Wat gebeurt er als je de snorharen van een kat knipt / trimt?

De stijve haren op het gezicht en de poten van je kat zijn niet alleen voor de show; ze hebben ook een praktisch doel. De snorharen van uw kat fungeren ook als GPS- en radarsystemen. De follikels en zakjes die de haren bevatten zijn diep, met verschillende zenuwuiteinden die communiceren met de hersenen van de kat.

Elke snorharen is ook uitgerust met een zintuiglijk orgaan. Het detecteert bewegingen in de atmosfeer om de kat te helpen bij het bepalen van zijn locatie en de aanwezigheid van andere dieren.

Je moet ze nooit trimmen, krullen, beitsen of anderszins manipuleren, omdat de snorharen van een kat extreem kostbaar voor ze zijn.

De vibrissae, of snorharen, zijn belangrijk voor het overleven van de kat. Ze helpen het bij het navigeren in het donker, het beoordelen van de afstand tussen objecten en zelfs het detecteren van de aanwezigheid van een roofdier.

Het lijken misschien stijve haren, maar ze zijn veel meer dan dat. Elke snorharen zijn bevestigd aan het spier- en zenuwstelsel en zijn zeer responsief en fijn afgestemd om signalen naar de hersenen te verzenden.

Wat gebeurt er als je een kattensnorharen snijdt