Kefir De Reuze Maine Coon Kat Uit Rusland

Maine Coons worden een steeds populairder kattenras, maar Kefir de reusachtige Maine Coon kat uit Rusland heeft bewezen dat deze katten helemaal alleen sterren kunnen worden!

Kefir is een reusachtige Maine Coon die 26,5 pond weegt. Nog geen 2 jaar oud, zal Kefir naar verwachting nog groter worden, want Maine Coons bereiken hun volledige grootte pas als ze tussen de 3 en 5 jaar oud zijn! Kefir is echter niet alleen beroemd om zijn enorme omvang; hij is ook populair om zijn pluchen witte vacht en zijn lieve, liefdevolle persoonlijkheid.

Kefir werd eerst een ster op Instagram, maar sindsdien is hij nog populairder geworden op het social media platform TikTok.

Lees verder om meer te weten te komen over deze enorme, knappe kat, evenals hoe je zelf een gigantische Maine Coon kunt vinden.

Kefir de reusachtige Maine Coon kat uit Rusland

De Maine Coon is een natuurlijk kattenras dat zich ontwikkelde in de koude staat Maine.

Tegenwoordig worden ze vereerd om hun:

 • Lange, mooie vachten
 • Enorme grootte
 • Zachte persoonlijkheid

Helaas zijn deze katten niet bepaald goedkoop, gemiddeld tussen de 1.000 en 2.000 dollar.

Lees meer over de realistische Maine Coon kitten aankoopkosten hier.

Toch zijn Maine Coons de laatste tien jaar alleen maar populairder geworden, en de meeste eigenaren zijn het erover eens dat dit ras de kosten meer dan waard is.

Eén beroemde Maine Coon Instagram ster, bekend als Kefir, is zo populair geworden dat hij zijn oorspronkelijke kosten nu een dozijn keer heeft terugbetaald!

Zijn eigenaar, Yuliya, koos hem als kitten voor zijn zachte, witte vacht.

Zij kon echter niet weten dat dit kitten binnen korte tijd over de hele wereld bekend zou worden als Kefir, de reusachtige Maine Coon kat uit Rusland!

Yuliya Minina, die in het Russische stadje Staryy Oskol woont, kocht Kefir bij een cattery. Ze werd verliefd op zijn witte vacht, en noemde hem Kefir naar een zuiveldrank.

Vrijwel onmiddellijk toonde Kefir een sterke voorkeur voor natvoer en natuurlijk voedsel boven droogvoer, en Yuliya ging de uitdaging aan.

Zijn natuurlijke, eiwitrijke dieet hielp hem goed gevoed te blijven terwijl hij groeide. Toen hij een jaar oud was, was hij al verdrievoudigd in omvang!

Vandaag weegt Kefir ongeveer 26,5 pond, en hij is nog steeds niet klaar met groeien!

Maine Coons hebben een ongelooflijk trage groei, en bereiken hun volledige grootte pas als ze tussen de 3 en 5 jaar oud zijn.

Is Kefir De Kat Echt?

Kefir ziet er op zijn foto’s zo mooi en enorm uit dat sommige mensen zich afvragen of hij überhaupt wel bestaat.

Terwijl veel Maine Coon eigenaren geforceerd perspectief en andere camerastrucs kunnen gebruiken om hun katten groter te laten lijken, is Kefir 100% echt.

Hij is zo populair geworden dat zijn eigenaar, Yuliya Minina, talloze interviews heeft gehad, die hebben geholpen te bevestigen dat hij echt is.

Bovendien heeft Kefir zoveel foto’s en video’s over heel Instagram en TikTok dat zelfs sceptici eindelijk zijn gaan toegeven dat deze larger than life kat zeker echt is.

Hier is een korte Youtube video van Kefir de Maine Coon kat in persoon. Credit voor de video gaat naar het Youtube kanaal van Daily Mail:

Kefir Kat Maine Coon Instagram

Kefir werd gelanceerd in populariteit toen zijn eigenaar, Yuliya, een foto van hem plaatste op haar Instagram, @yuliyamnn.

Ze plaatste de foto op 16 februari 2021, en mensen over de hele wereld waren geschokt door zijn enorme omvang.

Daarna begon Yuliya meer foto’s en video’s van haar geliefde huisdier te posten, en hij werd alleen maar populairder.

Nu hebben Yuliya en Kefir bijna 50.000 volgers op Instagram.

Ze deelt allerlei schattige foto’s van haar kat, soms knuffelend, soms spelend, en soms kleedt ze hem zelfs in schattige outfits (bron 1).

Maine Coon Kefir TikTok

Katten zijn altijd de sterren geweest van social media platforms zoals:

Nu heeft het meer recente sociale media platform, TikTok, katteneigenaren in staat gesteld om nog meer video’s van hun geliefde huisdieren te delen.

Kefir heeft zijn eigen TikTok-account, @mainecoonkefir.

Hoewel hij daar niet zo veel volgers heeft als zijn Instagram-account, zijn zijn toegewijde fans blij dat ze een andere manier hebben om op de hoogte te blijven van zijn leven.

Met elke nieuwe video die wordt geplaatst, kunnen mensen deze zachte reus in de loop van de maanden nog groter zien worden.

TikTok is een populair platform geworden voor katteneigenaren om schattige, domme en educatieve video’s van hun katten te delen.

Kefir is slechts een van de honderden populaire katten op TikTok, maar hij moet zich geen zorgen maken over het delen van de schijnwerpers; het lijkt erop dat niemand genoeg kan krijgen van schattige kattenvideo’s!

Maine Coons zijn bijzonder populair, en tegenwoordig lijkt het erop dat steeds meer katteneigenaren zich realiseren dat ze TikTok ook kunnen gebruiken als een manier om geld te verdienen (bron 1).

Hoeveel is een Giant Maine Coon Cat?

Hoe mooi Maine Coons ook zijn, niet iedereen kan het zich veroorloven er een te nemen.

Bekend als een van de duurste kattenrassen, houden Amerikaanse, Britse, Europese en Russische fokkers van deze kittens om ze naar liefdevolle huizen te sturen.

Natuurlijk is het grootbrengen van Maine Coons in een gezonde, veilige omgeving ongelooflijk duur, en fokkers maken nauwelijks winst, ook al kosten Maine Coons een flinke prijs.

Dus, hoeveel kost een gigantische Maine Coon kat?

De meeste Maine Coons variëren tussen de 8 en 25 pond, maar er is geen garantie dat het kitten dat je krijgt enorm groot zal worden.

Toch zijn er veel verschillende opties als het gaat om het vinden van een Maine Coon.

Blijf lezen om te ontdekken hoe de kosten van een gigantische Maine Coon kat of kitten kunnen variëren:

1. Kittens van geregistreerde fokkers

Als u een Maine Coon kitten wilt, kunt u het beste terecht bij een fokker die is geregistreerd bij een katteninstantie zoals:

Maine Coon kittens van geregistreerde fokkers kosten meestal tussen de $1.000 en $2.500, hoewel ze in sommige gevallen wel $4.000 kunnen kosten!

2. Volwassenen van geregistreerde fokkers

Sommige geregistreerde fokkers verkopen gepensioneerde showkatten of fokkers.

Volwassen en senior katten van geregistreerde fokkers kosten doorgaans tussen $1.200 en $1.600.

Niet alleen is deze optie goedkoper, maar u kent ook de grootte en de persoonlijkheid van uw kat.

Een kitten krijgen kan leuk zijn, maar er is gewoon geen manier om te weten wat hun grootte en persoonlijkheid zal zijn als volwassene.

3. Dierenasielen

Je vindt Maine Coons ook bij dierenasielen.

Af en toe zijn Maine Coon eigenaren niet in staat om voor hun kat te zorgen, en staan ze af aan een asiel.

Dierenasielen vragen meestal slechts tussen de 100 en 250 dollar per dier, wat aanzienlijk goedkoper is dan kopen bij een fokker.

Je kunt bij asielen zowel raszuivere als gemengde Maine Coons vinden, evenals kittens en volwassenen.

Omdat ze echter zo populair zijn, behoren Maine Coons meestal tot de eersten die geadopteerd worden, en het kan wat geduld vergen om de kat van je dromen te vinden.

4. Maine Coon Reddingscentra

Er zijn ook enkele reddingscentra die zich volledig toeleggen op het herplaatsen van raszuivere en gemengde Maine Coons.

Deze reddingscentra vragen meestal tussen de $150 en $400, maar omdat er maar een paar zijn in de Verenigde Staten, kan het even duren voordat je er een kunt adopteren.

5. Online groepen

In sommige gevallen kun je mensen vinden die een verrassingsnestje Maine Coon kittens hebben gekregen.

In deze scenario’s is de kans het grootst dat mensen posten op Facebook of Craigslist, en ze vragen meestal een kleine herplaatsingsvergoeding.

Maar kijk uit voor steile herplaatsingskosten; aangezien veel mensen online zullen doen alsof ze kittens herplaatsen, terwijl ze eigenlijk onverantwoordelijke fokkers in vermomming zijn.

6. Zwervers

Hoewel hoogst onwaarschijnlijk, zijn sommige mensen erin geslaagd verdwaalde Maine Coons te vinden.

Deze route lijkt misschien helemaal gratis, maar hoewel je geen zwerfdier hoeft aan te schaffen, kom je toch op veel kosten uit.

Zwerfkatten moeten (of hebben):

 • Ontwormd
 • Vast
 • Gevaccineerd
 • Gemicrochipt
 • Dierenarts bezoeken
 • Speelgoed
 • Andere benodigdheden

Het is ook ongelooflijk moeilijk om een raszuivere Maine Coon in het wild tegen te komen, en de meeste verdwaalde Maine Coons zijn slechts Maine Coon mixen.

7. Waar niet te kopen

Hoewel het mogelijk is om goedwillende mensen te vinden die Maine Coon kittens proberen te herplaatsen op Facebook of Craigslist, koop nooit een Maine Coon van een fokker op deze sites zonder eerst wat onderzoek te doen.

Elke fokker waarvan je koopt moet geregistreerd zijn bij een regerende katteninstantie zoals:

Niet-geregistreerde fokkers zijn niet doorgelicht om er zeker van te zijn dat ze raszuivere Maine Coons fokken in een veilige, schone omgeving met toegang tot de juiste medische zorg.

U moet ook vermijden Maine Coons te kopen in dierenwinkels, omdat ze meestal afkomstig zijn van onverantwoordelijke fokkers of zelfs kittenfabrieken (bron 1).

Waar kan ik een grote Maine Coon kat krijgen?

Als je een reusachtige Maine Coon kat wilt, kun je het beste een fokker zoeken die al grote katten heeft.

Natuurlijk is er geen manier om te garanderen dat het kitten dat u koopt zal uitgroeien tot een reusachtige Maine Coon.

Maar reusachtige ouders vergroten zeker de kans dat uw kitten uitgroeit tot een reusachtige Maine Coon!

In de Verenigde Staten, zijn hier een paar verschillende catteries bekend om hun enorme katten:

1. Megacoon Cattery

Breeder: Megacoon Cattery
Registration Body: TICA
Contact Name: Johnnie Hardee and Elizabeth Marshburn
Location: Sanford, North Carolina
Email: johnnie@megacoon.com
Website: www.megacoon.com
Telephone: (919) 210-5409

Megacoon Cattery werd opgericht in 1995. Dit is een enorme cattery die bekend staat om hun enorme Maine Coons.

Gelegen op een terrein van 13 hectare, bouwden de eigenaren een heel huis van 1300 vierkante meter alleen voor hun katten!

Als je in de buurt van deze cattery woont, overweeg dan om Megacoon te bezoeken.

2. Graro

Breeder: Graro
Registration Body: CFA
Location: West Islip, Long Island, New York
Website: www.graro.com/contact-us
Email: graromckittensquestionnaire@gmail.com

De eigenaren van Graro zijn er trots op dat ze in de loop der jaren vele enorme Maine Coons hebben voortgebracht.

Hun grootste Maine Coon bereikte 33 pond, dat is ver boven de verwachte maximale grootte van 25 pond!

Graro heeft zelfs vrouwelijke katten gehad die 18 pond bereikten nog voor ze een jaar oud waren, wat immens groot is voor een vrouwelijke Maine Coon kat.

Russische Maine Coon Kittens Te Koop Bij Mij

Hoewel Maine Coons oorspronkelijk uit Noord-Amerika komen, heeft de populariteit van dit populaire ras zich over de hele wereld verspreid.

Hoewel Europese en Amerikaanse Maine Coons beide hetzelfde ras zijn, staan ze toch bekend om een paar verschillen; namelijk, Europese Maine Coons hebben een meer “wilde” uitstraling, met vierkante snuiten en een serieuze uitdrukking.

Als gevolg daarvan zoeken veel mensen naar Russische Maine Coon kittens te koop bij mij in de buurt.

Omdat Europese Maine Coons zo populair zijn, en omdat veel van deze in Rusland gefokte katten beroemd zijn om hun uiterlijk, zullen veel Amerikaanse Maine Coon fokkers hun dekkaters en poezen daadwerkelijk uit dit land importeren.

Daarom, als u op zoek bent naar Russische Maine Coon katten te koop, zijn hier enkele catteries die gespecialiseerd zijn in Russisch geïmporteerde Maine Coons:

1. King Klaudr Coons Cattery

Breeder: King Klaudr Coons Cattery
Registration Body: TICA
Contact Name: Katee
Location: Northern Colorado and Lake Livingston, Texas
Website: 
Telephone: (303) 710-114
Email: kingklaudrcoons@gmail.com

King Klaudr Coons is een andere grote cattery met nog grotere katten!

De meeste van hun dekkaters en poezen zijn geïmporteerd uit Rusland.

King Klaudr Coons zijn niet alleen groot, ze komen ook in een prachtige reeks kleuren en patronen, waaronder:

 • Zilver
 • Schildpad
 • Calico
 • Ginger

2. Zeus Pride Cattery

Breeder: Zeus Pride Cattery
Registration Body: TICA, ACFA
Contact Name: Emily Jarrett
Location: Lacrosse, Wisconsin
Website: www.zeuspride.com
Telephone: (608) 799-7904
Email: zeuspridecattery@gmail.com

Zeus Pride Cattery heeft kittens in vele zeldzame kleuren en patronen, waaronder:

 • Blue Smoke
 • Black Smoke
 • Cream Silver Shell
 • Zilverkleurige schildpad

Veel van de katten van deze cattery komen uit kampioensbloedlijnen in Rusland en Oekraïne, waaronder de trots en naamgever van de cattery, een blauw-witte Maine Coon genaamd Zeus.

3. Maine Coon Goldens Boerderij

Breeder: Maine coon Goldens Farm
Registration Body: TICA, CFA
Contact Name: Amy Rowe
Location: Boscawen, New Hampshire
Website: 
Telephone: (603) 573-5432
Email: ticamainecoons@gmail.com

Goldens Farm cattery heeft een grote verscheidenheid aan Maine Coon kleuren, waaronder:

Ze hebben ook veel verschillende Maine Coon patronen, zoals:

 • Ticked
 • Makreel
 • Classic Tabbies

Een van hun poezen is een polydactyle Maine Coon kat.

Verder voert deze cattery poezen en koningen die zijn geïmporteerd uit uitgelezen bloedlijnen in zowel Oekraïne als Rusland.

Waar komt de Maine Coon Kat vandaan?

Maine Coons ontwikkelden zich op natuurlijke wijze in de staat Maine, en ze verspreidden zich uiteindelijk verder door de Verenigde Staten dankzij hun vaardigheden als jagers.

Naarmate deze kat populairder werd, werden er echter veel naar Rusland en plaatsen in Europa gebracht.

De Europese Maine Coons verschilden in de loop der tijd enigszins in lichaamsbouw.

Hoewel Europese en Amerikaanse Maine Coons als hetzelfde ras worden beschouwd, staan Europese Maine Coons bekend om hun meer vierkante snuit en wilde uitdrukking, terwijl Amerikaanse Maine Coons zachter en verfijnder overkomen.

Grootste Maine Coon Kat

Maine Coons wegen meestal tussen de 8 en 25 pond, maar sommige hebben recordmaten bereikt.

Dus, wat is de grootste Maine Coon kat ter wereld?

Hier is een lijst van de grootste Maine Coons in de geschiedenis (bronnen 1,2):

Stewie

Stewie is ’s werelds grootste Maine Coon kat ooit opgenomen.

Op een gegeven moment was hij 48,5 centimeter lang, een record dat nog niet gebroken is.

Hij woog ook een ongelooflijke 33 pond!

Helaas overleed hij in 2013, maar hij wordt nog steeds herinnerd om zijn enorme omvang.

Barivel

Barivel is de langst levende Maine Coon kat van vandaag.

Hij meet in totaal 47,2 centimeter, en hoewel hij het record van Stewie nog niet heeft gebroken, ziet het er niet naar uit dat hij zijn kroon voor de huidige recordhouder snel zal opgeven!

Ludo

Voordat Stewie’s ongelooflijke lengte werd opgenomen, had Ludo het record voor langste levende kat met 46,6 centimeter lang.

Hij is ook een van de zwaarste Maine Coons die er zijn, met een totaal gewicht van 34 pond.

Hoe Maine Coon te onderscheiden van Noorse Boskat

De Noorse Boskat is een ander groot kattenras met een lange, pluizige vacht.

Op het eerste gezicht lijken Maine Coons en Noorse Boskatten misschien op elkaar, maar er zijn een paar manieren waarop je ze uit elkaar kunt houden (bronnen 1,2):

 • Grootte: Maine Coons zijn gemiddeld aanzienlijk groter dan Noorse Boskatten. Maine Coons wegen meestal tussen de 8 en 25 pond, terwijl Noorse Boskatten meestal tussen de 9 en 16 pond wegen.
 • Beenlengte: Noorse Boskatten zijn misschien kleiner dan de meeste Maine Coons, maar ze hebben eigenlijk langere achterpoten. Noorse Boskatten hebben meestal een achterkant die hoger is dan hun schouders, terwijl Maine Coons schouders hebben die hoger zijn dan hun achterkant.
 • Ogen: Maine Coons hebben grote, expressieve ogen, terwijl Noorse Boskatten amandelvormige ogen hebben die schuin staan.
 • Staartlengte: Hoewel zowel Maine Coons als Noorse Boskatten dikke, bossige staarten hebben, hebben Maine Coons meestal langere staarten.

Conclusie

Kefir de reusachtige Maine Coon kat uit Rusland heeft fans over de hele wereld.

Niet alleen is zijn prachtige witte vacht positief betoverend, maar zijn ongelooflijke gewicht van 26,5 pond heeft talloze kijkers verbijsterd achtergelaten.

In feite denken de meeste mensen in eerste instantie dat deze grote Maine Coon kat uit Rusland eigenlijk een hond is!

Natuurlijk zijn zijn mooie uiterlijk en verbluffende grootte niet de enige redenen waarom zijn baasje hem adoreert; Kefir is ook ongelooflijk liefdevol en lief, net als de meeste Maine Coons.

Gerelateerde vragen aan

Zijn Maine Coon katten jaloers?

Maine Coons staan niet typisch bekend als jaloers, maar ze kunnen jaloers en gestrest worden als ze het gevoel hebben dat ze worden vervangen door een baby, een hond of een andere kat.


Plaats een reactie