Zijn Maine Coon katten legaal?

Maine Coons behoren tot de meest populaire kattenrassen ter wereld, maar zijn Maine Coon Katten legaal?

Maine Coons zijn tot op heden in geen enkel land of staat illegaal om als huisdier te houden, evenmin als andere tamme kattenrassen. Fokkers kunnen licenties nodig hebben om Maine Coons te fokken en te verkopen, maar dit kan van land tot land verschillen. De Maine Coon is een vreedzame kat die niet bedreigd of gevaarlijk is, dus er is geen reden waarom hij illegaal zou zijn.

Veel potentiële eigenaren zijn bezorgd dat ze dit prachtige ras misschien niet in huis kunnen halen, omdat ze niet weten of Maine Coons illegaal zijn of niet.

Hoewel Maine Coons niet illegaal zijn om te bezitten, en dat nooit zijn geweest, is het gebruikelijk dat eigenaars zich afvragen of deze grote katten legaal zijn om te houden.

Lees verder om uit te vinden waarom de Maine Coon een volkomen veilige kat is om als huisdier te houden.

De Maine Coon is het grootste gedomesticeerde kattenras ter wereld.

Deze katten zijn van nature ontstaan in de staat Maine, waar ze een lange, dikke vacht en grote poten ontwikkelden die hen hielpen te overleven in koud weer.

Hoewel deze katten gedomesticeerd zijn, hebben zij een verbazingwekkend jachtinstinct en een uitgesproken wild uiterlijk.

Leer hoe je een jonge Maine Coon kunt herkennen, door mijn artikel te lezen:

Hoe identificeer je een Maine Coon kitten?

Wanneer sommige mensen voor het eerst over de Maine Coon horen, gaan ze ervan uit dat deze katten meer wild dan tam zijn, wat deels de reden is waarom veel mensen zich afvragen of Maine Coons illegaal zijn.

Hun enorme omvang is vaak een andere reden tot bezorgdheid.

Ook al zijn Maine Coons uitzonderlijk groot, het zijn zachtaardige, vreedzame katten die geen bedreiging vormen voor hun eigenaars.

Kom meer te weten over de Maine Coon persoonlijkheid, in mijn nuttige artikel.

Zij zijn ook volledig gedomesticeerd en zijn niet verwant aan wilde katten.

Maine Coons zijn dan ook overal volkomen legaal om te bezitten.

Zijn Maine Coon Katten Bedreigd?

Het is meestal illegaal om bedreigde dieren als huisdier te houden, dus vragen sommige mensen zich af of Maine Coons bedreigd zijn?

Gelukkig zijn deze prachtige katten helemaal niet bedreigd, en hun populatie lijkt alleen maar toe te nemen naarmate ze populairder worden.

Dit was echter niet altijd het geval.

In het begin van 1900 werden Maine Coons steeds populairder vanwege hun vermogen om ratten en ander ongedierte te vangen.

Ze werden gehouden op boerderijen, in huizen, en zelfs op schepen! In de jaren 1950 werd echter een nieuw ras geïntroduceerd, de Pers, en zij werden de rage onder katteneigenaren.

Helaas, toen meer katteneigenaren Perzen begonnen te adopteren, kreeg de Maine Coon een enorme klap, en ze werden zo bedreigd dat ze bijna uitgestorven werden verklaard.

Gelukkig waren een paar liefhebbers van het ras in staat om de Maine Coon terug te brengen van het randje van uitsterven, en ze zijn vandaag de dag nog steeds een van de meest populaire kattenrassen ter wereld.

Ook al waren ze ooit zeer bedreigd, de kans is groot dat het ras niet snel meer met uitsterven wordt bedreigd!

Als de geschiedenis van de Maine Coon je interesse heeft gewekt, ontdek dan meer over dit fascinerende ras in mijn artikel:

Waar komen Maine Coon katten oorspronkelijk vandaan?

Zijn Maine Coons zeldzaam?

De Maine Coon stond tientallen jaren geleden misschien op het punt van uitsterven, maar tegenwoordig zijn ze allesbehalve zeldzaam!

Mensen over de hele wereld zijn toegewijd aan het fokken van Maine Coons, en er is extreem veel vraag naar.

Zorg ervoor dat je dit artikel bekijkt dat ik schreef, ‘Geregistreerde Maine Coon fokker bij mij in de buurtals u op zoek bent naar een Maine Coon kitten of kat.

Het is niet bijzonder gebruikelijk om een zwervende Maine Coon te vinden, of zelfs maar eentje in een asiel.

Toch heeft dit ras een grote populatie over de hele wereld, vooral in Canada, de Verenigde Staten, en het Verenigd Koninkrijk.

Voor degenen onder u die hopen een Maine Coon kat te adopteren, zult u dit artikel van mij echt nuttig vinden:

Maine Coon Reddingscentra in de Verenigde Staten

Zijn Maine Coons gevaarlijk?

Sommige mensen zijn nerveus over het bezitten van een Maine Coon als huisdier, omdat ze afgeschrikt kunnen worden door hun grote omvang.

Dus hoe groot zijn deze grote katachtigen precies, hoor ik u vragen?

Nou, hier is het antwoord!

Maine Coons staan er echter om bekend een van de zachtaardigste, meest relaxte kattenrassen te zijn die er bestaan!

Deze katten zijn zeer geduldig, ook met kinderen en andere huisdieren, en worden niet als gevaarlijk beschouwd.

Natuurlijk kan elke kat die slecht behandeld wordt, vooral in de kittentijd, angstig en agressief worden. Het is belangrijk om de grenzen van uw kat te respecteren en uit te kijken naar tekenen van irritatie.

Zelfs de zachtaardigste kat kan uitvallen als zijn persoonlijke ruimte regelmatig wordt betreden.

Het gevaarlijkste deel van een Maine Coon is zijn beet, maar dit geldt voor alle katten.

De bek van katten bevat veel bacteriën, die hen kunnen helpen hun prooi sneller te doden. Dit betekent echter dat kattenbeten een grote kans hebben om geïnfecteerd te raken.

Indien onbehandeld, kan een kattenbeet zo geïnfecteerd raken dat je een ledemaat moet amputeren, en sommige mensen zijn er zelfs aan overleden.

Hoewel Maine Coons vreedzame wezens zijn die waarschijnlijk niet zullen bijten, kan zelfs een kleine beet resulteren in infectie.

Als je Maine Coon je bijt, zorg er dan voor dat je het gebied goed schoonmaakt, en let op tekenen van infectie.

Zijn de beten van Maine Coon katten echter erg genoeg om een mens te doden?

Lees mijn artikel ‘Kan een Maine Coon je doden?om erachter te komen.

Je zou ook geïntrigeerd kunnen zijn om te ontdekken of een Maine Coon een hond kan doden, klik hier om erachter te komen!

Kun je een Maine Coon als huisdier nemen?

Maine Coons zijn niet bedreigd, en ze worden ook niet als gevaarlijk beschouwd. Als gevolg daarvan zijn ze volkomen legaal om te bezitten en zijn het geweldige huisdieren.

Hoewel een deel van hun populariteit kan worden teruggevoerd op hun prachtige grootte en mooie uiterlijk, is de Maine Coon’s lief en speels temperament is een andere grote reden waarom deze katten zo populair zijn.

Maine Coons zijn zeer intelligent, en kunnen getraind worden om apport te spelen, kunstjes te doen, en zelfs aan de lijn en aan een tuigje te lopen!

Ze zijn zeer speels en behouden een kittenachtige persoonlijkheid tot ver in de volwassenheid.

Ze zijn ook zeer ontspannen en zachtaardig, wat ze perfect maakt voor huishoudens met kinderen.

Maine Coons zijn ideale huisdieren, maar ze zijn ook verrassend goede acteurs.

Twee beroemde Maine Coon acteurs zijn:

1. Pebbles, die mevrouw Norris speelde uit de beroemde Harry Potter serie

2. Leo, die de kat Church speelde uit de 2019 iteratie van Pet Sematary.

Dit komt omdat Maine Coons zeer intelligent zijn, en getraind kunnen worden om allerlei trucjes te doen.

Heb je een vergunning nodig om een Maine Coon te bezitten?

Veel wilde en exotische dieren hebben een speciale vergunning nodig om gehouden te worden.

Deze vergunningen bewijzen dat u de tijd en de middelen hebt om te zorgen voor dieren die meer onderhoud en verzorging vergen dan huisdieren.

De Maine Coon is echter een zuivere huiskat, die lang niet zoveel verzorging nodig heeft als bijvoorbeeld een serval of caracal.

Hoewel ze iets meer verrijking en beweging nodig hebben dan de meeste kattenrassen, zijn ze heel eenvoudig te verzorgen in vergelijking met een wild of exotisch dier.

Lees mijn artikel ‘Hoe te zorgen voor een Maine Coonom volledig onderlegd te zijn in hoe te zorgen voor een van deze verbazingwekkende katten.

Maine Coons hebben dan ook geen vergunning nodig om als huisdier te worden gehouden.

Als u echter van plan bent Maine Coons te fokken en te verkopen, is het mogelijk dat u een vergunning nodig hebt.

Sommige staten en landen vereisen een vergunning voor het fokken, maar de meeste plaatsen vereisen alleen een vergunning als je meerdere Maine Coons houdt en fokt.

Hier is de volledige gids over hoe een Maine Coon kat te fokken.

Wat is de grootste kat die je legaal kunt bezitten?

Geloof het of niet, het is zelfs mogelijk om katten te bezitten die groter zijn dan de Maine Coon!

Hoewel de Maine Coon het grootste gedomesticeerde kattenras ter wereld is, is het mogelijk om wilde en exotische katten als huisdier te houden met de juiste vergunningen.

Natuurlijk zijn deze katten veel moeilijker te verzorgen, en het wordt meestal als onethisch en onverantwoord beschouwd om wilde dieren als huisdier te houden.

Met dat gezegd zijnde, sommige wilde kattenrassen die legaal kunnen worden gehouden op de juiste plaats met de juiste vergunningen zijn onder andere:

  • Bobcats
  • Servals
  • Lynxen
  • Ocelots
  • Caracals

Illegale Kattenrassen

Terwijl tamme kattenrassen volkomen legaal zijn om te houden, zijn wilde en exotische dieren dat niet.

Dit komt omdat wilde dieren veel meer zorg en verrijking nodig hebben dan mensen kunnen bieden, en veel wilde katten zijn ook bedreigd.

Over het algemeen is het gevaarlijk en onverantwoord om wilde kattenrassen te bezitten, ook al zijn sommige (zoals Bobcats en Servals) technisch legaal om te houden als je een vergunning hebt.

Enkele van de kattenrassen die volledig illegaal zijn om te bezitten zijn (bron 1):

  • Luipaarden
  • Tijgers
  • Lions
  • Cheetahs
  • Jaguars

Hoeveel kost een Maine Coon kat?

De Maine Coon is een van de meest populaire kattenrassen ter wereld, maar ze zijn helaas vrij duur om te verkrijgen.

Dit zijn de laatste prijzen die u zult betalen.

Betrouwbare fokkers maken veel kosten om hun kittens gezond te houden en hun stamboomstatus te waarborgen, maar de zorg en middelen die zij in het fokken van katten steken, doen de prijzen natuurlijk stijgen.

U kunt in de verleiding komen om een Maine Coon te kopen van een goedkopere fokker, maar deze fokkers zijn meestal niet erkend door de regerende kattenorganen zoals TICA of de CFA.

Ze maken er meestal korte metten mee en er kan niet verwacht worden dat ze gezonde kittens leveren.

In feite zullen veel fokkers proberen om gemengde Maine Coons, of zelfs katten zonder een druppel Maine Coon bloed, als raszuivere Maine Coons te laten doorgaan!

Om te vermijden dat u een meerprijs betaalt voor een niet-stamboom Maine Coon kitten, moet u zeker mijn artikel ‘Hoe u kunt zien of uw kat deels Maine Coon is‘.

Een Maine Coon van een betrouwbare fokker kost tussen de $500 en $2,000.

Mannelijke en vrouwelijke Maine Coons kosten doorgaans ongeveer hetzelfde, maar de kleur, afkomst en gezondheid van de kat kunnen allemaal van invloed zijn op de kosten.

Als u op zoek bent naar een Maine Coon voor een goedkopere prijs, is het mogelijk om een aantal te vinden voor adoptie bij asielen of zelfs Maine Coon rescues.

Leer hoe u een Maine Coon kunt adopteren, door te lezen ‘Maine Coon adoptie feiten‘.

Helaas, omdat deze katten zo populair zijn, worden ze meestal als eerste geadopteerd, dus het kan lang duren voordat je een Maine Coon in een asiel vindt.

Toch zijn ze aanzienlijk goedkoper, meestal kosten ze tussen de $100 en $200.

Maine Coon Vs Normale Kat

Maine Coons zijn unieke katten met veel verschillen van gewone katten.

Hier is een korte samenvatting van de belangrijkste verschillen:

1. Grootte

Het eerste grote verschil is de grootte.

Maine Coons zijn beduidend groter en langer dan de gemiddelde huiskat, en ze wegen ook beduidend meer.

Terwijl de meeste huiskatten tussen de 7 en 10 pond wegen, weegt de gemiddelde Maine Coon tussen de 12 en 25 pond!

2. Temperament

Ook het temperament van de Maine Coon verschilt sterk van dat van de meeste katten.

Maine Coons staan bekend als zeer intelligent, maar ook als sociaal en aanhankelijk.

Ze staan bekend om hun zachtaardige, relaxte aard, en hun geduld met kinderen.

De meeste gewone katten kunnen behoorlijk aanhankelijk zijn tegenover hun baasjes, maar Maine Coons Katten zijn consequent vriendelijker dan de gemiddelde kat.

Ze zijn zo sociaal dat ze hun baasjes vaak van kamer naar kamer volgen en ongelooflijk eenzaam kunnen worden als ze lange tijd alleen worden gelaten.

In feite doen deze katten het het beste met een ander dier als gezelschap, zoals een andere kat, of zelfs een hond!

3. Verrijking

Maine Coons hebben ook veel meer verrijking en beweging nodig dan gewone katten.

Omdat ze zo slim zijn, kunnen gewone speeltjes gemakkelijk saai worden, en ze hebben veel stimulatie nodig om zich niet te vervelen en destructief te worden.

Zorg ervoor dat u deze top vijf Maine Coon kattenspeeltjesom de geest van deze intelligente katten gestimuleerd te houden.

Deze katten houden er ook van om te klimmen, dus het is essentieel om ze een grote kattenboom te geven, zoals deze.

Bovendien, waarom schaft u niet wat kattenplanken aan, en creëert u andere hoge plaatsen voor uw Maine Coon om op te klimmen.

Maine Coons worden over het algemeen beschouwd als een winterhard ras, maar helaas heeft elke raskat meer kans op gezondheidsproblemen dan een gewone kat.

Maine Coons zijn vatbaar voor een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen, waaronder:

De term “Polycysteuze Nierziekte” (ook bekend als PKD) klinkt buitengewoon beangstigend.

Angst voor de aandoening komt vaker voor wanneer men niet begrijpt wat dit Maine Coon Gezondheidsprobleem echter is.

Eigenaars die meer willen weten over PKD moeten mijn PKD artikel lezenom er zeker van te zijn dat ze weten wat PKD is, en wat ze kunnen verwachten.

Maine Coon Grootte Vergeleken Met Normale Kat

Een van de grootste redenen achter de groeiende populariteit van de Maine Coon is de prachtige grootte van dit ras.

Deze katten zijn vaak veel groter dan de meeste katten.

De gemiddelde kat weegt slechts 7 tot 10 pond. Zij meten gewoonlijk een lengte van ongeveer 18 duim en staan 9 tot 10 duim in hoogte.

De gemiddelde mannelijke Maine Coon weegt echter gemiddeld tussen de 15 en 25 pond. Ze staan op een hoogte van ongeveer 10 tot 16 inches, en meten tussen de 19 en 40 inches.

Vrouwtjes zijn meestal wat kleiner en wegen meestal niet meer dan 12 pond.

Hoewel ze nog steeds tussen de 19 en 40 centimeter kunnen meten, staan ze gewoonlijk ongeveer 8 tot 14 centimeter hoog.

Voor meer informatie over dit fascinerende onderwerp, moet je zeker mijn artikel lezen:

Maine Coon Grootte Vs Normale Katten

Het wilde uiterlijk van de Maine Coon doet velen zich afvragen of ze verwant zijn aan wilde katten.

Maine Coons zijn echter niet verwant aan bobcats of enige andere soort wilde kat (bron 1).

Zijn Maine Coon katten goed met honden?

Maine Coons zijn befaamde aanhankelijke en sociale dieren.

Ze schieten goed op met andere katten, en kunnen zelfs goed overweg met honden.

Maine Coons zijn zeer sociale dieren die de voorkeur geven aan gezelschap, en sommige zijn zelfs beste vrienden geworden met honden.

Natuurlijk hangt dit af van de vraag of de hond al dan niet vriendelijk is tegen katten. U zult de twee op de juiste manier moeten introduceren om er zeker van te zijn dat ze veilig en op hun gemak zijn.

Zelfs honden en katten die vriendelijk zijn tegen andere dieren kunnen agressief en nerveus worden wanneer een nieuw huisdier wordt geïntroduceerd, dus het is het beste om ze elkaar langzaam te laten leren kennen.

Als je erover denkt om een Maine Coon in je gezin te introduceren, en je hebt al een hond, zorg dan dat je mijn artikel leest:

Zijn Maine Coons goed met honden?

Een belangrijke reden waarom Maine Coon katten het goed kunnen vinden met hun viervoetige vrienden is dat deze grote katten zich gedragen als honden!

Ontdek waarom ze dit doen door mijn artikel te lezen:

Waarom gedragen Maine Coon katten zich als honden?

Mogen Maine Coon katten naar buiten?

De keuze om je Maine Coon wel of niet binnen te houden of buiten te laten lopen is een zeer persoonlijke beslissing.

Het wordt echter steeds populairder bij fokkers om al hun klanten een contract te laten ondertekenen waarin staat dat zij hun Maine Coons binnenshuis zullen houden.

Om u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen, lees mijn artikel ‘Kunnen Maine Coon katten naar buiten?‘.

Dit artikel is geweldig omdat het de “voor” en “tegen” argumenten over dit emotionele onderwerp op een rijtje zet, zonder je onder druk te zetten om een van beide wegen te bewandelen.

Maine Coons zijn zeer avontuurlijke katten die een veel beweging en verrijking nodig hebben om gelukkig te blijven.

Sommige eigenaars beweren dat opsluiting binnenshuis hen verdrietig maakt, dus laten ze hun katten ook buiten rondlopen.

Echter, door je kat buiten te laten lopen, loop je het risico op allerlei gevaren. Buitenkatten lopen aanzienlijk meer risico om gestolen te worden, aangereden te worden door auto’s, of verwond of gedood te worden door andere dieren.

Buitenkatten zijn ook vatbaarder voor ziektes, infecties en parasieten.

Tot slot is het vermeldenswaard dat het buiten laten lopen van uw kat een impact kan hebben op het milieu.

Katten hebben door hun expertise als jagers geleid tot het uitsterven van 63 verschillende diersoorten.

Maine Coons, die bijzonder goed zijn in jagen, kunnen een enorm negatief effect hebben op de plaatselijke fauna (bron 1).

Conclusie

Veel potentiële eigenaren vragen zich af, zijn Maine Coon Katten legaal voordat ze een kat van dit prachtige ras mee naar huis nemen.

Het magnifieke formaat en het wilde uiterlijk van de Maine Coon kan veel mensen de vraag doen stellen, zijn Maine Coons illegaal?

Ook al zien Maine Coons er wild uit, het zijn eigenlijk volledig tamme dieren.

Ze zijn ook niet bedreigd, en ze zijn niet gevaarlijker voor mensen dan enig ander gedomesticeerd kattenras.

Als gevolg hiervan zijn er nergens beperkingen voor het houden van deze katten als huisdieren. In feite heb je niet eens een vergunning nodig om een Maine Coon te bezitten!

Dus waar wacht je nog op?

Hier is onze ‘Complete Gids Voor Het Kopen Van Een Maine Coon Kat’.

Maine Coons zijn legaal om als huisdier te houden in Massachusetts.

Zijn Maine Coons illegaal in Californië?

Het is niet illegaal om Maine Coons te houden in Californië.

Maine Coons zijn legaal om als huisdier te houden in Australië, maar zijn moeilijker te vinden in dit land.

Ja, Maine Coon katten zijn legaal in de UK.

Maine Coons zijn legaal om als huisdier te houden in de UK.

Het is legaal om Maine Coons als huisdier te houden in Texas.

Maine Coons zijn volkomen legaal om te bezitten in Georgia.

Maine Coons zijn legaal om als huisdier te houden in Illinois.

Plaats een reactie