Zijn seringen giftig voor katten? Kunnen seringen katten doden?

Seringenstruiken zijn al meerdere generaties populair en zijn nog steeds een veel voorkomend gezicht in veel tuinen en tuinen. Seringen bevatten geen gifstoffen of verbindingen die schadelijk kunnen zijn voor mens of dier, en ze irriteren de huid niet.

Van de toppen van hun takken tot de uiteinden van hun wortels zijn seringen gifvrij. De bloemen van de sering zijn namelijk eetbaar.

Als je hebt gehoord dat seringen giftig zijn, denk je waarschijnlijk aan de Perzische Sering, ook bekend als de Chinese bessenboom.

Terwijl de gewone seringenplant (Syringa vulgaris) is niet giftig of giftig, de magen en de spijsvertering van dieren kunnen worden beïnvloed als ze de plant of zijn componenten eten.

Hoewel lila meestal niet voorkomt op lijsten van planten die schadelijk zijn voor katten, zijn sommige lila soorten giftig voor katten. Afhankelijk van hoeveel lila uw kat heeft gegeten, kan dit ernstige ziekten veroorzaken.

Katten zijn van nature nieuwsgierige dieren. Alles wat vers in hun omgeving is, inclusief planten, zal hun interesse wekken. Kattengif wordt in veel gewone planten aangetroffen en kan uw huisdier beschadigen. De lila plant is over het algemeen niet opgenomen in lijsten van planten die schadelijk zijn voor katten, hoewel bepaalde lila soorten dat wel zijn.

In dit artikel leggen we de relatie tussen seringen en je katachtige vriend uit, dus blijf lezen!

Zijn seringen giftig voor katten?