver kunnen aanzien en hem adopteren of euthanaseren.

5. Lager risico op ziekte

Hoewel Maine Coons zijn geëvolueerd als wilde katten, is het algemeen bekend dat buitenkatten een veel hoger risico lopen om ziektes op te lopen van andere katachtigen, of van het eten van zieke prooi.

Uw Maine Coon binnenshuis houden is een goede manier om te voorkomen dat uw kat ziektes en parasieten oploopt.

Kunnen Maine Coons naar buiten?

Er zijn veel risico’s verbonden aan het buiten laten van uw katten. Maine Coon katten binnen houden is dus een goede manier om hun veiligheid te waarborgen. Gelukkig is het heel eenvoudig om binnenkatten te verrijken.

Echter, de beslissing is uiteindelijk aan elke individuele eigenaar, tenzij u een fokkerscontract heeft getekend waarin staat dat u uw Maine Coon 100% van de tijd binnen zult houden.

Maine Coon katten hebben ook persoonlijkheden waardoor ze in de meeste huishoudens passen.

Voor eigenaren die zich voor het eerst afvragen zijn Maine Coon katten binnenshuis, hier zijn enkele van de eigenschappen die het Maine Coon kattenras perfect maken om binnen te houden:

1. Zeer sociaal

Maine Coon katten zijn van nature gemakkelijk in de omgang en kunnen gemakkelijk opschieten met familieleden, en zelfs met vreemden.

In tegenstelling tot veel andere kattenrassen, zijn ze niet op hun hoede voor mensen.

2. Goed met kinderen en andere huisdieren

De Maine Coon kat staat bekend als de zachtaardige reus, om zijn zachte temperament.

Ze schieten snel op met andere huisdieren en met hun relaxte aard zijn ze geduldig en lief voor kinderen.

3. Ze zijn niet plakkerig

Hoewel Maine Coon katten van interactie met hun mensen houden, staan ze er niet om bekend aanhankelijk te zijn.

Ze zijn onafhankelijk en zullen vaak iets te doen vinden wanneer hun baasjes het druk hebben.

4. Ze zijn zeer intelligent

Deze indrukwekkende katten staan bekend om hun bovengemiddelde intelligentie, wat betekent dat ze vrij gemakkelijk te trainen zijn in verhouding tot de meeste andere kattenrassen.

Met positieve bekrachtiging kunt u uw Maine Coon kat trainen om van de tafel en andere oppervlakken te blijven die riskant kunnen zijn.

Door ze te voorzien van veel speelgoed en andere accessoires zoals kattenbomen kunnen ook helpen om ze weg te houden van waar u niet wilt dat ze gaan.

5. Ze zijn energiek

Met hun gespierde, breedgebouwde lichamen zijn Maine Coons ook erg energiek en raken snel verveeld, vooral als er niet voldoende ruimte is om te spelen.

Om deze reden moet u, voordat u een Maine Coon kat in huis neemt, ervoor zorgen dat u een behoorlijke hoeveelheid ruimte in uw huis hebt waar de kat kan rondlopen en rennen. Dit is van vitaal belang omdat het hun aandacht zal afleiden van breekbare voorwerpen en uw meubels, die ze kunnen vernielen terwijl ze een manier zoeken om hun energie kwijt te kunnen.

Als u geïnteresseerd bent om te begrijpen hoe destructief deze grote katten zijn, zorg dan dat u leest dit artikel.

Heb je ruimte voor een Maine Coon?

Maine Coon katten staan bekend als zeer energiek en speels, een gedragseigenschap die hun hele leven blijft bestaan.

Om deze reden hebben ze veel ruimte nodig om:

Als u van plan bent om uw Maine Coon kat binnenshuis te houden, is het uiterst belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid ruimte die u hebt.

Voor degenen onder jullie die wanhopig op zoek zijn naar een Maine Coon kat, maar in een appartement wonen, lees dit artikel dat ik schreef over of Maine Coon katten in een appartement kunnen leven, gelukkig.

1. Breng de wildernis in uw huis

Voordat u een Maine Coon kitten of kat mee naar huis neemt, moet u er zeker van zijn dat u de wildernis ook in uw huis kunt brengen!

Gelukkig zijn er veel dingen die je kunt doen om je huis een perfect thuis voor een Maine Coon te maken, waarbij je ervoor zorgt dat het welzijn van je kat wordt beschermd, zonder dat kattenproducten je huis overnemen.

Ten eerste moet je een redelijke hoeveelheid ruimte hebben en voldoende mogelijkheden om de hersenen van je Maine Coon en hun natuurlijke nieuwsgierige neigingen bezig te houden, terwijl je de katachtige ook weghoudt van breekbare voorwerpen en je dure meubels.

2. Kattentorens

Maine Coons zijn niet alleen opmerkelijk speels, het zijn ook uitstekende klimmers en ze krabben graag, zelfs als hun nagels geknipt zijn.

Als uw kat uitsluitend binnenshuis blijft, zult u een kattenboom moeten kopen of bouwen om de katachtige eindeloos veel speelplezier te geven.

Dit zijn mijn favoriete extra grote krabpalen, bij uitstek geschikt voor het Maine Coon kattenras.

3. Krabpalen

Verder zult U een krabpaal moeten aanschaffen of een dik kleed aan de muur moeten lijmen.

Dit zal uw Maine Coon iets geven om aan te krabben wanneer ze daar zin in hebben.

Ik heb dit gekocht extra grote krabpaal van Amazon, en het is een totale uitkomst.

Ja, het was zeker niet goedkoop. Maar het is elke cent waard geweest omdat het ‘Pippin’, onze Maine Coon kater, in staat stelt zich hoog uit te rekken en zijn klauwen bij te houden.

De paal is ook echt zwaar, en in tegenstelling tot de kleinere palen die we eerder hebben gehad, is onze Maine Coon niet in staat geweest om deze paal om te gooien.

Wat het krabben betreft, is het raadzaam dat u uw Maine Coon kitten van jongs af aan traint, zodat het zich aan de aangewezen krabplaatsen kan houden; anders kan het aan uw dure meubels krabben.

Meer informatie over hoe destructief dit grote kattenras kan zijn.

4. Beste Maine Coon Kattenspeelgoed

Naast het investeren in een kattenboom en een krabpaal, moet u uw kat ook voorzien van voldoende speelgoed en puzzels om uw slimme Maine Coons jachtinstincten, en speelse naturen te bevredigen.

Met Maine Coons kun je niet fout gaan met dynamisch en onvoorspelbaar speelgoed, zoals deze.

Voor spannende uitdagingen kunt u holle speeltjes laden met de favoriete traktatie van uw Maine Coon en de kat laten werken voor de traktatie.

5. Frisse lucht en zonneschijn

Maine Coon katten hebben omwille van hun gezondheid frisse lucht en zonneschijn nodig.

Ze genieten ook van het zien van vogels door de ramen.

Om uw Maine Coon binnenshuis gelukkig te houden, zult u haar een paar raamstoelen moeten aanschaffen, die hen een manier geven om naar de natuur en vogels om hen heen te kijken.

U moet natuurlijk ook een raam open laten, met een kattennet dat de uitgang afdekt, om de circulatie van frisse lucht te bevorderen.

6. Ruimte

Hoewel Maine Coon katten niet agressief zijn, hebben ze graag een ruimte die aanvoelt als hun eigen.

Dit betekent dat ze het niet naar hun zin zullen hebben als je in een krap appartement woont.

De beste vuistregel is om er zeker van te zijn dat je genoeg ruimte hebt voor je grote kat, voordat je er een aanschaft of adopteert.

Kan ik mijn Maine Coon alleen laten?

Als u net een Maine Coon kat hebt aangeschaft en gewoonlijk veel tijd aan het werk bent, zult u zich waarschijnlijk afvragen:

Hoe lang kun je een Maine Coon alleen laten? Of, Hebben Maine Coons verlatingsangst?

Maine Coons staan er niet om bekend aanhankelijk te zijn, maar ze gedijen op sociale interacties.

Als je lange uren werkt of te veel van je tijd weg van huis doorbrengt, betekent dit dat een Maine Coon misschien niet de juiste gezinskat voor je is.

Als je echter hunkert naar het bezitten van een Maine Coon en bang bent dat je Maine Coon misschien veel tijd alleen doorbrengt, overweeg dan de aanschaf van een andere kat of een hond om je Maine Coon gezelschap te houden.

Houd uw binnenkat gelukkig

Maine Coons kunnen perfect gelukkige binnenkatten zijn.

Dat gezegd hebbende, de truc om je kat binnenshuis gelukkig te houden is door hem goed te verzorgen. Dit is wat u moet doen.

Uw binnenkat Maine Coon is immers afhankelijk van u om alles te krijgen wat hij nodig heeft.

Als u moeite heeft om uw Maine Coon te vermaken, zijn hier enkele dingen die u kunt doen om uw kat tevreden te houden:

  • Geef uw Maine Coon veel ruimte binnenshuis: Uw Maine Coon heeft veel ruimte nodig om te rennen, te verkennen en zich te bewegen. Als u ervoor zorgt dat uw kat genoeg ruimte heeft, zal dat hem een heel eind op weg helpen om gelukkig te blijven.
  • Krabpaal en Kattenboom kopen: Maine Coons hebben indrukwekkende klimvaardigheden en zullen het altijd op prijs stellen als ze een plek hebben om te klimmen. Dit zijn mijn favoriete extra grote krabpalen.
  • Hang Kattenspeelgoed Rondom Het Huis: Zoals de meeste kattenrassen, zijn Maine Coons gefascineerd door vormen en kleuren. Het ophangen van kleurrijk speelgoed op een redelijke hoogte kan helpen hun humeur op te krikken.
  • Interactief Speelgoed: Maine Coons staan bekend om hun betrouwbare jachtvaardigheden. Door ze interactief speelgoed te geven, kunnen ze hun jachtinstincten bevredigen en blijven ze gelukkig. Deze zijn mijn favoriete kattenspeeltjes aller tijden.

Maine Coon katten zijn erg speels, dus je moet ze veel mogelijkheden bieden om te spelen. Dit is belangrijk, want het houdt ze gelukkig en gezond.

Moeten Maine Coons naar buiten?

De keuze om een Maine Coon als binnen- of buitenkat te houden is een zeer emotioneel onderwerp waarover katteneigenaren vaak discussiëren.

Uiteindelijk is het aan elke individuele eigenaar om te beslissen, en is afhankelijk van waar de eigenaar woont, en hun individuele levensstijl keuzes.

Bijvoorbeeld, als je in een dichtbevolkte stad woont, is het niet aan te raden een Maine Coon vrij buiten te laten lopen. Ter vergelijking, als u afgelegen woont met een beperkt risico dat uw kat wordt aangereden door het verkeer, of dat voorbijgangers uw kat stelen, dan is het buiten laten lopen van een Maine Coon kat wel een mogelijkheid.

In feite, wanneer u overweegt uw Maine Coon al dan niet binnen te houden, moet u overwegen of Maine Coons graag naar buiten gaan?

Dit kan een zeer verwarrende vraag zijn om te beantwoorden als je bedenkt dat sommige mensen zeggen dat het binnen houden van katten met een afkomst die zo wild is, wreed is.

Hoewel de buitenwereld voor verrijking zorgt en uw kat meer vrijheid geeft, stelt het uw kat ook bloot aan veel risico’s.

Uw Maine Coon kat loopt het risico om tegen te komen:

  • Roofdieren
  • Vangst van Ziekten
  • Inname van vergiftigde prooi
  • Verdwijnend in de handen van criminelen

In Amerika vormen coyotes een ernstig risico, omdat ze bekend staan als prooien van Maine Coons.

Zullen Maine Coons weglopen?

Als uw Maine Coon altijd binnenshuis is, dan is de kans dat hij wegloopt erg groot, vooral als hij de kans krijgt; echter, niet alle Maine Coon katten zullen weglopen.

De meeste katteneigenaren met ongecastreerde Maine Coon katers hebben ten minste eenmaal de stress ervaren van hun kat die wegvluchtte, terwijl vrouwelijke Maine Coons zelden van huis weglopen.

Hoewel mannelijke Maine Coons er dol op zijn om hun huis te ontvluchten, doen ze dat soms gewoon omdat ze je willen volgen.

Ze kunnen ook uw huis ontvluchten tijdens de paartijd als ze een vrouwtjeskat in de buurt ruiken. Dus zorg ervoor dat u uw Maine Coon laat castreren op deze leeftijd.

Hier volgen nog enkele tips om ervoor te zorgen dat uw Maine Coon binnenshuis rustig is en niet wegloopt zodra de deur openstaat. Overweeg deze tips en alle andere die u kunt bedenken om te voorkomen dat uw kat van huis wegloopt:

1. Laat uw mannetjeskat steriliseren of laat zowel mannetjes- als vrouwtjeskatten

Een van de redenen waarom katten weglopen is om op zoek te gaan naar een partner. Als je niet wilt dat dit gebeurt, zorg er dan voor dat je uw kater laat castreren om hun verlangen om te paren te verminderen.

Als uw mannelijke Maine Coon niet gecastreerd is, en u vindt het niet erg dat uw kat zich voortplant, koop dan een vrouwelijke Maine Coon die ook in uw huis kan wonen. Uw Maine Coon kater zal dan automatisch een vrouwtje in huis zoeken wanneer hij de behoefte voelt om te paren.

Het bezit van zowel een mannelijke als vrouwelijke kat zal automatisch voorkomen dat uw mannelijke Maine Coon op zoek gaat naar een partner.

2. Ga voorzichtig om met vrouwelijke Maine Coons tijdens de zwangerschap

Veel poezen ontvluchten hun huis tijdens de late stadia van hun zwangerschap.

Hoewel sommige katten erg koel kunnen worden, zullen anderen rustiger oorden willen opzoeken en nesten bouwen terwijl ze zich voorbereiden op de bevalling.

Je kat tijdens de zwangerschap meer tijd alleen geven kan haar aanmoedigen om het huis niet te verlaten omdat ze zich thuis nog steeds op haar gemak voelt.

Daarnaast kunt u speciaal beddengoed voor uw kat klaarmaken en haar laten wennen aan het verblijf in de buurt van het beddengoed. Op deze manier zal uw kat zich veilig en op haar gemak voelen om te bevallen van de gemakkelijk voorbereide nestjes.

3. Verminder hun jachtinstincten

Katten zijn natuurlijke jagers, en ze zullen naar buiten willen om te jagen, wanneer ze de kans krijgen.

Probeer het jachtinstinct van uw kat te verminderen, zodat uw Maine Coon zijn drang om te jagen vermindert, door hem te voeren met een rauw vlees dieet of uw kat kopen interactief jachtspeelgoed.

4. Geef Uw Katachtige Meer Aandacht

Er zijn een heleboel levensaspecten die je aandacht vragen, en je bent misschien niet in staat om aan iedereen, en dier, in gelijke mate aandacht te geven. Echter, als u uw katachtige thuis wilt houden, moet u er een punt van maken hem meer aandacht te geven.

Dit komt omdat sommige katten gewoon wegvluchten op zoek naar aandacht wanneer ze zich verwaarloosd voelen door hun baasjes.

5. Geef uw Maine Coon kat een goede verzorging

Alle katten hebben goede verzorging en vertroeteling nodig.

Als u uw kat de verzorging ontzegt, merkt u het misschien niet wanneer hij complicaties ontwikkelt, zoals ziekte of verwondingen.

Katten die zich onbeheerd voelen wanneer ze ziek zijn, kunnen ervoor kiezen om weg te lopen en elders hulp te zoeken. Katten die goed behandeld worden wanneer ze ziek worden, zullen niet snel weglopen.

6. Houdt de deuren en ramen gesloten

De meeste katten zullen wegrennen door de ramen of deuren.

Om ervoor te zorgen dat uw kat binnenshuis blijft, is het raadzaam om alle deuren en ramen gesloten te houden, zodat uw Maine Coon geen ontsnappingsmogelijkheden kan vinden.

Als u met meerdere mensen samenwoont, herinner hen er dan aan om altijd de deuren en ramen op slot te doen.

Hoe lang leven binnenkatten?

Maine Coon katten leven gemiddeld 12,5 jaar, tot wel 15 jaar.

Binnen kunnen Maine Coons echter tot twee decennia leven, in tegenstelling tot andere buitenkatten die vaak maar maximaal één decennium halen.

Indoor Maine Coons leven meer jaren omdat ze onder iemands hoede zijn, en niet bedreigd worden door risico’s van buitenaf.

De eigenaars van indoor Maine Coons zullen meer middelen investeren in de gezondheid en voeding van deze rustige maar dure huisdieren, en dit geeft hen een grotere kans om langer te leven.

Niet alle gezonde Maine Coons zullen echter de leeftijd van twee decennia bereiken; sommigen kunnen de leeftijd van slechts 12 jaar bereiken, terwijl anderen een maximum van 17 jaar zullen bereiken.

Afhankelijk van de gezondheidstoestand, de gegeven verzorging en het dieet, zal een Maine Coon binnenshuis meer jaren leven dan de gemiddeld bekende levensduur van 12 – 15 jaar.

Of uw kat nu de leeftijd van twintig jaar haalt of niet, de waarheid is dat binnenkatten langer leven dan buitenkatten.

Zijn Maine Coons goed met andere katten?

Als u een kattenfokker of katteneigenaar bent die een Maine Coon wil toevoegen aan uw familie van andere kattenrassen, dan vraagt u zich misschien af, zijn Maine Coons katten agressief tegen andere katten?

Maine Coons staan bekend als zeer sociale katten met een laid-back temperament, en dus zijn ze zeer geschikt om met andere katten samen te leven.

In feite blijken Maine Coons het prettig te vinden in gezelschap van andere huisdieren te verkeren. Ze worden daarom beoordeeld als een van de meest vriendelijke en sociale kattenrassen, die zich kunnen vermengen met elk ander kattenras of dier (behalve knaagdieren).

Maine Coons zijn normaal gesproken niet agressief en zullen niet de eerste zijn die naar voren stapt voor een kattengevecht.

Hoewel ze bekend staan als zeer spraakzaam, zullen Maine Coons nauwelijks sissen naar hun baasjes of andere katten. In plaats daarvan lijkt het alsof dit kattenras graag bevriend raakt met elk ander beschikbaar wezen in plaats van een gevecht te beginnen.

Mannelijke Maine Coons zullen snel reageren op een nieuw persoon of een nieuwe kat in huis in vergelijking met de vrouwelijke Maine Coon die meer geneigd is om zich ‘katachtig’ en afstandelijk te gedragen.

Dit betekent echter niet dat vrouwelijke Maine Coons agressiever zijn dan hun mannelijke tegenhangers. Het vrouwtje is agressiever, ja, maar dit komt gewoon omdat het meer tijd nodig heeft om zich aan te passen en nieuwe omgevingen te accepteren en vrij om te gaan met elkaar in een nieuwe omgeving.

Conclusie

Omdat de Maine Coon een wild uitziend kattenras is, vragen veel nieuwe eigenaren zich af of Maine Coon katten goede binnenkatten zijn.

Deze grote katten hebben een ontspannen temperament, wat betekent dat ze in vrijwel elke omgeving passen, daarom hoeft u zich geen zorgen te maken over het binnenshuis houden van een Maine Coon kat.

Gerelateerde vragen

Houden Maine Coons van honden?

Maine Coons zijn erg sociaal en kunnen het meestal goed vinden met andere huisdieren, waaronder honden en andere katachtigen.

Hoe groot worden Maine Coon katten?

De Maine Coon is het grootste gedomesticeerde kattenras ter wereld en kan tussen de 8 en 25 pond wegen.

Plaats een reactie