Kan ik mijn kat wassen na castratie of sterilisatie?

Als katteneigenaar ben ik me ervan bewust dat er na de sterilisatie/castratieprocedure veel vragen in je opkomen. Je hebt waarschijnlijk geen idee, daarom ben je hierheen gekomen op zoek naar een antwoord.

Allereerst, door uw kat te laten castreren (of steriliseren), heeft u gelukkig de geboorte van een ongewenst nest kittens vermeden, wat echt een uitstekende zaak was om te doen. Er zijn al te veel katten op de wereld, maar niemand geeft om hen.

U bent als katteneigenaar verantwoordelijk voor de verzorging van uw kat na de sterilisatie. Dit houdt in dat u uw kat een paar dagen onder controle houdt en haar incisie zorgvuldig in de gaten houdt.

In dit artikel behandelen we alles, van of het goed is om uw kat direct na de operatie te wassen tot hoe u voor hem moet zorgen als dat niet het geval is.

Laten we er eens op ingaan.

Kan ik mijn kat wassen na castratie of sterilisatie?