Wat is het beste harnas voor een Maine Coon kat?


Maine Coons zijn stevige, gespierde katachtigen met een gewicht tot maar liefst 25 pond. Bekend om zijn hondachtige trekjes, is deze voormalige wilde kat nu gedomesticeerd en houdt van wandelen met zijn baasjes!

Veel kattentuigjes zijn echter niet geschikt voor dit grote kattenras, dus je vraagt je misschien af wat het beste tuigje is voor een Maine Coon kat? Ik zal het je laten zien.

De beste Maine Coon kattentuigjes hebben verstelbare riemen die kunnen worden aangepast om ervoor te zorgen dat het tuigje stevig om het gespierde lichaam van uw Maine Coon kat past. Houd een Maine Coon veilig door alleen een ontsnappingsbestendig harnas te gebruiken. Gewatteerde harnassen zijn comfortabeler voor de gevoelige huid van Maine Coons. Meet uw kat altijd eerst op voordat u een kattentuigje aanmeten.

Met zo’n wilde en mysterieuze erfenis, bent u misschien verbaasd te horen dat deze nu gedomesticeerde katten graag met hun baasjes gaan wandelen.

Voordat je je haast om een extra groot kattentuig te kopen, zorg ervoor dat je onderstaande belangrijke tips hebt opgevolgd.

Wat is het beste harnas voor een Maine Coon kat?

Het Maine Coon kattenras staat bekend als het grootste gedomesticeerde kattenras ter wereld.

Afkomstig uit Noord-Amerika, evolueerden deze grote katten om het ijskoude klimaat van Maine, in de Verenigde Staten, te overleven.

Hun dikke drielaagse semi-waterafstotende vacht hield deze voorheen wilde katten warm, in omstandigheden die de meeste andere gedomesticeerde kattenrassen nooit hadden kunnen overleven.

Deze sterke, gespierde katten leven nu naast de mens en worden vaak bestempeld als de ‘hond van de kattenwereld’ vanwege hun extra grote persoonlijkheden, loyaliteit tegenover hun familie, en hondachtige trekjes.

Hoewel het idee om een Maine Coon kat aan de lijn te laten lopen in sommige landen (zoals het Verenigd Koninkrijk) vreemd lijkt, is het in de Verenigde Staten een relatief gewoon en geaccepteerd gezicht.

Voordat ik inga op alle verschillende soorten kattentuigjes, en wat elk een goede aankoopkeuze maakt, heb ik hieronder mijn 5 favoriete Maine Coon kattentuigjes opgesomd:

 1. Tactical Cat Harness (Bekijk op Amazon)
 2. Reflecterende kat en kitten harnas (Bekijk op Amazon)
 3. All Weather Ademend Kat Harnas (Bekijk op Amazon)
 4. Ontsnappingsproof Harnas (Bekijk op Amazon)
 5. Bekroond Cat Walking Vest (Bekijk op Amazon)

Blijf lezen om meer te weten te komen over elk van deze ongelooflijke Maine Coon kattentuigjes, en wat ze zo speciaal maakt.

5 beste harnassen voor Maine Coon katten

Als u op zoek bent naar een tuigje voor uw Maine Coon kat, zoek dan niet verder want we staan op het punt u de top 5 Maine Coon kattentuigjes te laten zien!

1. Tactisch Kattenharnas

Bekijk op Amazon

Dit ontsnappingsbestendige kattentuig is ideaal voor uw Maine Coon kat.

Het zachte netvest is comfortabel voor uw langharige kat en is ontworpen om niet tegen hun gevoelige huid te schuren.

Het vest is ook effectief omdat het de minste druk over de schouder en borst van een kat verdeelt om de kans op verstikking van uw kat of het veroorzaken van nekbelasting tijdens het uitlaten te verminderen.

Eigenaren kunnen de verstelbare riemen op dit harnas gebruiken om ervoor te zorgen dat het goed past bij hun steeds groter wordende Maine Coon kitten.

Dit verstelbare grote kattentuig past op een Maine Coon kat met een nekomtrek van 9,7″ – 12,6″, en een borstomtrek van 13,7″ – 16″.

Een van de geweldige eigenschappen van dit kattentuig is het rubberen handvat aan de achterkant, waarmee een eigenaar zijn Maine Coon snel kan grijpen als deze in gevaar is.

De quick-release gespen helpen een eigenaar ook om hun Maine Coon kat snel los te laten, wat ideaal is als het kattentuig de kat gestrest doet voelen.

2. Reflecterend harnas voor katten en kittens

Bekijk op Amazon

Dit is een fantastisch harnas voor uw Maine Coon kat omdat het kan worden aangepast om perfect te passen bij de lichaamsvorm van uw kat.

De reflecterende strip is ook een geweldig idee, omdat het eigenaren helpt hun katten te herkennen, zelfs in het donker, waardoor uw kat altijd veilig is.

Wij vinden het geweldig dat het lichtgewicht en ademend is. Deze eigenschappen zijn belangrijk omdat ze dit Maine Coon accessoire comfortabel maken voor uw Maine Coon kat om te dragen.

Tot slot is de riem gemaakt van duurzaam materiaal en reikt hij tot 3,9ft, wat ideaal is als u uw kat vrijer de buitenwereld wilt laten verkennen.

3. All Weather Ademend Kattenharnas

Bekijk op Amazon

Dit assortiment huisdierentuigjes bestaat al enige tijd en blijft een geweldige optie voor zowel katten- als hondentuigjes.

Dit kattentuigje is verkrijgbaar in verschillende kleuren en is ideaal omdat het een all weather mesh heeft, wat betekent dat het het hele jaar door gebruikt kan worden, ongeacht de weersomstandigheden.

De ademende aard van het gaas maakt dit kattentuig ook comfortabeler voor uw kat om te dragen.

De reflecterende banden aan de zijkant van het harnas helpen de zichtbaarheid van uw Maine Coon te verbeteren, zowel voor u als voor andere mensen.

Wij houden van de eenvoud van de step-in en clip functionaliteit van dit kattentuig ontwerp, want het maakt het aantrekken van het kattentuig echt gemakkelijk.

U kunt dit artikel in een groot aantal maten kopen, dus zorg ervoor dat u onze gids hieronder gebruikt om ervoor te zorgen dat u de juiste maat harnas voor uw Maine Coon koopt.

4. Ontsnappingsbestendig Kattenharnas

Bekijk op Amazon

Als populariteit een teken was dat dit een geweldig kattentuig is, zou dit kattentuig met riem een gouden medaille winnen!

Dit ontsnappingsbestendige kattentuig is een geweldige keuze voor uw kostbare Maine Coon kat omdat het vier verstelbare riemen heeft die strakker of losser kunnen worden gemaakt om perfect bij uw Maine Coons lichaam te passen.

Gemaakt van zacht materiaal, is dit budgetvriendelijke harnas geschikt voor katten met een nekomtrek tussen 8,5″ – 13,7″, en een borstomtrek van 13,5″ – 20″ inches.

Dit is een zacht en lichtgewicht harnas, met een gewicht van ongeveer 100g.

Dit probleemloze over-de-kop-kattentuig kan snel worden aangebracht op uw Maine Coon, en gemakkelijk worden losgemaakt met behulp van de twee klikgespen aan de zijkant.

5. Kitty Holster Kattenvest

Bekijk op Amazon

Last, but not least is dit AWARD-WINNING kattenvest!

Verkrijgbaar in een reeks verschillende patronen, is dit stijlvolle kattentuig de perfecte aanvulling op uw Maine Coon accessoires doos.

Of je nu houdt van een rode bandana print, een tijgerprint, of gewoon een effen kattenloopvest, dit kattentuigje staat je Maine Coon kat gegarandeerd geweldig!

Dit kattentuig is ontworpen voor katten met een nekomtrek van 11″ – 15″ inches, en een borstomtrek van 19″ – 23″.

De zachte, niet-schurende voering van 100% ongeverfd katoen is een uitstekende keuze en zou geen problemen moeten veroorzaken wanneer deze nauw aansluit op de tere huid van uw Maine Coon kat.

Wij houden vooral van de ethiek van deze verkoper, die 10% van zijn winst doneert aan Crazy K Farm Poultry and Livestock dierenredding en opvang.

Hoe kies je een kattengordel?

Als u uw Maine Coon graag aan een tuigje wilt laten lopen, zorg er dan voor dat het tuigje de volgende eigenschappen heeft:

 • Ontsnappingsbestendig
 • Verstelbare riemen
 • Duurzaam materiaal
 • Lichtgewicht
 • Ademend

Lees verder om te ontdekken waarom deze Maine Coon tuig tips raadzaam zijn.

Escape Proof

Als u zich afvraagt welk harnas het beste is voor mijn kat, dan is het eerste wat u moet doen een ontsnappingsbestendig Maine Coon harnas aanschaffen.

De buitenwereld zit vol verrassingen waar je geen rekening mee kunt houden.

Je kunt bijvoorbeeld niet voorspellen of een hond plotseling de hoek om komt stormen zonder zijn riem om, waardoor je Maine Coon kat bang wordt.

Een ontsnappingsbestendig Maine Coon kattentuigje is daarom een onmisbare aanvulling op uw Maine Coon kattenproducten, omdat uw kat zich niet uit het tuigje zal kunnen losmaken.

Verstelbare riemen

Uw Maine Coon kat zal uit zijn tuigje ontsnappen als het niet goed zit, d.w.z. te los.

Zoek een kattentuig dat aan beide zijden verstelbare riemen heeft, zodat u het tuig stevig om het lichaam kunt aanbrengen.

Duurzaam materiaal

Het beste kattentuig voor Maine Coons is gemaakt van duurzaam materiaal dat comfortabel tegen het lichaam van uw kat zit.

Maine Coons zijn extreem krachtig en sterk, daarom moeten ze alleen in hoogwaardige duurzame kattentuigjes worden gezet die gebouwd zijn om hun kracht te weerstaan.

Lichtgewicht

Wanneer u een kattentuigje koopt, moet u nagaan hoeveel het weegt.

Terwijl u, als mens, het tuigje misschien niet zwaar vindt, kan uw kat daar anders over denken!

Als uw kat zich voortdurend verzet tegen het dragen van zijn tuigje, kan dit komen doordat het kattentuigje te zwaar aanvoelt.

Ademende

Zoek naar ademende harnassen die ervoor zorgen dat uw Maine Coon kat koel en gelukkig blijft, in plaats van oververhit.

Welke maat harnas moet ik nemen voor mijn kat?

Hoewel veel Maine Coon accessoires gekocht kunnen worden op basis van het gewicht van uw kat, is dit niet het geval met kattentuigjes.

In plaats daarvan moeten eigenaren hun kat meten in plaats van aan te nemen dat een Maine Coon harnas geschikt zal zijn.

Hier volgen de stappen voor het opmeten van uw kat voor een harnas (bron 1):

1. Pak een meetlint

Gebruik een zacht meetlint, om je Maine Coon kat op te meten.

U kunt ook een stuk touw zoeken dat niet uitrekt als u het om het gespierde lichaam van uw kat wikkelt. Meet het touwtje daarna tegen een liniaal.

2. Zorg ervoor dat uw kat rechtop staat

Voordat u de maten van het kattentuig opneemt, moet u ervoor zorgen dat uw Maine Coon rechtop staat, zodat het tuig goed past.

3. Voorste meting

U moet twee metingen doen van uw Maine Coons grote gespierde lichaam.

Ten eerste meet u de volle lengte tussen de schouderbladen van uw kat tot aan het borstbeen, en weer omhoog, zodat uw meetlint een cirkel vormt.

4. Meten van de rug

Neem ten tweede uw meetlint en plaats het op de schouderbladen van uw Maine Coon kat, wikkel het dan rond vanaf de schouderbladen tot achter de voorpoten van uw kat en weer terug.

Zorg ervoor dat het meetlint stevig tegen het lichaam van de kat aansluit en niet schuurt aan de elleboogzone van uw kat.

Vergeet niet het meetlint tegen het lichaam van uw kat te drukken zodat het harnas goed aansluit en niet los zit.

Voor- en nadelen van het wandelen met uw kat

Als u overweegt uw Maine Coon kat aan de lijn te laten lopen, zoek dan niet verder om het onderwerp beter te begrijpen.

Laten we ons verdiepen in de voordelen van het uitlaten van je kat:

Oefening

Een van de grootste voordelen van buiten wandelen met een Maine Coon kat, is de mogelijkheid die het uw kat geeft om te bewegen.

Maine Coon katten zijn gevoelig voor overgewicht. Daarom is een wandeling met uw Maine Coon een geweldige manier voor uw zachte reus om overtollige energie kwijt te raken en fit en gezond te blijven.

Deze behendige katachtigen zijn zeer getalenteerde klimmers, dus zullen ze graag de kans krijgen om zich fysiek in te spannen in de buitenwereld.

Mentale stimulatie

De buitenwereld zit vol spannende intrigerende geuren, en plezier voor een Maine Coon kat.

Of ze nu gewoon achter een blaadje aan zitten dat over hun pad is gewaaid of zich bezighouden met vogels kijken, de buitenwereld stimuleert de geest van de Maine Coon kat.

Mentale stimulatie is van vitaal belang voor dit kattenras, want het zijn zeer intelligente katachtigen die gevoelig zijn voor verveling en Maine Coon kat depressie, die beide schadelijker zijn voor uw kat dan u op het eerste gezicht zou denken.

Lees meer over Maine Coon depressie hier.

Uw kat buiten aan de lijn uitlaten is een geweldige manier voor Maine Coons om veilig aan de buitenwereld te worden blootgesteld.

Verband

Maine Coon katten zijn uiterst sociale katachtigen die gedijen op menselijk gezelschap. Hoe meer tijd uw kat met u kan doorbrengen, hoe beter!

Een Maine Coon meenemen voor een wandeling aan een tuigje is daarom een fantastische manier om kwaliteitstijd met uw kat door te brengen, in de buitenwereld, waardoor uw band met hen verder wordt versterkt.

Hoe meer tijd, aandacht en liefde je een Maine Coon kat geeft, hoe meer hij terug zal geven.

Een nerveuze kat ondersteunen

Elke kat is uniek, net als de mens.

Terwijl de meerderheid van de Maine Coons een gregarious persoonlijkheid en een liefde voor het leven heeft, voelen sommige katten zich (om welke reden dan ook) wat nerveuzer en angstiger.

Als u leeft met een nerveuze Maine Coon kat, kan het introduceren van uw kat aan de buitenwereld op een veilige manier helpen om uw Maine Coons zelfvertrouwen te vergroten.

Het scala aan fascinerende geuren kan ook helpen hun zintuigen te stimuleren.

Hoewel het wandelen met een Maine Coon aan een tuigje veel tastbare voordelen heeft, is het belangrijk dat u alle kanten van het debat in overweging neemt, door de nadelen van het uitlaten van uw kat te lezen.

Hieronder staan de nadelen van het uitlaten van een kat:

Mogelijke gevaren

Een kat aan een tuigje uitlaten is veel veiliger dan ze vrij in de buitenwereld te laten rondlopen.

Eigenaren moeten echter alert zijn op de lichaamstaal van hun Maine Coon kat terwijl ze buiten wandelen.

Dit komt omdat een Maine Coon (vooral een binnen Maine Coon) de geluiden, lawaai en buitenwereld stressvol kan vinden, vooral als ze niet gewend zijn aan het zien van auto’s, verkeer en honden.

Als je niet zeker weet hoe je een gestreste Maine Coon kunt herkennen, lees dan deze gids.

Mocht uw Maine Coon tekenen van angst vertonen tijdens een wandeling buiten, haal hem dan zo snel mogelijk uit de situatie om te voorkomen dat hij nog meer stress krijgt.

Wees je ervan bewust dat Maine Coon katten sterk en snel zijn, dus zichzelf kunnen verwonden als hun vecht- of vluchtinstinct wordt geactiveerd, en ze uit angst proberen weg te racen.

Vlooien en ziekten

Een kat toelaten in de buitenwereld verhoogt zijn kansen om vlooien op te lopen, of ziekten van andere dieren die hij kan tegenkomen.

Om uw Maine Coon kat veilig te houden, zorg ervoor dat uw kat volledig gevaccineerd is en dat hun vlooienbehandeling up-to-date is, om hun risico op het oplopen van ongewenste infecties te verminderen.

Territorium gevechten

Maine Coon katten zijn van nature geen territoriale katachtigen zoals veel andere kattenrassen dat plegen te zijn, zolang ze hun eigen ruimte in huis hebben.

Maar hoewel uw Maine Coon waarschijnlijk geen last heeft van het langslopen van de geur van andere dieren, moeten eigenaren alert zijn op andere lokale katten die territoriaal zijn ten opzichte van hun Maine Coon.

Emotief onderwerp

Niet iedereen zal je beslissing om een Maine Coon kat buiten uit te laten steunen, en je zult waarschijnlijk verschillende grappige blikken krijgen van voorbijgangers.

Hoewel een Maine Coon buiten uitlaten in de Verenigde Staten steeds gewoner wordt, vooral voor eigenaren van Maine Coon katten die binnenshuis leven, zullen er altijd mensen zijn die het gewoon niet ‘snappen’.

Is het uitlaten van een kat aan de lijn wreed?

Dit is een emotioneel onderwerp voor veel kattenliefhebbers, net als de beslissing of een Maine Coon kat aan de lijn mag lopen. vrij mag rondlopen in de buitenwereld.

Het is echter eerlijk om te zeggen dat voor eigenaren die in appartementen wonen of een Maine Coon binnenshuis houden, het uitlaten van hun kat buiten een geweldige kans is voor de kat om wat te krijgen:

 • Lichamelijke oefening
 • Mentale stimulatie
 • Geluk

Hoe vaak moet u uw kat uitlaten?

Als u het concept van wandelen aan uw Maine Coon kat introduceert, zorg er dan voor dat u de activiteit niet overhaast of forceert.

Ga altijd op uw Maine Coons snelheid, en bedenk dat ze veel langzamer lopen dan honden, dus u zult regelmatig moeten stoppen om ze de spannende buitenwereld te laten ruiken.

In het begin moeten eigenaren ernaar streven hun kat gedurende sessies van 15 – 20 minuten uit te laten (bron 1).

Hoewel dit dagelijks kan worden gedaan, zal de regelmaat van het uitlaten van een kat uiteindelijk afhangen van de beslissing van elke eigenaar, en van hoe graag uw Maine Coon aan een tuigje wordt uitgelaten!

Maine Coon Halsband Vs Maine Coon Harnas

Een Maine Coon halsband gaat om de nek van uw kat en is een snelle manier om uw kat te identificeren als hij verdwaalt.

In tegenstelling tot een microchip is de halsband van een kat direct zichtbaar voor vreemden en verkleint de kans dat vreemden de kat als een zwerver beschouwen.

Of uw kat al dan niet een halsband moet dragen, is een emotioneel onderwerp.

Dit zijn de voor- en nadelen van een Maine Coon die een halsband draagt.

Als u een fan bent van dit Maine Coon accessoire, zorg er dan voor dat u nooit een riem aan de Maine Coon kattenhalsband bevestigt.

Dit is omdat Maine Coons uiterst krachtige en sterke katachtigen zijn, en een bange Maine Coon kan proberen met grote snelheid weg te rennen als ze iets zien dat hen afschrikt, d.w.z. een hond.

Uw Maine Coon kat kan zichzelf ernstig verwonden in hun poging te ontsnappen aan wat zij instinctief als gevaar beschouwen.

Ter vergelijking, Maine Coon harnassen zijn een veel veiligere manier om met uw kat van de buitenwereld te genieten.

Een Maine Coon harnas wikkelt zich om het lichaam, de borst en de rug van uw kat, en moet goed aansluiten, zodat uw kat niet kan ontsnappen als hij plotseling schrikt.

Losse kattentuigjes zijn gevaarlijk voor Maine Coons, omdat uw kat aan dingen kan blijven haken terwijl hij het tuigje draagt, bijvoorbeeld aan een laaghangende boomtak, of zelfs aan zijn eigen pootjes!

Conclusie

Veel Maine Coons gaan graag wandelen met hun familie, maar wat is het beste tuigje voor een Maine Coon kat?

Als u erover denkt om uw Maine Coon mee naar buiten te nemen, zijn de beste kattentuigjes voor Maine Coons ontsnappingsbestendig, zitten goed vast, en schuren niet over de tere huid van uw kat.

Oudere katten kunnen koppig zijn, vooral de kater Maine Coon, daarom moeten eigenaren het idee van het dragen van een kattentuig introduceren terwijl hun kat nog een kitten is.

Gerelateerde vragen

Dragen Maine Coons kragen?

Of een kat een halsband draagt, of niet, is uiteindelijk de beslissing van elke eigenaar. De beste kattenhalsbanden bieden een ontsnappingsbestendige functie die uw kat bevrijdt als hij ergens aan vast is komen te zitten.

Beste kattentoren voor Maine Coon

Dit zijn de beste Maine Coon kattentorens online. Ze zijn niet alleen extra groot, maar ook stevig genoeg om de kracht en het gewicht van de Maine Coons te weerstaan.

Kun je een Maine Coon kat aanlijnen?

Maine Coon katten kunnen worden getraind om aan een tuigje te lopen en vinden het heerlijk om buiten te gaan wandelen. Een Maine Coon tuigje en riem is een ideale manier om een Maine Coon binnenshuis veilig van het buitenleven te laten genieten.

Houden Maine Coons van wandelen?

Maine Coon katten zijn uiterst sociaal en houden ervan om de buitenwereld te verkennen via wandelingen met hun baasjes.