Waarom tsjirpen Maine Coons?

Heb je je ooit afgevraagd waarom Maine Coons tsjirpen? Is het omdat ze gewoon blij zijn je te zien, of proberen ze je te vertellen dat ze honger hebben?

Maine Coon katten zijn extreem vocaal, en gebruiken tsjirpen en trillen om hun behoeften kenbaar te maken. Getjilp of getril is vaak een teken van blijdschap en opwinding, maar kan ook gehoord worden als uw Maine Coon honger heeft, dorstig is, of van streek is. Maine Coons zijn sociaal, dus ze tsjirpen als ze aandacht willen. Maine Coons die lijden aan strottenhoofdverlamming zijn niet vocaal.

Voordat je wanhopig de gezichtsuitdrukkingen van je katachtige gaat scannen voor een antwoord, bedenk dan dat Maine Coons praten echt een normaal verschijnsel is, en meestal niet iets om je zorgen over te maken.

Dit komt omdat Maine Coon katten bekend staan als een spraakzaam kattenras, vaak een scala aan variërende vocale geluiden maken, zoals trills en tsjirpen naar hun eigenaren.

Maine Coon praten

Maine Coon katten staan bekend als een zeer luidruchtig kattenras dat graag en regelmatig met hun baasjes praat. Ze worden vaak beschouwd als enigszins uniek, omdat ze niet miauwen zoals andere katten, maar in plaats daarvan tsjirpen en trillen.

Waarom praten Maine Coons?

Waarom tsjirpen Maine Coons?

Er zijn verschillende redenen waarom Maine Coons tegen hun baasjes praten, of het nu is omdat ze opgewonden zijn, blij, hongerig, of gewoon omdat ze gezellig willen zijn.

Wat de reden ook is, een Maine Coon die praat is een prachtig geluid, en het is moeilijk om niet te houden van het delen van een gesprek met je favoriete katachtige vriend aan het eind van een lange dag op het werk.

De tabel hieronder geeft 12 redenen waarom Maine Coons praten:

Reden Beschrijving
Hungry Controleer het voederstation van uw kat, om er zeker van te zijn
dat ze genoeg eten hebben
Thirsty Zorg ervoor dat uw kat genoeg water heeft, om
te voorkomen dat ze uitgedroogd raken
Opgewonden Als een Maine Coon opgewonden is, dan…
tsjirp- en trilgeluiden om hun
plezier
Happy Een tevreden Maine Coon zal een
een variërende selectie van geluiden. Zij in het bijzonder
houden van spinnen wanneer hun eigenaar hen knuffelt
Aandacht Deze sociale wezens hebben zeer intelligente
gedachten. Ze hebben geleerd dat tjirpen en trillen
snel de aandacht van hun eigenaars zullen trekken
Speel Maine Coons spelen graag spelletjes, zoals ‘catch
het touwtje’, met hun familie. Ze zijn ook
bekend om het feit dat ze ‘kittenachtig lang in hun
volwassen levens, dus misschien willen ze gewoon iemand om mee te spelen.
met hen
Behandelt Uw kat is misschien op zoek naar traktaties!
Pijn Als uw Maine Coon zich verwond heeft, zullen ze
waarschijnlijk luidruchtiger zijn dan normaal, dus eigenaren
zich ervan bewust zijn dat er een probleem is
Sick Katten met pijn zijn vaak luidruchtiger omdat ze
proberen hun eigenaar duidelijk te maken dat ze ziek zijn
Angry
of Geërgerd
Maine Coons sissen of spugen zelden naar mensen,
maar zullen dat wel doen als ze bedreigd worden, of
niet blij zijn met wat je doet
Territorial Maine Coon katten zijn veel minder territoriaal dan
andere kattenrassen, in plaats daarvan geven ze er de voorkeur aan om
vrienden met andere dieren, dan te vechten. Jij
kan echter gesis en gespuug horen van
als zij zich bedreigd voelen door een onbekende
dier in de buurt
vechten Als uw kat ruzie krijgt met een andere kat,
zult u uw Maine Coon waarschijnlijk horen janken,
sissen en spugen
Waarom tsjirpen Maine Coons?

In gevallen waarin uw Maine Coon kat gewoon niet wil stoppen met communiceren met u, is het waarschijnlijk dat ze u iets proberen te vertellen. Zorg er in dit soort scenario’s voor dat u tegemoet komt aan al hun unieke fysieke, sociale en mentale behoeften:

  • Voedsel en Water: Controleer of ze genoeg voedsel en water hebben.
  • Liefde en genegenheid: Zorg voor het emotionele welzijn van uw kat, door hem liefde, genegenheid en 1-2-1 aandacht te geven.
  • Speel met uw Maine Coon: Speeltijd is gunstig voor zowel de eigenaar als de kat, omdat katten erom bekend staan dat ze de gevoelens van stress bij de mens verminderen.
  • Verzorg uw kat: Zorg ervoor dat de vacht van uw kat niet is gaan klitten. Als een kat niet in staat is om zijn geknoopte vacht te ontwarren, zal hij erg gestrest raken.
  • Letsel: Controleer of je Maine Coon niet gewond is. Kijk naar tekenen van mank lopen, schrammen, of pijn als ze bewegen.

Als geen van de bovenstaande punten relevant lijken, kan het zijn dat u een van de dagelijkse rituelen met uw kat bent vergeten, zoals het geven van traktaties voordat u naar bed gaat!

Een Maine Coons Taal Leren

Na verloop van tijd zullen eigenaren leren de verschillende Maine Coon geluiden die hun huisdier maakt te vertalen. Dit is mogelijk omdat Maine Coons zeer intelligente katten zijn, die vaak verschillende manieren vinden om hun baasje te laten zien wat ze willen.

Als je me niet gelooft, kijk dan maar eens naar mijn eigen persoonlijke ervaring hieronder:

Mijn Maine Coon loopt naar me toe, laat een aantal tsjirpen, en draait zich dan om en loopt naar zijn etensbak.

Hij stopt altijd op de route, draait zich om om te controleren of ik hem volg. Als ik niet doe wat hij wil, kijkt hij me aan en herhaalt dezelfde Maine Coon praat geluiden die hij eerder deed. Het voelt letterlijk alsof hij me de les leest als ik niet doe wat hij vraagt!

Ik heb zijn getjirp altijd vertaald als “kom op, mam, volg mij!”

Uiteindelijk zijn Maine Coons gewoontedieren. Dus, als je veel tijd met hen doorbrengt, zal het niet lang duren voor je hun individuele gedragspatronen opmerkt.

Bijvoorbeeld, de meeste katten hebben de neiging om op bepaalde tijden te eten, en leren snel wanneer hun baasjes meer bereid zijn om hen traktaties te geven! Door hun gedrag te leren, kun je hun taal veel gemakkelijker interpreteren.

Maine Coon Sprekende Video

Bent u geïnteresseerd in het kopen van een Maine Coon kitten, maar heeft u gehoord dat Maine Coon katten nooit stoppen met praten?

Als dit bekend klinkt, raak dan niet in paniek, want Maine Coon geluiden zijn helemaal niets om je zorgen over te maken. Het zijn zeker geen echt luide wezens zoals sommige mensen beweren, en ze stoppen zeker wel met praten!

Realistisch gezien kun je verwachten dat een Maine Coon kat van tijd tot tijd tegen je zal kletsen. Als je ervoor kiest om met je Maine Coon in gesprek te gaan, is het waarschijnlijk dat ze terug zullen reageren.

In sommige gevallen kan het voelen alsof je een volwaardig gesprek hebt met je Maine Coon!

Voor degenen onder u die graag willen begrijpen hoe een Maine Coon kat in het echt klinkt, kijk eens naar deze korte Youtube video van onze Maine Coon pratend met zijn eigenaar (mijn man). Ter referentie, onze Maine Coon is altijd spraakzaam geweest.

We moedigen Maine Coon praten actief aan, want we praten vaak terug tegen hem!

Maine Coon pratend tegen eigenaar

Als u geïnteresseerd bent in het bekijken van meer Maine Coon kat video’s, klik hier om doorgestuurd te worden naar de Maine Coon Centrale Youtube kanaal.

Vergeet niet te klikken op de grote rode ‘SUBSCRIBE‘ knop, zodat u op de hoogte wordt gehouden wanneer ik een nieuwe video uitbreng.

Maine Coon Verloren Stem

Waarom tsjirpen sommige Maine Coons niet?

Als uw Maine Coon is gestopt met praten of niet meer in staat is zijn gebruikelijke geluiden te maken, dan moeten eigenaren hem meenemen naar de dierenarts.

Hoewel er misschien niets aan de hand is, is het belangrijk dat de dierenarts een onderliggende ziekte uitsluit.

Een veel voorkomende oorzaak van stemverlies treedt op wanneer de stemband of het strottenhoofd van een kat is aangetast door laryngitis.

Zijn Maine Coon katten luidruchtig?

In de meeste gevallen zijn Maine Coon katten niet luidruchtig, maar hun willekeurige uitbarstingen van constant praten kunnen irritant worden voor mensen die niet gewend zijn om een Maine Coon te horen babbelen!

Over het algemeen echter, is deze vriendelijke grote kat blij om zich alleen met je bezig te houden wanneer ze iets nodig hebben, of wanneer ze genegenheid willen tonen, of genegenheid willen ontvangen. De rest van de tijd zijn ze meer dan blij om je rustig van kamer naar kamer te volgen en aan je voeten te liggen als je gaat zitten.

Als uw Maine Coon spreekt, zult u merken dat hun stem bestaat uit tjirpen en trillers die heel zacht en zacht zijn, wat overeenkomt met hun relaxte, kalme en niet-agressieve aard.

Maine Coon Huilen

Het is zeer zeldzaam om een Maine Coon te horen janken.

Dit gebeurt meestal alleen als ze bedreigd worden door een ander dier, b.v. een kat of hond die hun territorium is binnengedrongen.

Maine Coon Overmatig miauwen

Maine Coons staan bekend om hun relaxte, vriendelijke houding. Ze praten graag met hun baasjes, maar over het algemeen wordt hun mate van praten niet als buitensporig beschouwd.

Er zullen echter altijd uitzonderingen op de regel zijn, en in deze situaties is het begrijpelijk waarom eigenaren een tikkeltje geïrriteerd kunnen raken!

Onderstaande tabel geeft de belangrijkste redenen aan waarom een Maine Coon kat overmatig miauwt:

Reden Uitleg
Gegroet
Jij
Maine Coons houden van menselijk gezelschap en
begroeten hun baasjes graag als ze arriveren
thuis komen. Het is waarschijnlijk dat uw kat gewoon laat zien
hun waardering voor u, en zegt ‘hallo’!
Hunger Controleer of de kat genoeg eten heeft
Dislike
hun voedsel
Katten kunnen kieskeurige eters zijn, dus verwissel hun eten
en kijk of uw Maine Coons overmatig
miauwen stopt
Thirsty Zorg ervoor dat de waterbak van uw kat vol zit met
zoet water, omdat ze niet graag drinken
vies water.

koop een waterfontein,
zoals deze van Amazonom ervoor te zorgen dat uw
kat een voortdurende toevoer van vers water heeft

Stressed Stress is een van de belangrijkste redenen dat een Maine
Coon overdreven miauwt naar zijn eigenaars.
Overweeg of veranderingen in uw huis
ervoor gezorgd kunnen hebben dat uw kat
gestresseerd, b.v. verhuizing, overlijden van een ander
huisdier, enz.
Pijn Lijkt uw Maine Coon pijn te hebben?
Vraag advies aan een dierenarts om dit probleem uit te sluiten
Ziek Een zieke Maine Coon zal meer luidruchtig zijn dan
een gezonde kat omdat ze de
de aandacht van hun eigen.

Vraag een dierenarts om de algehele gezondheid van uw kat te controleren,
omdat medische aandoeningen zoals nieren
ziekte en overactieve schildklieren worden gedacht
de hoeveelheid geluid van een Maine Coon
maakt

Aandacht Verveelde katten kunnen destructief worden, en de
Maine Coon kattenras is niet anders. Als uw
Maine Coon overmatig miauwt, zorg er dan voor dat ze
veel speelgoed en speeltijd hebben, om te stimuleren
hun geest te stimuleren en te voorkomen dat ze
verveeld
Lonely Maine Coon katten kunnen lijden aan symptomen
van verlatingsangst, net als mensen. Maak
dat uw kat genoeg menselijke
interactie krijgt, om aan zijn sociale behoeften te voldoen
Eigenaar
Reactie
Eigenaren moeten niet reageren op elke
geluid dat hun Maine Coon maakt, omdat
ze effectief hun kat leren dat
buitensporig miauwen altijd de
aandacht
Fokken Als je je kat niet gecastreerd of gesteriliseerd hebt
verwacht dan dat ze aanzienlijk meer
lawaai maken dan een kat die geweest is.

Vrouwtjes zijn luidruchtiger als ze krols zijn, en
mannetjes zijn luidruchtiger als ze een
loops vrouwtje ruiken!

Waarom tsjirpen Maine Coons?

Maine Coon Scheidingsangst

Maine Coon katten staan er om bekend dat ze extreem sociaal zijn.

In feite zijn ze anders dan de meeste andere kattenrassen, omdat ze er absoluut van houden om zoveel mogelijk tijd met hun menselijke familie door te brengen, in plaats van zich in een stil hoekje te verstoppen, zoals normale katten zouden doen.

Het is belangrijk dat een eigenaar elke dag quality time doorbrengt met zijn Maine Coon, aangezien dit ras hoge sociale behoeften heeft. Als ze lange tijd alleen gelaten worden, is het mogelijk dat uw Maine Coon verlatingsangst ontwikkelt, wat herkenbaar zou kunnen zijn doordat uw Maine Coon vaker tegen u praat.

Conclusie

Waarom tsjirpen Maine Coons?

Het praten van Maine Coons is heel gewoon, en niet vaak iets voor eigenaren om zich zorgen over te maken. Naarmate je Maine Coon opgroeit, zul je een patroon opmerken van wanneer ze graag praten, en wanneer niet.

Als eigenaar bent u het best geplaatst om op te merken wanneer uw kat zich niet normaal gedraagt. In dit soort gevallen moet u uw kat goed in de gaten houden en met hem naar een dierenarts gaan als het ongewone gedrag aanhoudt.

Plaats een reactie