Hoe herken je een Maine Coon van een Tabby?

Heb je er ooit over nagedacht hoe je een Maine Coon van een tabby kat kunt onderscheiden?

Nou, hoewel de “Maine Coon” en “Tabby” twee totaal verschillende onderwerpen zijn, is het niet ongewoon om mensen te horen vragen hoe een Maine Coon verschilt van een tabby kat.

Tabby katten verwijzen naar een verzameling katten met een bepaald vachtpatroon. Ter vergelijking: Maine Coons zijn populaire katten van grote rassen met een rechthoekig lichaam, een lange, dikke vacht, gedrongen poten, grote oren en expressieve ogen met grote persoonlijkheden, terwijl tabby katten katten zijn met kenmerkende ‘M’-vormige markeringen op hun voorhoofd.

Als je een eerste eigenaar bent die probeert te beslissen tussen het kopen van een Maine Coon of een tabby kat, zal dit bericht je helpen bepalen welke kat het meest geschikt is voor jouw gezin.

Hoe een Maine Coon van een Tabby te onderscheiden

Maine Coon katten zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, deels door hun voortreffelijke uiterlijk, hun omvang en hun weelderige ruige vacht, maar ook door hun verbazingwekkend vriendelijke persoonlijkheden.

De geliefde Maine Coon kat is er in een overweldigende veelheid van kleuren en patronen, 74 in feite! Ik heb een uitgebreide lijst van Maine Coon kleuren voor je opgenomen, waaruit je kunt kiezen, hier.

Wanneer je iemand hoort praten over Maine Coon kleuren, zul je merken dat dit ras kleuren worden geclassificeerd als:

 • Massief
 • Bi-Color
 • Tri-Color
 • Rook
 • Schildpad
 • Gearceerd
 • Tabby

Het tabby patroon komt veel voor bij het Maine Coon kattenras, en de keuzes zijn letterlijk eindeloos.

Dat gezegd hebbende, in de wereld van katachtigen:

“Een tabby kat is een term die gebruikt wordt om elke huiskat te beschrijven met een kenmerkende ‘M’ vormige markering op zijn voorhoofd.”

Tabby is dus geen bepaald kattenras, maar een vachtpatroon bij katten.

Tabby’s zijn er in vele variaties, variërend van:

 • Gestreept
 • Gestippeld
 • Gevoerd
 • Geband
 • Gevlekt
 • Swirly Patterns

Alle patronen hebben hun eigen naam, en het tabby patroon komt voor bij een groot aantal raskatten en katten van gemengde rassen.

Aangezien tabby Maine Coons erg populair zijn onder huisdiereigenaren en fokkers, is het niet ongebruikelijk dat mensen een Maine Coon verwarren met een tabby kat, en omgekeerd.

Dat gezegd hebbende, hoe kun je een Maine Coon van een tabby kat onderscheiden?

Het belangrijkste dat je moet onthouden bij het vergelijken van een Maine Coon vs Tabby kat, is dat elke kat van elk ras (inclusief het Maine Coon kattenras), een tabby kat kan zijn.

Maine Coon Katten

De fysieke kenmerken van Maine Coons zijn uniek, waardoor ze gemakkelijk te onderscheiden zijn van andere gedomesticeerde kattenrassen. Raszuivere Maine Coons hebben bijvoorbeeld stevige, halflange poten die in verhouding staan tot hun lichaam.

Naast hun fysieke kenmerken kunt u een Maine Coon ook onderscheiden van een tabby kat door de persoonlijkheid van uw kat te onderzoeken. Dit komt omdat Maine Coons bekend staan om hun vriendelijke, ontspannen persoonlijkheid, samen met hondachtige trekjes.

Ze houden ook van water en zijn gefascineerd door bijna alles wat met water te maken heeft.

Als we de lichaamsbouw van de Maine Coons wat nader bekijken dan zie je meteen dat ze op heel wat punten verschillen van andere tabby huiskatten.

Hier zijn enkele eenvoudige manieren die laten zien hoe je een Maine Coon kunt identificeren:

1. Rechthoekig lichaam

Een van de meest opvallende kenmerken van Maine Coons is hun lichaamsbouw.

Rasechte Maine Coons zijn herkenbaar aan hun sterke, rechthoekige, gespierde lichamen.

De andere delen van hun lichaam zijn ook in verhouding, wat zorgt voor een evenwichtig rechthoekig uiterlijk waarbij geen enkel deel overdreven lijkt.

2. Grote omvang

Ten opzichte van tabby katten van andere rassen zijn Maine Coons een stuk groter. In feite is de Maine Coon het grootste gedomesticeerde kattenras ter wereld!

Een Maine Coon zal daarom visueel groot zijn, omvangrijker, en kan tot 25 pond wegen. U kunt meer ontdekken over de enorme omvang en proporties van deze grote kat, door mijn artikel ‘Hoe groot wordt mijn Maine Coon?‘.

3. Onderscheidende Bontjas

Een ander uniek kenmerk waardoor Maine Coons relatief gemakkelijk te herkennen zijn, is hun lange, ruige vacht.

Hoewel hun vacht misschien enigszins lijkt op die van andere langharige huiskatten, heeft een Maine Coons een kenmerkende, veel ruigere vacht.

Deze grote katten hebben ook een kraag rond hun borst, waar de vacht extra lang is en doet denken aan de manen van de leeuw.

Sommige eigenaren vinden het leuk om de harige vacht van hun Maine Coon kat te stylen. Als dit iets is waar je aan gedacht hebt, zorg er dan voor dat je de waarschuwingen leest over Maine Coon leeuwen snitten, eerst.

4. Maine Coons zijn pluiziger

Naast een ruige en pluizige vacht heeft de Maine Coon ook een pluizige staart en pluizige lynx-achtige oren.

Hoewel niet alle Maine Coons zeer lange oorpluimen hebben, hebben de meeste katten van dit ras grote, spitse oren die vaak pluizig zijn.

Hun poten zijn ook goed getuft.

Leer waarom sommige Maine Coon katten nooit lynx-tips ontwikkelenzoals ze liefkozend worden genoemd.

5. Onderscheidende hoofdvorm

Raszuivere Maine Coons hebben middelgrote koppen die iets langer zijn dan breed.

Ze staan bekend om hun vierkante snuit die in verhouding staat tot de rest van het hoofd en neigen naar prominente hoge jukbeenderen.

6. Expressieve ogen

Typisch hebben Maine Coons grote, dure, schuine (schuine) ogen.

Hun ogen kunnen groen, goud of blauw zijn.

Hier zijn enkele belangrijke Maine Coon oog feiten die je moet weten.

7. Langere snorharen

In vergelijking met andere gedomesticeerde rassen heeft de Maine Coon meestal langere snorharen, die hun gezicht een prachtige uitstraling geven.

Deze langere snorharen in combinatie met de stevigheid van hun hoofd, brede gezichten en sterke hoeken geven de Maine Coon een massiever uiterlijk.

Er is meer aan de snorharen van een Maine Coon dan je op het eerste gezicht zou vermoeden, klik hier om uit te vinden waarom.

8. Lange onderscheidende staarten

Het is moeilijk om de staart van een Maine Coon te verwarren met die van “normale” katten. Dat komt omdat Maine Coons gewoonlijk lange (ongeveer zestien centimeter), immens pluizige staarten hebben, die breed zijn aan de basis en taps toelopen tot een punt.

De staart van deze grote katten is er niet alleen om er mooi uit te zien, maar dient ook een doel. Ontdek waarom de staart van een Maine Coons zo ongelooflijk lang wordt.in mijn artikel.

Tabby Cat

Om de Maine Coon te onderscheiden van tabby katten, is het ook noodzakelijk om te leren hoe je een tabby kat kunt identificeren.

U kunt gemakkelijk zien hoe ze verschillen door hun unieke uiterlijk.

Met name zijn er vijf verschillende tabby vachtpatronen:

 • Klassiek
 • Makreel
 • Gevlekte
 • opgelapt
 • Aangevinkt

Het belangrijkste is dat alle tabby katten de exclusieve ‘M’ vorm op hun voorhoofd hebben.

Hieronder staat een lijst die laat zien hoe je kunt weten dat je een tabby kat hebt:

1. Duidelijke ‘M’ vorm markering

Het kenmerk dat tabby katten onderscheidt van alle andere katten is hun unieke ‘M’ vormige tekening op hun voorhoofd.

Als zodanig hebben alle tabby katten, met inbegrip van tabby Maine Coons, een duidelijk zichtbare ‘M’ vormige markering op hun voorhoofd.

Vergeet niet mijn artikel ‘Hebben alle Maine Coons een ‘M’ op hun voorhoofd?om meer informatie te krijgen over dit fascinerende onderwerp.

2. Ogen

Tabby katten hebben meestal groene ogen, en rond hun ogen vind je een lichtere kleur eyeliner-achtige vacht.

Hoewel de vorm van de ogen per ras verschilt, is een gedomesticeerde kat met groene ogen waarschijnlijk een tabby.

3. Vorm

Hoewel elke kat van elk ras tabby kan zijn, hebben tabby-katten meestal stevige en robuuste lichaamsvormen.

4. Bont

Het is algemeen bekend dat katten een zeer gevarieerde vacht hebben qua uiterlijk, lengte en kleuren.

Dat gezegd hebbende, tabby katten zijn meestal bruin, oranje en grijs, met een gestipte of gewervelde vacht.

Maine Coon V. Tabby Overeenkomsten

De eerste Maine Coons die verschenen in Wiscasset, Maine, in de negentiende eeuw zouden een tabby patroon hebben gehad.

In de kern is tabby een vachtpatroon dat veel voorkomt bij gedomesticeerde katten.

Een tabby kat is een kat die een tabby patroon heeft ontwikkeld, meestal veroorzaakt door de dominantie van het tabby gen. De term wordt vaak gebruikt om te verwijzen naar katten met dit patroon.

De Maine Coon deelt enkele persoonlijkheidskenmerken met andere tabby katten. Bijvoorbeeld, of uw tabby kat nu een Maine Coon is of van een ander ras, beide katten hebben de neiging om van nature knuffelig te zijn.

Het is echter met opmerken dat alle gedomesticeerde kattenrassen unieke eigenschappen zullen hebben die hen tot geweldige gezinsleden maken. Daarom, als je zal moeten kijken een beetje dieper om te beslissen tussen de Maine Coon of een tabby kat.

Het goede nieuws is echter dat je meer kans hebt op een katachtige met een geweldige persoonlijkheid. Dit komt omdat noch Maine Coons noch tabby katten een reputatie hebben om zich agressief te gedragen, waardoor ze een geweldige aanwinst zijn voor elk huis.

Hier zijn fascinerende overeenkomsten tussen Maine Coons en tabby katten:

Robuuste vorm

Terwijl Maine Coons over het algemeen bekend staan als gespierd, en groot, zijn tabby katten vaak sterk en hebben de neiging om ook visueel groter te zijn dan andere katten.

Zowel Maine Coons als tabby katten hebben stevige lichaamsvormen, gedrongen poten, en evenredige lichamen die hen een kogelachtige uitstraling geven.

Liefdevolle persoonlijkheid

Volgens veel huisdiereigenaren zijn tabby katten leuk, liefdevol en hechten ze zich goed aan hun baasjes.

Net als Maine Coons zijn tabby katten van andere rassen aanhankelijk, speels, zeer sociaal, en gedragen ze zich erg schattig.

Bovendien zijn zowel Maine Coon katten als tabby katten uitgaand – ze zijn niet bang voor vreemden. Ze hebben de neiging om onafhankelijk te zijn, maar zullen zich goed binden aan hun menselijke metgezellen en hen gezelschap geven.

Goede jagers

Hoewel verschillende kattenrassen anatomische verschillen hebben, zijn zowel Maine Coon als tabby katten over het algemeen goede jagers.

Ze hebben gedrongen, gemiddeld lange poten, een flexibele rug en scherpe klauwen die handig zijn bij de jacht. Deze katten bezitten ook instincten die hen ertoe aanzetten prooien te besluipen en neer te halen.

Tabby en calico Maine Coons, evenals andere katten met tabby vachten, zullen vaak op vogels en muizen jagen. Het is instinctief, plus ze vinden het leuk.

Speels

Gedomesticeerde katachtigen zijn over het algemeen speels.

Maine Coons en tabby-katten hebben echter de neiging speelser te zijn dan andere katten. Dit is waarschijnlijk omdat ze een sterke band hebben met hun menselijke metgezellen. Maine Coons hebben ook de reputatie kittenachtig te blijven tot ver in hun volwassen leven.

Met dit in gedachten moet u ervoor zorgen dat uw Maine Coon veel speelgoed heeft om mee te spelen, dat ook hun geest intellectueel stimuleert.

Ik raad aan deze 5 kattenspeeltjes, omdat ze bij uitstek geschikt zijn voor de Maine Coons intelligente geest, en verlangens om te jagen en te spelen.

Wat is het verschil tussen een Tabby en een Maine Coon?

Het belangrijkste verschil tussen een tabby en een Maine Coon is dat de eerste een vachtpatroon beschrijft, terwijl de laatste een kattenras beschrijft.

Echter, gezien het feit dat de term “tabby kat” algemeen wordt gebruikt om alle katten te beschrijven die het tabby patroon hebben ontwikkeld, is het volkomen logisch om de tabby kat vs Maine Coon kat te vergelijken.

Het belangrijkste kenmerk dat een echte tabby aanduidt, ongeacht het ras, is een M-vormige markering op het voorhoofd.

Ter vergelijking, een Maine Coon is gemakkelijk te onderscheiden, dankzij de volgende kenmerken:

 • Puur formaat
 • Rechthoekige lichamen
 • Wigvormige koppen
 • Vierkante snuit
 • Grote oren
 • Lynx-achtige oorpluimen
 • Stocky
 • Middelmatig lange benen
 • Grote, Oblique-vormige ogen

In vergelijking met tabby katten van andere rassen, zijn Maine Coons meestal:

 • Gespierd en visueel groter
 • Hebben een lange, ruige vacht
 • Hebben langere staarten
 • Zeer intelligent en trainbaar
 • Hebben een hondachtige instelling
 • Hebben onderscheidende persoonlijkheidskenmerken en liefdevolle eigenschappen
 • Duurder
 • Lange, weelderige, oneffen vacht
 • Een langzame groei

Ondanks het feit dat Maine Coons verschillen van tabby katten, geldt ook dat Maine Coons een raskattenras zijn. Terwijl tabby gewoon een vachtpatroon is dat kan worden toegepast op elk kattenras, inclusief de Maine Coons.

Gezien het feit dat tabby Maine Coons veel voorkomen en zeer populair zijn onder huisdiereigenaren, lijkt het onredelijk om Maine Coons vs. tabby katten rechtstreeks te vergelijken, omdat “tabby” verwijst naar de tekening, en Maine Coons zelf tabbies kunnen zijn (bron 1,2,3).

Hoe weet je of je een Maine Coon hebt?

In de afgelopen decennia zijn Maine Coons een van de populairste kattenrassen geworden om te adopteren of te kopen. Dit zou geen verrassing moeten zijn, aangezien Maine Coons er prachtig uitzien, een zachtaardig karakter hebben en zeer sociaal zijn.

Echter, hun steeds toenemende populariteit en vraag hebben geleid tot de groei van achtertuin fokkers, vaak aangeduid alsBYB‘. Lees onze volledige gids over Het kopen van een Maine Coon Kat zodat je leert hoe je een oplichter kunt herkennen voordat ze je geld afpakken.

Dus, hoe kunnen beginnende kopers en doorgewinterde huisdiereigenaren er zeker van zijn dat ze een Maine Coon kat hebben of op het oog hebben? Dit is een zeer populaire vraag en ik hoop dat ik hieronder heb geholpen.

Hier zijn enkele veel voorkomende Maine Coon fysieke kenmerken die je zullen helpen bepalen of je naar een raszuivere Maine Coon kat kijkt, of deze bezit, of niet:

Grootte

Maine Coons zijn het grootste gedomesticeerde kattenras ter wereld.

Ze zijn meestal zichtbaar groter dan de gemiddelde “normale” katten en kunnen tot 40 centimeter lang en 8-16 centimeter hoog worden.

Qua gewicht kunnen Maine Coons overal tussen de 8 – 25 pond wegen.

Vrouwelijke Maine Coons zijn meestal aan de kleinere kant. Lees voor meer details mijn artikel ‘Hoe groot kan een Maine Coon kat worden?‘.

Staart

Rasechte Maine Coons hebben meestal indrukwekkende, lange, bossige staarten die aan de basis groot en taps toelopend zijn.

Zoals het verhaal gaat, lijkt de staart van een Maine Coon op die van een wasbeer.

Een grappig volksverhaal beweert dat de Maine Coon deels wasbeer is. Klik hier om meer te ontdekken over dit eigenzinnige verhaal.

Lichaamsbouw en frame

Maine Coons zijn katten van een groot ras met een gespierd frame en evenredige lichaamsdelen die een evenwichtige rechthoekige vorm vormen.

Ogen

Raszuivere Maine Coons hebben grote, wijd uitstaande, licht scheve ogen.

Kittens hebben meestal blauwe ogen, maar hun oogkleur zal veranderen als de kat volwassen wordt:

Hier zijn enkele belangrijke Maine Coon oog feiten om te weten.

Bont

Een andere fysieke eigenschap waardoor Maine Coons te onderscheiden zijn, is hun lange, dikke, ruige vacht.

De vacht van een rasechte Maine Coon is ook semi-waterafstotend, zodat de kat kan zwemmen en ijskoude omstandigheden kan verdragen. Dit is waarschijnlijk de reden waarom Maine Coon katten zo van water houden!

Hier zijn een paar andere redenen waarom dit ras geobsedeerd is door water.

Manen

De bontkraag rond de nek van een rasechte Maine Coon is een van de opmerkelijke kenmerken die deze katten onderscheiden van andere rassen.

De manen geven hen het uiterlijk van een kleine leeuw.

Oren

Rasechte Maine Coons hebben oorpluimen die doen denken aan die van lynxen. Dit heeft ertoe geleid dat een aantal mensen zich afvraagt of Maine Coon katten eigenlijk deels lynx zijn! Hier is het antwoord.

Hun oren zijn ook groot.

Poten en poten

Zelfs als kitten zal een rasechte Maine Coon aanzienlijke middellange poten en grote poten hebben in vergelijking met “normale” katten.

Hun grote poten en dikke vacht helpen hen het koude winterklimaat te overleven.

Persoonlijkheidstrekken

Hoewel de fysieke kenmerken je inzicht geven of je een Maine Coon hebt of niet, is het de moeite waard om ook de karaktereigenschappen van het ras te bestuderen.

Een raszuivere Maine Coon is meestal:

 • Geobsedeerd door water
 • Volgt graag zijn eigenaar
 • Zoekt alternatieve wortels in plaats van te springen
 • Gebruikt tsjirpen en trillers om te communiceren
 • Vertoont hondachtige trekjes

Als u tot de eigenaren behoort die zich afvragen of hun kat een raszuivere Maine Coon is, kijk dan beter naar uw kat en bepaal of hij van water houdt, of hondachtige trekjes vertoont.

Een raszuivere Maine Coon kat heeft alle stamboompapieren.

Hoe te vertellen of uw kat half Maine Coon is

Als u zich afvraagt hoe u kunt zien of uw tabby deels Maine Coon is, of niet, dan is de zekerste manier om de afstamming van de kat te bepalen een DNA-test.

Maar voordat u geld investeert in een DNA testkit, zijn er verschillende kenmerken die u kunt vergelijken met uw tabby om vast te stellen of de katachtige deels Maine Coon is.

Om te beginnen zal een tabby die half Maine Coon is waarschijnlijk sommige eigenschappen, zoals de liefde voor water, of vocaliteit, overnemen van de Maine Coon en andere eigenschappen van het andere ras. Let goed op uw kat, want het is heel normaal dat katten die deels Maine Coon zijn, een paar belangrijke Maine Coons eigenschappen bezitten.

Als u geen herkenbare Maine Coon kenmerken bij uw geliefde kat kunt ontdekken, is een andere manier om te weten of u een Maine Coon mix bezit, of niet, door de fokker te vragen die de katten aan u verkocht heeft.

In de meeste gevallen zou je gekozen fokker duidelijk moeten kunnen uitleggen of de kat een raszuivere Maine Coon is of een deel Maine Coon.

Aangezien gerenommeerde fokkers meestal stamboekpapieren verstrekken voor raszuivere katten, kan een gebrek aan papierwerk een dood spoor zijn.

Echter, voordat u concludeert dat uw kat een halve Maine Coon is, moet u zijn persoonlijkheid ten opzichte van die van Maine Coons grondig evalueren.

Al met al, als blijkt dat een genetische test de enige zekere methode is om vast te stellen of uw kat een gemengde Maine Coon is of niet, dan moet u deze route zorgvuldig onderzoeken, voordat u investeert.

Voordat je er vandoor gaat om een DNA-test voor je kat te kopen, zorg er dan voor dat je deze factoren bekijkt die kunnen wijzen op de waarschijnlijkheid dat je kat een gedeeltelijke Maine Coon tabby is:

1. Variatie in grootte

Terwijl Maine Coons meestal groot zijn, zal een tabby van een gemengde afkomst groot zijn, maar uiteraard niet de enorme lengte en het gewicht van een raszuivere Maine Coon bereiken.

2. Poten

Tabbies zijn over het algemeen robuust.

Als zodanig zal een tabby die half Maine Coon is, een stevige lichaamsbouw hebben.

3. Gespierd Lichaam

Een Maine Coon mix kat heeft meestal een lange, gespierde nek en borst.

4. Grote oren

Een ander teken van een Maine Coon mix is de aanwezigheid van grote oren, die taps toelopen tot een punt.

Hoewel een kat die half Maine Coon is misschien niet de beroemde Maine Coon’s goed getufte oren bezit, heeft hij waarschijnlijk zichtbaar grote oren.

5. Gezichtsprofiel

Een Maine Coon mix die de Maine Coon vorm en bouw heeft geërfd zal een gezicht hebben dat in verhouding staat tot het hoofd en vrij is van oneffenheden.

Het gezicht moet ook glad zijn met een lichte ronding.

6. Vriendelijkheid

De persoonlijkheid van een Maine Coon is een dooddoener.

Als u al weet dat uw kat geen raszuivere Maine Coon is, en hij is behoorlijk trouw, sociaal en houdt van uw gezelschap, samen met het vertonen van enkele hondachtige trekjes, dan is het waarschijnlijk dat u een Maine Coon mix heeft.

Gekruiste katten tussen Maine Coons en andere huiskatten hebben meestal een geweldige persoonlijkheid, net als Maine Coons.

Maine Coon Ogen Vs Normale Kat

Een van de beste manieren om een Maine Coon te identificeren is door naar hun ogen te kijken.

Als je een Maine Coon vergelijkt met gewone kattenogen, kun je een paar verschillen opmerken.

Ten eerste hebben de raszuivere Maine Coons expressieve, grote, wijd geplaatste ogen die een beetje schuin van vorm zijn. Hun ogen komen in verschillende tinten voor, waaronder:

 • Groen
 • Goud
 • Groen-Goud
 • Koper

Blauwe en oneven gekleurde ogen zijn alleen aanvaardbaar voor witte Maine Coons, of kittens.

Maine Coon Tabby Mix Persoonlijkheid

Denkt u erover om een Maine Coon mix te kopen? Zo ja, dan moet u een tabby Maine Coon kitten overwegen!

In wezen is een tabby Maine Coon kitten een Maine Coon die het tabby-gen van een van zijn ouders heeft geërfd.

Gelukkig zijn de Maine Coon tabby mix katten niet zeldzaam. In plaats daarvan zijn het populaire gekruiste katten waar veel mensen van houden omdat ze grote lichamen en aanhankelijke persoonlijkheden hebben.

Het belangrijkste voordeel van het bezitten van een tabby Maine Coon kitten is misschien wel de persoonlijkheid die met hen wordt geassocieerd, omdat ze de kenmerken van hun ouderrassen overnemen.

U kunt daarom verwachten dat ze:

 • Intelligent
 • Zeer sociaal
 • Vriendelijk
 • Speels
 • Zacht temperament

Het is duidelijk dat een deel van de persoonlijkheid en het aanhankelijke karakter van de Maine Coon tijdens het fokken wordt doorgegeven aan de tabby Maine Coon.

Conclusie

Als je als nieuwe eigenaar overweegt hoe je een Maine Coon van een tabby kunt onderscheiden, is het slechte nieuws dat de twee niet rechtstreeks met elkaar vergeleken kunnen worden.

De Maine Coon is een kattenras, terwijl een tabby eigenlijk verwijst naar een vachtpatroon bij katten.

Hopelijk kun je na het lezen van dit bericht gemakkelijk een Maine Coon onderscheiden van de massa.

Maine Coon V Noorse Boskat

De Maine Coon en Noorse Boskat zijn twee verschillende rassen. Beide rassen hebben grote persoonlijkheden, maar de Noorse Boskat zal zijn loyaliteit verlenen als hij aandacht krijgt. Meer informatie.

Plaats een reactie