Kunnen katten chocolade-ijs eten?

Velen van ons houden van chocolade-ijs. Maar als je harige vriend eraan komt snuffelen, vraag je je af of ze het kunnen eten. Nou, het is jammer, maar dat kunnen ze niet, het is als een vermomd gif voor hen.

Katten drinken melk na de geboorte, dus het is niet raar dat ze zich aangetrokken voelen tot elk zuivelproduct. Ze kunnen de melk gemakkelijk in alles ruiken, zelfs als het iets is dat hen zal schaden. Katten zijn eigenaardige wezens die graag verkennen, en nieuwsgierigheid doodt de kat!

Ze snuffelen rond om te weten wat de geur is, als ze de geur aangenaam vinden, beginnen ze het te verslinden. Chocolade-ijs is een aantrekkelijk zuivelproduct en katten kunnen het ei en de melk erin voelen, het kan ze niet schelen wat er nog meer in zit.

De waarheid is dat het cafeïne en theobromine bevat. Het eten van chocolade kan abnormale hartslag, epileptische aanvallen, tumoren, leverfalen of zelfs de dood veroorzaken. Bij mensen wordt het gemetaboliseerd, maar bij katten wordt het een giftige stof. Cafeïne veroorzaakt tumoren, diarree en zelfs hart- en longziekten bij katten. Het is dus verkeerd om je kat chocolade-ijs te geven.

Er zijn een aantal dingen te weten over katten en chocolade-ijs, laten we erin duiken, zullen we?

Chocolade-ijs en katten