Houden Maine Coon katten van water?

Dit ondeugende kattenras is echt heel uniek, dus als mij wordt gevraagd houden Maine Coon katten van water, moet ik vaak grinniken.

Maine Coon katten spelen graag in het water, in tegenstelling tot de meeste kattenrassen. Ze zijn gefascineerd door water en spenderen dagelijks vele minuten met water uit hun waterbak te scheppen of aan een lekkende badkamerkraan te likken. Ze spelen ook graag in een bad met water, mogelijk omdat hun vacht waterafstotend is.

Lees verder om te ontdekken of Maine Coons van water houden, of niet.

Houden Maine Coons van water?

Maine Coons zijn het grootste gedomesticeerde kattenras dat er bestaat (afgezien van de Ragdoll) en ze hebben een enorme persoonlijkheid die bij hun grootte past.

Totdat je een Maine Coon eigenaar bent, zul je nooit echt waarderen dat het woord ‘zoalsis echt niet genoeg voor die vraag.

Het is realistischer om te zeggen dat Maine Coon’s houden van water.

Laten we deze meer eigenzinnige capriolen hieronder bespreken.

Waarom houden Maine Coons van water?

Maine Coons houden ervan om in het water te spelen en je kunt ze vaak aantreffen terwijl ze met hun pootjes herhaaldelijk door het water in hun waterbak spetteren.

Ze spelen graag in een bad met water of likken het zoete water uit een stromende kraan.

Sommige Maine Coons zijn zo intelligent, dat ze zichzelf zelfs hebben aangeleerd een kraan open te draaien, zodat ze met het stromende water kunnen spelen!

Maar waarom houden ze zo van water?

Laten we hieronder enkele van de mogelijke redenen bekijken:

  1. Hun erfgoed
  2. Sommige katten houden gewoon van water!
  3. Maine Coons prefereren vers water
  4. Natuurlijke zwemmers
  5. Zeer Nieuwsgierig
  6. Waterafstotend Bont

Laten we deze factoren nu wat meer in detail bekijken:

1. Hun erfgoed

De geschiedenis van de Maine Coon kat

Hoewel de ware wortels van de Maine Coon kat nog steeds in mysterie gehuld zijn, is de historische mythe die suggereert dat Maine Coons verwant zijn aan de wasbeer ontkracht.

Wetenschappers weigeren te aanvaarden dat een halfwilde huiskat paarde met een wasbeer, waardoor de Maine Coon ontstond die we nu kennen en liefhebben.

De mythe wordt beschouwd als fantasie omdat het biologisch onmogelijk wordt geacht.

Tot op de dag van vandaag, echter, zijn er twee andere populaire mythen die de Maine Coon linken aan de Turkse Angoraof de Noorse Boskat blijven.

Mythe A: De Turkse Angora van Marie Antoinette

Velen beweren dat toen Marie Antoinette (voormalige Koningin van Frankrijk) wanhopig probeerde Frankrijk te ontvluchten tijdens de Franse Revolutie, zij zes van haar gekoesterde Turkse Angora katten meenam op het schip.

Hoewel haar eigen reis naar de Verenigde Staten niet succesvol was (uiteindelijk werd ze geëxecuteerd in 1793), hadden haar dierbare katten meer geluk.

Deze geliefde katten kwamen veilig aan in Wiscasset, Maine.

Men denkt dat deze zes Turkse Angorakatten zich toen vermengden met de kortharige huiskatten die toen in Maine woonden, en zo de Maine Coon voortbrachten die wij vandaag kennen en liefhebben.

De aanbeden Maine Coon is zo populair in de Verenigde Staten, dat hij is uitgeroepen tot de staatskat van Maine!

Turkse Angora
Turkse Angora

Mythe B – Vikingschipkatten

De tweede mythe ondersteunt de theorie dat Noorse Boskatten afstammen van scheepskatten, die de Vikingen op hun schepen hielden om te helpen de muizenpopulatie onder controle te houden.

Men denkt dat deze langharige scheepskatten van het schip mochten wanneer het aanmeerde, wat resulteerde in een langharige kat die paarde met een reeds bestaande kortharige huiskat die reeds in Maine verbleef, en zo de Maine Coon voortbracht.

Als deze mythe waar is, is het mogelijk dat de Maine Coons liefde voor water afstamt van zijn historische wortels als scheepskat.

Noorse Boskatten vangen graag vis in het water. Als de oorsprong van de Maine Coon teruggaat op de Noorse Boskat, kan dat verklaren waarom de Maine Coon vaak graag in het water speelt en graaft.

Noorse Boskat
Noorse Boskat

2. Sommige katten houden gewoon van water!

Welke Kattenrassen houden van water?

Maine Coons zijn niet de enigen in hun bizarre liefde voor water. Volgens ‘The Cat Fancier’s Association, houden de kattenrassen in de tabel hieronder ook van een vluggertje in het water.

Naam kattenras
Turkse Angora
Japanse Bobtail
Amerikaanse Bobtail
Manx
Noorse Boskat
Amerikaanse Korthaar
Turkse Van
Bengaalse katten
Kattenrassen die van water houden

Als u de bovenstaande tabel van dichterbij bekijkt, zult u merken dat de Turkse Angora en de Noorse Boskat zijn cursief gedrukt.

Het is interessant dat deze twee kattenrassen er ook om bekend staan dat ze van water houden, aangezien ze beide in verband zijn gebracht met de mogelijke afstamming van de Maine Coon.

3. Maine Coons prefereren zoet water

Of het nu komt door hun natuurlijke instinct, of niet, Maine Coons drinken altijd het liefst zoet water.

Daarom zul je vaak zien dat een Maine Coon zijn massieve poot in zijn waterbak steekt, voordat hij een slok neemt.

Maine Coon katten hebben de neiging snel op het water te kloppen, om het in beweging te krijgen, alvorens met hun tong aan het verse drinkwater te likken.

Als je je hele leven met gewone katten hebt geleefd, zul je deze bizarre routine met enige verbazing gadeslaan, alvorens te mopperen op de waterzooi die over de vloer wordt gegooid!

Het maakt Maine Coons niet uit of je net vers water in hun waterbakje hebt gegoten, of niet. Ze zullen nog steeds instinctief op het water kloppen om er zeker van te zijn dat het vers is, en niet stilstaand.

Als u geen fan bent van natte voeten krijgen, overweeg dan de aanschaf van een katten waterfontein zoals deze verkocht door Amazon.

Ik gebruik graag een kattenwaterfontein omdat onze Maine Coon altijd vers water tot zijn beschikking heeft, wanneer hij maar wil.

De fontein vermindert ook de hoeveelheid water troep op onze bijkeuken vloer.

Dit komt omdat onze kat accepteert dat het bewegende water vers is, en dus niet het natuurlijke instinct voelt om het water overal op te kloppen en te spatten.

4. Natuurlijke zwemmers

In plaats van er bang voor te zijn, houden Maine Coons juist van water!

Sommigen denken dat de fascinatie voor water voortkomt uit het erfgoed van dit kattenras, terwijl anderen denken dat het te wijten is aan hun immens dikke vacht, die gedeeltelijk waterafstotend is.

Maine Coons zijn zelfverzekerde zwemmers en doen niets liever dan in een bad vol water springen of zich bij hun baasje voegen onder een stromende douche.

Dus als je niet al te happig bent op het idee dat je Maine Coon met je onder de douche springt, kun je beter de deur achter je dicht doen.

Een Maine Coon is nooit gelukkiger dan wanneer hij met water mag spelen.

In feite, als je erover denkt om te proberen je Maine Coon kat te trainen om bepaalde dingen niet te doen, zal het sproeien met water 100% zinloos zijn!

5. Zeer Nieuwsgierig

De Maine Coon is van nature een nieuwsgierig ras, wat kan verklaren waarom ze zo van water houden.

Ze houden ervan kattenkwaad uit te halen.

Je moet er voor zorgen dat je geen facetten aan laat staan, of toiletdeksels omhoog, want de Maine Coon zal ze ontdekken en beginnen te spetteren en te graven in het onbeheerde water!

6. Waterafstotende Bont

Is het je ooit opgevallen hoe dik en waterafstotend de vacht van de Maine Coons is?

Zo niet, kijk dan eens goed!

De dikke vacht van de Maine Coons helpt hen warm en behaaglijk te blijven omdat het een mengsel van twee lagen is.

Aan de buitenkant zie je het lange buitenhaar waar het Maine Coon ras bekend om staat, terwijl het binnenhaar dichter en korter is.

Deze twee lagen vacht zijn uiterst effectief in het afstoten van water, en houden de Maine Coon kat van het voelen van de nattigheid van de regen, of een bad!

Dit dichte wolachtige haar is waarschijnlijk een andere reden waarom Maine Coons zo graag met water spelen.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u uw Maine Coon grondig borstelt, minstens twee keer per week.

Dit proces is belangrijk omdat de dichte vacht gemakkelijk kan gaan klitten, wat uw kat als stressvol zal ervaren.

We hebben alle verschillende soorten kattenborstels geprobeerd op onze Maine Coon, maar vonden deze de beste borstels om deze te zijn.

Ze zijn allemaal geweldig geprijsd en helpen om losse haren en knopen te verwijderen, zonder onze dierbare Maine Coon van streek te maken.

Het is ook vermeldenswaard dat de voeding die u uw kat geeft ook een grote rol zal spelen in de kwaliteit van de vacht van uw kat.

Zorg er dus voor dat je je Maine Coon een eiwitrijk dieet geeft, vol met de vitaminen, mineralen en voedingsstoffen die hun lichaam nodig heeft.

Deze grote zak droogvoer is speciaal ontworpen met Maine Coons in gedachten.

Het voelt misschien als een dure aanschaf, maar gaat letterlijk maanden mee, en is scherp geprijsd op Amazon (link hier zodat u kunt controleren).

Conclusie

Maine Coons zijn een fabelachtig liefhebbend en vriendelijk ras, met hun eigen unieke eigenaardigheden en persoonlijkheidskenmerken.

Hun liefde voor water grenst aan fanatisme, en velen hebben geprobeerd vast te stellen waar deze natuurlijke eigenschap vandaan komt.

Plaats een reactie