Kan een gecastreerde kat leven met een niet-gecastreerde kat?

Heb je ooit twee mannetjes horen vechten om een vrouwtje of een vrouwelijke kat die jogt omdat ze loops is? Heavy metal bands hebben niets aan, verzekeren we je. Je wilt niet lang naar beide geluiden luisteren.

Leven met een intacte kat, of het nu een mannetje of een vrouwtje is, is geen bijzonder plezierige situatie. Zowel intacte mannelijke als vrouwelijke katten zijn zeer serieus over geslacht, status en territorium.

Daarom is het maken van een gecastreerde kat wiens instincten vrij lager zijn dan een niet-gecastreerde kat, een moeilijke ruimte om in te zijn, omdat niet-gecastreerde katten een hogere neiging hebben om te spuiten en ook de strijd aangaan met je andere onschuldige kat wanneer hun hormonen actief zijn (vooral mannetjes).

Ze zijn zelfs volledig in staat om elkaar te verminken of te doden dankzij hun hoektanden en klauwen.

Wanneer intacte katten en niet-gecastreerde katten bij elkaar worden gehouden of buiten mogen ronddwalen, worden talloze en dure dierenartsbezoeken maar zeker.

Dus, kan een intacte kat leven met een kat die dat niet is?

Het kan worden gedaan, de regelingen zijn vrij moeilijk en vereisen geduld, maar het kan worden gedaan, maar het is altijd raadzaam om beide katachtigen te laten steriliseren of castreren.

Kan een gecastreerde kat leven met een niet-gecastreerde kat