10 manieren om te weten dat uw Maine Coon kat van u houdt


Vraagt u zich af hoe u kunt zien of uw Maine Coon van u houdt?

Zo ja, blijf dan lezen, want we willen je helpen de Maine Coon eigenaardigheden, signalen en Maine Coon gedragskenmerken te begrijpen die aangeven dat je kat genegenheid voor je toont.

Maine Coon katten laten op talloze manieren zien dat ze van hun baasjes houden, zoals oogcontact maken, hun staart optillen als ze je benaderen, of ervoor kiezen om op je te slapen. Bovendien, als uw Maine Coon u ongewenste geschenken brengt, u tegen het hoofd stoot, of u likt, zijn dit ook tekenen van Maine Coon genegenheid.

Hieronder staan 10 belangrijke manieren waarop Maine Coon katten genegenheid tonen.

We kijken in detail naar het Maine Coon kattenras en hoe je kunt zien dat je kat van je houdt, plus wat je kunt doen om je grote kat te laten weten dat je ook van hem houdt.

Lees dus zeker verder om je Maine Coon hond beter te begrijpen!

10 manieren om te vertellen dat je kat van je houdt

De Maine Coon is een zeer populair, gezinsvriendelijk, gedomesticeerd groot kattenras.

Bekend als zachte reuzen, worden deze grote gespierde katachtigen beschouwd als de grootste kattenrassen ter wereld, maar zijn in de Verenigde Staten bijna uitgestorven!

Een volwassen mannelijke Maine Coon kan wel 25 pond wegen, vergeleken met de vrouwelijke Maine Coon, die meestal kleiner is, variërend tussen de 8 en 12 pond.

De oorsprong van de Maine Coon is onbekend, hoewel een legende beweert dat het ras is ontstaan als gevolg van Marie Antoinette.

Toen Marie probeerde Frankrijk te ontvluchten met haar zes gewaardeerde Angolese katten, werd ze helaas gevangen genomen en teruggestuurd naar Frankrijk om geëxecuteerd te worden.

Volgens de legende bleven haar geliefde Angolese katten echter op het schip, dat veilig de VS (Maine) bereikte.

Ze werden door de kapitein vrijgelaten en fokten op natuurlijke wijze met lokale langharige huiskatten uit de regio, waardoor het Maine Coon kattenras ontstond.

Hoewel dit volksverhaal een mooi idee is, wordt uiteindelijk gedacht dat het meer grillig is, dan gebaseerd op feiten.

Een andere bekende bewering over het Maine Coon kattenras is dat het ras een mengeling is van wilde katten en wasberen, maar deze fantasievolle verhalen zijn onwaar!

Lees meer hierover grappig Maine Coon verhaal, hier.

Nu we iets meer hebben uitgelegd over dit beroemde kattenras, willen we je leren hoe je kunt vertellen dat je Maine Coon van je houdt.

Hier zijn enkele verklikkers waar je op moet letten, die aangeven dat je kat van je houdt:

1. Oogcontact maken

Een van de meest duidelijke tekenen dat uw kat van u houdt, is zijn of haar bereidheid om oogcontact te maken.

Voor katachtigen wordt direct oogcontact meestal opgevat als een bedreiging.

Als uw Maine Coon ontspannen is en graag oogcontact met u maakt, geeft dat aan dat ze zich op hun gemak voelen bij u, en dat u hun vertrouwen heeft.

Let op langzaam knipperen, dat is een teken van uitzonderlijk vertrouwen.

2. Je geschenken brengen

Maine Coons zijn uitstekende jagers. Leer waarom, hier.

Zoals u zich waarschijnlijk al realiseert, is jagen een instinctieve eigenschap bij de meeste huiskattenrassen.

Als uw poes kittens heeft, zal ze hen leren jagen. Niet alleen dat, maar als ze een prooi vangt, kan ze die naar je toe brengen.

Dit betekent dat ze wil dat je haar kittens voedt, net zoals zij dat doet. Ze heeft je geaccepteerd als een van de hare.

3. Je Maine Coon kat ‘Head-Butts’ je

Katten markeren met klieren op hun wangen en hoofd.

Dit is een methode om je te markeren als zijn of haar.

Als u merkt dat uw Maine Coon zijn kop tegen de uwe stoot, is dit een teken dat uw kat u vertrouwt.

4. Als je kat je borstelt

Kijken hoe katten zichzelf verzorgen is fascinerend, maar wat betekent het als je kat jou begint te verzorgen?

Veel katten zullen hun eigenaars verzorgen zoals ze dat bij een kitten zouden doen. Dit is een goed teken dat uw kat van u houdt.

De relatie tussen een kat en zijn baasje verschilt van die van bijvoorbeeld een hond.

Een kat zal je verzorgen als hij je accepteert als deel van zijn familie en niet andersom.

Verzorging is daarom een ander teken van gevestigd vertrouwen.

5. Bijt uw Maine Coon u?

Bijten is een natuurlijke reactie bij Maine Coons als ze zich bedreigd voelen, maar het kan ook een teken van genegenheid zijn.

Een Maine Coon kan bijten voor de lol of als onderdeel van zijn speelroutine.

Sommige katten vinden het gewoon leuk om te bijten en hebben die gewoonte uit hun kittentijd meegekregen.

Sociaal bijten komt echter vaak voor en kan een teken zijn dat de kat niet genoeg aandacht krijgt.

Hier zijn 10 andere redenen dat uw Maine Coon kat u bijt, en hoe u dit ongewenste Maine Coon gedragsprobleem kunt stoppen.

6. Jou volgen

Een Maine Coon die van zijn menselijke tegenhanger houdt, zal hem volgen van kamer tot kamer, terwijl jij je door het huis verplaatst.

Dit is een duidelijk teken van loyaliteit en toewijding aan de eigenaar.

Leer meer over dit fascinerende Maine Coon gedrag, en enkele andere redenen waarom Maine Coon katten hun eigenaars volgen rond het huis.

7. Je kat ‘kneedt’ je

Kneden is wanneer een kat zijn poten in en uit iets duwt, afwisselend van poot naar poot, op een ritmische manier.

Bijvoorbeeld, u heeft uw Maine Coon kat misschien al eens een deken, de buik van een eigenaar of zelfs zijn eigen buik zien kneden. extra groot kattenbed.

Katten die dingen kneden is een uiting van geluk en comfort in hun omgeving. Het is ook een teken dat uw kat u heeft geaccepteerd als deel van zijn familie.

Niet alle katten voeren deze gewoonte uit, maar sommige katten zullen uw schoot of knie kneden voordat ze zich naast u neerzetten om te rusten.

Over de reden achter het kneden van katten wordt veel gespeculeerd, maar de populairste theorie is dat dit Maine Coon-gedrag als kitten werd aangeleerd, om de melkstroom van de moeder te stimuleren.

8. Terug naar je gezicht

Katten identificeren elkaar door hun geur.

Hoe bizar dit ook klinkt, als uw Maine Coon kat zijn achterkant in uw gezicht laat zien, is hij niet onbeleefd!

Uw kat ziet u als een groot familielid, en het presenteren van zijn achterkant aan u is een van de tekenen die uw kat u heeft ingeprent.

9. Staart in de lucht

De staart van de Maine Coon is lang, borstelig en indrukwekkend.

Veel mensen nemen ten onrechte aan dat de Maine Coon een afstammeling is van de Wasbeer, omdat ze beide eenzelfde type staart en tekening hebben.

Leer waarom Maine Coon katten zulke lange staarten hebben, in dit artikel.

Maine Coon eigenaren kunnen veel leren over de stemmingen en gevoelens van hun kat door simpelweg de staart van hun kat te analyseren.

Met dit in gedachten, waarom kijkt u niet naar wat uw Maine Coon met zijn staart doet wanneer hij u benadert.

Als hij hoog in de lucht hangt en het puntje lichtjes trilt, vertelt hij je dat hij vriendelijk is en je leuk vindt en vertrouwt.

10. Je kat slaapt op je schoot

Katten zijn op hun kwetsbaarst als ze slapen, en door zich gewillig op te krullen en op je schoot te slapen, bevestigt je katachtige vriend dat hij zich veilig voelt in jouw aanwezigheid.

Dit is een van de beste manieren om te vertellen dat je Maine Coon kat je vertrouwt en van je houdt.

Conclusie

Als je je hebt afgevraagd op welke manieren je kunt weten dat je kat van je houdt, zou dit artikel je moeten hebben geholpen bij je leeronderzoek.

Deze 10 manieren laten zien hoe katten je vertellen dat ze van je houden, en bij elke manier is één belangrijke factor betrokken: vertrouwen.

Als je Maine Coon je vertrouwt, zal hij van je houden, dus help dat vertrouwen van jongs af aan op te bouwen door tijd met hem door te brengen en te bewijzen dat je geschikt bent om deel uit te maken van zijn familie.

Om een Maine Coon band met zijn eigenaar te helpen opbouwen, waarom laat je jouw Maine Coon kat niet zien dat jij ook van hem houdt?

Hier zijn enkele geweldige Maine Coon kattenspeelgoed die de hoge intelligentie van de Maine Coons stimuleren, hen mentaal gestimuleerd houden, en een band opbouwen tussen eigenaar en kat.

Benieuwd welke andere manieren je een Maine Coon kunt vermaken? Lees dan mijn artikel over de beste manieren om een Maine Coon kat te vermaken..

Gerelateerde vragen aan

Hoe weet ik dat mijn kat van me houdt?

Als je Maine Coon altijd bij je is, de gewoonte heeft om je te verzorgen en graag op je schoot slaapt, dan weet je dat je een kat hebt die echt van je houdt.

Hoe je Maine Coon van je houdt

Maine Coons zijn intelligent en zeer trainbaar. Als kitten zal uw Maine Coon een speels huisdier zijn dat elke dag minstens 30 minuten speeltijd nodig heeft. Geef uw Maine Coon speelgoed zoals u een puppy zou geven en laat hem spelen.

Tekenen dat uw kat u heeft ingeprent

Als uw Maine Coon het volgende gedrag vertoont, heeft hij zich op u ingeprent: tegen u wrijven; langzaam knipperen; u als een kat behandelen; u kneden; hun buik aan u laten zien; u door het huis volgen.