Kunnen Maine Coons in India leven?

Maine Coons zijn het grootste gedomesticeerde kattenras ter wereld en hebben zich aangepast aan het leven in het koude winterklimaat van Maine, Verenigde Staten.

Aangezien deze grote harige katachtigen fysiek meer geschikt zijn om in de kou te leven, kun je je afvragen of Maine Coons in India kunnen leven, waar het weer aanzienlijk warmer is?

Maine Coons kunnen in India leven. Hoewel Maine Coons geassocieerd worden met koudere gebieden in de wereld, kunnen ze zowat overal ter wereld overleven, of het nu in koude of warme gebieden is. De truc om ervoor te zorgen dat een Maine Coon overleeft in warme landen is ze de extra zorg te geven die ze nodig hebben.

Als u in een heet klimaat zoals India woont, maar toch graag een Maine Coon kat wilt bezitten, zult u een aantal verschillende factoren moeten overwegen om uw kat te helpen de intense hitte te overleven, bijvoorbeeld door uw kat extra water te geven.

Blijf lezen om alles te ontdekken wat je moet weten over de verzorging van een Maine Coon kat in warme landen, zoals India.

Kunnen Maine Coons in India leven?

Maine Coon katten zijn unieke katachtigen geliefd bij veel mensen over de hele wereld, dankzij hun liefdevolle persoonlijkheid, ontspannen karakter, en prachtig uiterlijk.

Hun grote fysieke bouw wordt toegeschreven aan hun langzame groei, waardoor ze aanzienlijk grote spieren en botstructuren kunnen ontwikkelen.

De ongewone grootte van de Maine Coon wordt ook in verband gebracht met de wilde oorsprong van het ras in de koude staat Maine, Verenigde Staten (lees hier meer over hun oorsprong).

Er wordt verondersteld dat Maine Coons groter werden dan andere kattenrassen, en hun opvallende lange, dikke vacht ontwikkelden als een mechanisme om het koude klimaat te overleven.

Hun grote lichaam hielp hen ook meer lichaamswarmte vast te houden, terwijl hun dikke semi-waterafstotende vacht hen helpt warm te blijven bij guur weer.

Met zoveel fysieke kenmerken die het Maine Coon kattenras in staat stellen en beschermen tijdens koude klimatologische omstandigheden, is het geen verrassing dat dit ras, voor het grootste deel, altijd meer geassocieerd is geweest met koude klimaten.

Maar, kan dit harige kattenras ook succesvol leven in warme landen? En meer in het bijzonder, kunnen Maine Coons overleven in India?

Nou, de waarheid van de zaak is dat een Maine Coons temperatuurtolerantie hen in staat stelt te overleven in een breed scala van temperaturen.

In feite geloven veel kattenspecialisten dat dit grote kattenras temperaturen kan verdragen tussen 30 – 100 graden Fahrenheit!

Hoewel een Maine Coon misschien fysiek kan overleven in India’s hete weer, wil dat niet zeggen dat het gemakkelijk voor ze zal zijn.

In plaats daarvan moeten eigenaren veel factoren overwegen voordat ze een Maine Coon in huis halen.

Hieronder staan enkele eerste overwegingen die eigenaren die in India wonen moeten overwegen om hun Maine Coon kat te laten overleven in India:

 • Water: Om te overleven in een warm land zal de Maine Coon vrijwel zeker meer water nodig hebben dan de standaard kat drinkt. De Maine Coon moet daarom toegang hebben tot een onbeperkte voorraad stromend zoet water.
 • Zonnebrand: Dit kattenras is kwetsbaar voor zonnebrand, dus eigenaren moeten voorzichtig zijn wanneer ze hun kat verzorgen.
 • Schaduw: Uw Maine Coon kat heeft koele, schaduwrijke plekken in huis nodig, waar hij zich kan terugtrekken als hij moet afkoelen of slapen. Airconditioning is een must.
 • Buiten: Eigenaren moeten ervoor zorgen dat hun Maine Coon niet veel tijd buiten doorbrengt, in de intense hitte.

Hier zijn enkele andere geweldige manieren om een Maine Coon kat koel te houden tijdens de hete zomermaanden.

Uiteindelijk zal dit ras de grootste zorg nodig hebben wanneer het weer de extreme uiteinden van de hierboven vermelde temperatuurtoleranties benadert.

Met dat in gedachten is het veilig om te zeggen dat Maine Coon katten comfortabel in India kunnen leven, zolang ze voldoende zorg krijgen van hun menselijke familie.

Hoe heet is te heet voor katten?

Maine Coons zijn goed gebouwd om in een koud klimaat te leven.

Daarom willen eigenaren die in landen wonen waar het weer het hele jaar door warm tot heet is, misschien weten of Maine Coons van warm weer houden, voordat ze een Maine Coon in huis nemen.

Het eenvoudige antwoord hierop is dat Maine Coon katten warm weer zonder ernstige problemen kunnen verdragen.

Verrassend genoeg helpt hun dikke vacht, waarvan velen denken dat die een belemmering zou zijn in de hitte, deze katachtigen juist koel te houden als de temperatuur buiten te hoog wordt.

Als u in de tropen woont en overweegt een Maine Coon te bezitten, is het noodzakelijk om de ideale temperatuur voor Maine Coon katten te begrijpen voordat u er een in huis haalt:

 • 45 graden Fahrenheit: Deze adaptieve katten zullen overleven en genieten van een omgeving met temperaturen boven 45 graden Fahrenheit.
 • 100 graden Fahrenheit: Hoewel het niet bewezen kan worden of ze van warm weer houden of niet, wordt weer boven de 100 graden Fahrenheit; beschouwd als te warm voor uw kat.

Houd er rekening mee dat zeer hoge temperaturen kunnen leiden tot een hitteberoerte of hyperthermie (bronnen 1,2).

Hoe koelen katten af bij warm weer?

Hoewel een Maine Coon kat uitstekend kan gedijen bij warm weer, hebben ze ook manieren nodig om zichzelf koel te houden.

Gelukkig zijn Maine Coon katten goed bedreven in het reguleren van hun warmte en het afkoelen van zichzelf.

Hieronder staat hoe katten afkoelen bij warm weer:

1. Veel water drinken

Maine Coon katten houden van water en zijn gefascineerd door zowat alles wat met water te maken heeft. Leer meer over deze eigenzinnige persoonlijkheidstrek in mijn artikel.

Bij warm weer zal een Maine Coon kat het op prijs stellen toegang te hebben tot voldoende schoon, bij voorkeur stromend, water.

Uw kat zal instinctief meer water drinken dan het standaard kattenras om zichzelf gehydrateerd en koel te houden.

2. Bont

Hoewel veel mensen geneigd zijn te denken dat de lange, dikke vacht van de Maine Coon een belemmering zal zijn als het buiten warm is, is het tegendeel eigenlijk waar.

De dikke vacht van de Maine Coon kat houdt juist lucht vast, wat op zijn beurt helpt om de kat koel te houden als het buiten warm is.

U kunt uw kat verder helpen profiteren van zijn dikke vacht, door hem regelmatig te verzorgen.

Dit is gunstig voor uw Maine Coon, omdat borstelen de dode vacht vermindert die vastzit in hun dichte vacht, waardoor uw kat last zou kunnen krijgen van de warmte (bron 1).

3. Zweten

Als het warm weer is, zweten katten via hun neus en kussentjes om lichaamswarmte af te geven en zichzelf koel te houden.

4. Slaaphouding

Maine Coons hebben veel vreemde slaaphoudingen, maar een van de slaaphoudingen die hen helpt om af te koelen is slapen terwijl ze zich uitstrekken.

5. Slapen op schaduwrijke en koele plaatsen

Wanneer het buiten warm is, zal uw kat zich verplaatsen naar de schaduwrijke of koelere plaatsen in uw huis en daar gaan liggen.

Als u bijvoorbeeld een tegelvloer hebt, zult u uw Maine Coon kat waarschijnlijk op de tegels zien liggen. Dit komt omdat tegelvloeren koeler blijven, zelfs als het erg warm is.

Een Maine Coon koel houden

Maine Coons weten hoe ze hun lichaamstemperatuur moeten regelen, vooral als het gaat om afkoelen.

Er zijn echter nog een paar dingen die eigenaren kunnen doen om hun katten te helpen koel te blijven, waarvoor niet de installatie van een duur airconditioningsapparaat in huis nodig is.

Dit is hoe katten koel te houden in de zomer zonder AC:

1. Zorg voor veel water

Maine Coons drinken veel meer water om zichzelf koel te houden bij warm weer.

Zorg er in dit verband voor dat uw kat de hele dag door toegang heeft tot voldoende water, zelfs als dat betekent dat u een extra waterbakje ter beschikking moet stellen of een kattenwaterfontein moet installeren.

2. Verzorging

Een Maine Coon die in warm weer leeft zal meer verzorging nodig hebben om de dode vacht te verwijderen die de katachtige kan verzwaren en zijn interne lichaamstemperatuur kan doen stijgen.

Daarom, als u in India woont, zal het regelmatig borstelen van uw kat helpen om ze af te koelen.

3. Zorg voor voldoende schaduw

Katten zullen bij hoge temperaturen naar schaduwrijke plaatsen verhuizen.

Daarom moeten eigenaren ervoor zorgen dat hun huis voldoende schaduwrijke koele plekken heeft waar hun kat zijn toevlucht kan zoeken als het warm is.

4. Koelmatten

Zorg ervoor dat u investeert in een aantal koelmatten voor uw Maine Coon kat.

Koelmatten zijn belangrijk omdat ze je kat een plek bieden om te liggen als het te warm wordt.

Tekenen van een hitteberoerte bij katten

Hitteberoerte en hyperthermie zijn aandoeningen die optreden wanneer de lichaamstemperatuur van de kat boven de 105 graden Fahrenheit stijgt.

Een Maine Coon die lijdt aan een hitteberoerte of hyperthermie is een ernstige zaak, omdat dit levensbedreigende aandoeningen zijn die onmiddellijk medische hulp vereisen.

Hieronder staan de belangrijkste tekenen van een hitteberoerte bij Maine Coon katten (bronnen 1,2):

 • Ongewone roodheid van de mond en tong
 • Moeite met lopen
 • Diarree
 • Braken
 • Aanvallen en uiteindelijk verlies van bewustzijn
 • Kneuzingen rond de buik
 • Spiertrillingen
 • Snelle ademhaling

Wat te doen als de kat een hitteberoerte heeft

Een hitteberoerte vormt een ernstig risico voor de longen van een getroffen Maine Coon katachtige.

Dit gezondheidsprobleem van de kat vereist onmiddellijke actie.

Als u vermoedt dat uw Maine Coon hyperthermie heeft, boek dan onmiddellijk een afspraak met uw dierenarts, terwijl u ook probeert de lichaamstemperatuur van uw katachtige te verlagen met behulp van de volgende methoden:

 • Koelmat: Plaats uw Maine Coon op een koelmat.
 • vochtige doeken: Breng vochtige doeken aan over het lichaam van uw kat.
 • Onderdompelen: Maine Coons hebben een semi-waterafstotende vacht, dus als ze gewend zijn om gebaad te worden (en dit niet erg vinden), kun je een deel van je besmette kattenlichaam onderdompelen in koel water om zijn lichaamstemperatuur te helpen verlagen.
 • Schaduw: Plaats uw kat op een schaduwrijke plek.
 • Drink: Moedig uw kat aan om water te drinken. Afhankelijk van de situatie kunt u genoodzaakt zijn een spuit te gebruiken om uw kat te helpen water te drinken.

Eenmaal bij de dierenarts zullen ze de ernst van de aandoening beoordelen en de procedures uitvoeren om uw Maine Coons leven te redden (bronnen 1,2).

Kan een kat herstellen van een hitteberoerte?

Een hitteberoerte is een levensbedreigende aandoening voor katten. Maar tenzij het schade aan organen veroorzaakt, zou een kat er volledig van moeten herstellen.

Maar, hoe lang duurt het voordat een kat herstelt van een hitteberoerte?

Als uw kat een hitteberoerte heeft gehad en hun hoge lichaamstemperatuur duurde lang, zorg er dan voor dat u een dierenarts uw kat laat controleren op mogelijke orgaanschade. Wees je ervan bewust dat orgaanschade tijd nodig heeft om zich te manifesteren.

Al met al zou uw kat binnen 2 tot 3 dagen moeten herstellen van hyperthermie.

Als de toestand echter langer dan drie dagen aanhoudt, vraag dan een dierenarts om uw kat te beoordelen, zodat zij mogelijke verdere problemen met uw katachtige kunnen vaststellen.

Belangrijk is dat katten die lijden aan een hitteberoerte vatbaarder zijn om het opnieuw te krijgen, dus zorg ervoor dat uw kat niet wordt blootgesteld aan dingen die een hitteberoerte uitlokken (bron 1).

Hoeveel kost een Maine Coon in India?

Als je een Maine Coon in India wilt kopen, kun je verwachten dat de Maine Coon prijs in roepies meer dan Rs. 15.000 bedraagt, afhankelijk van de fokker die je kiest, en de stad waar je je Maine Coon koopt.

Hier zijn de gemiddelde prijzen bij het kopen van een Maine Coon kat in India (bronnen 1,2,3):

 • Maine Coon kat prijs in Delhi: 40.000 tot 45.000 INR
 • Maine Coon kat prijs in Mumbai: 40.000 tot 45.000 INR
 • Maine Coon kat prijs in Bangalore: 40.000 tot 45.000 INR

Waar te kopen Maine Coon Cat in India

Het geheim van het kopen van een raszuivere Maine Coon kat is het vinden van een geregistreerde fokker zoals deze.

Als u op zoek bent naar een Maine Coon kitten te koop in India, zijn hier enkele ideale plaatsen om te controleren:

 • Fokkers: Hoewel er niet zoveel Maine Coon fokkers in India zijn, kunt u nog steeds relatief gemakkelijk fokkers vinden door online te zoeken. De meeste fokkers hebben online winkels opgezet waar kopers de beschikbare Maine Coon katten kunnen bekijken en een kat van hun keuze kunnen kopen. U kunt ook importeren uit het buitenland.
 • Adoptie / Reddingscentra: Er zijn veel opvangcentra in heel India waar je Maine Coon katten kunt vinden. Informeer gewoon, en je kunt het geluk hebben een raszuivere Maine Coon te vinden voor een lagere prijs.
 • Dierenwinkels: Misschien heeft u geluk en vindt u een Maine Coon kat in een dierenwinkel in uw stad. Bel dus de dichtstbijzijnde winkel en vraag naar Maine Coon kittens. Misschien krijg je een aanwijzing, zelfs als de winkel niet specifiek dit kattenras verkoopt.

Als je niet zeker weet waar je moet beginnen als het gaat om het kopen van een Maine Coon kitten of kat, zorg er dan voor dat je mijn complete gids voor de aankoop van een van deze prachtige katachtigen leest..

Conclusie

Bent u Indiƫr en van plan een Maine Coon te kopen, maar vraagt u zich af of Maine Coons in India kunnen leven? Zo ja, dan heb je geluk!

Hoewel Maine Coons goed gebouwd zijn voor de koudere gebieden van de wereld, kunnen ze ook overleven in warmere landen, waaronder India.

Als u vastzit en probeert te beslissen of u al dan niet een Maine Coon kitten in India moet kopen, heeft u dit bericht hopelijk nuttig gevonden.

Plaats een reactie