Houdt ammoniak katten weg?

Hoewel katten bijna altijd een schattige en welkome aanwezigheid zijn, hebben ze de neiging om hun welkom te overschrijden zodra ze poep, dode knaagdieren of urine in uw achtertuin, gazon of veranda achterlaten.

Op zulke momenten kun je manieren willen bedenken om deze verwilderde katten in de buurt weg te houden van je veranda en achtertuin.

Terwijl je veel doe-het-zelf kattenwerende middelen tegenkomt, kun je ook de suggestie tegenkomen om ammoniak te gebruiken naast vele andere stoffen zoals azijn, zwarte peper, cayennepeper of zelfs bleekmiddel.

Sommige van deze ingrediënten, zoals bleekmiddel en ammoniak, hoewel goede afschrikmiddelen, zouden echter een grote nee moeten zijn in uw lijst met doe-het-zelf kattenwerende middelen.

Dit komt omdat deze stoffen geen humane manier zijn om de katten weg te houden. Ze kunnen de gezondheid van de buurtkatten op veel manieren schaden – en dat is niet wat we willen.

We willen deze katten gewoon weghouden van onze gazons en achtertuinen, en er zijn veel veilige, effectieve en wreedheidsvrije manieren om dit te doen.

In dit artikel zullen we kijken naar de potentiële gevaren van het gebruik van ammoniak als kattenafweermiddel en we zullen ook zien wat enkele wreedheidsvrije en effectieve manieren zijn om de buurtkatten weg te houden.

Houdt ammoniak katten weg