Wat voor kat is Grudge in Star Trek?


Als je verliefd bent geworden op een van de recentere katachtige sterren van Star Trekkun je je afvragen, wat voor kat is Grudge op Star Trek Discovery?

Lees verder om erachter te komen wat voor kat Grudge is, en om meer te weten te komen over de andere kattensterren van Star Trek!

Grudge wordt gespeeld door twee Maine Coon katten. De katten zijn broers en zien er bijna identiek uit. Het script vroeg oorspronkelijk om een kat met overgewicht, maar de dierenverzorgers wilden geen stress of gezondheidsproblemen veroorzaken en kozen ervoor om Maine Coons te trainen voor de rol.

Als je een fan bent van Star Trek, is het je waarschijnlijk opgevallen dat de show vol zit met katten. Grudge, echter, is misschien wel een van de populairste katachtige personages op Star Trek tot nu toe.

Lees verder om erachter te komen welke getalenteerde katachtige acteurs dit populaire personage spelen.

Wat voor kat is Grudge in Star Trek?

Star Trek is een geliefde franchise die al meer dan 50 jaar bestaat. Met een uitgebreid universum en een diverse, steeds wisselende cast zijn er altijd nieuwe planeten en verhaallijnen te ontdekken.

In de recentere reboot van de serie, Star Trek: Discovery heeft een aantal gedurfde en spannende beslissingen genomen.

Als je ooit de Star Trek Discovery kat, ben je waarschijnlijk onder de indruk van zijn grootte maar vraag je je misschien af, wat voor soort kat is Grudge in Discovery?

De poesachtige Grudge is een Maine Coon kat.

Het oorspronkelijke script vroeg om een kat met overgewicht, maar de dierenverzorgers wisten dat dieren met overgewicht over het algemeen gestrest raken gemakkelijker tijdens het filmen.

Daarom besloten ze dat de rol van Grudge gespeeld moest worden door een Maine Coon. Maine Coons zijn niet alleen enorm, maar ze staan ook bekend als:

  • Zachtaardig
  • Zachtaardig
  • Gemakkelijk te trainen

Deze relaxte katten zijn een populaire keuze voor dierenverzorgers die werken aan film en televisie, en hun grote, expressieve ogen en lange, mooie vacht maken ze bijzonder opvallend (bron 1).

Waarom is Grudge zo groot?

Hieronder staan de belangrijkste redenen waarom Grudge de Maine Coon kat zo groot is:

1. Hypothyreoïdie

In de Stark Trek serie, als haar wordt gevraagd waarom Grudge zo groot is, legt haar metgezel Book na een pauze uit dat ze een schildklierprobleem heeft.

Hoewel de acteurs van Grudge in het echte leven geen last hebben van schildklierproblemen, is het een plausibele verklaring voor haar omvang.

2. Geheime achtergrondverhaal

Grudge’s humanoïde metgezel, Book, verwijst in de hele serie vaak naar Grudge als een koningin.

Dit heeft ertoe geleid dat veel fans zich afvragen of Grudge überhaupt een kat is, of misschien een buitenaardse gedaanteverwisselaar.

Dit zou haar enorme omvang kunnen verklaren in de Star Trek universum, hoewel er nog veel onthuld moet worden over Grudge’s achtergrondverhaal.

3. Maine Coon

De reden dat Grudge zo enorm lijkt op tv is omdat ze wordt gespeeld door Maine Coon katten, wat het grootste gedomesticeerde kattenras ter wereld is, met een gewicht tot 22 pond!

Een van de katachtige acteurs die haar speelt woog 18 pond toen ze begonnen met filmen (bron 1).

Hoeveel katten spelen de rol van Grudge in Star Trek Discovery?

Grudge wordt gespeeld door twee katten in Star Trek: Discovery.

Terwijl Grudge wordt aangeduid met zij/zijn voornaamwoorden en vaak een koningin wordt genoemd door haar humanoïde metgezel, Book, zijn de sterren die haar spelen mannelijk.

Mannelijke Maine Coons zijn meestal groter dan vrouwtjes.

Volgens De Internationale Kattenverenigingwegen vrouwelijke Maine Coons gemiddeld tussen de 12 en 15 pond, terwijl katers tussen de 18 en 22 pond wegen.

De acteurs achter Grudge zijn een paar broers genaamd Leeu en Durban.

Het zijn Maine Coons met bruine tabby’s die er bijna identiek uitzien. Star Trek: Ontdekking hun eerste ervaring als acteurs is, zijn hun begeleiders en eigenaar erg onder de indruk van hun optredens! (bron 1).

5 feiten over Grudge de Maine Coon kat

De Star Trek universum zit vol met mysteries en easter eggs, en het verhaal van Grudge is niet anders.

Er is veel over Grudge’s achtergrondverhaal dat we nog steeds niet weten, maar er zijn genoeg feiten achter de schermen over de acteurs die haar spelen!

Hier zijn wat leuke weetjes over Leeu en Durban, de twee katten die om de beurt haar rol spelen:

1. Grudge is misschien helemaal geen kat!

Grudge’s metgezel, Book, verwijst regelmatig naar haar als een poes in plaats van een kat.

Hoewel dit op zich niet ongebruikelijk is, aarzelde hij ook toen hem werd gevraagd waarom ze zo groot was voordat hij uitlegde dat ze een schildklierprobleem heeft, waardoor veel fans zich afvroegen of hij wel de waarheid sprak.

Aangezien Grudge haar eigen sociale media accounts heeft waar ze haar persoonlijke overpeinzingen post, evenals haar eigen boek met paragrafen en zelfs haiku vanuit haar perspectief, is het mogelijk dat Grudge niet alleen een katachtige is.

Per slot van rekening, Star Trek heeft al eerder shapeshifting katten gehad!

2. De acteurs achter Grudge delen hun werk

Grudge wordt gespeeld door twee Maine Coon broers, Leeu en Durban.

Leeu is de meer uitgaande van de twee, terwijl Durban meer gereserveerd is en gevoelig voor angst. Toch was hun baasje onder de indruk van de prestaties van beide katten, omdat ze zich snel in hun rol konden vinden.

Als de ene kat een zware dag heeft, kan hij erop vertrouwen dat zijn broer het overneemt! Dit voorkomt dat de dieren zich gaan vervelen, gestrest rakenof rusteloos tijdens het filmen.

3. Wrok is een Waterman

Hoewel het moeilijk is om precies te begrijpen hoe een kat uit de ruimte haar astrologische sterrenbeeld op aarde kent, kondigde ze op haar Twitter aan dat ze een Waterman was.

Ze beloofde ook om te braken in de schoen van haar nieuwe mens, hoewel het onduidelijk is naar welke mens ze verwijst in de Tweet.

4. De acteurs van Grudge nemen graag creatieve vrijheden

Maine Coons staan erom bekend aanhankelijk en vriendelijk.

Hoewel Leeu en Durban wat tijd nodig hadden om te wennen aan alle nieuwe acteurs en speciale effecten, voelden ze zich uiteindelijk zo op hun gemak dat ze hun eigen ding begonnen te doen op de set!

Er zijn verschillende opnames in de serie waar Leeu of Durban besluiten om in de armen van een acteur te springen tijdens het filmen, wat leidt tot een aantal schattige en natuurlijk aanvoelende scènes.

5. Grudge is misschien haar metgezel kwijt

Toen Grudge voor het eerst werd geïntroduceerd in Star Trek: Discovery, haar humanoïde metgezel Book was ongelooflijk beschermend over haar.

Tijdens de laatste seizoensfinale van de serie explodeerde Book’s schip terwijl Grudge nog aan boord was. Discovery.

De cliffhanger liet veel fans radeloos achter, en hoewel het niet bevestigd is dat Book is overleden, vragen mensen zich af hoe Grudge zal reageren in seizoen 5 (bron 1).

Grudge de kat is zo populair geworden dat ze zelfs verschillende eigen social media accounts heeft!

Je kunt haar officiële Instagram hier vinden en haar officiële Twitter account hier.

Op beide accounts vind je Grudge’s persoonlijke verhalen en overpeinzingen en een aantal schattige foto’s van haar.

Star Trek Discovery: Het Boek der Wrok

Het Boek der Wrok kwam uit op 4 januari 2022, kort voor seizoen 4 van Star Trek: Discovery ingepakt.

Het is vooral een kunstboek, maar het bevat ook foto’s en persoonlijke overpeinzingen vanuit Grudge’s perspectief aan boord van het schip, evenals haiku’s over Grudge’s favoriete dingen, zoals dutten (bron 1)

Andere Star Trek katten

Grudge is lang niet de eerste kat die zijn opwachting maakt op Star Trek.

Hier zijn enkele van de andere beroemde katachtigen die in deze iconische sciencefictionserie voorkomen:

Spot

Misschien wel de beroemdste kat in Star Trek was Spot, een langharige, oranje Somalische kat die eigendom was van de AI Lt. Commander Data.

Oorspronkelijk werd ze een kater genoemd, maar later werd ze vervangen door een kortharige oranje kat en vanaf dat moment werd ze een poes genoemd.

Spot was ongelofelijk lief voor haar baasje, maar had een gemene trek naar bijna iedereen aan boord van het schip!

Spot werd tijdens de show gespeeld door de volgende vier katten:

Brandy’s dierenverzorgers vonden haar het makkelijkst om mee te werken.

Dribbel II

In Stark Trek: Picard, Dr. Altan Soong creëert een synthetische kat genaamd Spot II ter ere van de originele Spot.

Hoewel de dood van Spot nooit officieel werd gemaakt, bevestigt het bestaan van Spot II dat ze inderdaad stierf voor de gebeurtenissen van Star Trek: Picard.

Isis

Isis was Gary Seven’s “huisdier” kat, hoewel later werd onthuld dat ze met hem kon communiceren via telepathie en ook in staat was om van gedaante te veranderen.

In kattenvorm had ze een zwarte vacht en droeg ze een glinsterende halsband. In menselijke vorm droeg ze dezelfde kraag en had ze zwart haar.

Sylvia

In de Halloween-aflevering “Cat’s Paw” ontmoette een andere zwarte kat, Sylvia, Kirk op de griezelige planeet Pyris VII.

Later wordt onthuld dat Sylvia ook in een mens kan veranderen, maar aan het einde van de aflevering verandert ze in een gigantische kat en probeert ze de redder van Kirk en Spock te vermoorden.

Chester

Chester was de kat van Liam Bilby, die tragisch genoeg stierf tijdens een operatie.

Chester viel onder de hoede van Miles O’Brien en werd een geliefd familielid voor hem, zijn vrouw en zijn kind (bron 1,2,3).

Conclusie

Als je je afvraagt wat voor kat Grudge is op Star Trek, zul je misschien verbaasd zijn dat ze wordt gespeeld door twee bijna identieke katten van hetzelfde ras!

Wat voor kat is Grudge? Grudge wordt gespeeld door twee brown tabby Maine Coon katten die ook broers zijn.

In de show wordt echter nog niet onthuld of Grudge een gewone kat is of iets fantastischers.