Gewichtsbereik voor volwassen Maine Coons

Een pluizige bruine maine coon zittend op een boomstronk.

Dit ras groeit dubbel zo snel als andere huiskatten. Ze kunnen gemakkelijk 2 pond per maand aankomen tijdens hun groeicyclus. Het is belangrijk dat hun gewicht in de gaten wordt gehouden en dat ze niet te dik worden, anders verdubbelt ook het risico op gezondheidsproblemen. De normen zijn 15-25 pond voor reuen en 11-20 pond voor teven.

Spring naar:

Factoren die de grootte beïnvloeden

Een van de belangrijkste dingen die bijdragen aan de grootte van een Maine Coon is het dieet.

Een gezond dieet dat rijk is aan voedingsstoffen en vrij van dingen die niet goed voor hen zijn, kan een Maine Coon helpen zijn potentiële maximale grootte te bereiken. Een gezond dieet van een goede kwaliteit droge mix en wat natvoer kan helpen de juiste voeding te verzekeren die de juiste groei zal bevorderen.

Een slecht dieet kan het volledige potentieel van de kat afremmen. Een dieet vol lege calorieën zorgt voor meer kilo’s, maar helpt niet om het groeipotentieel te maximaliseren. U zult eindigen met een vet kat maar geen gezonde cat.

Maine Coons zijn grote katten die gespierd zijn, dus het volgende op de lijst van “hoe een maximale groei te verzekeren” is beweging. Maine Coons hebben veel energie en kittenachtige kwaliteiten, dus ze moeten gestimuleerd worden in hun spel. Ze hebben veel speelgoed nodig en iemand om mee te spelen. Maine Coons die niet regelmatig worden uitgelaten lopen het risico zwaarlijvig te worden, wat gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

Veel eigenaren trainen hun Coons om aan een riem en een tuigje te lopen, zodat ze als een hond kunnen worden uitgelaten. Ze genieten van een goede wandeling en het is niet alleen een goede oefening voor de kat, maar ook goed voor u!

Genetica

Een tabby maine coon zittend op een groen gazon.

Als de ouders groot van formaat zijn dan is de kans veel groter dat de kittens ook de maximale grootte zullen bereiken. Genetica is een van de belangrijkste factoren bij zowel gewicht als lengte, hoewel het niet noodzakelijk betekent dat een kat evenveel zal wegen als zijn ouders. Er is altijd een kans dat oma of opa lichter waren en hun genen hebben doorgegeven aan hun nakomelingen.

Plaats een reactie