Zijn Maine Coons Katten Loyaal?

Sommige mensen gaan ervan uit dat katten afstandelijk en onverschillig zijn, maar geven de voorkeur aan een metgezel die liefdevol en trouw is.

Als je op zoek bent naar een kat die door dik en dun aan je zijde blijft staan, vraag je je misschien af, zijn Maine Coon Katten trouw?

Maine Coons zijn zeer sociale katten die gedijen op kameraadschap en interactie met het gezin. Ze hebben een hechte band met hun baasjes, en zullen zelfs hun favoriete mensen van kamer naar kamer volgen. Hoewel ze ook vriendelijk kunnen zijn tegen vreemden, zijn Maine Coons het meest loyaal aan hun eigenaars.

Maine Coons zijn zo loyaal, dat ze vaak de honden van de kattenwereld worden genoemd! Ondanks hun loyaliteit en sociale aard, zijn ze echter zelden overdreven aanhankelijk.

Lees verder om te ontdekken hoe Maine Coons in zowat elk gezin passen!

Zijn Maine Coon katten trouw?

De Maine Coon is een uniek en populair ras dat zich op natuurlijke wijze heeft ontwikkeld in de staat Maine.

Aanvankelijk waren deze katten volledig wild, maar zij begonnen naast de mensen te leven, waar zij nuttig werden bevonden vanwege hun vermogen muizen, ratten en ander ongedierte te vangen.

Tegen het midden van de 18e eeuw werden ze steeds populairder, en ze werden zelfs uitgeroepen tot de officiële staatskat van Maine in 1895! (bron 1).

Natuurlijk werden Maine Coons niet alleen populair vanwege hun jachtvaardigheden en prachtige uiterlijk. Ze staan bekend om een grote verscheidenheid aan verbazingwekkende persoonlijkheidskenmerken die hen een plezier maken om mee samen te leven.

Ondanks al hun positieve eigenschappen, zijn Maine Coons dan ook loyaal? Ja!

Hier zijn enkele van de manieren waarop Maine Coons bekend staan om hun loyaliteit aan hun eigenaren te uiten:

1. Ze volgen je van kamer naar kamer

Een van de meest voor de hand liggende en veel voorkomende tekenen van loyaliteit bij een Maine Coon is de manier waarop ze hun baasje graag volgen van kamer tot kamer.

Deze sociale katten houden er niet van om lang alleen gelaten te worden, dus hangen ze het liefst overal rond waar hun favoriete mensen zijn.

Hoewel sommige potentiële Maine Coon eigenaren zich zorgen maken dat deze eigenschap vervelend kan worden, maak je geen zorgen! Maine Coons hebben de neiging om op een afstand te volgen, in de buurt van hun baasjes te blijven, maar zonder onder de voet te lopen.

2. Ze zijn niet zo vriendelijk voor vreemden

Maine Coons kunnen ongelooflijk vriendelijk en sociaal zijn, maar ze behandelen vreemden en bezoekers anders dan hun baasjes.

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat ze agressief zijn, is er een zekere afstandelijkheid die duidelijk maakt dat de eerste liefde van de Maine Coon uitgaat naar hun gezinsleden!

3. Ze zijn geduldig met kinderen

Hoe onstuimig kinderen ook kunnen zijn, een Maine Coon zou je kind nooit pijn doen!

Katten zijn intelligente wezens die begrijpen dat mensenkinderen veel weg hebben van kittens.

Ze zijn van nature geduldig en zachtaardig met kinderen, maar zijn niet bang om stevig grenzen te stellen.

Bijvoorbeeld, een Maine Coon wiens staart werd getrokken zou naar een kind kunnen slaan, maar zonder zijn klauwen.

Deze katten zullen grenzen stellen door snel te schrikken, maar ze zijn intelligent en zachtaardig genoeg om dat te doen zonder kleintjes kwaad te doen.

4. Ze troosten je als je verdrietig bent

De intelligentie van de Maine Coon strekt zich ook uit tot emotionele intelligentie.

Ze hebben het onnatuurlijke vermogen om de stemmingen van hun eigenaar te lezen, en zullen vaak spanningen in het huishouden oppikken.

Als je van streek bent, kun je er zelfs op rekenen dat je Maine Coon je wat extra knuffels geeft!

5. Ze kunnen beschermend zijn

Maine Coons zijn misschien maar een fractie van onze grootte, maar ze doen wat ze kunnen om hun baasjes veilig te houden!

Sommige Maine Coons komen tussen hun eigenaars en vreemden of dieren die zij als een bedreiging zien.

Verbazingwekkend is dat sommige Maine Coons zelfs kinderen besnuffelen die met iets gevaarlijks spelen of op het punt staan de straat op te lopen!

Maine Coon Eigenschappen

Maine Coons zijn zeer trouw aan hun baasjes, maar dat is nog maar het topje van de ijsberg als het gaat om de vele eigenschappen die deze katten hebben!

Hier zijn enkele gemeenschappelijke eigenschappen die de meeste Maine Coons delen:

Ze zijn zeer intelligent

Maine Coons behoren tot de slimste kattenrassen ter wereld, wat betekent dat ze kunnen worden getraind om allerlei trucjes te doen en naar commando’s te luisteren. Ontdek wat deze zachtaardige reuzen zo slim maakt in mijn artikel, 10 redenen waarom Maine Coons de slimste kat zijn‘.

Deze katten zijn niet alleen goed in het uitzoeken van problemen, maar ze zijn ook geweldig in het leren hoe ze kattenkwaad kunnen uithalen door deuren te openen of in dingen te klimmen die ze niet zouden moeten doen!

Deze katten kunnen ook leren apporteren, net als een hond!

Ze kunnen goed opschieten met andere huisdieren

Maine Coons zijn erg vriendelijk voor mensen, maar wist je dat ze ook goed met andere huisdieren overweg kunnen?

Veel Maine Coons hebben graag katten als maatje, en ze kunnen het zelfs goed vinden met honden!

Vanwege de hoge prooidrift van de Maine Coon, doen ze het echter niet zo goed met kleine huisdieren zoals vogels, muizen of andere knaagdieren.

Ze kunnen aan de lijn lopen

Veel baasjes willen hun kat laten genieten van het buitenleven, maar zijn bang dat hun kat verdwaalt of gewond raakt.

De Maine Coon kan echter worden getraind om aan de lijn en aan een tuigje te lopen, zodat u uw kat veilig kunt laten verkennen!

We gebruiken dit extra grote tuig en riem set om onze mannelijke Maine Coon kat mee te nemen voor wandelingen. Ik kocht deze set van Amazon, via deze link. Ik vind het geweldig dat dit tuigje in zoveel kleuren verkrijgbaar is, want ik heb het kunnen verwisselen en het tuigje kunnen aanpassen aan mijn stemming!

Ze lijken veel op honden

Maine Coons worden vaak de honden van de kattenwereld genoemd.

Dat komt omdat ze zeer trouw zijn, uiterst speels, en veel van dezelfde dingen kunnen als honden, zoals aan de lijn lopen, apporteren, of kunstjes leren.

Ze zijn speels voor het leven

Veel katten groeien uiteindelijk uit hun speelse persoonlijkheid, maar Maine Coons blijven het grootste deel van hun leven kittenachtig!

Deze zachtaardige reuzen verliezen nooit hun liefde voor spelen, en ze hebben veel van duurzaam, interactief speelgoedplus dagelijkse speeltijd, om vermaakt te blijven.

Ze houden van water

Een charmante en ongewone eigenschap van Maine Coons is hun liefde voor water.

Niet alleen houden veel van deze katten van baden of zelfs een duik in het zwembad, maar sommigen leren zelfs hoe ze de kraan moeten opendraaien, alleen maar om met water te spelen!

Lees meer over de Maine Coons liefde voor water, hier.

Maine Coons hebben een unieke stem

Een ander schattig Maine Coon trekje is hun ongewone stem! In plaats van miauwen, hebben Maine Coons de neiging te tsjirpen of te trillen.

Deze katten zijn ook nogal luidruchtig, en gebruiken hun unieke stem om voedsel, aandacht, of zelfs om buiten gelaten te worden te vragen!

Als je nog nooit een Maine Coon kat hebt horen kletsen of praten, is hier een korte video van onze ‘Pippin’, pratend:

Maine Coon praten

Zijn Maine Coons één persoonskatten?

Maine Coons kunnen het goed doen met slechts één eigenaar, zolang ze maar elke dag genoeg liefde en aandacht krijgen.

Als je echter meer dan één persoon in je huishouden hebt, hoef je je geen zorgen te maken dat je Maine Coon slechts om één gezinslid geeft!

Maine Coons zijn zeer sociaal, en ze kunnen zich hechten aan meerdere leden van een gezinseenheid of huishouden.

Hoewel ze de voorkeur geven aan één gezinslid als dat degene is met wie ze de meeste tijd doorbrengen, zijn ze niet koud of afstandelijk tegenover andere gezinsleden. Integendeel, Maine Coons brengen graag tijd door met iedereen!

Hoe tonen Maine Coons genegenheid?

Veel mensen gaan er ten onrechte van uit dat katten niet aanhankelijk zijn, maar dat komt omdat katten de neiging hebben hun liefde veel subtieler te tonen dan honden.

Als je je afvraagt, zijn Maine Coons aanhankelijk, dan is het antwoord ja, maar houd in gedachten dat deze katten een speciale manier hebben om te laten zien dat ze om je geven.

Hier is een lijst van manieren waarop Maine Coons affectie tonen voor hun eigenaren:

a. Je volgen van kamer naar kamer

Maine Coons staan er niet om bekend super aanhankelijk te zijn, of in de weg te lopen, maar ze houden er wel van hun baasjes terloops te volgen van kamer naar kamer.

Dit is een manier waarop katten affectie tonen, omdat ze graag bij je in de buurt zijn.

b. Langzaam knipperen

Heeft uw kat ooit langzaam naar u geknipperd?

Dit is misschien verrassend, maar het is eigenlijk een van de manieren waarop katten liefde en vertrouwen uitdrukken!

Door hun ogen voor een lange periode te sluiten, laten ze zien dat ze erop vertrouwen dat je ze niet aanvalt terwijl ze kwetsbaar zijn.

c. Knuffels en kopstoten

Een van de meest voor de hand liggende manieren waarop katten hun genegenheid tonen is door zich door jou te laten knuffelen, of zelfs door jou terug te knuffelen!

Veel katten wrijven hun gezicht en rug tegen hun favoriete mensen, en sommigen zullen je zelfs een kopstoot geven als teken van genegenheid!

d. Hun Buik Blootstellen

Katten hebben zachte buiken, en slechts een centimeter of twee onder die dunne huid bevinden zich al hun belangrijke organen.

Wanneer een kat zich op zijn rug rolt en zijn buik aan je blootstelt, is dit een ultieme blijk van vertrouwen.

In tegenstelling tot honden, laten katten hun buik echter niet zien om huisdieren te ontvangen! Hoewel sommige katten het heerlijk vinden om over hun buik te wrijven, houden de meeste katten er alleen van om hun buik bloot te geven om te laten zien hoeveel ze van je houden!

e. Bijten

Geloof het of niet, bijten kan soms een manier zijn waarop katten genegenheid tonen!

Als je kat je likt of zachtjes tegen je aan wrijft en je vervolgens zachtjes bijt, is dat eigenlijk een vreemde manier waarop je kat affectie uitdrukt.

Hier zijn enkele andere redenen ‘Waarom uw Maine Coon u bijt‘.

f. Slapen bij jou

Katten zijn het kwetsbaarst als ze slapen.

Hoewel katten roofdieren zijn, kunnen ze in het wild door allerlei gevaarlijke dingen worden aangevallen, dus hebben ze geleerd om heel voorzichtig te zijn met wie ze vertrouwen.

Als je kat ervoor kiest om bij jou in de buurt te slapen in plaats van zich onder het bed te verstoppen om een dutje te doen, is dit een enorm teken dat je kat van je houdt en je vertrouwt!

Heb je je gerealiseerd hoe lang Maine Coon katten elke dag slapen? Nee? … Nou lees dit artikel om erachter te komen!

Zijn Maine Coons plakkerig?

Maine Coons zijn zeer sociale katten die de neiging hebben hun baasjes van kamer naar kamer te volgen. Dit betekent echter niet dat Maine Coons aanhankelijk zijn!

Hoewel dit ras meer sociale interactie nodig heeft dan sommige andere kattenrassen, hebben ze niet de neiging om onder de voet te lopen of in de weg te lopen.

Als u uw Maine Coon echter niet genoeg aandacht geeft, kunnen ze eenzaam, depressief en zelfs destructief worden.

Hoewel dit ras niet erg aanhankelijk is, doen ze het niet goed in huishoudens waar ze voor langere tijd alleen gelaten worden.

Hebben Maine Coons een kameraad nodig?

Maine Coons zijn zeer sociale wezens die depressief, verveeld en eenzaam kunnen worden als ze niet genoeg aandacht krijgen.

Gelukkig, omdat Maine Coons bekend staan om hun goede omgang met andere katten en zelfs andere honden, kiezen veel eigenaren ervoor om hun Maine Coons een metgezel te geven.

Niet alle Maine Coons hebben een metgezel nodig, maar als je veel tijd op je werk doorbrengt, en denkt dat je kat wel wat extra gezelschap kan gebruiken, dan is het misschien een goed idee om een andere kat of hond in huis te nemen.

Beschermen Maine Coons hun baasjes?

Maine Coons mogen dan het grootste kattenras ter wereld zijn, ze zijn nog steeds vrij klein in vergelijking met mensen.

Ondanks dit verschil in grootte, doen Maine Coons echter nog steeds wat ze kunnen om hun eigenaars te beschermen.

Sommige mensen hebben waargenomen dat hun Maine Coons zelfs tussen hun eigenaars en een mens of dier komen die zij als een bedreiging ervaren!

Verbazingwekkend genoeg lijken Maine Coons zelfs kinderen nog meer te beschermen, en het is zelfs bekend dat ze naar een kind knijpen dat op het punt staat iets gevaarlijks te doen, zoals in de buurt van een vlam komen of in het verkeer lopen!

Deze gedragingen zijn echter relatief zeldzaam, en zullen ook van kat tot kat verschillen.

Lopen Maine Coons weg?

Maine Coons zijn loyale dieren die een sterke band ontwikkelen met hun baasjes, en het is onwaarschijnlijk dat ze weglopen.

Veel buitenkatten zullen urenlang door de buurt zwerven, maar komen ’s avonds altijd weer thuis.

Met dat gezegd hebbende, kunnen zelfs de meest trouwe Maine Coons verdwalen of gescheiden raken van hun familie als ze buiten worden toegelaten. Als uw kat alleen binnenshuis vertoeft, maar erin slaagt te ontsnappen als de deur openstaat, kan het zijn dat hij de weg naar huis niet meer terugvindt, zelfs als hij dat zou willen!

Maine Coons lopen zelden opzettelijk weg, maar zelfs met hun uitstekende navigatievaardigheden kunnen tal van factoren ertoe leiden dat een geliefd huisdier te ver van huis afdwaalt en nooit meer terugkomt.

Zijn Maine Coons aaibaar?

Als u geïnteresseerd bent in het in huis nemen van een liefdevolle schootkat, vraagt u zich waarschijnlijk af, zijn Maine Coons knuffelig?

Over het algemeen staan Maine Coons bekend als sociale, aaibare rassen die graag geaaid worden. Echter, ze zijn niet zo knuffelig als sommige andere rassen, zoals Perzen of Ragdolls.

Ondanks hun grote liefde voor hun baasjes, kunnen Maine Coons behoorlijk onafhankelijk zijn en geven er de voorkeur aan om op hun eigen voorwaarden vastgehouden of geknuffeld te worden.

Niet alle Maine Coons stellen het op prijs om te worden opgeschept en naar de bank te worden gebracht om te worden geknuffeld; in plaats daarvan komen ze liever naar hun baasjes voor aandacht, dan andersom.

Bovendien zal de hoeveelheid kattenknuffels variëren op basis van het individu.

Slecht gesocialiseerde katten of katten die uit mishandelende of stressvolle situaties kwamen, zullen minder snel van knuffelen genieten. Als je je kat van jongs af aan krijgt, is het makkelijker om je kat te socialiseren zodat hij van knuffelen houdt, maar uiteindelijk is er geen zekere manier om een kat te krijgen die super knuffelig is.

Maine Coon Temperament Met Honden

De speelse, intelligente persoonlijkheid van de Maine Coon maakt dat deze katten vaak de honden van de kattenwereld worden genoemd.

Wist u echter dat deze katten ook heel goed overweg kunnen met honden?

Kinderboeken en -programma’s willen ons er misschien van overtuigen dat katten en honden gezworen vijanden zijn, maar dat is zeker niet het geval als het om Maine Coons gaat!

Deze sociale katten kunnen het uitstekend vinden met andere katten, en ze kunnen zelfs beste vrienden worden met honden.

Als je denkt dat dat uw Maine Coon een metgezel kan gebruikenmaar je hebt niet echt zin om nog een kat te adopteren, dan is een hond misschien een geweldige nieuwe aanwinst voor je gezin!

Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat, hoewel de meeste Maine Coons prima met honden overweg kunnen, niet alle honden met katten moeten samenleven.

Het is belangrijk om een hond te vinden die een positieve geschiedenis heeft gehad met interactie met katten, anders zou hij agressief kunnen worden.

Kies een rustig ras met een lage prooidrift, zoals:

  • Mopshonden
  • Franse Bulldoggen
  • Cavalier King Charles Spaniels

Tenslotte is de introductie van uw kat aan een nieuwe hond een cruciale stap.

Het is het beste om beide dieren een paar dagen in aparte kamers te houden, zodat ze aan elkaars geluiden en geuren kunnen wennen. Een langzame, stressarme introductie betekent dat uw dieren een veel grotere kans hebben om beste vrienden te worden.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een kat die door dik en dun aan je zijde zal blijven, vraag je je waarschijnlijk af, zijn Maine Coon Katten trouw?

Deze sociale katten zijn zeer liefdevol ten opzichte van hun gezinsleden en staan erom bekend trouwe metgezellen te zijn.

Maine Coons zijn zelfs zo loyaal dat ze hun baasjes vaak van kamer naar kamer volgen, en zelfs beschermende instincten vertonen!

Over het algemeen is dit een liefdevol kattenras dat een sterke band ontwikkelt met zijn baasjes, waardoor Maine Coons de perfecte keuze zijn voor iedereen die op zoek is naar een loyaal huisdier!

Gerelateerde vragen

Lopen Maine Coons raar?

Maine Coons lopen niet anders dan andere katten, hoewel een kat die lijdt aan aandoeningen zoals spinale musculaire atrofie of heupdysplasie een ongewone gang kan hebben.

Plaats een reactie