Hebben Maine Coons een metgezel nodig?

Een veel voorkomende vraag onder katteneigenaren is: “Hebben Maine Coons een kameraadje nodig?” U bent niet de enige die zich afvraagt of uw kat misschien eenzaam is. Tenslotte, zouden wij mensen niet eenzaam zijn zonder tenminste één menselijke metgezel?

Maine Coons zijn het gelukkigst als ze een andere metgezel hebben om hen gezelschap te houden. Maine Coons staan bekend om hun emotionele intelligentie, en ze kunnen depressief worden als hun baasjes voortdurend aan het werk zijn. Als u een Maine Coon in huis wilt nemen, is het meestal het beste om twee katten uit hetzelfde nest te adopteren, om er zeker van te zijn dat ze al een band met elkaar hebben.

Natuurlijk kan zelfs maar één Maine Coon ongelooflijk duur zijn. Als je je geen twee Maine Coons kunt veroorloven, maak je dan geen zorgen!

In dit artikel bekijken we een aantal manieren waarop u kunt voorkomen dat uw Maine Coon eenzaam wordt.

Laten we eens meer te weten komen over Maine Coon gezelschapsbehoeften …

Waarom Maine Coons gezelschap nodig hebben

Een van de belangrijkste eigenschappen van Maine Coons is hun onafhankelijkheid.

Sommige kattenrassen kunnen overdreven aanhankelijk zijn, maar een Maine Coon is meestal tevreden met een gewoon bestaan in dezelfde ruimte als zijn eigenaar.

Helaas kan deze onafhankelijke inslag ertoe leiden dat veel eigenaren denken dat hun Maine Coon niet naar aandacht verlangt.

Eigenlijk is het tegendeel waar!

Ook al toont je Maine Coon geen affectie door iedere keer dat je de kamer verlaat gekweld te miauwen, katten zijn nog steeds fundamenteel sociale wezens, net als mensen!

We hebben allemaal een druk leven; kinderen, echtgenoten, banen, en klusjes vragen allemaal een verschillende hoeveelheid tijd van onze dag. Hoeveel u ook van uw kat houdt, het kan moeilijk zijn om uw Maine Coon de aandacht te geven die hij verdient.

Dit wil echter niet zeggen dat alle Maine Coons een andere kat nodig hebben voor gezelschap!

Als je vanuit huis werkt of meerdere mensen in je huishouden hebt die allemaal aandacht aan je kat kunnen geven, dan is het onwaarschijnlijk dat je Maine Coon eenzaam zal zijn.

Als je het echter druk hebt, en je merkt dat je Maine Coon om aandacht vraagt terwijl jij die niet kunt geven, dan is het tijd om na te denken over het in huis halen van een metgezel van de dierlijke soort.

Een kat zou meestal iemands eerste keus zijn, maar dit is niet altijd het geval!

Maine Coons zijn over het algemeen vriendelijk met allerlei levende wezens, en zelfs honden of konijnen kunnen hechte metgezellen worden als ze op de juiste manier aan elkaar worden voorgesteld.

Als je Maine Coon een binnenkat is die alleen is blijven zitten terwijl jij elke dag naar je werk gaat, moet je je Maine Coon een kameraadje geven.

Laat die onafhankelijke inslag je niet voor de gek houden! Maine Coons zijn extreem emotioneel intelligent, en ze zijn vatbaar voor eenzaamheid als niet aan hun sociale behoeften wordt voldaan.

Hebben Maine Coons een gezelschapsdier nodig?
Maine Coons houden van gezelschap

Kunnen Maine Coons alleen gelaten worden?

Als u een Maine Coon wilt kopen, controleer dan of een volwassen Maine Coon (2 jaar of ouder) maximaal 12 uur per keer alleen gelaten kan worden.

Kittens daarentegen mogen nooit langer dan 8 uur alleen worden gelaten.

Het is ook belangrijk om op te merken dat, hoewel je je Maine Coon 12 uur achter elkaar alleen kunt laten, dat niet betekent dat je dat moet doen.

Hier zijn drie van de negatieve aspecten van het alleen thuis laten van uw Maine Coon:

1. Eenzaamheid

Het meest voor de hand liggende nadeel van het alleen laten van uw kat is eenzaamheid.

Misschien merk je de tekenen van eenzaamheid in het begin niet op, maar als je Maine Coon consequent alleen wordt gelaten, kan hij steeds aanhankelijker en angstiger worden.

2. Vernietiging

Wanneer dieren zich vervelen, zullen zij vrijwel zeker destructieve neigingen gaan vertonen.

Hoewel katten over het algemeen niet zo vernielzuchtig zijn als honden, wilt u waarschijnlijk niet thuiskomen met meubels die aan flarden zijn gekrabd.

3. Gevaren

Katten zijn geweldig in het veroorzaken van problemen – vooral als ze zich vervelen!

Als je Maine Coon geen speeltijd krijgt met zijn baasjes, zal hij waarschijnlijk gaan klimmen en in dingen gaan zitten die hij niet zou moeten doen.

Als uw huis niet goed kat-proof is, betekent dit dat uw kat zich per ongeluk kan bezeren terwijl u weg bent.

Tekenen dat uw Maine Coon een metgezel nodig heeft

Als u vermoedt dat uw Maine Coon aan eenzaamheid lijdt, zijn hier enkele specifieke tekenen om op te letten die erop kunnen wijzen dat u een metgezel voor uw kat moet zoeken.

1. Veranderingen in eetlust

Als u merkt dat uw Maine Coon niet meer zo veel eet als vroeger, kan dat een teken zijn dat hij gestrest en eenzaam is.

Aan de andere kant kan overmatig eten ook op hetzelfde duiden.

2. 2. Slechte Verzorging

Katten zijn kieskeurig als het gaat om zichzelf schoon te maken, en als je merkt dat je kat onverzorgd is geworden door een gebrek aan verzorging, kan dit een teken zijn dat er iets mis is.

3. 3. Kleverigheid

Als je merkt dat je kat, terwijl je thuis bent, steeds meer tijd besteedt aan het volgen van jou door het huis en het miauwen naar jou, is dat waarschijnlijk een teken dat je kat eenzaam is, en baat zou hebben bij een kameraadje.

4. Lage Energie

Volgens PetMD kunnen veelvuldig slapen of een afname van energie ook tekenen zijn van depressie door eenzaamheid.

5. Vernieling

Als uw kat begint met het vernielen van meubels of andere voorwerpen in huis, is dat waarschijnlijk een teken van verveling, wat betekent dat uw kat het gevoel kan hebben dat hij niet genoeg aandacht krijgt.

Kunnen Maine Coons goed opschieten met andere huisdieren?

Maine Coons staan bekend om hun geduld als het gaat om kinderen en andere huisdieren, zoals honden en konijnen.

Zolang de dieren op de juiste manier worden geïntroduceerd, kunt u verwachten dat uw Maine Coon het goed kan vinden met een ander huisdier.

Zorg er echter wel voor dat je Maine Coon zijn eigen ruimte heeft, weg van andere huisdieren. Een veilige ruimte om zich in terug te trekken is een must voor elke Maine Coon.

Zijn honden goede metgezellen voor Maine Coons?

Maine Coons hebben verrassend veel hondachtige kwaliteiten; ze worden door veel liefhebbers vaak “de hond van de kattenwereld” genoemd.

Veel van deze gedragingen, zoals het spelen van apport en het leren van commando’s, zijn te danken aan hun ongelooflijke intelligentie.

Hierdoor delen Maine Coons veel persoonlijkheidskenmerken met honden en kan verwacht worden dat ze goed met een hond overweg kunnen.

Moet ik twee Maine Coon Kittens kopen?

Zelfs als uw Maine Coon eenzaam is, kan het moeilijk zijn om op volwassen leeftijd een nieuwe metgezel te introduceren.

Als gevolg hiervan, als je het geld hebt, is het meestal het beste om twee Maine Coon kittens tegelijk aan te schaffen. Hoewel we begrijpen dat de meeste mensen zich geen twee Maine Coon kittens kunnen veroorloven, zijn de voordelen duizelingwekkend.

  • Vermaak: Het is geen geheim dat kittens druk zijn! Als je denkt dat het idee om elke dag meerdere uren met een kitten te spelen overweldigend is, dan zal de aanschaf van twee kittens dat probleem gemakkelijk oplossen. Twee kittens zullen elkaar perfect vermaken.
  • Hechting: Maine Coons uit hetzelfde nest hebben al een hechte band, en u hoeft zich geen zorgen te maken om ze aan elkaar voor te stellen.
  • Een Gemakkelijkere Overgang: Veel kittens kunnen angstig en op hun hoede zijn voor hun nieuwe omgeving. Het hebben van een nestgenootje om hen gezelschap te houden zal de overgang naar een nieuw huis veel gemakkelijker maken.

Heeft mijn volwassen Maine Coon een kameraadje nodig?

De keuze om een metgezel voor uw Maine Coon aan te schaffen kan zowel positieve als negatieve aspecten hebben.

Hier volgen enkele van de voor- en nadelen.

Voors:

a) Gezelschap

  • Zoals u zich waarschijnlijk kunt voorstellen, is het belangrijkste voordeel van het vinden van een metgezel voor uw volwassen Maine Coon, dat het zijn eenzaamheid kan verzachten.

b) Vermaak

  • Als er momenten zijn gedurende de dag dat u niet beschikbaar of te moe bent om te spelen, zal uw Maine Coon toch een bron van vermaak hebben.

c) Voldoening

  • Stel je voor dat je samenleeft met mensen die jouw taal niet spreken, en je zult je realiseren waarom een andere kat zo vervullend kan zijn voor je Maine Coon. Uw Maine Coon zal het zeer op prijs stellen een metgezel te hebben die dezelfde manier van communiceren deelt.

Minpunten:

a) Inleiding

  • Het kan moeilijk zijn uw Maine Coon te laten wennen aan het delen van een territorium met een nieuwe metgezel, en het kan enige tijd duren voordat de twee goed met elkaar kunnen opschieten.

b) Agressie

  • Je zult moeten accepteren dat, als je een tweede kat voor je Maine Coon krijgt, de twee agressie naar elkaar kunnen vertonen.

c) Jaloezie

  • Uw Maine Coon kan zich verraden en jaloers voelen door de introductie van een nieuw dier, en kan teruggetrokken en overstuur raken.

Herplaatsing Volwassen Maine Coons

Zelfs volwassen Maine Coons die herplaatst worden, kunnen veel baat hebben bij een kameraadje.

Je moet je er echter van bewust zijn dat je bij het adopteren van een volwassen Maine Coon niet zijn hele geschiedenis zult kennen.

Het asiel kan je misschien vertellen of je nieuwe kat goed overweg kan met andere katten of dieren, maar dit is geen garantie.

Elke volwassen kat heeft zijn eigen geschiedenis om rekening mee te houden, en je zou kunnen overwegen om je kat eerst te laten omgaan met de kat of hond van een vriend om te zien of hij ermee overweg kan.

Een nieuw thuis geven aan een Maine Coon kat is echt de moeite waard om te doen.

Kijk eens naar dit artikel van mij voor meer details over hoe het proces werkt: ‘Hoe adopteer je een Maine Coon kat?‘.

Wat te doen als je weg van huis werkt

Als u van huis weg werkt, zijn er een paar verschillende manieren waarop u uw kat kunt helpen vermaken terwijl u weg bent.

a) Veel Speelgoed

Zorg ervoor dat je voldoende speeltjes door het huis verspreid hebt om je kat de hele dag te vermaken.

Met zo veel Maine Coon kattenspeeltjes om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om te beslissen welke de beste zijn.

Daarom heb ik, om u te helpen, dit handige artikel gemaakt over de ‘Beste Maine Coon Kattenspeelgoed in 2020‘.

b) Kattenboom

Je zou kunnen overwegen om te investeren in een kattenboom om je Maine Coon een leuke plek te geven om te klimmen en te verkennen terwijl je weg bent. Ik persoonlijk hou van deze extra grote kattentoren op Amazonomdat hij zo stevig is en de juiste maat heeft voor onze Maine Coon kat.

c) Ramen

Binnenkatten kijken nog steeds graag uit ramen voor vermaak! Zet een comfortabel meubelstuk tegen een raam, zodat uw kat een mooi uitzicht heeft terwijl u weg bent.

Laatste gedachten

Als je je hebt afgevraagd “Hebben Maine Coons een metgezel nodig?”, dan heb je je waarschijnlijk zorgen gemaakt dat je kat eenzaam is.

Als je hebt gemerkt dat je Maine Coon aanhankelijk is of symptomen van depressie vertoont, kan het tijd zijn om een metgezel, katachtig of anderszins, voor je kat te vinden.

Gerelateerde vragen

1. Hebben Maine Coons een band met één persoon?

Mannelijke Maine Coons hechten zich vaker aan slechts één persoon, terwijl vrouwtjes eerder een band met meerdere mensen vormen.

Het hebben van ten minste één persoon om een band mee op te bouwen is cruciaal voor het welzijn van een Maine Coon. Als je echter vaak van huis bent, is het beter om een andere kat te nemen zodat je Maine Coon een metgezel heeft.

Voordat ik ga, wilde ik je deze geweldige video laten zien van onze Maine Coon kat die een band opbouwt met mijn man. Zoals u zult zien, houdt Pippin (onze kat) ervan om zijn baasje te verzorgen:

Maine Coon Bonding Feiten

Plaats een reactie