Waarom katten naar het plafond staren! 5 absoluut nieuwsgierige redenen

Ben je nieuwsgierig geweest naar het mysterie achter die lange, aandachtige blikken van je kat; zijn of haar blik gefixeerd op een bepaald punt op het plafond of raam; maar als je het spoor van het zicht van de kat probeert te volgen, zie je lege ruimte?

Dat is inderdaad een van de griezelige onderdelen van het hebben van een kat. In dit artikel bespreek ik 5 mogelijke redenen waarom onze katten geobsedeerd zijn door deze gefixeerde blikken in het schijnbare niets.

Als je al geruime tijd een kat hebt, zul je bekend zijn met de mysterieuze blikken van je kat naar niets in het bijzonder. Hoewel dit rijke spookachtige inhoud heeft gegeven aan schrijvers van fictie, fantasy en horror, zal het ons beter doen als we vasthouden aan de wetenschap achter deze mogelijk spookachtige acties.

Katten kunnen in schijnbaar “niets” staren, maar ze zien eigenlijk dingen, zelfs in de ultraviolette spectra. Dus eigenlijk staren katten naar dingen die we fysiek niet kunnen zien.

Hoewel er niet veel dingen bekend zijn over het vreemde, eigenzinnige gedrag van katten, hebben we eigenlijk enkele studies die suggereren waarom katten de neiging hebben om zich te fixeren op een punt in de kamer of ergens in het algemeen waar er alleen lege ruimte is.

Waarom katten naar het plafond staren