Kunnen katten thee drinken? Is thee giftig voor katten?

Je merkt dat je kat naar je staart terwijl je gaat zitten met je favoriete warme kopje thee. Ze zijn benieuwd wat voor soort traktaties je in die beker hebt.

Als de gretige blikken van uw kat u doen afvragen of katten thee kunnen drinken, hebben wij het antwoord voor u.

Nee, katten kunnen geen thee drinken. Hoewel je kat het waarschijnlijk goed zal vinden om een druppel of twee gemorste thee van de tafel te likken, moet je haar niet toestaan om thee te consumeren.

Thee is giftig voor katten en kan leiden tot aanzienlijke gezondheidsproblemen. Het innemen van thee in overmatige hoeveelheden kan fataal zijn voor je katachtige.

Katteneigenaren zijn zich er terdege van bewust dat hun katachtige vrienden graag een kopje thee drinken. Uw huisdier heeft een sterk verlangen om alle thee die is achtergelaten te likken en te ruiken.

Houd er rekening mee dat als u geniet van cafeïnehoudende dranken zoals cola en koffie, evenals thee, u ze uit de buurt van uw kat moet houden.

Cafeïne is schadelijk voor katten en de meeste thee-opties bevatten er veel van. Bovendien bevatten veel theeën kruiden- en kruidenmixen die giftig zijn voor onze katachtige metgezellen. Dus, voordat je je kat een thee laat proeven, moet je ervoor zorgen dat je het etiket leest.

In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over je katachtige en hun liefde voor thee. Lees dan snel verder!

Kunnen katten thee drinken?