Maine Coon Reddingscentra per Amerikaanse staat

Als je vastbesloten bent om een Maine Coon te krijgen, maar je kunt je de prijs die deze prachtige katten gewoonlijk vragen niet veroorloven, dan zijn Maine Coon rescue centra misschien je beste kans.

Maine Coon reddingscentra richten zich op het vinden van Maine Coons van gemengde rassen en raszuivere Maine Coons die nog steeds wachten op hun forever homes. Sommige reddingscentra werken op een vaste locatie, terwijl andere volledig online opereren. Maine Coons van reddingscentra kunnen moeilijker te vinden zijn, maar ze zijn aanzienlijk goedkoper.

Er zijn veel voor- en nadelen aan het adopteren van een Maine Coon uit een reddingscentrum. Deze waardevolle centra zijn echter beperkt waardoor het moeilijk kan zijn om er een bij u in de buurt te vinden.

Met veel onderzoek en een beetje geduld is het echter mogelijk om je droom om een Maine Coon uit een opvangcentrum te adopteren te verwezenlijken!

Denk je dat het adopteren van een Maine Coon uit een opvangcentrum een goede keuze is, maar maak je je zorgen om er een te vinden?

Als dit bekend klinkt, stress dan niet, want wij hebben al het onderzoek gedaan zodat jij dat niet hoeft te doen!

Lees verder om uit te vinden of er een Maine Coon reddingscentrum bij jou in de buurt is!

Maine Coon Reddingscentrum

De Maine Coon is een aanhankelijk, speels en mooi ras dat de laatste decennia exponentieel in populariteit is toegenomen.

Deze katten zijn natuurlijk ontstaan in de staat Maine en werden populair vanwege hun vermogen om op muizen, ratten en ander ongedierte te jagen.

Tegenwoordig worden ze echter steeds populairder vanwege hun unieke en aanhankelijke persoonlijkheden en hun enorme omvang.

Door de grote vraag naar dit ras kunnen Maine Coons echter erg duur zijn, variërend tussen $400 en $2,000 per kat.

Dit betekent dat ze niet noodzakelijk een goede financiële keuze zijn voor iedereen, wat teleurstellend kan zijn voor iemand die verliefd is geworden op het ras en vastbesloten is er een mee naar huis te nemen.

Gelukkig, als je een Maine Coon wilt, maar denkt dat je er geen kunt betalen, is er een andere optie voor je!

In plaats van er een te kopen, is het mogelijk om een Maine Coon Kat te adopteren!

Af en toe kunnen sommige gemengde of raszuivere Maine Coons worden afgestaan door hun vorige eigenaren, en ze kunnen in asielen terechtkomen, wachtend op hun forever homes.

Natuurlijk kan het lang duren om een Maine Coon te vinden die in een asiel is beland, en deze katten eindigen vaak als eerste om geadopteerd te worden.

Dat is waar Maine Coon reddingen om de hoek komen kijken. Met deze organisaties kun je goedkoop een Maine Coon adopteren, en een kat in nood voorzien van een liefdevol thuis.

Maine Coon reddingen kunnen op twee manieren werken. De eerste manier is via een enkel asiel, terwijl de tweede optie een redding is die online gevestigd is.

Single shelter Maine Coon rescues nemen alleen raszuivere of gemengde Maine Coons op, en bieden ze onderdak en verzorging totdat ze worden geadopteerd.

Sommige opvangcentra voor Maine Coons nemen ook andere kattenrassen op, zoals Ragdolls.

De andere optie is een Maine Coon redding die online opereert. Deze rescues werken samen met verschillende asielen en adverteren alle raszuivere of gemengde Maine Coons die binnenkomen. Op die manier kun je op de Maine Coon rescue site kijken en Maine Coons voor adoptie vinden in verschillende asielen en locaties.

Het grootste nadeel van Maine Coon reddingen is echter dat ze er maar weinig zijn.

Het komt niet vaak voor dat een Maine Coon ter adoptie wordt afgestaan, dus is het logisch dat er maar weinig Maine Coon-reddingen actief zijn.

Bovendien hebben deze asielen vaak een grote aanhang van mensen die allemaal wachten om zelf een Maine Coon te adopteren, dus het kan moeilijk zijn om er een in handen te krijgen!

Redenen om een Maine Coon kat te adopteren

Veel mensen kopen liever een Maine Coon van een fokker. Enkele redenen hiervoor zijn:

  • Stamboom status
  • Leeftijd
  • Uiterlijk

Als je een kat van een fokker krijgt, kun je ook veel kieskeuriger zijn over het soort kat dat je wilt, en je kunt ook een kitten krijgen dat je kunt zien opgroeien.

Dat gezegd hebbende, zijn er echter ook veel voordelen aan het adopteren van een Maine Coon!

Hieronder staan de belangrijkste redenen om een Maine Coon kat te adopteren, in plaats van te kopen bij een fokker:

1. Je kunt het leven van een kat redden

Talloze katten in asielen worden elk jaar geëuthanaseerd.

Veel mensen geven door de overheid gefinancierde asielen (ook bekend als “dodelijke” asielen) de schuld van het euthanaseren van katten, maar het is eigenlijk niet hun schuld.

Door de overheid gefinancierde asielen zijn verplicht om elke kat die op hun pad komt op te nemen, terwijl particuliere (of “no-kill”) asielen katten kunnen weigeren als ze niet genoeg ruimte hebben.

Het resultaat is dat door de overheid gefinancierde asielen uiteindelijk te weinig ruimte en middelen hebben en gedwongen worden oudere katten te euthanaseren die minder kans maken om geadopteerd te worden, om plaats te maken voor binnenkomende katten.

Hoe verleidelijk het ook is om een kat van een fokker te kopen, het is belangrijk om te erkennen dat er miljoenen katten in de wereld zijn die al een thuis nodig hebben!

Hoewel Maine Coons een populair ras zijn en de neiging hebben om vrij snel geadopteerd te worden, zijn er nog steeds veel oudere en gemengde ras Maine Coons die nog steeds wachten op een thuis.

Door te kiezen voor adoptie in plaats van een kat van een fokker te kopen, kunt u het leven van een kat redden!

2. Het is veel goedkoper

Het is mogelijk om een raszuivere Maine Coon te vinden voor slechts $400 tot $700, terwijl ze vaak ongeveer $1.000 tot $2.000 kosten als ze bij een fokker worden gekocht.

De belangrijkste reden dat de prijs zo hoog is, is dat Maine Coons erg gewild zijn.

De geregistreerde fokkers maken ook veel kosten om kittens van hoge kwaliteit te produceren.

Ter vergelijking, katten in asielen zijn aanzienlijk goedkoper, en kosten vaak tussen de 100 en 200 dollar!

Bovendien komen asielkatten met veel bonussen:

  • Asielen zullen katten steriliseren en castreren…
  • Vaccinaties geven
  • Microchips
  • Ontworming
  • Andere veterinaire kosten tot aan de adoptie.

Veel asielen bieden zelfs gratis of gereduceerde dierenartskosten voor de eerste maand nadat je je kat hebt geadopteerd!

3. Oudere katten hebben veel voordelen

Het is misschien verleidelijk om een kitten van een fokker te kopen, maar je moet een volwassen kat niet over het hoofd zien!

Kittens zijn vermoeiend en vergen veel werk.

Bovendien is het meestal het beste om twee Maine Coon kittens tegelijk te kopen, omdat ze een speelkameraadje nodig hebben voor een goede socialisatie, en het is nog duurder om twee Maine Coons te kopen!

Hoewel Maine Coons bekend staan om het behoud van een lieve, kittenachtige persoonlijkheid tot ver in hun volwassen jaren, worden ze aanzienlijk milder naarmate ze ouder worden.

Heeft u liever rustige schootkatten dan onstuimige kittens? Zo ja, dan is het misschien in uw belang om een Maine Coon te adopteren in plaats van er een van een fokker te kopen.

Ten slotte zijn volwassen katten al goed zindelijk en hebben ze niet langer alle speciale zorg nodig die kittens nodig hebben.

Volwassen katten zijn beduidend minder werk, maar bieden evenveel liefde en genegenheid!

4. Je kent de persoonlijkheid van je kat.

Een kat adopteren uit een asiel betekent dat u uw kansen vergroot om de perfecte kat te vinden die bij uw persoonlijkheid past!

De meeste kittens hebben vrijwel dezelfde persoonlijkheid en brengen al hun tijd door met spelen en rondrennen.

Het kan jaren duren voordat een kat zijn ware persoonlijkheid krijgt, en als uw kitten eenmaal volwassen is, beseft u misschien dat het niet helemaal het soort kat is waar u op hoopte.

Als je een kat uit een asiel adopteert, kun je de medewerkers precies vragen wat de persoonlijkheid van die kat is.

Je kunt ook tijd besteden aan het leren kennen van die kat en vroegtijdig beslissen of hij wel of niet bij je past.

Als je een oudere kat adopteert, weet je precies waar je aan begint, terwijl de aanschaf van een kitten meestal met veel risico en mysterie gepaard gaat.

5. Gemengde rassen zijn gezonder

Veel potentiële Maine Coon eigenaren zijn vastbesloten om een raszuivere kat te nemen. Er is echter een groot voordeel aan het adopteren van een kat van een gemengd ras!

Over het algemeen worden Maine Coons beschouwd als een van de stevigste en gezondste raskatten.

Toch hebben raskatten inherent meer kans op genetische aandoeningen.

Helaas resulteert het selectief fokken dat resulteert in de prachtige Maine Coon eigenschappen die we allemaal kennen en liefhebben, ook in een toename van gezondheidsproblemen door een gebrek aan genetische diversiteit.

Enkele van de gezondheidsproblemen waar Maine Coons vatbaar voor zijn, zijn:

Hoewel je het idee van een Maine Coon van een gemengd ras misschien niet leuk vindt, bieden ze eigenlijk het voordeel dat ze gezonder zijn.

Bovendien kan zelfs een Maine Coon mix net zo mooi zijn als een raszuivere, en ze hebben vaak veel van de persoonlijkheidskenmerken waar het ras zo populair om is! (bron 1).

Hoeveel kost het om een Maine Coon kat te adopteren?

Het is geen geheim dat de aankoop van een Maine Coon bij een fokker extreem duur is.

Maine Coons kunnen $400 tot $2000 kosten!

Wanneer je een kat uit een asiel haalt, zal de prijs echter precies hetzelfde zijn, ongeacht wat voor ras het is!

De meeste asielkatten kosten ergens tussen de 100 en 200 dollar. Kittens zijn meestal duurder, terwijl oudere katten minder duur zijn.

Deze kosten omvatten ook tal van voordelen, waaronder vaccinaties, sterilisatie of castratie, en een microchip.

Hier is een artikel over hoe een Maine Coon kat te adopteren:

Maine Coon Reddingsorganisaties

Als je je afvraagt, waar kan ik een Maine Coon Kat adopteren, dan zul je blij zijn te ontdekken dat er heel wat reddingsorganisaties in de Verenigde Staten actief zijn.

Het is een goed idee om lokale asielen of organisaties te onderzoeken die dichter bij huis zijn, maar misschien moet je een breder net uitgooien en verder weg reizen om een Maine Coon rescue te vinden.

Hier is een lijst van Maine Coon reddingen die te vinden zijn in de Verenigde Staten!

East Coast Maine Coon Rescue

De East Coast Maine Coon Rescue is een uitgebreide, online organisatie die opvangcentra doorkamt in verschillende staten aan de oostkust van Amerika.

Deze organisatie is gespecialiseerd in zowel raszuivere als gemengde Maine Coons, en ze zijn toegewijd aan het helpen van liefhebbers van dit ras met een voor altijd vriend!

Maine Coon Redding

De andere grote Maine Coon rescue in Amerika heet gewoon Maine Coon Rescue.

Deze organisatie is weliswaar gevestigd in Kentucky, maar strekt zich uit over acht staten in heel Amerika!

Ze verbinden zich met talloze asielen en adverteren overal Maine Coons die beschikbaar zijn voor adoptie.

Verenigd Koninkrijk

Als je in het Verenigd Koninkrijk woont, maak je dan geen zorgen!

Er zijn ook nog een paar Maine Coon reddingen beschikbaar in jouw omgeving:

De Maine Coon Cat Club

Deze in het Verenigd Koninkrijk gevestigde organisatie is vooral gewijd aan het verstrekken van informatie over Maine Coons, maar ze werken ook samen met plaatselijke asielen om Maine Coons te promoten die een forever home nodig hebben.

De Maine Coon Rasvereniging

De Maine Coon Breed Society is voornamelijk een fokorganisatie, maar ze zijn ook toegewijd aan het helpen van katten in nood!

Ze geven informatie over Maine Coons die vastzitten in plaatselijke asielen, zodat mensen die zich geen Maine Coon van een fokker kunnen veroorloven, in plaats daarvan een kat in nood kunnen adopteren!

Andere landen

Als u niet in het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten woont, is het misschien wat moeilijker om een Maine Coon reddingscentrum te vinden.

Maar zelfs als er geen organisaties zijn die zich specifiek bezighouden met het herplaatsen van Maine Coons, kun je nog steeds een kat van dit prachtige ras vinden bij plaatselijke asielen, ook al kost het misschien meer tijd en onderzoek!

Ten slotte, als er geen opvangcentra in uw omgeving zijn, geef de hoop niet op! Het is nog steeds mogelijk om Maine Coons ter adoptie te vinden via lokale asielen, Facebook groepen en andere sociale media sites!

Als je echt toegewijd bent om een kat van dit ras mee naar huis te nemen, dan moet je wat tijd besteden aan het uitkammen van krantenadvertenties en lokale websites.

Maine Coon Redding bij mij in de buurt

Hoewel we zojuist enkele van de grotere reddingscentra hebben opgesomd die zich uitstrekken over grotere geografische locaties, zijn er ook tal van lokale reddingscentra die in de hele VS te vinden zijn!

Hier is een uitgebreide lijst van alle Maine Coon reddingscentra in Amerika:

Arizona

De Arizona Maine Coon Cat Rescue

The Arizona Maine Coon Cat Rescue is een prachtige, non-profit organisatie met een speciale toewijding om Maine Coon Cats te matchen met hun forever homes.

De organisatie is opgericht in 2008 en werkt al jaren aan het vinden van huizen voor Maine Coons en Maine Coon mixen.

Bedrijfsnaam: De Arizona Maine Coon Cat Rescue

Locatie: Mesa, AZ

Contact naam: N/A

Email: azmccr@gmail.com

Telefoon: (480) 666-5501

Website: Azmccr

Kentucky

Maine Coon Rescue

Maine Coon Rescue is een organisatie die gevestigd is in de staat Kentucky, maar is vrij uniek als het gaat om Maine Coon reddingen.

Deze organisatie beslaat eigenlijk de hele Verenigde Staten en is gewijd aan het helpen van mensen om Maine Coons te vinden die online beschikbaar zijn voor adoptie.

Maine Coons die in verschillende asielen ter adoptie staan, krijgen extra reclame van Maine Coon Rescue, waardoor eigenaren Maine Coons in hun eigen staat of stad kunnen vinden!

Bedrijfsnaam: Maine Coon Rescue

Locatie: Woodstock, KY

Contact naam: N/A

Email: rescue@mainecoonrescue.net

Website: Maine Coon Rescue

New Jersey

Only Maine Coons Rescue

Only Maine Coons Rescue is een in New Jersey gevestigde organisatie, maar bereikt een groot aantal staten, zoals Maryland, Washington D.C. en Delaware.

Ze werken ook in delen van andere staten, waaronder Connecticut, Massachusetts, Virginia, Pennsylvania en New York.

Dit asiel redt meestal Main Coon mixen, maar af en toe redden ze ook raszuivere honden.

Bedrijfsnaam: Only Maine Coons Rescue

Locatie: Absecon, NJ

Contact naam: N/A

Email: info@omcrescue.org

Website: Only Maine Coons Rescue

Texas

Merlin’s Hope Ragdoll en Maine Coon Rescue

Merlin’s Hope is een non-profit opvangcentrum dat zich niet alleen richt op het redden van Maine Coons en Maine Coon mixen, maar ook op Ragdolls en andere langharige rassen!

Ze hebben een grote verscheidenheid aan katten beschikbaar, en zelfs als je niet weggaat met een Maine Coon, zul je zeker minstens één langharige schoonheid vinden die je hart doet smelten!

Bedrijfsnaam: Merlin’s Hope Ragdoll en Maine Coon Rescue

Locatie: Ennis, TX

Contact naam: N/A

Email: merlinshoperagdollrescue@gmail.com

Website: Merlijn’s Hope

Conclusie

Als je vastbesloten bent om een Maine Coon mee naar huis te nemen, maar je niet de dure kosten kunt veroorloven om er een van een fokker te kopen, dan kun je overwegen om er een van een Maine Coon rescue te nemen.

Deze organisaties zijn toegewijd aan het helpen van potentiële eigenaren met gemengde en raszuivere Maine Coons die behoefte hebben aan adoptie!

Deze populaire katten behoren vaak tot de eersten die geadopteerd worden, maar met genoeg geduld en toewijding is er altijd een kans dat je een Maine Coon voor een betaalbare prijs mee naar huis kunt nemen!

Zelfs als er geen Maine Coon rescues bij jou in de buurt zijn, kun je nog steeds zoeken via lokale asielen en social media sites om een kat van dit ras te vinden die adoptie nodig heeft.

Plaats een reactie