Is de Lion Cut een goede verzorgingskeuze voor mijn Maine Coon kat?

Maine Coon katteneigenaren overal houden van hun luxueuze vacht. De vachten van deze geliefde katachtigen zijn zo dik en mooi. Volwassen Maine Coon katten hebben eigenlijk drie vachtlagen. Het dekhaar, de buitenste laag, is meestal grover. Het beschermt hen tegen de elementen zoals sneeuw of water. Dan heb je twee lagen ondervacht die zachter kunnen zijn. De ondervacht van de Maine Coon kat is misschien niet zo dicht als die van andere langharige kattenrassen, maar hij wordt wel dikker in de winter. De ondervacht houdt de Maine Coon kat warm tijdens die lange en koude winterdagen.

Een tabby pluizige maine coon liggend op een bank.

Maine Coon katten zijn New Englanders. Hun lange en zijdeachtige vacht is dik omdat ze gebouwd zijn om strenge winters door te komen. Maine Coon katten zien er echt uit alsof ze gekleed zijn voor de winter. Maar als het weer warmer wordt, vooral in de zomer, kunnen ze wat (of veel) van die haren afwerpen. Maar geen nood, want uw Maine Coon kat zal die haren op tijd terug laten groeien voor de volgende winter.

Spring naar:

Verzorging

Net als alle andere langharige katten moeten Maine Coon katten regelmatig worden geborsteld. Door het type en de dichtheid van hun vacht is het echter relatief gemakkelijker om Maine Coons te verzorgen dan andere rassen. Dat betekent echter niet dat u de verzorging achterwege kunt laten. Hun zijdeachtige vacht kan nog steeds gevoelig zijn voor vervilting als u hem niet goed verzorgt.

Er zijn verschillende dingen betrokken bij de juiste verzorging van de vacht van een Maine Coon kat. Het is niet alleen beperkt tot het regelmatig borstelen van hun vacht. Naast het borstelen van hun vacht om klitten te voorkomen, speelt ook hun dieet een belangrijke rol in de algehele gezondheid van hun vacht. Een dieet met een goede hoeveelheid essentiƫle vetzuren zoals Omega-3 en Omega-6 helpt ervoor te zorgen dat hun vacht gezond en zijdeachtig blijft. Een goed uitgebalanceerd dieet, samen met regelmatige vachtverzorging zoals baden en borstelen, zal de vacht van een Maine Coon kat klit- en matvrij houden.

Vachtverzorging tijdens warmere maanden

Een pluizige grijze maine coon liggend in groen gras.

Een ding om op te merken over het hebben van Maine Coon katten is dat ze kunnen verharen. Met al die vacht is het niet verwonderlijk dat ze ook veel kunnen verharen. Toch kunnen sommige eigenaren zich afvragen of al die vacht niet te warm is voor een Maine Coon, vooral in de zomer. Maine Coon katten zijn geliefd over de hele wereld. Sommigen leven in warmere klimaten. Als onderdeel van de verzorging willen sommige eigenaren een trimbeurt boeken en hun Maine Coons laten knippen.

Hoewel de meesten een trimbeurt krijgen, zijn er eigenaren die hun Maine Coons liever een geknipte stijl geven die niet te snel teruggroeit. Tegenwoordig bieden kattenverzorgingsdiensten al verschillende stijlen van knippen aan waaruit je kunt kiezen. De stijlen die u kiest kunnen te maken hebben met de algehele look of de huidige behoeften van de vacht van uw kat.

Moet ik mijn Maine Coon kat laten knippen?

Sommige kattentrimsalons bieden de leeuwensnit aan. Het komt erop neer dat de trimsalon de vacht van de kat scheert, met uitzondering van delen van de kop en de nek, de staart en de poten. De stijl geeft uw kat een overziende blik die op een leeuw lijkt. Omdat de vacht wordt geschoren en niet alleen geknipt of getrimd, zal de vacht langer teruggroeien dan bij een normale trimbeurt.

Hoewel sommige dierenartsen de leeuwenknip aanbevelen voor gevallen van zware vervilting, zijn er ook die het afraden. Sommige mensen vinden dat scheren katten een ongemakkelijk gevoel geeft. Anderen geloven dat scheren de kwaliteit van de vacht van uw Maine Coon in gevaar kan brengen en niet meer hetzelfde zal zijn. Toch beweren sommigen dat het een goede keuze is om van matten af te komen. Maar er zijn er ook die zeggen dat de kat er daarna raar uitziet. Als u besluit uw Maine Coon kat naar een trimsalon te brengen voor een leeuwenknipbeurt, kunt u er met uw dierenarts over praten en uw opties afwegen. Maar, of het nu een leeuwenknip is of een andere stijl, zorg ervoor dat je een goede trimsalon kiest die het welzijn van je geliefde Maine Coon kat in gedachten heeft.

Foto krediet: via VisualHunt.com

Plaats een reactie