Welk geluid maakt een Maine Coon kat?

Maine Coon katten staan bekend als zeer vocale katachtigen, dus iedereen die van plan is er een mee naar huis te nemen zal ongetwijfeld graag willen weten welk geluid een Maine Coon kat maakt?

Het kennen van de Maine Coon geluiden is erg belangrijk omdat deze grote katten een heel repertoire aan geluiden hebben waarmee ze met hun baasjes communiceren. Het zal nuttig zijn om hun betekenissen te kennen.

Maine Coon katten zijn erg spraakzaam en tsjirpen, spinnen of trillen meestal om hun emoties, verlangen en gevoelens uit te drukken. Deze vocalisaties zijn een teken van geluk en tevredenheid, maar ze kunnen ook gehoord worden als uw Maine Coon honger, dorst of angst heeft. Een Maine Coon kat zal ook tsjirpen om uw aandacht te trekken.

Lees verder voor alles wat je moet weten over Maine Coon vocalisaties.

Welk geluid maakt een Maine Coon kat?

Beroemd als het grootste gedomesticeerde kattenras ter wereld, blijft de vorstelijk ogende Maine Coon kat een van de populairste kattenrassen in de Verenigde Staten en zelfs in de wereld.

Ze hebben een mysterieuze oorsprong, maar dat heeft dierenliefhebbers er nooit van weerhouden onvoorwaardelijk van ze te houden. Leer meer over hun mystieke afkomst in dit artikel schreef ik over de afkomst van dit kattenras.

Veel mensen houden van hun Maine Coon katten omdat ze zo’n lief en zachtaardig temperament hebben, gezinsvriendelijk zijn en een gedrongen, gespierd lichaam hebben.

Wat hun persoonlijkheid betreft, staan Maine Coon katten bekend als:

 • Zeer aanhankelijk
 • Loyaal
 • Friendly
 • Laid Back
 • Highly Intelligent
 • Gezellig
 • Nieuwsgierig
 • Speels
 • Hondachtige aanleg

Zeer spraakzaam zijn is een ander deel van de Maine Coon persoonlijkheid.

Maine Coon katten zijn zeer vocaal en maken een verscheidenheid aan vocalisaties om de hele dag met hun eigenaren te communiceren.

Veel eigenaren merken dat hun Maine Coons graag “gesprekken” met hen voeren. Deze grote katten gebruiken hun gevarieerde Maine Coon geluiden om hun:

 • Emoties
 • Verlangens
 • Gevoelens
 • Behoeften

In vergelijking met andere gedomesticeerde katten hebben Maine Coon katten een hogere stem, die uiterst schattig en verrukkelijk is. Bovendien maken Maine Coons niet de potentieel irritante miauwgeluiden die vaak met andere kattenrassen worden geassocieerd.

Als je van plan bent een Maine Coon kat mee naar huis te nemen, pas dan op dat deze schattige huisdieren met volharding zullen vocaliseren tot ze je aandacht hebben gewonnen. Hoewel dit misschien irritant klinkt, is hun vocale aard niet hinderlijk luidruchtig of lawaaierig. In plaats daarvan zoeken ze gewoon op een redelijke manier uw aandacht.

Maine Coon katten maken een enorm scala aan vocalisaties om verschillende situaties aan hun eigenaren te communiceren. Ondanks dat ze de grootste gedomesticeerde katten zijn, kunt u uw Maine Coon horen knorren, wat betekent dat hun geluiden niet zo vervelend zijn, tenzij het in de kleine uurtjes van de nacht is!

Naast deze geluiden kun je, als je een ongesteriliseerde vrouwelijke Maine Coon hebt, haar caterwauling geluiden horen maken als ze op zoek is naar een mannelijke Maine Coon kat, en schreeuwen tijdens de paring.

Net als andere katten, kan een Maine Coon schreeuwen terwijl ze in een gevecht is.

Bovenal staan Maine Coon katten bekend om het maken van tjilpende en trillende geluiden.

Maine Coons miauwen over het algemeen niet, tenzij ze die vaardigheid door een ander kattenras is aangeleerd of bepaalde gezondheidsproblemen hebben.

Vraagt u zich af hoe Maine Coons klinken of worstelt u om de taal van uw Maine Coon te vertalen?

Hier zijn geluiden die u vaak zult horen van uw Maine Coon kat:

Chirping

Maine Coon katten praten graag met hun mensen, en hun handelsmerk is het getjilp, dat hen onderscheidt van andere kattenrassen.

In de kern is een chirp een hoog en kort geluid dat het geluk van een Maine Coon aanduidt.

Meestal vogelachtig van aard en opmerkelijk schattig, is tjilpen een hoog “hallo” van Maine Coons aan hun baasjes.

Wanneer uw Maine Coon tsjirpt, klinkt het alsof hij de letter R rolt.

In de meeste gevallen maakt uw kat dit geluid wanneer hij zich opgewonden of gelukkig voelt, of u iets wil laten zien of een prooi wil besluipen.

Trilling

Trilling is een ander veel voorkomend geluid bij Maine Coon katten. Het geluid is min of meer een kruising tussen miauwen en spinnen.

Het treedt op wanneer je Maine Coon tjilpt en tegelijkertijd spint en heeft de neiging te eindigen als een vraag.

De kenmerkende Maine Coon’s triller is meestal een teken van tevredenheid.

Niet elke Maine Coon trilt echter, dus neem niet aan dat uw Maine Coon niet gelukkig is alleen omdat hij geen trillend geluid maakt.

Als u een fokker bent, zult u waarschijnlijk moederpoezen trillinggeluiden horen maken om de aandacht van hun kitten te krijgen, of hen op te roepen haar te volgen.

Huilen

Huilen is een storend Maine Coon geluid en een van de ongewenste gedragskenmerken die veel voorkomen bij Maine Coons.

Hoewel hun stem hoog, zacht en niet zo luid is als die van andere kattenrassen, kunnen ze in de kleine uurtjes van de nacht janken, wat erg vervelend kan zijn, vooral als je een lichte slaper bent.

Ongecastreerde en ongesteriliseerde Maine Coons hebben meer kans om te janken.

De Maine Coon vrouwtjes janken als ze loops zijn, terwijl de mannetjes janken als ze een loops vrouwtje ruiken.

Er zijn echter nog een paar andere redenen waardoor een Maine Coon kan janken, deze omvatten:

 • Eenzaam
 • Sad
 • Hongerig
 • Fysiek Gekwetst
 • Gestrest
 • Ziek
 • Scared

Als u geïnteresseerd bent om meer te weten te komen over hoe Maine Coon huilen te stoppen zorg ervoor dat je dit artikel leest dat ik geschreven heb.

Huilen

Maine Coon huilen is niet anders dan Maine Coon huilen.

Het huilen klinkt heel anders dan de gebruikelijke trillingen en tjilpen van het ras en komt voor als uw kat u mist.

Helaas kunt u uw Maine Coon kat onbedoeld aanmoedigen om te huilen, vooral als u op elke schreeuw reageert.

Voor meer Maine Coon huilfeiten en informatie, lees deze gids.

Sissen en spugen

Zoals we allemaal weten, hebben Maine Coon katten een zachtaardig temperament en zijn ze veel minder territoriaal dan andere rassen.

Dat gezegd zijnde, als u uw Maine Coon kat hoort sissen of spugen, is dat een zekere waarschuwing om te stoppen met wat u aan het doen bent en na te gaan wat er met uw kat aan de hand is.

Vaker wel dan niet betekent een Maine Coon sissen dat uw kat zich bedreigd voelt en kan terugvechten wat hem bedreigt.

Zorg er voor de veiligheid van uw kat voor dat u onmiddellijk reageert op het sissen of spugen van uw Maine Coons.

Kletsend

In zeldzame gevallen kan uw Maine Coon kat een ongewoon kletsend geluid maken.

Wanneer u uw Maine Coon hoort kletsen, is het waarschijnlijk dat de katachtige iets heeft gezien waarop hij kan azen, maar er niet bij kan.

Net als het normale getjilp en getril, wordt het kwetterende geluid beschouwd als een teken van opwinding, maar gepaard met een mate van stress van het niet kunnen vangen van de prooi.

Als je nog steeds niet zeker weet hoe een Maine Coon kat klinkt, bekijk dan zeker mijn korte video hieronder van ‘Pippin’ onze mannelijke Maine Coon kat die praat:

Maine Coon Talking

Waarom praten Maine Coons zoveel?

Maine Coons zijn een extreem vocaal kattenras.

Deze katten maken een breed scala aan geluiden, die sterk kunnen variëren, afhankelijk van wat de katachtige aanzet tot het maken van een geluid. Eén ding is echter het vermelden waard: deze grote katten zijn niet luidruchtig.

Maine Coon geluiden omvatten:

 • Trilling
 • Chirping
 • Howling
 • Huilen
 • Sissen en spugen

Zijn Maine Coons vocaler dan andere kattenrassen?

Het eenvoudige antwoord is ja, Maine Coons zijn extreem vocaal en meestal vocaler dan het gemiddelde kattenras.

Dus, waarom zijn Maine Coon katten zo vocaal?

Ten eerste, als je van plan bent om een Maine Coon te adopteren, is het belangrijk om je ervan bewust te zijn dat Maine Coon katten zeer sociale wezens zijn die graag interactie hebben met hun baasjes. Koop geen Maine Coon als je niet klaar bent om een praatgrage kat te bezitten!

Als je je afvraagt waarom Maine Coons spraakzaam zijn, is een eerlijk antwoord dat ze graag met hun baasjes communiceren. Inderdaad, een Maine Coon praat terug tegen hun eigenaar en tsjilpt naar vogels is een van de belangrijkste kenmerken van dit ras.

Maine Coon katten maken meestal tjilpen of trilgeluiden om hun geluk uit te drukken, maar er is ook een hele lijst andere redenen, die ervoor kunnen zorgen dat uw kat geluid maakt.

Hier zijn de belangrijkste redenen waarom Maine Coon katten zoveel praten:

1. Opgewonden of gelukkig

Van alle kattenrassen in de wereld zijn Maine Coons aantoonbaar het meest spraakzaam, en de nummer één reden voor hen om te praten is om hun gevoelens van opwinding te tonen.

Als deze katten blij of opgewonden zijn, tjilpen en trillen ze.

Als ze tevreden zijn, zullen ze spinnen.

2. Hongerig

Als katteneigenaar is het uw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat uw Maine Coon voldoende voedsel krijgt.

Wanneer uw Maine Coon honger krijgt, zal hij u eraan herinneren dat u lui bent geworden in uw rol.

Je moet ervoor zorgen dat je je Maine Coon kat de beste voer.

3. Dorstig

Maine Coon katten houden van water en zijn gefascineerd door alles wat met water te maken heeft.

Ze zijn heel goed in het communiceren wanneer ze dorst hebben maar geen water hebben.

Om uw kat gelukkig te houden en uitdrogingsverschijnselen te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat ze regelmatig water krijgen.

Ik raad aan om een kat water fontein zoals deze op Amazon, omdat Maine Coons graag uit stromend water drinken, in plaats van stilstaand water.

4. Ziek of pijnlijk

Wanneer uw Maine Coon kat pijn heeft of ziek is, zal hij waarschijnlijk luid en aanhoudend geluid maken.

Als u merkt dat uw kat een aanhoudend geluid maakt, neem dan contact op met uw dierenarts om onmiddellijk in te grijpen en uw kat te beoordelen.

5. Boos of geïrriteerd

Maine Coons hebben veel houding en maken graag lawaai als ze boos worden.

Wij noemen dit in ons huishouden ‘katachtigheid’!

6. Vechten tegen

Net als andere kattenrassen maken Maine Coons de volgende geluiden wanneer ze vechten met andere dieren of ontsnappen aan een roofdier:

7. Territoriaal

Wanneer u Maine Coon zich bedreigd voelt of wanneer hij op het punt staat met een ander dier te vechten, zal hij vrijwel zeker sissend en spugend geluid maken om u te waarschuwen.

Waarom tsjirpen Maine Coons?

Maine Coons staan bekend als een zeer vocaal kattenras dat graag met zijn baasjes praat.

Omdat tjilpen een van de kenmerkende Maine Coon eigenschappen is, zou iedereen die van plan is een Maine Coon kat te kopen zich kunnen afvragen waarom Maine Coons piepen?

In de meeste gevallen piepen Maine Coons als ze blij zijn of op het punt staan een vriendschappelijk gevecht aan te gaan met een soortgenoot.

Dat gezegd zijnde, zijn hier enkele andere redenen waarom Maine Coons piepen.

Een Maine Coon zal piepen wanneer:

 • Ze blij en opgewonden zijn
 • Ze zien een prooi
 • Ze willen een gevecht beginnen
 • Ze willen aandacht
 • Gestreste

Een kat begrijpen is altijd al lastig geweest. Hoewel Maine Coon getjilp vaak een teken van geluk is, is dat niet altijd het geval.

Dat gezegd hebbende, als u merkt dat uw Maine Coon kat luid en aanhoudend tjilpt, zelfs wanneer hij veel aandacht krijgt, moet u een reis naar uw dierenarts overwegen.

Soms kan een Maine Coon tsjirpen vanwege andere onderliggende problemen. Dit zijn de top 7 Maine Coon gezondheidsproblemen om alert op te zijn.

Waarom huilen Maine Coons?

Maine Coon katten kunnen soms huilen, vooral ’s nachts.

Dit ongewenste gedrag kan worden uitgelokt door een aantal zaken.

Als u merkt dat uw Maine Coon te vaak schreeuwt, zijn hier enkele mogelijke oorzaken:

 • Hunkeren naar aandacht: Maine Coon zijn zeer sociale wezens en kunnen voortdurend schreeuwen om de aandacht van hun eigenaar te trekken.
 • Niet gesteriliseerd of gecastreerd: Vrouwelijke Maine Coons staan erom bekend dat ze meer huilen dan hun mannelijke soortgenoten, en een van de belangrijkste redenen voor het huilen is wanneer ze loops zijn. Mannelijke Maine Coons schreeuwen eerder als ze een loops vrouwtje in de buurt ruiken.
 • Stress, verlatingsangst en eenzaamheid: Maine Coons houden van praten en interactie met hun mensen. Als ze echter te lang alleen gelaten worden, voelen ze zich eenzaam en raken ze gestrest. Hierdoor kan uw Maine Coon gaan janken. Soms kan uw kat ’s nachts huilen als u slaapt, gewoon omdat hij u mist.
 • Medische problemen: Sommige medische problemen, vooral die welke geen vroege tekenen vertonen, kunnen ervoor zorgen dat uw Maine Coon kat gaat schreeuwen. Oudere katten schreeuwen soms als ze cognitieve problemen hebben.

Maine Coons janken vaak ’s nachts als ze hun mensen beginnen te missen.

Hoewel het heel verleidelijk kan zijn om bij je kat te gaan kijken, wordt het sterk afgeraden om meteen te verschijnen. De reden hiervoor zou zijn dat het geven van aandacht aan uw Maine Coon elke keer dat hij jankt, de katachtige juist leert om vaker te jammeren. In feite is het een aangeleerd gedrag.

Maine Coons zijn immers zeer intelligente katachtigen en zullen zich snel realiseren dat huilen hen de aandacht oplevert die ze willen.

Gezien het feit dat janken erg vervelend kan zijn, is het een goed idee om alles te doen wat kan helpen om het janken van je Maine Coon te stoppen. Lees dit artikel over Maine Coon jankenom uw volgende stappen uit te werken.

Maine Coon Crying

Maine Coon crying is niet anders dan yowling, wat in wezen een langgerekt geluid is.

Als zodanig is het veilig om te zeggen dat de oorzaken van Maine Coon huilen dezelfde zijn die een Maine Coon kat aanzetten tot huilen.

Hier zijn 10 Oorzaken van Maine Coon Cryingdie u misschien wilt leren kennen.

Waarom maken Maine Coons rare geluiden?

Maine Coons maken geen rare geluiden, ze maken gewoon tjilpende en trillende geluiden.

Voor het grootste deel, als uw Maine Coon het niet kan laten om te vocaliseren, zal hij tsjirpen of trillen.

Oorzaken van Maine Coon miauwen ’s nachts

Het is niet standaard voor Maine Coon katten om te miauwen. Dit betekent echter niet dat ze niet kunnen miauwen zoals andere katten.

s Nachts, in de duisternis, kunt u uw oudere Maine Coon horen miauwen.

In de meeste gevallen is dementie de belangrijkste factor waardoor oudere Maine Coon katten ’s nachts de volgende geluiden gaan maken. Dit komt omdat Maine Coons met dementie geen onderscheid kunnen maken tussen dag en nacht:

Maine Coon Kittens die praten

Gewoonlijk hebben Maine Coon kittens minder ontwikkelde longen die hen niet in staat stellen een luid geluid te produceren zoals andere volwassen katten.

Natuurlijk zullen ze nog steeds veel praten, net als oudere Maine Coon katten, maar hun stem is misschien niet zo luid.

Als u een nieuwe eigenaar bent van een Maine Coon kitten, vraagt u zich misschien af, op welke leeftijd beginnen Maine coon kittens te tsjirpen?

Er is geen bepaalde leeftijd voor Maine Coon kittens om te beginnen met chirpen. Ze zullen echter van hun ouders leren en beginnen te tsjirpen zodra ze de redenen daarvoor onder de knie hebben.

In de meeste gevallen chirpen ze wanneer:

 • Aandacht zoeken
 • Hongerig
 • Happy
 • Sick
 • Zeer opgewonden

Spinnen Maine Coon katten?

Maine Coons staan bekend als een uniek joviaal en spraakzaam kattenras. Ze produceren verschillende geluidsvariaties om hun eigenaars op de hoogte te brengen van hun verschillende behoeften.

Maar spinnen ze ook? Het eenvoudige antwoord is ja!

Maine Coon katten spinnen als ze dat zijn:

 • Gelukkig
 • Comfortabel
 • Feeling Loved
 • Veilig
 • Getting Attention

Je vraagt je misschien af wat een spinnend geluid is of je vraagt je af of je het wel of niet gehoord hebt.

Dierenonderzoekers verklaren een spinnend geluid als een geluid dat door de hersenen van een kat in gang wordt gezet, waarbij de hersenen dan een boodschap sturen naar de strottenhoofdspieren, die gaan trillen en zo het spinnend geluid produceren. De trillingen zijn zo intens en met een hoge frequentie van 100 plus oscillaties.

Sommige katteneigenaren en fokkers beweren dat Maine Coon niet spinnen, maar dit is absoluut een misvatting, want Maine Coon katten spinnen wel degelijk!

Als ze zich extreem gelukkig voelen, spinnen ze harder!

Raak echter niet in paniek, want de Maine Coon is over het algemeen niet zo luid, maar ze zullen luide geluiden produceren wanneer hun geluksgevoelens zeer intens zijn.

Miauwen Maine Coon katten veel?

Hoewel Maine Coons erom bekend staan dat ze veel praten, produceren ze geen miauwgeluid.

In sommige gevallen kan deze katachtige een geluid produceren dat kan worden verward met een Maine Coon luid gemiauw als het niet goed wordt gehoord.

In tegenstelling tot andere gedomesticeerde katten, miauwt dit stoere kattenras niet.

Ze geven de voorkeur aan trillen of tsjirpen als de meest gebruikelijke manier van communiceren met de eigenaren.

Waarom miauwen Maine Coons niet?

Deze grote katten worden vaak als enigszins uniek beschouwd omdat ze niet miauwen zoals “normale” katten.

In feite, tenzij uw Maine Coon leeft met een ander kattenras dat hen heeft leren miauwen, kan miauwen eigenlijk een teken van een probleem zijn.

Conclusie

Maine Coon katten zijn ongelooflijk spraakzaam en hebben een grote woordenschat, waardoor ze geweldige metgezellen zijn.

Als je van plan bent om een Maine Coon kat te kopen of te adopteren, maar je afvraagt welk geluid een Maine Coon kat maakt, hopelijk zal deze post je helpen het onderwerp beter te begrijpen, voordat je de grote beslissing neemt.

Belangrijk is dat, hoewel Maine Coon katten zeer vocaal zijn, hun stem niet steeds vervelender of irritanter wordt.

Plaats een reactie