Katten zijn meesters in lichaamsverdraaiing, of ze nu van hoge richels springen of op kleine plaatsen krullen. De kattenkonijnschop, wanneer ze hun achterpoten naar je toe schoppen, een speeltje of een andere kat, is een ongewone actie die je misschien hebt waargenomen.
Wanneer katten zich bezighouden met spelactiviteiten zoals worstelen, kunnen ze schoppen met hun achterpoten. Wanneer ze ruzie maken of zich defensief voelen, zullen ze op deze manier handelen om de andere persoon zover te krijgen dat hij hem met rust laat.
Een kat zal op haar rug rollen als ze op het punt staat aangevallen te worden of al wordt aangevallen. Lees voor meer informatie het hele artikel!
Inhoudsopgave
Waarom blijft kat zijn been naar achteren schoppen tijdens het lopen?
Een mogelijkheid is dat hij lijdt aan artritis. De tweede is dat hij een gedeeltelijk stolsel heeft op het punt waar de belangrijkste slagader zich van de wervelkolom vertakt en zijn beide achterpoten voedt, waardoor tintelingen in zijn achterpoten ontstaan alsof ze slapen.
Een volledig stolsel hier zou alle bloedtoevoer naar zijn achterpoten afsluiten, wat behoorlijk pijnlijk zou zijn. Zelfs als hij geen hartaandoening heeft, presteren hun harten niet zo goed als ze ouder worden, en hij kan kleine stolsels gooien. Ik zou hem naar de dierenarts brengen en hem zorgvuldig laten inspecteren.
Een van de meest voorkomende oorzaken van het schudden van uw kat is hypoglykemie. Hypoglykemie is een glucosetekort, daarom kunnen de lage bloedsuikerspiegel en koude rillingen of tremoren van uw kat beide tekenen van de ziekte zijn. Het is meestal het gevolg van het feit dat ze lange tijd niet hebben gegeten.
Feline trombo-embolische ziekte is een van de meest uitdagende en frustrerende omstandigheden voor dierenartsen, volgens Georgia Veterinarian Specialists. Katten met deze ziekte, die wordt veroorzaakt door ernstige hartaandoeningen, hebben een abrupt begin van zwakte van de achterpoten en kunnen hun ledematen schudden.
Een kat zal op haar rug rollen als ze op het punt staat aangevallen te worden of al wordt aangevallen. De kat kan zich in deze houding met alle vier de poten verdedigen. De kat zal de tegenstander met zijn voorpoten vastpakken en de blootgestelde buik / onderbuik van de tegenstander schoppen of harken met zijn achterste ledematenklauwen.
De meeste wilde katten willen niet voor lange tijd vechten; in plaats daarvan geven ze de voorkeur aan een snelle aanval of defensieve manoeuvre om pijn of schade toe te brengen aan de andere partij, waardoor het andere dier op de vlucht slaat.
Wanneer je kat zich zo gedraagt als je haar probeert te aaien, is het mogelijk dat ze met je probeert te spelen. Wanneer je katten of kittens met elkaar ziet spelen, zul je zien dat ze hetzelfde doen, maar niet met dezelfde intensiteit als wanneer ze vechten.
Wanneer katten spelen, verwonden ze elkaar meestal niet. Vanwege het gebrek aan haar van een mens kan een kat echter onbedoeld de hand of arm van een persoon krabben.
Houd er rekening mee dat katten zich op dezelfde manier kunnen gedragen wanneer ze beschermend zijn of willen dat hun eigenaar stopt met aaien. Agressief gedrag wordt gedefinieerd als gedrag dat de ruimte tussen u en de kat vergroot.
Een kat die bijvoorbeeld op haar rug rolt, je hand vastpakt met haar voorpoten en haar achterpoten met geweld tegen je aan harkt, roept waarschijnlijk: “Stop!” Vergeet niet dat een kat die op haar rug rolt misschien niet wil dat je haar buik streelt.
Katten rollen op hun rug om te laten zien dat ze zich op hun gemak voelen in de buurt van een mens of een andere kat, wat aangeeft dat ze niet worden bedreigd. Het is het beste om niet te proberen misbruik te maken van haar vertrouwen door haar een buikwrijving te geven.
Wat betekent het als een kat zijn achterpoten schudt?
Wanneer een kat zijn achterpoten schudt, betekent dit dat er iets mis is met de gezondheid van zijn benen en dat het binnenkort door een dierenarts moet worden onderzocht.
Het schudden van benen in een verder gezonde katachtige is ongebruikelijk, dus je kunt je zorgen maken als je het ziet. Deze aandoening kan worden veroorzaakt door van alles, van artritis tot vergiftiging, en het heeft meestal de hulp van een dierenarts nodig.
1. Artritis
Trauma, infecties, problemen met het immuunsysteem en zelfs ontwikkelingsproblemen kunnen allemaal artritis veroorzaken. Het schudden van ledematen kan optreden wanneer een kat artritis heeft en beenstijfheid of voorkeur heeft.
2. Feline trombo-embolische ziekte
Katachtige tromoembolische ziekte is een van de meest uitdagende en frustrerende omstandigheden voor dierenartsen, volgens Georgia Veterinarian Specialists. Katten met deze ziekte, die wordt veroorzaakt door ernstige hartaandoeningen, hebben een abrupt begin van zwakte van de achterpoten en kunnen hun ledematen schudden.
3. Epileptische aanvallen
Een overdosis drugs, hersenbeschadiging en metabole problemen kunnen allemaal epileptische aanvallen bij katten veroorzaken. Afhankelijk van de ernst van de spastische episode variëren de symptomen van het schudden van één been tot het schudden van het hele lichaam, inclusief alle benen.
4. Koud
Een ernstige verkoudheid kan angst veroorzaken voor een katachtige eigenaar, omdat het frequent niezen, nasale afscheiding, hoesten, zwakte, hoge temperatuur en trillende benen kan veroorzaken. Als deze symptomen worden waargenomen, moet een dierenarts één keer worden gezien.
5. Gif
Er zijn verschillende voorwerpen in en rond uw huis die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van uw kat, zelfs vergiftigen, wat resulteert in symptomen zoals trillende benen. Antivries, verschillende vlooienbehandelingen, planten en potpourri bevatten volgens de Cat Fanciers ‘Association gevaarlijke chemicaliën.
Raadpleeg altijd uw dierenarts voordat u wijzigingen aanbrengt in het voedsel, de medicatie of het trainingsprogramma van uw huisdier. Dit materiaal is niet bedoeld om het advies van een dierenarts te vervangen.
Waarom slaan katten op hun achterpoten?
Katten bonken op hun achterpoten als ze bezig zijn met een speelse activiteit.
Wanneer uw kat in het defensief wordt gebracht, zal hij meestal op zijn rug rollen met alle vier de poten in de lucht. Hij verlangt niet naar een buikwrijving, laat je niet misleiden. Als je het probeert, word je beloond met een arm vol klauwen. Bedankt dat je je huisdier zichzelf hebt laten beschermen in een gevecht, dankzij duizenden jaren instinct. Hij kan al zijn poten en hoektanden gebruiken om zichzelf te beschermen omdat hij op zijn rug ligt.
Als hij op zijn rug ligt, een knuffeldier vasthoudt en het met konijnenschoppen bekogelt, zie je dat hij zijn beide achterpoten tegelijkertijd gebruikt. Hij heeft plezier terwijl hij ook zijn gevechtsvaardigheden scherp houdt.
Toen je huisdier een kind was, zag je hem waarschijnlijk dit vreemde bunny-kick-ding uitvoeren toen hij speelde met een speeltje dat ongeveer zo groot was. Wetende hoe kittens contact maken met hun mensen, is het veel waarschijnlijker dat hij het een paar keer op je arm heeft geprobeerd. Hij probeert je arm niet te doden met een schop. Hij heeft alleen maar plezier, maar als hij te opgewonden raakt, wordt je arm gekrabd.
Laat hem opnieuw bunny kicken, maar dit keer met een meer geschikt doel. Wrijf een van die knuffels tegen zijn buik, stap dan uit de weg en kijk hoe hij het neemt. Je kunt zien hoe je inteeltinstinct in werking treedt.
Een ding dat deze beschermende houding je adviseert, is om weg te blijven. Zijn klauwen kunnen eruit komen, zelfs als hij speelt. Terwijl je kat het misschien leuk vindt om zijn buik te laten strelen, zullen anderen je de karakteristieke kattenglans geven die schreeuwt: “Wat ben je aan het doen?” Ik ben geen hond, ik ben een kat!”
Als gevolg hiervan, wanneer u probeert uw kat een buikwrijving te geven, ga dan voorzichtig te werk. Als hij een van hen is die aanstoot neemt, laat hij het je meteen weten.
Als je niet zeker weet wat een konijnenschop is, kijk dan uit naar de achterpoten van je kat die “bonken, bonken, bonken” gaan. Hij doodt zijn prooi in zijn hoofd. Zijn achterpoten zijn sterk en ze kunnen een stoot en schraap pakken terwijl ze bewegen.
Veel gezonde katten houden ervan om deel te nemen aan “spelworstelen” met andere katten, speelgoed, huisdieren of mensen. Dus wanneer een kat een speeltje of je hand pakt (ouch!) en begint met bunny kicken, is het hoogstwaarschijnlijk een spel, geen gewelddadige aanval.
Kattenouders moeten echter voorkomen dat hun katten hun handen, armen, voeten of benen laten schoppen. Hoewel katten je geen pijn proberen te doen, kunnen hun speelse schoppen ernstige krassen veroorzaken. Probeer een kat te sturen om een kattenspeeltje te worstelen in plaats van je ledematen wanneer ze intensief met je ledematen beginnen te spelen.
Waarom stampt mijn kat met achterpoten?
Een kat zal zijn achterpoten stampen als hij aan het kneden is of ergens blij mee is.
Kneden is een overblijfsel van kittenkap, volgens de meest algemeen aanvaarde theorie. Een kitten zal de regio rond de speen van zijn moeder masseren om de melkstroom tijdens het voeden te stimuleren.
Van een kat wordt gezegd dat hij kneedt wanneer hij tevreden of comfortabel is in volwassenheid, omdat hij de beweging verbindt met het comfort van het voeden en zijn moeder. Sommige katten zogen zelfs op het oppervlak dat ze kneden, waardoor de theorie geloofwaardig wordt.
Een andere theorie beweert dat kneden dateert van vóór domesticatie, toen wilde katten zouden aaien bladeren om een fluweelachtig oppervlak te creëren om te slapen of te bevallen. Het is mogelijk dat de activiteit een automatisch onderdeel is geworden van kalmeren.
Waarom slaat mijn kat met haar achterpoot tegen de muur?
Een kat slaat over het algemeen haar achterpoten op de muur wanneer zijn benen verstuikt zijn en ze proberen gewoon zijn benen te strekken en te ontspannen.
Uw kat kan zich laten meeslepen door het spel en beginnen met het uitvoeren van een krachtigere achterpootschop, of ze kan zelfs overschakelen van speels naar agressief gedrag. Wanneer een kat met een enorm speelgoed of knuffeldier speelt, kan ze met haar achterpoten schoppen.
Wanneer je kat zich omdraait, haar voorpoten je hand of pols vastpakken en haar achterpoten langs je arm harken, speel je misschien met haar. Dit komt vaker voor wanneer katteneigenaren spelenderwijs met hun katten vechten met hun handen.
Vanwege de bewegingen die naar je kat worden gemaakt (prooipogingen om weg te rennen, terwijl tegenstanders naar haar toe bewegen) en de grootte van je hand versus de grootte van een normaal kattenspeelgoed, kunnen je hand en arm meer een tegenstander dan een speeltje worden.
Uw kat kan zich laten meeslepen door het spel en beginnen met het uitvoeren van een krachtigere achterpootschop, of ze kan zelfs overschakelen van speels naar agressief gedrag. Wanneer een kat met een enorm speelgoed of knuffeldier speelt, kan ze met haar achterpoten schoppen.
Sommige speelgoedbedrijven maken “kickbag” speelgoed voor katten die graag de konijnenkick doen tijdens hun spel. Dit speelgoed is gewoon een lange buis sok met kattenkruid-geïnfundeerde vulling binnenin.
Veelgestelde vragen
Waarom wankelt mijn kat als ze loopt?
Je kat kan naar beneden tuimelen, moeite hebben om op alle vier de voeten te staan of heen en weer wiebelen tijdens het lopen. Het is waarschijnlijk dat uw kat een probleem heeft met haar vestibulaire systeem. Het katachtige vestibulaire systeem is in wezen het evenwichtscentrum van haar hersenen.
Waarom doen katten konijnenschoppen?
Katten in het wild gebruiken de konijnenschop om hun prooi te vangen vlak voordat ze hem doden. De bunny kick is een agressief gebaar, zelfs als jij en je katachtige metgezel een grapje maken. Katten zijn ook bedreven in het misleiden van hun tegenstanders door te geloven dat ze zachtaardig zijn, vooral wanneer hun buiken bloot zijn.
Waarom schopt mijn kat zichzelf?
Of je kat schopt met haar achterpoten als een leuke gewoonte, vergelijkbaar met hondenworstelen, of ze schopt met haar achterpoten omdat ze pijn heeft. Of ze probeert beschermend te zijn en te vechten terwijl ze eigenlijk alleen maar met rust gelaten wil worden.
Laatste woorden
Een bloedstolsel in het achterbeen, bekend als een zadeltrombus of arteriële trombo-embolie, is de meest voorkomende oorzaak van dit gedrag bij katten (ATE). Het stolsel voorkomt dat bloed naar het getroffen been (en) stroomt. De kat is plotseling niet in staat om het volledige gewicht op de getroffen ledemaat te leggen vanwege een stolsel in het achterbeen.
Voel je vrij om je vragen te laten vallen in de comments hieronder!