Leven met een Maine Coon


Leven met een Maine Coon is een waar genot dat niet iedereen gezegend genoeg is om mee te maken.

Maine Coons zijn trouw en liefdevol, en zijn geweldige huisdieren. Ze zijn enorm lonend, maar er zijn toch een paar valkuilen die zelfs doorgewinterde katteneigenaren ervaren. Lees verder en ontdek hoe je ze kunt vermijden!

Maine Coon katten volgen hun baasjes door het hele huis en letten op alles wat ze doen. Ze houden van menselijk gezelschap en worden eenzaam en gestrest als ze te lang alleen zijn. Dit aanhankelijke kattenras is geduldig met kinderen en schiet goed op met andere huisdieren. Maine Coons moeten regelmatig worden geborsteld om hun vacht klitvrij te houden.

Als je twijfelt of je voor de eerste keer een Maine Coon kat wilt bezitten, of misschien ben je gewoon op zoek naar een beetje vriendelijk advies, wees dan gerust dat je hier aan het juiste adres bent!

Deze grondige gids legt uit wat het leven met een Maine Coon inhoudt.

We geven je ook tips om harmonieus samen te leven met een van deze zachtaardige reuzen, en andere leuke adviezen en feiten die je bij elke stap van het proces zullen helpen.

Blijf bij ons en we behandelen een aantal uitstekende tips en trucs voor het leven met een Maine Coon die je waarschijnlijk nergens anders zult vinden.

Leven met een Maine Coon

Maine Coons hebben een rijke geschiedenis van samenleven met mensen, wat kan helpen verklaren waarom ze zo wonderbaarlijk aanhankelijk zijn geworden voor hun menselijke familie.

Hun ware oorsprong is echter omgeven door mysterie en intrige. Dit heeft veel mensen er echter niet van weerhouden te geloven in het volksverhaal dat deze grote katten afstammen van de Noorse boskat.

Volgens de mythe, wordt gedacht dat Maine Coons hun grote jacht ‘ratter’ vaardigheden van hun voorouders die door zeelieden op schepen werden gehouden, op jacht naar muizen die onderweg hun goederen probeerden op te eten.

De legende gaat dat deze grote katten, terwijl ze aangemeerd lagen in Maine, de VS, paren met een inheemse langharige kat die in Maine woont, waardoor de Maine Coon kat ontstaat die we vandaag de dag kennen en liefhebben.

Wat de waarheid ook is, we zijn eeuwig dankbaar voor de creatie van de Maine Coon kat!

Ooit in Maine, VS, leefde de Maine Coon kat tientallen jaren als wilde kat op jacht naar kleine knaagdieren en prooien. Weinig kattenrassen overleefden het leven in het wild in het strenge winterklimaat van deze staat, wat het bestaan van de Maine Coon kat vandaag de dag nog indrukwekkender maakt.

De Maine Coon kat paste zich aan het harde winterklimaat aan, en overleefde de bittere kou alleen omdat hun dikke vacht hen in staat stelde het ergste van het koude weer af te weren.

Leer meer over de fascinerende oorsprong van de Maine Coon kat in dit artikel Ik schreef.

Maine Coons zijn het schutdier van de grote staat Maine en zijn wereldberoemd om hun lieve houding en warme persoonlijkheid. Maar, hoe zijn ze om mee te leven?

Als je erover denkt om met een Maine Coon te gaan samenwonen, zul je blij zijn te horen dat ze uitstekende kameraden zijn en een dankbaar huisdier.

Hier zijn enkele andere verbazingwekkende eigenschappen van het Maine Coon kattenras:

 • Zeer speels
 • Heerlijk zachtaardig karakter
 • Zeer intelligent
 • Bekend als gezinsvriendelijk
 • Massaal gezellig
 • Gezond winterhard kattenras
 • Wil graag weten wat eigenaren doen
 • Massaal aanhankelijk
 • Zelden agressief
 • Kan goed overweg met andere huisdieren (behalve kleine knaagdieren en vogels!)
 • Slaapt veel!
 • Extreem vocaal
 • Zeer trouw
 • Gefascineerd door water
 • Zeer trainbaar

De lijst van de verbazingwekkende Maine Coon kat kwaliteiten eindigt nooit!

Ik hoop dat deze lijst van veel voorkomende Maine Coon eigenschappen en gedragingen je helpt een echte waardering te krijgen van hoe geweldig dit kattenras is om mee te leven.

Voordat je echter haastig een Maine Coon kitten of kat koopt of adopteert, is het belangrijk dat je elk aspect van de Maine Coon persoonlijkheid in overweging neemt.

Lees verder om de belangrijkste valkuilen te ontdekken waar beginnende en zelfs doorgewinterde eigenaren in kunnen vallen tijdens het bezitten van een Maine Coon kat.

We hebben ook enkele uitstekende technieken opgenomen om met deze grote kattenproblemen om te gaan die zelfs de meest ervaren katteneigenaar waarschijnlijk over het hoofd heeft gezien.

Verharen Maine Coons?

Maine Coon katten staan niet bekend om hun zware verharing.

Verrassend genoeg zijn het, ondanks hun grootte en pluizigheid, geen slechtere verharders dan de gemiddelde huiskat!

Als u iemand bent die worstelt met katachtige allergieën, dan vindt u Maine Coons misschien geschikt, hoewel dit afhangt van de ernst van uw allergie.

Hoewel het geen 100% hypoallergeen kattenras is, produceert de Maine Coon minder van het Fel d1 eiwit dat een probleem vormt voor allergiepatiënten. Lees er hier meer over.

Wilde Maine Coon katten zouden twee keer per jaar zwaar verharen om hun dode zomer- of wintervacht te verwijderen.

Ter vergelijking, de gedomesticeerde Maine Coon verhaart het hele jaar door lichtjes, maar zal zwaarder verharen naarmate het zomerseizoen nadert, en dan een dikkere dichtere vacht laten groeien vanaf de herfst, wanneer het winterseizoen nadert.

Op voorwaarde dat u uw Maine Coon kat regelmatig borstelt, zal verharen voor u echt geen probleem zijn. Zorg er alleen voor dat u de juiste kattenborstels gebruikt om dode of verwarde vacht uit hun vacht te verwijderen, om te voorkomen dat hun vacht in de war raakt.

Ik raad u aan een combinatie te gebruiken van deze kattenborstels te gebruiken om uw Maine Coon kat te verzorgen.. Ik heb zo’n beetje elke borstel op de markt geprobeerd, maar dit zijn mijn favorieten en de enige Maine Coon kattenverzorgers die de truc deden!

Zijn Maine Coons gezinsvriendelijk?

Ja, Maine Coons zijn uitzonderlijk gezinsvriendelijke huisdieren.

Als u zich afvraagt of uw nieuwe Maine Coon vriendelijk zal zijn, dan is de algemene regel ja, maar net als bij elke andere kat geven ze soms de voorkeur aan hun eigen ruimte en zullen ze het niet prettig vinden om gesmoord te worden.

Maine Coons hebben de gewoonte nogal luid te sissen als ze ontevreden zijn, maar vallen hun menselijke familie zelden aan, tenzij ze zo sterk worden geprovoceerd dat ze zich in gevaar voelen.

Als uw Maine Coon kat zich echter agressief gedraagt, zorg er dan voor dat u mijn gids ‘14 Oorzaken van Maine Coon Agressie‘ om het probleem meteen op te lossen.

Zolang iedereen in het gezin weet dat sissen meestal betekent “geef me wat ruimte” dan komt het allemaal goed.

Als u bezorgd bent, al is het maar in het geringste, dat uw kitten agressief wordt, lees dan de onderstaande gids, zodat u eventuele Maine Coon agressie kunt herkennen en snel kunt oplossen.

Hoe Maine Coon bont te onderhouden

Het borstelen en verzorgen van uw Maine Coon kat is een geweldige manier om een band op te bouwen met uw dierbare katachtige.

Een goed geborstelde Maine Coon zal een zijdezachte vloeiende vacht hebben.

Gelukkig vinden Maine Coons het heerlijk om geborsteld te worden, mits je ze van jongs af aan aan deze ervaring laat wennen.

Qua regelmaat moet u uw Maine Coon kitten of kat ten minste 2-3 keer per week grondig borstelen, het hele jaar door.

Hoewel dit misschien nogal groot onderhoud klinkt, is het erg belangrijk, omdat het voorkomt dat de vacht van de kat klit en mat wordt.

Aangezien katten zeer schone dieren zijn, zal een vieze gematteerde vacht uiterst stressvol voor hen zijn.

Maine Coons hebben dikke weelderige vachten die, als ze niet regelmatig geborsteld worden, gematteerd raken en zich vullen met dode haren en huidschilfers.

Als dit gebeurt kunt u merken dat uw Maine Coon zijn eigen vacht uittrekt om de ongewenste vervilting te verwijderen. Dit is geen goed teken en laat zien dat u ze regelmatiger moet borstelen.

Tijdens de vochtige wintermaanden ontwikkelen Maine Coons een dikkere pluizige vacht die vatbaar is voor knopen (vooral onder hun buik), dus je zult de vacht van je kat nog regelmatiger moeten borstelen (tenzij ze 100% een huiskat zijn).

Meer borstelen is essentieel tijdens de wintermaanden, omdat het vocht in de lucht, of het natte gras in de tuin ervoor kan zorgen dat hun vacht in de knoop raakt.

Hier zijn enkele Maine Coon verzorgingstips die je moet weten.

Maine Coon verzorgingstips.Groomed Maine Coon Coat
Maine Coon verzorgingstips

Maine Coon Dieet

Ondanks zijn unieke grootte en gestalte verschilt het dieet van een Maine Coon niet veel van dat van de gemiddelde huiskat.

Deze grote katten zijn het gezondst als ze een mix van droog- en natvoer met veel eiwitten krijgen.

Alle Maine Coons moeten een natuurlijke eiwitbron eten, die kan worden verstrekt in de vorm van gekookt of rauw vlees.

Als u geïnteresseerd bent om uw kat een rauw voedsel dieet te geven, lees dan hier hoe je dat doet.

Kunnen Maine Coon katten veganistisch zijn?

Er is de laatste tijd een groeiende trend onder veganistische katteneigenaren waarbij katten een plantaardig eiwitdieet krijgen.

Dit roept de vraag op of katten veganistisch en gezond kunnen zijn?

Het eenvoudige antwoord is nee, Maine Coon katten zijn obligate carnivoren en hebben veel eiwitten in hun dieet nodig om fit en gezond te blijven. Ze hebben vlees nodig in hun dagelijks dieet.

Katten kunnen niet vegetarisch of veganistisch zijn, omdat dit schadelijk is voor hun lichamelijk welzijn.

Maine Coon Vocaliteit

Vocaliteit verwijst naar hoe graag uw Maine Coon met u wil “praten”.

Wist je dat katten gewoonlijk niet zo vaak naar elkaar miauwen of spinnen? Het miauwen is meer voor de mens!

Maine Coons houden van een praatje met hun familie, en zullen meer dan waarschijnlijk de hele dag chirps en trills naar je maken.

Hoewel het Maine Coon kattenras misschien erg vocaal is, zijn ze van nature niet luidruchtig, dus hoewel ze hun gedachten en gevoelens met je delen, zijn hun regelmatige getjilp en getril niet hinderlijk.

Maine Coon intelligentie

Het klinkt contra-intuïtief, maar als het om katten gaat wil je geen hoog intelligente bezitten!

Hoewel deze uitspraak misschien bizar lijkt, houd in gedachten dat slimmere katten des te moeilijker zijn om mee om te gaan.

Dit is wat Maine Coon katten zo bijzonder maakt, ze raken echt de sweet spot in termen van intelligentie.

Maine Coons zijn intelligente katten die gemakkelijk te trainen zijn, maar niet zo slim zijn dat ze chaos in je huis veroorzaken!

Maine Coons zijn lieve huiskatten met een gemiddelde intelligentie en zijn geneigd te luisteren naar uw trainingen. Ze zijn purrr-fect! (sorry, dat moest minstens één keer gezegd worden!).

Maine Coon fokker contracten

Het is gebruikelijk in de VS (maar minder gebruikelijk in landen als het VK) dat een Maine Coon fokker zijn Maine Coon kopers vraagt een contract te ondertekenen bij de aankoop van een kitten.

Het contract zal bepaalde beperkingen opleggen aan de kat en hoe deze zal worden opgevoed. Veel fokkers staan er bijvoorbeeld op dat het Maine Coon kitten uitsluitend als binnenkat wordt opgevoed. Vrij rondlopen is niet toegestaan.

Hoewel sommige Maine Coon fokkers het kitten al gecastreerd of gesteriliseerd hebben… op deze leeftijdanderen zullen de nieuwe eigenaar verbieden met hun kittens te fokken.

Deze contractuele voorwaarden kunnen oneerlijk aanvoelen voor sommige potentiële eigenaren, maar het gaat beide kanten op.

Veel contracten bepalen dat de Maine Coon fokker voor al het volgende moet zorgen, voordat het Maine Coon kitten naar zijn nieuwe huis kan gaan:

 • Alle veterinaire inentingen
 • Vlooien- en ontwormingsbehandeling
 • Twee veterinaire controles
 • Een bepaalde hoeveelheid voedsel/verzekering

Hoe lang leven Maine Coons?

Een Maine Coon kat heeft niet noodzakelijkerwijs een langere levensduur dan een normaal kattenras. Hij kan zelfs minder lang leven omdat het een raskattenras is.

De gemiddelde levensduur van een Maine Coon is 12-15 jaar, waarbij een verzekeringsmaatschappij concludeert dat ruwweg 75% van de Maine Coon katten 10 jaar oud zal worden.

Er wordt gezegd dat grotere katten een kortere levensduur hebben, maar dit is grotendeels anekdotisch.

Uw Maine Coon zal waarschijnlijk net zo lang leven als elke andere kat die goed verzorgd en correct behandeld wordt.

Houden Maine Coons ervan om vastgehouden te worden?

De meeste Maine Coons zijn kleine genegenheidsvrienden die graag knuffelen met hun baasjes. Sommige vinden het zelfs fijn om vastgehouden te worden!

Hoewel we allemaal onze Maine Coons willen oppakken en met ze willen knuffelen, is het belangrijk om in gedachten te houden dat niet alle Maine Coons het fijn vinden om vastgehouden te worden, want elke kat is anders.

Net als elke andere kat zal ook de Maine Coon niet altijd in de stemming zijn voor knuffels, dus zorg ervoor dat je hun stemming peilt voordat je ze probeert op te pakken!

Over het algemeen zijn Maine Coons echter vaak veel aanhankelijker dan andere huiskatten.

Als je dit combineert met hun enorme omvang en pluizigheidsfactor, kunnen ze vaak uitstekende knuffelmaatjes zijn.

Hoeveel kost een Maine Coon?

Maine Coons zijn niet de goedkoopste katten.

Dit kan ertoe leiden dat adoptiekosten een beetje onduidelijk zijn, dus hier zijn enkele algemene kostenverwachtingen bij de aanschaf van een Maine Coon (bronnen 1,2,3):

Maine Coon Kosten ($)
Kitten 1000 – 3000
Volwassen 400 – 1500
Shelter Cat 100 (kan ook kosten
iets meer of zijn
volledig vrij, het
varieert van onderdak
naar schuilplaats)
Gepensioneerd
Fokken
Kat
1000 – 2000
Maine Coon Kat Kosten

Hoe groot worden Maine Coon katten?

Iedereen weet dat Maine Coons groot worden, maar hoe groot precies?

Uiteindelijk zal de Maine Coon grootte veel afhangen van uw kat en ook van zijn geslacht.

Een goede vuistregel is dat mannelijke Maine Coons gewoonlijk 10-20% groter en zwaarder zullen zijn dan vrouwelijke Maine Coons, hoewel hun lengte ongeveer gelijk zal zijn.

Maine Coons worden over het algemeen ongeveer 19-40 centimeter lang.

Mannetjes variëren van ongeveer 10-16 centimeter lang, terwijl hun vrouwelijke tegenhangers meestal uitkomen op ongeveer 8-14 centimeter.

De grootste verschillen zitten hem in het gewicht, want een Maine Coon mannetje kan wel 25 pond wegen, terwijl vrouwtjes meestal rond de 12 pond uitkomen.

Dit zijn allemaal dingen om mee te nemen in je keuze voor een reu of een teef. het adopteren van een Maine Coon van je eigen! (bron 1).

Zijn Maine Coons goed met andere katten?

Maine Coons zijn zachtaardig en aanhankelijk voor elk lid van hun familie. Dit omvat andere huisdieren, variërend van katten tot honden.

Omdat Maine Coons zo veel groter en veel robuuster zijn dan andere katten, genieten sommigen zelfs van een beetje ruw en tuimelen met elke hond met wie ze een huis delen!

Als u zich zorgen maakt dat uw hond en Maine Coon kat niet met elkaar overweg kunnen, lees dan zeker mijn artikel ‘Zijn Maine Coon katten goed met honden?‘.

Maine Coon Persoonlijkheid

Maine Coons zijn van nature liefdevol en lief en u zult waarschijnlijk merken dat elke Maine Coon, vooral een kitten, onmiddellijk vriendelijk tegen u is en heel vertrouwend.

Maine Coons hebben de neiging om hun hele volwassen leven “kitten-achtig” te blijven. Vermakelijk genoeg zijn deze grote huiskatten ook het meest onvolwassen!

Hier zijn enkele van de meest diepgaande Maine Coon persoonlijkheidskenmerken en wat je kunt verwachten van je nieuwe Maine Coon roomie:

1. Hond van de kattenwereld

Maine Coons worden vaak beschouwd als de hond van de kattenwereld.

Dit komt omdat Maine Coons de neiging hebben wat aanhankelijker te zijn dan uw gewone kat. Ze zijn ook meer gehecht aan hun eigenaar en hebben de neiging wat aanhankelijker te zijn dan andere kattenrassen.

In het algemeen zijn ze veel meer geneigd zich als een hond te gedragen en zijn ze vaak een meer “betrokken” lid van het gezin.

2. Goofy

Maine Coons hebben de neiging nogal goofy te zijn!

Katten zijn over het algemeen sowieso vrij grappig, maar Maine Coons tillen dit naar een heel nieuw niveau. Deels omdat ze van nature grappiger zijn en deels omdat ze zoveel groter zijn.

Hun humoristische capriolen zijn veel innemender, alleen al door hoe “oversized” ze zijn.

3. Treffend

Terwijl andere kattenrassen de neiging hebben nogal zelfvoldaan te zijn en alleen af en toe een knuffel willen, op hun voorwaarden, zijn Maine Coons ongelooflijk aanhankelijk en hebben altijd behoefte aan een knuffel!

U zult eerder merken dat uw Maine Coon u bij elke kans die hij krijgt zal pesten voor knuffels, en er zelfs van zal genieten om in hetzelfde bed als u te slapen.

4. Vocaal

Maine Coons houden van een goed gesprek!

Ze hebben de gewoonte om elk gevoel dat ze hebben te vocaliseren:

 • Zichzelf
 • Hun omgeving
 • U
 • Hoeveel ze van je houden
 • Om je eraan te herinneren dat ze er zijn!

5. Onvolwassen

Maine Coons zijn onvolwassen!

Vergelijkbaar met hun domheid, maar toch verschillend genoeg dat het een eigen sectie nodig heeft.

Ze zijn nogal dol op “grapjes maken” en zullen:

 • opzettelijk dingen omstoten
 • Verberg dingen
 • Spullen stelen
 • Wees een vertederende lastpost!

Dit is vooral grappig omdat ze door hun toegenomen grootte en kracht veel grotere voorwerpen kunnen stelen! (bronnen 1).

Wat zijn de voor- en nadelen van een Maine Coon kat?

Niemand is perfect, en Maine Coons ook niet (hoewel ze de perfectie dicht benaderen!).

Hier zijn de voor- en nadelen van het bezitten van een Maine Coon kat:

Voors

 • Affectie: Maine Coons zijn ongelooflijk aanhankelijk en zijn een geweldig knuffelmaatje om films mee te kijken op de bank.
 • Kalme houding: Maine Coons zijn over het algemeen vrij kalm, het komt zelden voor dat ze agressief worden. Het is meestal een zeker teken van verwonding of ziekte als ze agressie vertonen.
 • Eén van de familie: Maine Coons mengen zich graag in het gezinsleven en zijn geweldige huisdieren. Ze zijn ook geweldig geduldig met kinderen.
 • Robuust: Maine Coons zijn taaie koekjes die een beetje ruwheid kunnen overleven, en er zelfs van genieten.
 • Milde Shedders: Ondanks hun dikke, lange, weelderige vacht zijn Maine Coons geen zware verharders. Ze verharen tenminste niet meer dan kleinere katten.

Nadelen

 • Clingy: Soms kan het vervelend zijn dat een Maine Coon je de hele tijd pest. Maar, ze tonen enkel hun genegenheid dus misschien moeten we dankbaar zijn!
 • Duur om te adopteren: Maine Coons kunnen duur zijn om te adopteren en kosten over het algemeen minstens duizend dollar. Hier is hoe een Maine Coon kat te adopteren.
 • Expensive To Care For: Nadat je de adoptiekosten hebt meegerekend, zijn Maine Coons ook duurder om voor te zorgen dan gewone katten. Ze eten meer, ze hebben grotere speeltjes nodig, zoals dezeen hun dierenartsrekeningen kunnen duurder zijn.

Hoe lang kan een Maine Coon alleen gelaten worden?

Een belangrijke factor voor veel nieuwe huisdiereigenaren is de vraag of ze hun nieuwe harige katachtige lang genoeg alleen kunnen laten om hun werk en sociale leven niet te onderbreken.

Dit is een verantwoorde zorg om te hebben en is iets dat niet over het hoofd kan worden gezien.

Veel mensen vragen zich af of Maine Coon katten eenzaam worden en het antwoord is (over het algemeen) ja. Dit komt omdat Maine Coons ongelooflijk sociale katachtigen zijn en graag rondhangen met hun menselijke familie.

Maar, dat betekent niet dat ze nooit alleen gelaten kunnen worden.

Hier is een overzicht van hoe lang uw Maine Coon alleen gelaten kan worden:

 • Kittens: Kittens mogen niet langer dan 4 uur alleen gelaten worden.
 • Adolescenten: Adolescenten of jonge katten mogen niet langer dan 5-8 uur alleen gelaten worden.
 • Volwassenen: Volwassen Maine Coons kunnen zo lang als 12 uur worden achtergelaten, maar veel meer dan dat kan ze ernstig ongelukkig maken.
 • Oudere: Oudere Maine Coons zijn graag 12 uur alleen, maar het is het beste om hun tijd alleen te beperken tot ongeveer 8 uur, zodat u ze in de gaten kunt houden.
 • Gewonde: Gewonde Maine Coons mogen niet langer dan een paar uur alleen gelaten worden, omdat ze anders gestrest en angstig worden.

Zijn Maine Coon katten goede huisdieren?

Bij het zien van de grootte van een Maine Coon kun je je afvragen zijn Maine Coons goede huisdieren? Het korte antwoord is ja!

Maine Coons houden oprecht van de relatie die ze opbouwen met hun baasjes en vinden het heerlijk om lid te zijn van de familie-eenheid.

Maine Coons zijn geen superbehoeftige huisdieren en zijn heel tevreden om elke dag de hele dag met je rond te hangen in je huis.

Ze hebben soms wel moeite met heel kleine appartementen, omdat ze vrij groot zijn en daarom meer ruimte nodig hebben om hun poten te strekken.

Maine Coons kunnen echter aan de lijn worden uitgelaten, zodat dat probleem in de meeste gevallen gemakkelijk kan worden verholpen.

Voor meer informatie over de vraag of een Maine Coon kat in een appartement kan leven, lees deze gids.

Maine Coon Vervelende Eigenschappen

Zoals we hierboven al kort aanstipten, zijn Maine Coons niet perfect en hebben ze een paar vervelende gewoonten.

Gelukkig zijn deze vervelende trekjes voor de meeste mensen niets vergeleken met het aantal prachtige eigenschappen die ze hebben, dus het is een volkomen aanvaardbare ruil!

Voor het geval dat, hier zijn enkele van de Maine Coons meest vervelende eigenschappen. Zorg ervoor dat je ze leest om er zeker van te zijn dat dit kattengedrag voor jou geen spelbreker is:

 • Behoeftig: Maine Coons kunnen behoorlijk behoeftig zijn. Voedsel, water, speelgoed, genegenheid, noem maar op. Ze zullen niet aarzelen om je te laten weten wanneer ze iets missen.
 • Rusteloosheid: Dit is een groot probleem voor Maine Coons die niet goed gestimuleerd worden met spelletjes en genegenheid.
 • Onhandigheid: Maine Coons zijn nogal onhandig en door hun grootte en hun verlangen om tussen je benen door te lopen kunnen ze een struikelgevaar vormen!
 • Shredders: Maine Coons krabben graag aan dingen, hetzelfde als elke andere kat. Het verschil is dat ze een stuk groter zijn dus als je ze geen geschikte krabpaal geeft kunnen ze ervoor kiezen om in plaats daarvan uw meubels te gebruiken.
 • Clingy: Vergelijkbaar met behoeftigheid, maar oh zo verschillend. Maine Coons kunnen echte klevers zijn. Ze volgen je elk wakker moment van de dag als ze de kans krijgen. Het is lief, maar kan snel oud worden!
 • Wannabe Zangers: Maine Coons hebben waanideeën over hoe getalenteerd hun zangstem is. Ze kunnen, en zullen, naar hartelust miauwen.
 • Dander: Maine Coons zijn misschien niet de grootste verharders, maar ze produceren nog steeds huidschilfers en hebben allergenen in hun speeksel, hetzelfde als alle andere katten. Dat ze niet erg verharen betekent niet dat ze een gevoelige neus niet zullen irriteren.
 • Gulzige: Maine Coons eten veel. Ja, ze zijn vrij groot, dus dat is niet schokkend. Maar, zelfs voor hun grootte, kunnen ze behoorlijk hongerig zijn en er niet goed tegen om hun voedsel met anderen te delen.
 • Sissend: Maine Coons sissen op dezelfde manier als elke andere kat. In sommige gevallen zijn ze er iets meer toe geneigd. Het grootste verschil is dat wanneer een Maine Coon sist, het een beetje meer intimiderend is en onwetende kinderen (en volwassenen!) kan laten schrikken.

Conclusie

Hopelijk bent u nu iets meer te weten gekomen over wat Maine Coons drijft en wat u kunt verwachten als u met een Maine Coon gaat samenwonen.

Maine Coons zijn uitstekende huisdieren en zijn warme en liefdevolle metgezellen.

Veel mensen die niet in de categorie hondenliefhebber of kattenliefhebber passen, vinden dat de Maine Coon een perfecte mix van de twee is.

Zeker, ze kunnen wat duurder zijn, maar je krijgt zeker waar voor je geld als je waarde hecht aan knuffels.

Plaats een reactie