Eten katten rupsen? Zijn rupsen giftig voor katten?

Onze nieuwsgierige katten kunnen niet stoppen met het volgen, spelen met en verslinden van insecten en insecten van alle soorten en maten, zoals we allemaal weten. Als gevolg hiervan moeten we ons, waar we ook wonen, bewust zijn van mogelijke gevaren van het bijten, steken of vergiftigen door rupsen.

Katten kunnen rupsen eten en inslikken tijdens het jagen of spelen met hen. In de meeste situaties komt het goed, maar in bepaalde gevallen kan het schadelijk zijn voor je katachtige metgezel.

De moeilijkheid met het herkennen van mogelijke rupsbedreigingen voor uw kat is dat er letterlijk duizenden verschillende rupsensoorten zijn. Ze variëren in risico van absoluut onschadelijk tot extreem dodelijk.

Het goede nieuws is dat de meeste gevaarlijke rupsensoorten zeldzaam zijn. Ze worden niet vaak gezien in woonlocaties, dus het is onwaarschijnlijk dat u of uw kat er een tegenkomt.

Er zijn een paar typische tuinrupsen die katten kunnen irriteren en een gevecht kunnen aangaan. Dus als je rupsen in je tuin hebt, is het de moeite waard om te onderzoeken wat voor soort ze zijn en wat ze kunnen doen.

Sommige rupsen kunnen uw kat steken en ongemak veroorzaken. Rupssteken zijn zelden schadelijk, hoewel bepaalde grote, exotische rupsen giftig kunnen zijn.

Als je meer wilt weten over de relatie tussen rupsen en je harige vriend, lees dan verder!

Eten katten rupsen?