Maine Coon adoptie

Als het kopen van een Maine Coon bij een fokker te duur is, dan is Maine Coon adoptie misschien wel de beste manier voor u om de kat van uw dromen te krijgen!

Katten van fokkers kunnen tot $2.500 kosten, maar omdat er altijd katten zijn die adoptie nodig hebben, is het mogelijk dat je toch een eigen Maine Coon mee naar huis kunt nemen.

Het is zeldzaam om een Maine Coon kat ter adoptie te vinden, maar reddingskatten zijn vaak duizenden dollars goedkoper dan het kopen van een Maine Coon van een fokker. Er zijn ook een aantal reddingscentra die zich specifiek richten op het vinden van huizen voor Maine Coon katten.

Helaas, ook al is het mogelijk om een Maine Coon te vinden voor adoptie, het is vaak een moeilijk proces.

Dit kattenras is zeer begeerd, en Maine Coons in asielen zijn meestal de eersten die geadopteerd worden. Toch, met genoeg toewijding en geduld, is het mogelijk om de Maine Coon van je dromen te vinden!

Lees verder om erachter te komen wat de beste manier is om een Maine Coon kat te adopteren.

Maine Coon adoptie

De meeste mensen krijgen Maine Coons door ze bij een geregistreerde fokker te kopen.

Hoewel er voordelen zijn aan het kopen van Maine Coons bij een fokker (zoals het leren van de raszuivere afstamming van uw kat), is het ook erg prijzig, soms kost het meer dan $2.000!

Als gevolg hiervan zullen sommige mensen ervoor kiezen om een Maine Coon te adopteren. Voor meer informatie over het selecteren van een Maine Coon fokker, lees mijn artikel “Maine Coon fokkers die je kunt vertrouwen“.

Het grootste verschil tussen adopteren en het kopen van een Maine Coon bij een fokker is de prijs. Een Maine Coon adopteren kost meestal maar tussen de $100 en $250.

Klik hier om meer te lezen over de gemiddelde kosten van een Maine Coon.

Een ander bijkomend voordeel is dat de meeste asielen hun katten zullen castreren/steriliseren, en vaccinaties en microchips zijn inbegrepen in de uiteindelijke kosten van de kat.

Aangezien de meeste asielen geen stamboom van een Maine Coon zullen hebben, betekent dit echter dat je niet in staat zult zijn om je Maine Coon mee te nemen naar shows. Als je van plan bent om een showkat te nemen, is de enige echte optie om er een te kopen van een geregistreerde fokker.

Veel mensen voelen zich aangetrokken tot de Maine Coon vanwege zijn persoonlijkheid en mooie uiterlijk, in plaats van geïnteresseerd te zijn in fokken of kattenshows.

Als u het soort persoon bent dat meer geïnteresseerd is in de zachtaardige, hondachtige persoonlijkheid en intelligentie van een Maine Coon, dan is adoptie misschien de beste optie voor u!

Toch heeft het adopteren van een Maine Coon wel een groot nadeel:

 • Ze zijn erg moeilijk te vinden!
 • Hoewel er nogal wat Maine Coons in asielen terechtkomen, is het een zeer begeerd ras dat meestal als eerste wordt geadopteerd.
 • Het zal waarschijnlijk veel tijd en geduld kosten voordat je eindelijk een eigen Maine Coon kunt vinden!

Om je kansen op het vinden van een Maine Coon voor adoptie te vergroten, moet je je zoektocht diversifiëren. Er zijn drie verschillende manieren waarop je een Maine Coon kat kunt adopteren:

 • Via een regulier asiel
 • Via een speciale Maine Coon redding

Hoeveel kost het om een Maine Coon kat te adopteren?

Gemiddeld kost een Maine Coon kat van een fokker tussen de $500 en $2,500.

Als u een Maine Coon uit een asiel adopteert, hoeft u echter alleen de asielprijs te betalen.

De meeste asielen rekenen tussen de $100 en $250 per kat, en ze komen volledig gevaccineerd, gesteriliseerd/gecastreerd, en met een microchip!

Waar kan ik een Maine Coon kat of kitten adopteren?

Toen ik zelf op zoek was naar een Maine Coon, heb ik eerst gezocht naar Maine Coon adoptie bij mij in de buurt.

Het is belangrijk om lokaal te zoeken naar reddingsgroepen of asielen bij jou in de buurt voordat je een groter net uitgooit.

Hier zijn enkele Maine Coon reddingscentra en hun verschillende locaties.

Oostkust Maine Coon Redding

East Coast Maine Coon Rescue omspant een aantal staten aan de Oostkust van Amerika.

Ze zijn gespecialiseerd in raszuivere en gemengde Maine Coons die wachten om hun eeuwige thuis te vinden.

Maine Coon Redding

Maine Coon Rescue is een Amerikaanse reddingsorganisatie gevestigd in Kentucky. Echter, de redding is gewijd aan het koppelen van Maine Coons met potentiële eigenaren in de hele Verenigde Staten!

De Maine Coon Kattenclub

De Maine Coon Cat Club is een in Engeland gevestigde organisatie die informatie wil verstrekken over het Maine Coon ras. Ze promoten ook Maine Coon reddingen die een thuis nodig hebben.

De Maine Coon rasvereniging

De Maine Coon Rassenvereniging is ook gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Hoewel voornamelijk een fokorganisatie, houden zij ook een oogje in het zeil voor Maine Coons die herplaatst moeten worden.

Te volgen stappen bij het adopteren van een Maine Coon kitten of kat

Het thuisbrengen van een kat of kitten is een proces dat zorgvuldig moet worden genomen om ervoor te zorgen dat uw kat veilig en gezond is bij elke stap van de weg.

Hier zijn de stappen die u moet volgen wanneer u een kat mee naar huis neemt.

 • Zorg dat je er klaar voor bent: Voordat u besluit een kat te adopteren, is het belangrijk dat alle leden van uw huishouden het ook goed vinden dat er een kat in huis komt wonen. Zorg ervoor dat u financieel en emotioneel voorbereid bent op een kat. Het is ook belangrijk om al in een vroeg stadium te bepalen wie het meest verantwoordelijk zal zijn voor de verzorging en het welzijn van de kat.
 • Zoek een betrouwbare schuilplaats: Hoewel het mogelijk is om Maine Coons te vinden die beschikbaar zijn voor “adoptie” op sites als Craigslist, zijn deze vaak het resultaat van achtertuinfokkers die snel geld willen verdienen. Doe veel onderzoek naar potentiële asielen of mensen voordat je een plek kiest die je veilig vindt.
 • Stel vragen: Het is vooral belangrijk om vragen te stellen over uw nieuwe kat of kitten. Als je van iemand online adopteert, vraag dan naar vaccinaties, ontworming, en andere medische vragen. Als je een kat of kitten uit een asiel neemt, vraag dan naar hun beleid voor diergeneeskundige zorg.
 • Kies een kat: Als je zeker weet dat je een reddingstehuis of een persoon hebt gevonden die een goede reputatie heeft en veilig is, is het tijd om een kat te kiezen! Het kan soms een tijdje duren voordat een Maine Coon beschikbaar komt, dus het is het beste om scherp te blijven voor het geval iemand eerder dan jij een adoptieaanvraag indient!

Maine Coon Rescue USA

Er is een verscheidenheid aan Maine Coon reddingen over de hele Verenigde Staten!

Hier zijn verschillende plaatsen die zich specifiek richten op Maine Coon adoptie:

Amerikaanse staat Business
Naam
/ Contact
Beschrijving
Arizona Arizona
Maine Coon
Cat Rescue

Locatie: Mesa, AZ
Naam contactpersoon: N/A
E-mail: azmccr@gmail.com
Telefoon: (480) 666-5501

De Arizona Maine
Coon Cat Rescue is een
non-profit organisatie
gewijd aan het vinden van
forever homes voor Maine
Coon katten!
Kentucky Maine Coon
Rescue

Locatie: Woodstock, KY
Naam contactpersoon: N/A
rescue@
mainecoonrescue.net
Telefoon: N/A

Maine Coon Rescue is
gevestigd in Kentucky, maar
overspant de gehele
van de Verenigde Staten in
om Maine te koppelen
Coons zijn beschikbaar voor
adoptie met hun
voor altijd thuis!
Nieuw
Jersey
Alleen Maine
Coons
Rescue

Locatie: Absecon, NJ
Naam contactpersoon: N/A
E-mail:
info@omcrescue.org
Telefoon: N/A

Alleen Maine Coons
Rescue bevindt zich
in Absecon, New
Jersey, maar neemt deel
aan een grote verscheidenheid van
staten, waaronder
Delaware en Maryland.
Texas Merlijn’s Hoop
Ragdoll en
Maine Coon Redding

Locatie: Ennis, TX
Naam contactpersoon: N/A
E-mail:
merlinshoperagdollrescue
@gmail.com
Telefoon: N/A

Deze non-profit opvang
is toegewijd aan het redden
zowel Ragdoll als Maine
Coon katten!
Maine Coon Rescue Centers USA

Als je geen geluk hebt met het adopteren van een Maine Coon kitten, bekijk dan zeker mijn artikel over geregistreerde Maine Coon fokkers in de Verenigde Staten.

Ik heb de fokkers per staat gesorteerd, om het proces van het vinden van potentiële Maine Coon kattenfokkers in de buurt van waar u woont te vereenvoudigen.

Waar kan ik Maine Coon Kittens Gratis Vinden?

Ben je op zoek naar een Maine Coon kitten, maar wil je niet de prijs van een fokker betalen?

Hier zijn enkele mogelijke opties voor het vinden van gratis Maine Coon kittens.

 • Facebook: Facebook is een geweldige site voor het vinden van kittens! Vaak hebben mensen een ongewenst nestje, en in plaats van de kittens naar een asiel te sturen, geven ze ze gratis weg. Bepaalde regio’s hebben zelfs hele Facebook groepen gewijd aan de adoptie van huisdieren.
 • Craigslist: Hoewel het mogelijk is om gratis kittens te vinden op Craigslist, is het vaak niet de beste optie. Craigslist staat vol met kittenfabrieken en achtertuinfokkers die vaak hoge prijzen vragen voor niet-geregistreerde kittens in slechte gezondheid. Als je echter moeite hebt om elders beschikbare kittens te vinden, is het een optie om te overwegen.
 • Uw lokale gemeenschap: Blijf betrokken bij uw gemeenschap om eventuele kittens te vinden die ter adoptie worden aangeboden. Houd een oogje in het zeil voor lokale advertenties in uw krant of geplaatst in de stad. Je kunt zelfs zelf een advertentie plaatsen!

Conclusie

Maine Coon adoptie is een veel goedkopere optie dan een Maine Coon kopen bij een fokker.

Hoewel het vrij moeilijk kan zijn om een van deze prachtige katten in een asiel te vinden, is het ongelooflijk lonend om een Maine Coon te helpen een voor altijd thuis bij u te vinden!

Ex fok Maine Coon Te Koop

Het is mogelijk om een goedkopere Maine Coon te vinden als u zoekt naar Maine Coons die uit de fok zijn gehaald.

Maine Coon gepensioneerde katten te koop

Zoeken naar gepensioneerde showkatten is een andere manier waarop je Maine Coons kunt vinden voor goedkoper dan gebruikelijk.

Plaats een reactie