Maine Coon verzorgingstips

Maine Coon katten moeten verzorgd worden! Hun lange haar kan gemakkelijk mat worden, dus is het noodzakelijk dat ze dagelijks (of op zijn minst wekelijks) worden geborsteld. Natuurlijk houden katten er meestal niet van om geborsteld te worden, en Maine Coons zijn niet anders, maar ze kunnen het zelfs prettig vinden als je ze eraan laat wennen.

Een liegende tabby maine coon op een vensterbank die geborsteld wordt met een borstel.

Er zijn bepaalde stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat de verzorgingstijd plezierig is voor u en uw kat!

Spring naar:

Begin jong

Als u uw kat laat wennen aan verzorging als ze jong zijn, zal dat hen helpen om met verzorging om te gaan. Ze vinden het meestal niet erg om geborsteld te worden rond de kop of de rug, maar wel rond de achterhand en de buik. Als u er jong mee begint, raken ze er gemakkelijk aan gewend.

Gebruik een zachte borstel

Een dagelijkse borstelbeurt met een zachte borstel is de beste manier om uw kat te borstelen. Harde haren kunnen de huid van de kat krabben, wat een slechte herinnering is voor de kat en toekomstige verzorgingssessies moeilijker maakt. Een zachte borstel die regelmatig wordt gebruikt, houdt het gematteerde haar op afstand en voorkomt dat de gevoelige huid eronder wordt beschadigd.

Wees consequent

Een pluizige grijze maine coon verzorgd door een borstel.

Een van de beste tips als het gaat om het verzorgen van uw Maine Coon is om consequent te zijn. Als u vaak borstelt zal het haar geen kans krijgen om in de eerste plaats te matten. Het zal ook een deel van de normale routine van de kat worden.

Het haar knippen

De vacht aan de poten kan lang en hinderlijk worden voor de kat. Om ze te helpen de lengte beperkt te houden, zodat ze niet op zichzelf kauwen en met haarballen eindigen, kun je het haar met een schaar knippen. Soms vormt zich een mat en is het heel moeilijk om die eruit te krijgen, zodat je die er misschien uit moet knippen. Neem een fijntandige kam en houd die tussen de huid en de mat zodat je niet in de huid knipt en knip de mat er gewoon uit.

Baden

Het lijkt misschien een beetje vreemd om uw kat in bad te doen, maar Maine Coons hebben zoveel vacht dat baden hen echt kan helpen. Ze zijn erg rustig en kunnen worden getraind om het water te verdragen. U kunt ook kitty wipes kopen en ze een kleine beurt geven.

Klauwknippen

U kunt de klauwen van uw kat knippen met een speciale klauwenschaar die bij de meeste dierenwinkels te koop is. Als u dit niet graag doet, kan uw dierenarts het voor u doen of iemand aanbevelen die dat wel kan.

Plaats een reactie