Beste Tandheelkundige Behandelingen Voor Katten


Als je hebt gemerkt dat de adem van je Maine Coon slechter is dan normaal, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar de beste tandheelkundige traktaties voor katten.

De verzorging van het gebit van je kat is net zo belangrijk als de verzorging van je eigen gebit, dus hier zijn enkele producten die de mond van je kat fris houden!

U kunt het dieet van uw kat aanvullen met tandheelkundige traktaties zoals Greenies dental treats of Purina DentaLife treats. Hoewel het een goed idee is om de tanden van uw kat regelmatig te poetsen, zijn dental treats een geweldige manier om tandvleesaandoeningen en tandbederf te voorkomen en tegelijkertijd de adem van uw huisdier fris te houden.

Tandvleesproblemen en tandbederf kunnen ernstige en zelfs levensbedreigende problemen worden als u de gebitsverzorging van uw huisdier te lang verwaarloost.

Hoewel dental treats geen vervanging zijn voor het poetsen van de tanden van uw kat, is het een veel gemakkelijker alternatief om zo nu en dan te gebruiken, en ze helpen plakopbouw en een slechte adem te voorkomen!

Lees verder om erachter te komen welke tandheelkundige traktaties u uw Maine Coon kat moet geven.

Beste tandheelkundige behandelingen voor katten

De Maine Coon is een winterhard, liefhebbend kattenras dat een prachtig gezinshuisdier is.

Deze katten hebben een gemiddelde levensduur tussen 12 en 15 jaar, maar een goede gebitsverzorging is een belangrijke stap om uw Maine Coon een zo lang en gezond mogelijk leven te bezorgen.

Als uw Maine Coon een slechte adem heeft, of als u zich onlangs bent gaan afvragen hoe u het gebit van uw kat het beste kunt verzorgen, is een goede eerste stap het verstrekken van tandheelkundige traktaties.

Dental treats zijn speciaal samengesteld door dierenartsen om de opbouw van tandplak te verminderen, wat tandbederf of tandvleesaandoeningen zoals gingivitis voorkomt.

Hier zijn de door dierenartsen goedgekeurde top tandheelkundige traktaties die je kunt vinden voor katten:

  1. Greenies Dental Treats (Beste Alleskunner) -… Winkelen op Amazon
  2. Purina Dentalife Treats (Top Cat Dental Treats) -. Winkelen op Amazon
  3. Hills Pet Oral Care Kattenvoer (Bekijk op Amazon)
  4. Royal Canin Dental Kattenvoer (Bekijk op Amazon)

Blijf lezen om te leren wat elk van deze beste kat tandheelkundige traktaties AMAZING maakt (bron 1):

1. Greenies Dental Treats

Kopen op Amazon

Bij het zoeken naar door de dierenarts aanbevolen tandheelkundige behandelingen, zult u waarschijnlijk veel tandheelkundige producten voor katten tegenkomen die claims maken die geen verschil maken in termen van de mondgezondheid van een kat.

Als u op zoek bent naar een betrouwbare optie, de Greenies zijn enkele van de beste tandheelkundige verzorging traktaties voor katten.

Van alle dierenartsen in de VS die tandheelkundige traktaties aanbevelen, is Greenies het populairste merk!

Als u op zoek bent naar door dierenartsen aanbevolen tandheelkundige traktaties voor katteneigenaren, kijk dan niet verder dan Greenies.

Van de harde en knapperige textuur van Greenies is bewezen dat het de opbouw van tandsteen vermindert, wat tandbederf en tandvleesproblemen voorkomt. Meer informatie over dit onderwerp, hier.

Bovendien, als u op zoek bent naar kat tandheelkundige traktaties voor slechte adem, Greenies heeft u ook daar!

Greenies traktaties zijn er in verschillende smaken, dus zelfs de kieskeurigste katten zullen zeker iets vinden wat ze lekker vinden.

U vindt Greenies in de volgende smaken:

  • Verleidelijke Tonijn
  • Geroosterde Kip
  • Hartige Zalm
  • Catnip smaak

Onze Maine Coon katten zijn dol op de verleidelijke tonijntandjes, die we hierboven hebben gelinkt.

U kunt uw kat twee keer per dag acht Greenies treats geven.

Elke Greenies traktatie bevat minder dan twee calorieën, maar u moet hier toch rekening mee houden bij de verdeling van het droog- en natvoer van uw kat over de dag.

Tijdens het onderzoek naar tandheelkundige traktaties voor onze eigen Maine Coon broers, waren we verbaasd te ontdekken dat er weinig door de dierenarts aanbevolen tandheelkundige traktaties zijn voor katteneigenaren.

Greenies slaagt echter met vlag en wimpel voor klinische beoordelingen!

Hoewel dit gezonde traktaties zijn, zijn ze ook favoriet bij katten.

Volgens de klantenbeoordelingen (en onze eigen persoonlijke ervaring), is gewoon het schudden van de doos genoeg om de meeste katten in opwinding te laten rennen!

2. Purina DentaLife Treats

Kopen op Amazon

Purina DentaLife cat dental treats zijn een van de weinige traktaties voor katten die op de goedgekeurde lijst van tandheelkundige traktaties, samengesteld door de Veterinary Oral Health Council, staan.

Als u op zoek bent naar dental chews voor katten, dan is dit een van de beste opties!

Hoewel veel merken beweren tandheelkundige kluiven voor katten te bieden, is van slechts enkele bewezen dat ze de opbouw van tandsteen verminderen.

Purina DentaLife traktaties zijn gemaakt met volledig natuurlijke ingrediënten en bevatten geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen.

De knapperige, poreuze textuur van elke traktatie maakt het gemakkelijk voor uw kat om op te bijten, en als de traktatie tegen de tanden van uw kat schraapt, schraapt het ook tandsteen weg.

Katteneigenaren die dit product hebben gebruikt, zijn ongelooflijk tevreden over het vermogen van deze traktaties om een slechte adem tegen te gaan.

Purina DentaLife treats zijn er ook in de smaken zalm en kip.

Onze tabby Maine Coon vindt de kipsmaak het lekkerst. Deze kauwtabletten zijn bijzonder goed voor hem, omdat hij 8 tanden had verwijderd voordat we hem adopteerden, als gevolg van Maine Coon tandproblemen.

Bovendien bevatten deze traktaties ook taurine en calcium, twee ingrediënten die essentieel zijn voor het dieet van een kat.

3. Hill’s Pet Oral Care Kattenvoer

Kopen op Amazon

Hill’s Pet Science Diet is al een van de populairste merken kattenvoer, maar Hill’s Pet oral care droogvoer is nog gezonder voor uw kat!

Het vermindert niet alleen de opbouw van tandsteen, maar het is ook klinisch bewezen dat het tandplak verwijdert!

Dit droogvoer met kipsmaak is gemaakt met hoogwaardige eiwitten en bevat essentiële omega-6 vetzuren en vitamine E, die beide een zachte, gezonde vacht bevorderen.

Als het gaat om droogvoer, is Hill’s Pet Science Diet het nummer één aanbevolen merk onder dierenartsen.

Aangezien hun kattenvoer voor mondverzorging ook officieel is goedgekeurd door de Veterinary Oral Health Council, kunt u er zeker van zijn dat uw kat het best mogelijke droogvoer krijgt.

4. Royal Canin Dental Kattenvoer

Kopen op Amazon

Royal Canin dental kattenvoer is een van de weinige droge voeders waarvan door de Veterinary Oral Health Council is bewezen dat ze de opbouw van tandplak verminderen.

In feite is er na slechts zeven dagen gebruik van dit droogvoer een vermindering van 41% in de opbouw van tandplak.

Het formaat en de textuur van de brokjes zijn groot en knapperig genoeg dat uw kat eerder moet kauwen dan slikken, wat helpt bij het afschrapen van tandplak.

Dit droogvoer is gemaakt met hoogwaardige eiwitten, voornamelijk kip.

Deze voeding is echter niet alleen bedoeld om het gebit van uw kat te helpen. Het bevat ook voedingsstoffen die helpen bij de spijsvertering en de gevoelige huid, en het kan een doffe vacht veranderen in een zachte, glanzende en gezonde vacht!

Hoe vaak moet ik mijn kat gebitsbehandelingen geven?

Hoe vaak u uw kat dental treats geeft, hangt af van het merk dat u koopt.

Greenies dental treats moeten bijvoorbeeld tweemaal daags aan een kat worden gegeven als de kat minstens een jaar oud is.

Aangezien dental treats doorgaans groter zijn dan de meeste traktaties en droogvoer, kunnen ze een verstikkingsgevaar vormen voor jonge katten.

Ter vergelijking: Purina raadt u aan uw kat één keer per dag Purina DentaLife treats te geven.

Het is oké om af en toe een dag of twee over te slaan, maar het is een goed idee om zo regelmatig mogelijk tandheelkundige traktaties te geven.

Zorg er echter voor dat u niet te veel traktaties geeft, en houd rekening met deze traktaties bij de beslissing hoeveel droog- en natvoer u uw kat geeft.

Werken tandheelkundige traktaties voor katten?

Als je hebt gezocht naar tandheelkundige traktaties voor katten, vraag je je misschien af of tandheelkundige traktaties katten überhaupt helpen?

Hoewel er veel schetsmatige merken zijn die ten onrechte beweren dat ze de opbouw van tandplak en tandsteen verminderen, zijn er een paar merken waarvan klinisch is bewezen dat ze de mondgezondheid van uw kat verbeteren.

De Veterinary Oral Health Council is een organisatie die zich toelegt op het vinden en goedkeuren van producten die daadwerkelijk invloed hebben op de mondgezondheid van katten en honden.

Alle dental treats, diëten en producten met het VOHC-keurmerk hebben hun strenge normen doorstaan en zijn er zeker van dat ze tandplak of tandsteen verminderen.

Dus, hoe werken tandheelkundige traktaties voor katten?

In het wild kauwen katten niet zo veel terwijl ze eten, maar de vacht en veren van de prooi werken als tandenborstelharen die de aanslag op hun tanden wegschrapen.

Binnenkatten hebben deze mogelijkheid echter niet.

Terwijl ze zowel droog als nat voer eten, zijn gedomesticeerde katten eerder geneigd stukken in hun geheel door te slikken dan ze te kauwen.

Dental treats en voer zijn echter gemaakt met een groot formaat en vorm waardoor uw kat eerder kauwt dan slikt.

Deze traktaties zijn ook gemaakt met een poreuze textuur, die als een tandenborstel tegen de tand schraapt om eventuele film of opbouw te verwijderen (bron 1).

Zijn tandheelkundige traktaties genoeg voor katten?

Dental treats zijn een goed begin als het gaat om het gezond houden van de tanden en het tandvlees van uw kat. Tandheelkundige traktaties zijn echter geen vervanging voor het poetsen van de tanden van uw kat.

Tandproblemen zijn een van de meest voorkomende redenen voor dierenartsbezoeken.

Als ze te lang ongecontroleerd blijven, parodontale aandoeningen kunnen gevaarlijk en zelfs dodelijk worden.

Zelfs als u erin slaagt de tanden van uw kat te laten verwijderen voordat de infectie zich uitbreidt, is dit een pijnlijk en stressvol proces voor katten, en het verwijderen van tanden is ook erg duur!

Als uw kat absoluut weigert om u zijn tanden te laten poetsen, is dat niet erg. Veel katten verdragen tandenpoetsen niet als ze er niet op jonge leeftijd mee kennismaken.

Gelukkig kan uw dierenarts u ook alternatieve oplossingen aanbevelen.

Veel huisdiereigenaren kiezen voor een tandheelkundige gel, die snel op het tandvlees van uw kat kan worden aangebracht en minder stressvol is dan tandenpoetsen.

Indien mogelijk is het echter het beste om de tanden van uw kat eenmaal per dag te poetsen in combinatie met het verstrekken van tandheelkundige traktaties.

Conclusie

Hoewel er veel merken zijn die ten onrechte beweren traktaties te leveren die de mondgezondheid verbeteren, zijn de beste tandheelkundige traktaties voor katten goedgekeurd door de Veterinary Oral Health Council.

Dental treats van Purina en Greenies, of dental diets van Royal Canin en Hill’s Pet Science Diet zijn allemaal klinisch bewezen om tandplak of tandsteen te verminderen.