Zijn stinkwantsen giftig voor katten? Kunnen katten stinkwantsen eten?

We hebben allemaal de ergernis van stinkwantsen ervaren. De bruine, schildvormige beestjes slagen er meestal in om door gaten of gaten je huis binnen te sluipen en zich onmiddellijk te nestelen.

In de herfst kunnen ze zelfs in grote aantallen binnendringen op zoek naar mildere temperaturen. Ze liggen over het algemeen op de loer in de muren of zolder tot het voorjaar, wanneer ze in uw huis komen wonen.

De meest voorkomende reden waarom huiseigenaren een hekel hebben aan stinkwantsen is vanwege hun vieze geur, maar veel mensen vragen zich af of ze zich om andere redenen zorgen moeten maken over dit ongedierte.

Veel katten houden van jagen en het eten van stinkwantsen. Eigenaren van gezelschapsdieren zijn bezorgd dat dit schadelijk kan zijn voor hun viervoetige metgezellen.

Stinkwantsen zijn gelukkig niet giftig voor katten.  kan echter overmatig braken of kwijlen bij katten veroorzaken als gevolg van gastro-intestinale irritaties.

U hoeft zich echter geen zorgen te maken, omdat deze symptomen vanzelf zouden moeten verdwijnen.

Als uw kat veel insecten consumeert, kan zich een harde massa vormen die een bezoar wordt genoemd in de maag en voorkomen dat deze door het spijsverteringskanaal gaat.

De massa moet mogelijk operatief worden verwijderd. Als u denkt dat uw huisdier een overmatige hoeveelheid insecten heeft gegeten, moet u uw dierenarts raadplegen.

In dit artikel gaan we dieper in op de relatie tussen stinkwantsen en je kat, dus lees verder!

Zijn stinkwantsen giftig voor katten?