Zijn zwarte katten hypoallergeen? Veroorzaken zwarte katten meer allergieën?

Omdat hun ogen contrasteren met hun haar, hebben zwarte katten een prachtig uiterlijk. Als u een geweldige zwarte kat wilt aaien, kunt u kiezen uit een reeks rassen. Als u echter gevoelig bent voor allergische reacties, ga dan voorzichtig te werk.

Nee, zwarte katten zijn niet hypoallergeen. In feite is er geen bewijs dat katten hypoallergeen zijn. Het allergeen dat verantwoordelijk is voor kattenallergieën, het Fel d 1-eiwit, wordt door alle katten geproduceerd.

Volgens onderzoek gepubliceerd in The Journal of Allergy and Clinical Immunology, heeft de kleur van de vacht van een kat geen invloed op hoeveel allergenen het kan genereren.

Sommige mensen met allergieën kunnen leven met katten en de meerderheid van de mensen heeft slechts milde tot matige symptomen. Onderzoekers zijn nog steeds verbijsterd over waarom sommige mensen kattenallergieën krijgen en anderen niet.

Als je allergisch bent voor katten, zul je waarschijnlijk symptomen blijven ervaren, zelfs als de kat er niet is. Kattenallergieën kunnen achterblijven op meubels en tapijten, textiel en ongewassen kleding, waardoor dit ontstaat.

Als je meer wilt weten over allergieën en zwarte katten, lees dan verder!

Zijn zwarte katten hypoallergeen?