Waarom miauwt mijn kat als ik nies? Is het bang?

Als er één ding is dat mijn kat religieus doet, is het om elke keer dat ik nies te miauwen. Is dat ook het ritueel van je kat? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Hier bespreek ik 10 mogelijke redenen waarom onze harige baby’s dit zichtbaar vreemde ritueel zouden kunnen hebben.

Als je video’s op YouTube opzoekt, is het duidelijk dat er een duidelijk verband is tussen de menselijke niezen en het kattenmiauw dat volgt – het lijkt zeker niet alsof het ooit toeval is.

Je kat miauwt als je niest omdat hij misschien schrikt of zich aan je ergert omdat hij zijn dutje verstoort.

Dat gezegd hebbende, we weten echt niet waarom katten dit soms doen. Samen met de vele andere eigenzinnige gedragingen van onze harige katachtige vrienden waar we nog geen definitieve verklaring voor hebben, blijft niezen elke keer dat ze worden opgepikt een mysterie dat onderhevig is aan speculaties.

Van gedrag dat niets met mensen te maken heeft – zoals constant spinnen, geobsedeerd zijn door touw, zuchten elke keer dat ze zitten of slapen, en kauwen op plastic, tot gedrag dat absoluut alles te maken heeft met de mensen in hun leven – zoals je volgen naar de badkamer, staren in een niet aflatende blik recht naar je, je handen likken, je oogleden likken, neuzen stoten en zelfs menselijke gezichten zachtjes aanraken met hun poten – katten zijn een aantal behoorlijk vreemde ballen!

Om meer te weten te komen over het gedrag van uw kat wanneer u niest of hoest, laten we het artikel verder lezen.

Waarom miauwt mijn kat als ik nies is het bang