Waarom bijt mijn kat in mijn haar? Ken deze grappige redenen!

Katten zijn ingewikkelde dieren. In bepaalde opzichten krijgt hun ambiguïteit een slechte rap: ze worden ervan beschuldigd ijdel te zijn of geen liefde te hebben, maar niets is minder waar. Katten zijn erg aanhankelijk, maar ze uiten hun liefde op verschillende manieren.

Je kat is dol op het kauwen op je haar omdat ze genegenheid moet uiten. Wanneer katten elkaar borstelen, kussen en knabbelen ze aan elkaar om een band op te bouwen en liefde te uiten.

Wederzijdse verzorging is een stressverlichtende activiteit die katten in staat stelt om zich met elkaar te verbinden en een gedeelde geur te produceren. Omdat je kat je beschouwt als een lid van haar sociale kring, zal ze je op dezelfde manier behandelen.

Hoewel honden hun vreugde graag uiten door met hun staart te kwispelen, je te slobberen met kusjes en je omver te rijden als je thuiskomt, nemen katten het graag op de koop toe.

Als je echter hun zelfvertrouwen hebt verdiend, kruipen ze naast je in bed terwijl je tv kijkt of op je tablet werkt, draaien ze zich om om je hun buik te laten zien en kauwen ze zelfs op je vacht!

Ja, de kat die op je haar kauwt, is een uiting van liefde.

Waarom bijt kat in mijn haar