Zijn goudsbloemen giftig voor katten? Wat te doen als de kat goudsbloemen heeft ingenomen?

Het hebben van een kat kan stressvol zijn, vooral als u of uw buren van tuinieren houden. Hoewel sommige planten, bloemen en kruiden uitstekend zijn in het bevorderen van een gezonde bodem en een perfect mini-ecosysteem, zijn er een aantal planten die buitengewoon giftig zijn voor katten en zelfs dodelijk kunnen zijn.

Goudsbloemen zijn een van de meest geplante bloemen in tuinen omdat ze briljant zijn en een verscheidenheid aan nuttige insecten aantrekken. Goudsbloemen zijn ook bekend om ongedierte zoals wormen af te weren.

Zijn goudsbloemen echter giftig voor katten?

Nee, goudsbloemen zijn niet giftig voor katten. Goudsbloemen worden ingedeeld in twee soorten: Calendula Officinalis, ook bekend als pot goudsbloemen, en Tagetes, ook bekend als Franse Goudsbloemen. Katten en honden worden beide niet beïnvloed door goudsbloemen. Franse goudsbloemen zijn giftig en zullen een milde vorm van maagklachten veroorzaken als ze door een kat of een hond worden geconsumeerd.

Dit artikel zal het hebben over hoe katten en goudsbloemen naast elkaar kunnen bestaan en dingen waar je op moet letten.

Zijn goudsbloemen giftig voor katten?