Maine Coon Kittens Te Koop In Florida: Fokkers 2023

Als je zoekt naar Maine Coon kittens te koop in Florida, raak je misschien overweldigd door alle fokkers en catteries die beweren dat hun Maine Coons de beste zijn.

Helaas, omdat Maine Coons zo duur zijn, fokken veel mensen deze katten als een manier om geld te verdienen, en geven ze geen prioriteit aan de gezondheid of de stamboom van de katten.

Als je een Maine Coon kitten mee naar huis wilt nemen, is het het beste om er een te adopteren of er een te kopen van een fokker die geregistreerd is bij een kattenorganisatie, zoals CFA of TICA. Het kost tijd en geduld om een Maine Coon te vinden in een asiel, maar het is een veel goedkopere optie dan er een te kopen bij een fokker.

Veel mensen voelen zich aangetrokken tot de schijnbaar lucratieve “business” van het fokken van katten, maar echt verantwoordelijke fokkers werken vanuit de wens om gezonde, liefdevolle katten voort te brengen, in plaats van winst te maken. Natuurlijk zullen veel oneerlijke fokkers hun best doen om door te gaan voor gerenommeerd en verantwoordelijk.

Lees verder om erachter te komen hoe u verantwoordelijke, geregistreerde Maine Coon fokkers in Florida kunt vinden!

Maine Coon Kittens Te Koop In Florida

De Maine Coon is een majestueus langharig ras dat beroemd is om zijn ongelooflijk grote omvang en kenmerkende kraag of manen rond zijn nek.

Ze komen in een duizelingwekkende reeks kleuren en patronen, maar hun prachtige uiterlijk is niet de enige reden waarom deze katten zo populair zijn.

Maine Coons staan ook bekend om hun sociale en liefdevolle persoonlijkheden, en hun hondse intelligentie.

Helaas, omdat deze katten zo populair zijn, zijn ze ook vrij duur.

Als u op zoek bent naar Maine Coon kittens te koop bij mij in de buurt, zult u snel merken dat het geen gemakkelijke taak is. Hoewel er overal op het internet genoeg mensen zijn die beweren raszuivere Maine Coons te verkopen, zijn er ook veel oplichters en oneerlijke fokkers.

Een van de beste manieren om Maine Coons te krijgen is via adoptie, maar als je op zoek bent naar raszuivere Maine Coon kittens te koop, dan is een geregistreerde fokker de zekerste manier om een gezonde raszuivere kat te krijgen.

Toch zijn adoptie en geregistreerde fokkers niet de enige manieren waarop je Maine Coons kunt vinden.

Hier is een lijst van alle manieren waarop je een eigen Maine Coon kunt vinden:

1. Geregistreerde fokkers

Geregistreerde fokkers zijn de zekerste manier om een raszuivere Maine Coon te vinden. Het is ook de beste manier om een specifieke kleur of patroon te vinden.

Als je bijvoorbeeld zoekt naar zilveren Maine Coon kittens te koop bij mij in de buurt, zul je het veel moeilijker hebben om de kat van je dromen te vinden in een asiel of reddingscentrum. Fokkers zijn echter vaak gespecialiseerd in bepaalde kleuren of patronen.

Fokkers die geregistreerd zijn bij een katteninstantie, zoals TICA of ACFA, zijn doorgelicht om er zeker van te zijn dat hun katten echt raszuiver zijn.

Geregistreerde fokkers zijn ook verplicht om voldoende aandacht te besteden aan de volgende aspecten, om ervoor te zorgen dat ze gezonde katten en kittens fokken:

 • Huisvesting
 • Voedsel
 • Medische diensten
 • Andere benodigdheden

De aankoop van een Maine Coon via een fokker is echter ook de duurste optie.

2. Maine Coon Reddingscentra

Maine Coon reddingscentra zijn programma’s die alleen Maine Coons accepteren die een thuis nodig hebben.

Deze reddingscentra zijn echter dun gezaaid, en als er katten beschikbaar komen, worden ze vaak vrij snel geadopteerd.

Toch zijn reddingscentra een veel goedkopere manier om een Maine Coon te bezitten, dan een Maine Coon te kopen bij een geregistreerde fokker.

Reddingscentra zijn ook een geweldige manier om een thuis te bieden aan een kat in nood!

3. Lokale asielen

Geloof het of niet, je kunt zelfs Maine Coons vinden bij plaatselijke dierenasielen. Deze route kan echter veel tijd en geduld kosten.

Omdat Maine Coons zo populair zijn, zijn ze, als er toevallig een in een asiel terechtkomt, meestal een van de eersten die geadopteerd worden.

Asielen zijn aanzienlijk goedkoper dan aankoop bij een fokker, maar het zal waarschijnlijk veel tijd en geduld kosten om een Maine Coon te vinden.

4. Online groepen

Soms eindigen mensen met een toevallig nestje kittens, en moeten ze er een thuis voor vinden, die ze meestal tegen een lagere prijs verkopen dan geregistreerde fokkers.

Facebook, Craigslist, en andere sites zijn een populaire optie voor het vinden van katten.

Wees wel voorzichtig, want veel oneerlijke fokkers zullen doen alsof ze gewoon kittens herplaatsen, terwijl ze eigenlijk Maine Coons fokken onder slechte omstandigheden.

5. Dierenwinkels

Tegenwoordig is het moeilijker om katten en honden te koop te vinden in dierenwinkels, vanwege de toegenomen regelgeving.

Als je toevallig een dierenwinkel vindt die Maine Coons verkoopt, zijn ze waarschijnlijk afkomstig van een achtertuinfokker.

Sommige dierenwinkels werken echter samen met adoptiecentra om liefdevolle huizen te vinden voor katten in nood.

Net als het zoeken naar Maine Coons in een lokaal asiel, kan het in deze situatie lang duren voordat je daadwerkelijk een raszuivere Maine Coon vindt.

6. Backyard Fokkers

Fokkers in de achtertuin zijn niet geregistreerd bij een bestuursorgaan voor katten, en als zodanig kan niet worden gegarandeerd dat zij al hun katten van voldoende middelen voorzien.

Fokkers in de achtertuin worden vaker gemotiveerd door winstbejag dan door de wens om gezonde, liefdevolle katten voort te brengen.

Ze kunnen er op het eerste gezicht verleidelijk uitzien, omdat ze Maine Coons verkopen voor veel lagere tarieven dan de geregistreerde fokkers, maar hun lage kosten komen met een verborgen prijs.

Maine Coons goed fokken is erg duur, dus moeten geregistreerde fokkers hoge prijzen vragen.

Een goedkope Maine Coon van een fokker betekent dat hij de kantjes eraf loopt en waarschijnlijk geen goede medische zorg of huisvesting biedt.

Bovendien proberen veel achtertuinfokkers gemengde Maine Coons of zelfs katten die helemaal geen Maine Coons zijn te verkopen, en beweren dat ze raszuiver zijn zonder enig bewijs of documentatie.

Geregistreerde Maine Coon fokkers in Florida

Zoeken naar Maine Coon kattenfokkers in Florida kan vermoeiend en overweldigend zijn als je simpelweg vertrouwt op een zoekmachine.

Als je vastbesloten bent om een raszuivere Maine Coon mee naar huis te nemen, dan is de meest betrouwbare manier om dat te doen via een fokker die is geregistreerd bij een regerende katteninstantie.

Regerende katteninstanties zijn organisaties gewijd aan:

 • Het vaststellen van rasstandaarden
 • Behoud van bloedlijnen
 • Hoogwaardige katten produceren

Deze organisaties hebben een grondig doorlichtingsproces om ervoor te zorgen dat al hun geregistreerde fokkers goede zorg en huisvesting bieden voor al hun katten.

Enkele kattenregistratie-instanties om naar te zoeken in Amerika zijn de volgende:

Cat Fanciers’ Association (CFA)

Deze internationale vereniging is het grootste registratieorgaan voor raskatten ter wereld.

De CFA werd opgericht in 1906 en sindsdien zijn meer dan 67.000 verschillende cattery’s en fokkers geregistreerd via de CFA.

De Internationale Kattenvereniging (TICA):

TICA is een andere internationale vereniging met een uitstekende reputatie.

Hun Mentoring Programma koppelt ervaren fokkers aan nieuwe fokkers om kennis te delen en de liefde voor katten over de hele wereld te laten groeien.

American Cat Fanciers’ Association (ACFA)

De American Cat Fanciers’ Association, opgericht in 1955, is misschien niet zo groot als de TICA of de CFA, maar deze organisatie is vastbesloten om uitstekende hulpmiddelen te bieden aan verantwoordelijke fokkers.

De ACFA geeft prioriteit aan flexibiliteit en gezondheid bij hun geregistreerde fokkers.

Om je op weg te helpen heb ik hieronder een lijst samengesteld van fokkers in verschillende plaatsen in Florida, zoals Jacksonville en Tampa. Als je op zoek bent naar Maine Coon kittens te koop, Orlando heeft ook veel fokkers in de buurt.

Maine Coon Kittens Te Koop In Jacksonville Florida

Als u op zoek bent naar Maine Coon kattenfokkers in Florida, dan is Jacksonville een geweldige plek om te beginnen.

Hier zijn enkele Maine Coon fokkers in Jacksonville Florida:

Breeder: Inkwell Maine Coons
Registration Body: TICA
Address: Jacksonville, FL
Telephone: (904) 570-2483
Contact Name: K. Johnson
Website Address: 
Email: inkwellmainecoons@gmail.com

Inkwell Maine Coons heeft een witte kater, een tortoiseshell poes en een silver tabby poes.

Aangezien er maar twee poezen zijn in deze cattery, moet je misschien even geduld hebben, maar deze prachtige kittens zijn het wachten meer dan waard!

Breeder: Sassy Koonz
Registration Body: TICA
Address: Jacksonville Beach, FL
Telephone: (904) 283-8186
Contact Name: Tracy Caywood
Website Address: 
Email: info@sassykoonz.com

Sassy Koonz is gespecialiseerd in Europese Maine Coons en geeft prioriteit aan gezondheid en kwaliteit boven het produceren van zoveel mogelijk nestjes kittens.

Hun kittens komen in de volgende kleuren:

 • Wit
 • Rood
 • Zwart
 • Classic Tabby
 • Mackerel Tabby
 • Schildpad
 • Bicolor

Maine Coon Kittens Te Koop In Tampa Florida

Hieronder staan enkele Maine Coon fokkers in Tampa Florida:

Breeder: Sporting Field Kennel and Cattery
Registration Body: TICA
Address: Brooksville, FL
Telephone: (540) 335-8250
Contact Name: Dionne Butt
Website Address: 
Email: sportingfields@gmail.com

Sporting Field is zowel een kennel als een cattery die gespecialiseerd is in whippets, border collies en natuurlijk Maine Coons.

Opgericht in 1942, heeft deze familie gerunde organisatie drie generaties doorlopen.

Ze hebben een grote verscheidenheid aan patronen, waaronder:

 • Effen en wit
 • Tabby en Wit
 • Classic Tabby
 • Smoke

Ze produceren ook een prachtige reeks Maine Coon kleuren.

Maine Coon Kittens Te Koop In Orlando Florida

Als u op zoek bent naar Maine Coon kittens te koop in Orlando Florida, bekijk dan zeker de onderstaande Maine Coon fokkerslijst:

Breeder: Maine Coon Manors
Registration Body: TICA
Address: Port Orange, FL
Email: delp32@aol.com
Telephone: (407) 247-0960
Contact Name: Delphine Patterson
Website Address: 

Maine Coon Manors is een kleine cattery met drie fokpoezen en één kater.

Ze zijn gespecialiseerd in rode, bruine en zilveren classic en mackerel tabbies.

De eigenaar van deze cattery is ook een toegewijde dierenactivist, en heeft hard gewerkt om verschillende puppy- en kittenfabrieken te sluiten tijdens haar leven.

Maine Coon Kittens Te Koop In Centraal Florida

Als u op zoek bent naar Maine Coon kittens te koop in Central Florida, dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Hieronder staan enkele Central Florida Maine Coon fokkers om eens te bekijken:

Breeder: Florida Maine Coons
Registration Body: TICA
Address: Dunnellon, FL
Contact Name: Ginnie Lane
Website Address: 
Email: laneginnie@gmail.com

Geregistreerd door TICA onder de naam OptiCoons, is Florida Maine Coons tweemaal door TICA erkend als Outstanding Maine Coon Kitten Breeder in Florida.

Hun Maine Coons zijn van zowel Amerikaanse als Europese bloedlijnen, en ze zijn gespecialiseerd in zeldzame kleuren en patronen zoals:

Maine Coon Kittens Te Koop In Noord-Florida

Hieronder staat een Maine Coon fokker in North Florida die misschien interessant is om te bekijken:

Breeder: Jersey Cow Farms - Maine Kingdom
Registration Body: CFA, TICA
Address: Trenton, FL
Telephone: (352) 448-1013
Contact Name: Kathleen Piehl
Website Address: 
Email: jerseycowfarms@yahoo.com

Jersey Cow Farms is een grote cattery die zich ook richt op het fokken van puppies en koeien.

Ze hebben een verscheidenheid aan kleuren en patronen, waaronder:

 • Classic Tabby
 • Schildpad
 • Rood
 • Zilver
 • Blauw

Ze hebben ook af en toe polydactyle katten.

Maine Coon Kittens Te Koop Melbourne, FL

Als u op zoek bent naar Maine Coon kittens te koop in Melbourne, Fl, overweeg dan eens de volgende Maine Coon fokker (bron 1):

Breeder: CelticCoons
Registration Body: TICA
Contact Name: Cheyanna Oleskewicz
Address: Fort Pierce, FL
Telephone: (772) 494-6345
Website Address: 
Email: celticcoons@gmail.com

CelticCoons is gespecialiseerd in effen witte katten, evenals zilver, grijs, en bruine klassieke tabbies.

In het verleden hebben ze ook geproduceerd:

 • Solide zwarte katten
 • Rode klassieke tabbies

Maine Coon Rescue Florida

Maine Coon reddingscentra zijn organisaties die op dezelfde manier werken als dierenasielen, maar zich alleen richten op raszuivere of gemengde Maine Coons.

Er zijn maar een paar Maine Coon reddingscentra in de Verenigde Staten, omdat niet veel mensen bereid zijn afscheid te nemen van hun geliefde Maine Coons.

Dus, waarom zou je in de eerste plaats willen adopteren van een Maine Coon rescue?

Hieronder staan enkele goede redenen om een Maine Coon uit een rescue centrum te adopteren:

1. Kosten

De meest voorkomende reden waarom mensen kiezen voor adoptie uit een opvangcentrum is vanwege de kosten.

De aankoop van een geregistreerde Maine Coon bij een fokker kan 500 tot 2000 dollar kosten, of zelfs meer!

Ter vergelijking: een Maine Coon adopteren bij een van deze reddingscentra kost meestal tussen de $150 en $400.

Klik hier om mijn artikel over Maine Coon kitten prijzen te lezen voor de laatste Maine Coon katten prijzen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de nieuwste Maine Coon kat prijzen in uw omgeving.

2. Gemakkelijker zorg

We houden allemaal van kittens, maar ze zijn beslist veel meer werk dan je misschien denkt.

Het trainen van een kitten, evenals het geven van al het spel en de aandacht die ze nodig hebben, kan meer tijd kosten dan je verwacht.

Oudere katten zijn:

 • Rustiger
 • Kattenbak Getraind
 • Vereisen minder energie om voor hen te zorgen

3. Gevestigde persoonlijkheid

Als je een kitten krijgt, kun je niet weten hoe zijn persoonlijkheid zal zijn. Volwassen en senior katten hebben echter een gevestigde persoonlijkheid.

Als u ervoor kiest om een Maine Coon te adopteren via een opvangcentrum, kunt u een kat kiezen waarvan de persoonlijkheid perfect aansluit bij die van u.

4. Een kat in nood helpen

Er zijn miljoenen katten die een thuis nodig hebben.

Terwijl de aankoop via een verantwoordelijke fokker een geweldige manier is om te verzekeren dat je een gezonde, raszuivere kat krijgt, is het ook geweldig om een thuis te bieden aan een kat die wanhopig liefde en aandacht nodig heeft.

Als je ervoor kiest om een kat van een opvangcentrum te adopteren, moet je geduld hebben; er zijn maar een paar opvangcentra in Amerika, en die hebben vaak maar een paar katten tegelijk beschikbaar.

Hieronder staan twee Maine Coon reddingscentra om te overwegen een Maine Coon kitten of kat van te adopteren:

East Coast Maine Coon Rescue

Het eerste Maine Coon reddingscentrum om te bekijken is East Coast Maine Coon Rescue.

Dit is een non-profit organisatie opgericht in 2009, met een missie om huizen te vinden voor gemengde en raszuivere Maine Coons in nood.

U kunt hun site hier bekijken voor meer informatie.

Maine Coon Rescue Center

Een andere organisatie, bekend als Maine Coon Rescue Center, is gevestigd in Woodstock, Kentucky.

Maine Coon Rescue Center accepteert niet alleen Maine Coons uit heel Amerika, maar adopteert deze katten ook in huizen in het hele land.

Neem voor meer informatie contact op met Maine Coon Rescue Center op rescue@mainecoonrescue.net, of bezoek hun website op

Hoeveel Kost Een Maine Coon Kat

Als u online naar Maine Coons zoekt, ziet u waarschijnlijk verschillende prijzen, waardoor u zich kunt afvragen hoeveel ik moet betalen voor een Maine Coon kitten?

De onderstaande tabel laat zien hoe de kosten van een kat sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren:

Factor Beschrijving
Kittens van
geregistreerd
fokkers
Duur. Fokker
mag zeldzame Maine verkopen
coon kleuren of
patronen
Achtertuin
Fokkers
Lagere kosten. Potentieel
gezondheidsproblemen
Shelter De last heeft betrekking op
dieren leeftijd, niet
ras
Volwassen en
Senior Katten
Gepensioneerde fokkatten
mag licht verkocht worden
goedkoper dan fokker
tarieven

Laten we deze factoren wat nader bekijken (bron 1):

 • Kittens van geregistreerde fokkers: Een kitten van een geregistreerde fokker zal vrij duur zijn, meestal tussen $1.000 en $2.000. Katten met zeldzame kleuren of patronen, zoals zilver, goud, rook, of schelp, kunnen zelfs meer kosten, tussen de $3.000 en $4.000 soms!
 • Backyard Breeders: Fokkers in de achtertuin vragen doorgaans een lager bedrag voor hun kittens, tussen $200 en $1.000. Natuurlijk zullen sommige onverantwoordelijke fokkers proberen dezelfde prijs te vragen als geregistreerde fokkers.
 • Shelter en Rescue Katten: Dierenasielen brengen kosten in rekening op basis van de leeftijd van een dier, in plaats van het ras. Bijgevolg kosten Maine Coons in asielen gemiddeld tussen $100 en $250. Maine Coon reddingscentra rekenen meestal tussen de $150 en $400.
 • Volwassen en senior katten: Sommige mensen zullen gepensioneerde fokkatten of gepensioneerde showkatten verkopen. Deze katten kosten meestal tussen de $1.200 en $1.600.

Waar te vinden Maine Coon Kittens gratis

Maine Coons zijn een van de meest gewilde rassen die er zijn, maar ze zijn niet bepaald goedkoop.

Als je op zoek bent naar gratis Maine Coon kittens voor adoptie, zul je veel meer geduld moeten hebben.

Bekijk mijn artikel 10 plaatsen om gratis Maine Coon Kittens te vinden voor meer tips om een gratis (of sterk gereduceerd) Maine Coon kitten te vinden!

Maine Coon Mix Kittens Te Koop In Florida

De meeste mensen hopen een raszuivere Maine Coon te vinden, maar als de prijs u zorgen baart, kunt u overwegen een Maine Coon mix te adopteren of aan te schaffen.

Een Maine Coon mix is elke kat die een zekere mate van Maine Coon afstamming heeft gemengd met een ander kattenras, of gemengd met een korthaar of langhaar (dat wil zeggen, een kat die helemaal geen ras heeft).

Als je op zoek bent naar een Maine Coon mix, zul je het gemakkelijker vinden in een asiel of reddingscentrum. Je kunt ook kijken bij online groepen zoals:

Het is minder waarschijnlijk dat je een Maine Coon mix vindt bij een geregistreerde Maine Coon fokker, omdat zij zich meestal alleen richten op het behoud en de verbetering van bestaande bloedlijnen, en geen waardevolle nesten verspillen aan Maine Coon mixen.

Als je een Maine Coon van een fokker wilt kopen, zul je een niet-geregistreerde fokker moeten vinden. Dit brengt een vrij groot risico met zich mee, maar niet alle ongeregistreerde fokkers zijn slecht. Gebruik gewoon je persoonlijke oordeel om een fokker te vinden die je ethisch verantwoord vindt, en die de gezondheid van hun katten prioriteit geeft boven winstbejag.

Dus, waarom zou je in plaats daarvan willen kiezen voor een Maine Coon mix?

Hieronder staan enkele veel voorkomende redenen waarom mensen ervoor kiezen om een Maine Coon mix kat te kopen:

Kosten

De meest voor de hand liggende reden om een Maine Coon mix aan te schaffen zijn de kosten.

Terwijl raszuivere Maine Coons kunnen variëren van $1.000 tot $4.000 of zelfs meer, komen Maine Coon mixen zelden boven de $1.000 uit.

Gezondheid

Maine Coons behoren tot de gezondste raskatten die er zijn, terwijl raskatten meer kans hebben op genetische aandoeningen.

Maine Coons zijn gevoelig voor verschillende erfelijke aandoeningen, waaronder:

Maine Coon mixen hebben echter minder kans om deze aandoeningen te erven.

Voor meer informatie, lees mijn gids Top 7 Maine Coon Gezondheidsproblemen.

Easier To Find

Maine Coon mixen zijn vrij algemeen in asielen, reddingscentra, en online groepen zoals Facebook of Craigslist.

Natuurlijk, als je een Maine Coon mix van een achtertuin fokker koopt, moet je je beste oordeel gebruiken om ervoor te zorgen dat de kat in gezonde, veilige omstandigheden is opgevoed.

Interessante combinaties

De meeste Maine Coon mixen zijn het toevallige resultaat van een Maine Coon die fokt met een gewone huiskat. Er zijn echter ook interessante combinaties te vinden bij het mengen van Maine Coons met andere rassen.

Bijvoorbeeld, terwijl Maine Coons komen in de meeste kleuren en patronen, komen ze niet in colorpoint patronen, zoals een:

Een Maine Coon gemengd met een colorpoint kat kan er echter volledig uniek uitzien!

Je hoeft geen persoonlijkheid op te offeren

Maine Coons staan bekend om hun prachtige uiterlijk en intelligente, liefdevolle persoonlijkheid.

Hoewel er geen manier is om precies te weten welke eigenschappen u zult krijgen in een Maine Coon mix, is er altijd een goede kans dat uw kat sociaal en speels zal zijn, net als een raszuivere Maine Coon.

Maine Coon Kittens Te Koop Craigslist Florida

Craigslist is een internationale site voor het kopen en verkopen van goederen en diensten. Craigslist is ook een populaire locatie voor het verkopen of herplaatsen van huisdieren.

Als u Maine Coons probeert te vinden op Craigslist, vindt u waarschijnlijk een overvloed aan verleidelijke advertenties die dingen zeggen als ‘Maine Coon kittens te koop $450’ of ‘Maine Coon kittens te koop $750’).

Hoe spannend deze aanbiedingen ook mogen klinken, er zijn echter een heleboel redenen waarom Craigslist geen aanbevolen route is voor de aankoop van Maine Coons.

Hier zijn enkele belangrijke risico’s om te overwegen bij het kopen van een Maine Coon kitten van Craigslist:

Oneerlijkheid

Mensen die via Craigslist Maine Coons moeten verkopen zijn geen geregistreerde fokkers.

Doorgaans worden deze achtertuinfokkers gemotiveerd door winstbejag in plaats van het produceren van gezonde raskatten.

Om meer geld te verdienen, geven veel mensen Maine Coon mixen of zelfs langharige katten die er gewoon uitzien als Maine Coons door om snel geld te verdienen.

Tenzij je een Maine Coon koopt met officiële documentatie van een kattenorganisatie zoals TICA of CFA, is er geen manier om zeker te weten of het een Maine Coon is.

Zorg ervoor dat je mijn artikel ‘Hoe te vertellen of uw kat deels Maine Coon is‘.

Slechte omstandigheden

De reden dat Maine Coons zo duur zijn om te kopen bij gerenommeerde fokkers is dat ze veel geld kosten om op te voeden.

Geregistreerde fokkers verdienen nauwelijks geld aan hun bedrijf.

Fokkers die via Craigslist hun kittens en katten voorzien van..:

 • Onvoldoende woonruimte
 • Goedkoop voedsel
 • Ontzeggen van medische zorg aan zwangere of zogende koninginnen of zieke kittens

Door een kitten van een van deze fokkers te kopen, is de kans niet alleen groter dat u een ziek kitten krijgt, maar u geeft ook geld aan een persoon die de katten die hij fokt actief schade berokkent.

Gezondheid

Zelfs achtertuinfokkers die voldoende ruimte en medische zorg bieden, geven waarschijnlijk onvoldoende prioriteit aan de gezondheid van de kittens.

Veel kittens op Craigslist zijn niet ontwormd of gevaccineerd, en ze zijn zeker niet gescreend op de veel voorkomende genetische aandoeningen zoals deze.

Reuze Maine Coon Kittens Te Koop

Een van de populairste eigenschappen van Maine Coon katten is hun enorme omvang. Deze zachte reuzen kunnen variëren van 8 tot 25 pond, en sommige recordbrekende Maine Coons hebben zelfs 35 pond bereikt!

Kijk eens naar deze recordbrekende Maine Coon katten van over de hele wereld, om te zien hoe groot sommige beroemde Maine Coon katten zijn geworden.

Helaas is er geen manier om de grootte van een kitten te garanderen. Zelfs fokkers die beweren de grootste katten te verkopen, gebruiken gewoon hun verkooptactiek op u.

Hoewel het waar is dat het hebben van grote ouders de kans groter maakt dat een kitten groot wordt, is het geenszins een garantie.

Als u vastbesloten bent een reusachtige Maine Coon te kopen, kunt u het beste een oudere kat adopteren die zijn volle omvang al heeft bereikt. Maine Coon katten bereiken hun volle grootte tussen de 3-5 jaar.

Kunnen Maine Coon katten in Florida leven?

Maine Coons komen oorspronkelijk uit de frigide staat Maine, waar de temperatuur het hele jaar door varieert van 15 tot 70 graden Fahrenheit. Deze katten ontwikkelden een lange, dikke vacht om hen te beschermen tegen de kou en de sneeuw.

Florida is echter aanzienlijk heter dan Maine, met temperaturen van 40 tot 95 graden Fahrenheit.

Dus, kunnen Maine Coon katten zulke hete temperaturen verdragen?

Geloof het of niet, de dikke vacht van een Maine Coon beschermt hen niet alleen tegen de kou; hij houdt ook koele lucht vast en houdt hen koel tijdens de zomermaanden.

De katten die we nu kennen en liefhebben zijn eigenlijk geëvolueerd van woestijnkatten in Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Toch kunnen hete temperaturen een gevaar vormen voor elke kat.

Maine Coons mogen niet naar buiten als het warm is, omdat ze gemakkelijk kunnen lijden aan de volgende ernstige medische aandoeningen:

 • Uitdroging
 • Hitte-uitputting
 • Hitteberoerte

Zorg er op warmere dagen voor dat uw Maine Coon voortdurend toegang heeft tot schaduw en vers, koel water.

Mits uw Maine Coon toegang heeft tot airconditioning, schaduw en water als het warm of zonnig is, kunnen deze katten absoluut gedijen in Florida (bronnen 1,2).

Conclusie

Zoeken naar Maine Coon kittens te koop in Florida lijkt in eerste instantie misschien gemakkelijk, maar er zijn veel fokkers die oneerlijk zijn of hun katten zelfs in ongezonde omstandigheden opvoeden.

Als je vastbesloten bent om een raszuivere Maine Coon te krijgen, is het het beste om er een te kopen van een fokker die is geregistreerd bij een bestuurlijke katteninstantie zoals TICA of CFA, of om er een te adopteren uit een asiel of reddingscentrum.

Gerelateerde vragen aan

Zijn Maine Coon Kittens Agressief?

Maine Coons zijn sociale en vriendelijke katten, maar ze kunnen agressief worden als ze niet op jonge leeftijd worden gesocialiseerd. Maine Coon kittens kunnen agressief lijken, maar meestal zijn ze gewoon aan het spelen.

Slapen Maine Coon Kittens veel?

Net als menselijke baby’s hebben kittens veel meer slaap nodig dan volwassenen om te kunnen groeien. Maine Coon kittens slapen tussen de 18 en 20 uur per dag, of meer (bron 1).

Plaats een reactie