Wat te doen als ik de nagel van mijn kat knip en het bloedt?

Katten worden algemeen beschouwd als “zelfverzorgende” huisdieren, hoewel ze wel wat verzorgingshulp van hun eigenaren nodig hebben. Het knippen van de voorste nagels van katten is een van die punten die ze niet alleen kunnen doen.

Terwijl sommige katten alleen binnenshuis hun voorste klauwen hebben ontklauwd (dat wil zeggen dat hun klauwen zijn verwijderd door een dierenarts), blijven de achterste klauwen van katten altijd achter. Kattenklauwen moeten worden bijgesneden.

Het is heel goed mogelijk dat je de nagel van je kat veel meer hebt geknipt dan nodig is, en het begint te bloeden. Dus, wat te doen als je de nagel van je kat knipt en het bloedt?

Als u de nagel van uw kat snijdt en deze bloedt, moet u het bloeden onder controle houden door de voet in gaas of een handdoek te wikkelen en druk uit te oefenen op de gewonde teen. Als het bloeden niet binnen 5-10 minuten stopt, breng dan een styptisch potlood, zilvernitraatstokje of cauteriserend poeder op de nagel aan.

Dit artikel zal het hebben over hoe je de nagels van je kat op de juiste manier kunt knippen en hoe je moet omgaan met een gebroken nagel.

Wat te doen als ik de nagel van mijn kat knip en het bloedt?