Zijn Maine Coon katten hypoallergeen?

Katten zijn geliefd om een miljoen verschillende redenen. Ze zijn niet alleen schattig en liefdevol. Ze hebben ook bewezen gezondheidsvoordelen voor hun eigenaars en hun families. Het hebben van een kat in huis heeft een groot aantal mensen een betere kwaliteit van leven gegeven. Katten hebben stressverlagende kwaliteiten en zorgen er gewoon voor dat hun baasjes een gelukkiger leven leiden. Zelfs het aaien van uw kat kan al een deel van de stress wegnemen en ervoor zorgen dat u zich in een handomdraai beter voelt.

Een grijze pluizige maine coon zittend op schoot.

Stel je voor dat je een charmante Maine Coon kat bij je thuis hebt. Maine Coon katten zijn liefdevolle en trouwe katten. Ze brengen graag veel tijd door met hun eigenaar en zijn gewoon in de buurt om te knuffelen. Ze hebben ook zulke speelse persoonlijkheden. Spelen met een Maine Coon kat kan een sombere dag zeker opvrolijken.

Spring naar:

Kattenallergieën

Helaas, ondanks deze voordelen zijn er mensen die geen katten zouden kunnen hebben, zelfs als ze dat willen. Dat komt omdat ze allergisch zijn voor katten. Voor iemand die dit van te voren weet, is het niet zo’n probleem. Maar er zijn mensen die erachter komen dat ze allergisch zijn als ze al een kat hebben waar ze van houden. Het kan hartverscheurend zijn om te beslissen of ze hun geliefde kat zullen houden. Sommige mensen kiezen er zelfs voor om met de symptomen te leven en leren ermee om te gaan, zodat ze hun kat niet hoeven te laten gaan.

Wat veroorzaakt kattenallergieën

Hoewel sommige mensen denken dat ze allergisch zijn voor de vacht van een kat, is het eigenlijk niet de vacht die de reactie veroorzaakt. Meestal komen de allergenen van de dode huid van de kat, huidschilfers genaamd. Het kan ook afkomstig zijn van hun speekselklieren of urine. Wanneer de kat zich verzorgt, komen de eiwitten uit hun speeksel in contact met huidschilfers. Blootstelling aan deze allergenen kan een allergisch persoon milde tot ernstige symptomen bezorgen.

Symptomen en behandeling van kattenallergieën

Een calico maine coon liggend onder een stoel.

Bij blootstelling aan allergenen van katten kunnen de symptomen variëren, afhankelijk van de blootstelling en hoe allergisch iemand is. Enkele veel voorkomende symptomen zijn een loopneus, gezwollen rode ogen, niezen en piepen, hoesten, jeukende keel, uitslag op gezicht, nek en borst. Bij sommige mensen kan het ook astma veroorzaken.

Zoals ze zeggen, voorkomen is beter dan genezen. Als je allergisch bent voor katten, zal het goed zijn om blootstelling aan de allergenen te vermijden of in ieder geval te verminderen. Als er een kat in huis is, kan grondig schoonmaken helpen om ervoor te zorgen dat allergenen zoals huidschilfers zich niet op sommige plekken verzamelen. Was uw handen direct na het aanraken van de kat. De kat beperken tot bepaalde delen van het huis, zoals de slaapkamer van de allergische persoon, kan ook een goed idee zijn. De kat regelmatig baden en verzorgen kan ook helpen om de hoeveelheid allergenen in de lucht te verminderen.

Zijn er katten die geen allergieën veroorzaken?

Er zijn enkele kattenrassen waarvan gezegd wordt dat ze hypoallergeen zijn. Hypoallergene katten zijn katten die lagere niveaus van Fel d 1 produceren. Het is een eiwit dat voornamelijk wordt geproduceerd in het speeksel en de talgklieren van de kat. Het is een van de meest voorkomende allergenen van katten. De Siberische en Balinese kattenrassen behoren tot de meest populaire hypoallergene kattenrassen. Omdat ze weinig allergenen produceren, is de kans kleiner dat ze allergische reacties bij mensen oproepen. Er zijn verschillende andere hypoallergene kattenrassen. Dit betekent echter niet noodzakelijkerwijs dat zij geen reactie zullen veroorzaken bij iemand die allergisch is voor katten. Weten hoe je de symptomen kunt beheersen is nog steeds belangrijk.

Zijn Maine coons hypoallergeen?

Maine Coon katten zijn zeer geliefd bij veel mensen. Er zijn echter geen aanwijzingen dat Maine Coon katten ook weinig allergenen produceren. Daarmee is het eenvoudige antwoord nee, ze zijn niet hypoallergeen. Als iemand een ernstige kattenallergie heeft, kan het beter zijn om geen Maine Coon-kat te bezitten. Maine Coon katten hebben een dikke vacht en sommige kunnen in bepaalde perioden van het jaar veel verharen.

Plaats een reactie