Wat heb je nodig voor een Maine Coon kitten?

Veel nieuwe eigenaren vragen me, wat heb je nodig voor een Maine Coon kitten?

Als je voor het eerst een kitten mee naar huis neemt, zijn er veel dingen die je nodig hebt om zijn gezondheid en geluk te garanderen. Vanwege hun grote formaat hebben Maine Coons vaak ook speciale benodigdheden nodig.

U moet zorgen voor alle benodigdheden voor uw Maine Coon kitten, waaronder voedsel van hoge kwaliteit, een kattenbak en verzorgingsproducten. Maine Coons zijn ook zeer intelligente en speelse katten die duurzaam speelgoed nodig hebben en veel ruimte om te klimmen en te spelen.

Veel katteneigenaren die voor het eerst een kat bezitten zijn verrast door hoeveel benodigdheden ze nodig hebben voor hun nieuwe kat. Lees verder om ervoor te zorgen dat u niets belangrijks vergeet voordat u uw Maine Coon kitten mee naar huis neemt.

Wat heb je nodig voor een Maine Coon kitten?

Als je je afvraagt wat je nodig hebt voor een Maine Coon kitten, dan ben je misschien overweldigd door alle benodigdheden die je nodig hebt voor het geluk en de gezondheid van je kat.

Hier is een lijst met Maine Coon kitten benodigdheden om ervoor te zorgen dat u voorbereid bent op alle behoeften van uw kitten:

Een van de belangrijkste dingen die u nodig heeft voor uw Maine Coon kitten is voedsel.

Voor het begin van het leven van uw Maine Coon zult u uw kat kittenvoer moeten geven, dat u dan geleidelijk kunt overschakelen op volwassen voer als het eenmaal zover is.

De meeste katten stappen over op volwassen voer zodra ze een jaar oud zijn, maar voor grotere kattenrassen zoals de Maine Coon kun je het beste wachten tot ze tussen de achttien maanden en twee jaar oud zijn.

Helaas volstaat niet zomaar elk kattenvoer, zeker niet als het om Maine Coons gaat.

Veel kattenvoerbedrijven gebruiken granen en andere vulstoffen om de productie goedkoper te maken, wat uiteindelijk leidt tot lege calorieën voor uw kat. Maine Coons zijn extreem groot en zeer actief en als gevolg daarvan hebben ze kattenvoer van hoge kwaliteit nodig dat veel eiwitten bevat (bron 1).

Hier zijn enkele geweldig droogvoer voor uw Maine Coon kitten en kat..

Natuurlijk heeft u ook een kattenbak nodig voor uw kitten. Deze zijn mijn favoriete kattenbakken voor Maine Coon katten.

U zult een kattenbak willen kopen met korte zijkanten, zodat uw kitten geen moeite heeft om erin en eruit te klimmen.

Zodra uw kitten echter begint te groeien, zult u deze moeten vervangen door een extra grote kattenbak.

Een Maine Coon kattenbak zal veel groter moeten zijn dan de meeste kattenbakken, anders zal uw kat er moeilijk in passen!

De keuze van de kattenbakvulling is ook belangrijk om te overwegen. De meeste mensen kiezen voor een klonterende kattenbakvulling die ook de geur helpt verwijderen. Hoewel je misschien in de verleiding komt om een geurende kattenbakvulling aan te schaffen om verder te helpen met geur, zijn katten notoir gevoelig voor geur, en velen hebben een voorkeur voor niet-geurende kattenbakvulling.

Een andere essentiële investering bij het thuisbrengen van een Maine Coon kitten is een krabpaal.

Alle katten moeten krabben om verschillende redenen, waaronder het verwijderen van het dode omhulsel van hun nagels als ze groeien, het uiten van emoties zoals vreugde of frustratie, en zelfs gewoon uitrekken.

Als je geen aangewezen krabpaal hebt voor je Maine Coon, zal hij uiteindelijk in plaats daarvan je meubels kapot krabben. Ik persoonlijk hou van deze extra grote krabpaalverkrijgbaar bij Amazon. Wij vinden hem stevig en van goede kwaliteit, en zwaar genoeg dat onze grote Maine Coon kat hem niet met één duw kan omverwerpen!

U moet een krabpaal aanschaffen die hoog en stevig is, bij voorkeur gemaakt van hoogwaardig hout en sisaltouw. Net als de meeste andere benodigdheden, hebt u een grote krabpaal nodig die uw Maine Coon past als hij volgroeid is. Als uw kitten aan het meubilair begint te krabben, plaats de paal dan in de buurt van zijn favoriete krabplek en zet uw kitten snel bij de paal telkens als hij het meubilair gebruikt.

Maine Coons staan bekend om hun liefde voor klimmen en verkennen, dus een kattentoren is een absolute must voor dit ras!

Je hebt een extra grote toren nodig, gemaakt van hoogwaardige, stevige materialen. De beste kattentorens die ik heb gevonden, zijn deze grote torens verkocht op Amazon.

Katten houden niet van wiebelige kattenbomen, omdat ze zich dan onveilig voelen.

Een ander ding dat u zou kunnen overwegen is het installeren van katvriendelijke planken rond uw leefruimte.

Dit geeft je kat een hele nieuwe plek om te rennen, springen en verkennen, en het is een veel beter alternatief voor de toonbanken, tafel, of de bovenkant van je koelkast! Maine Coons hebben veel beweging en verrijking nodig, dus veel ruimte om te klimmen en te rennen is de beste manier om dit ras gelukkig te maken.

Natuurlijk heeft u een grote verscheidenheid aan speelgoed nodig om uw kitten te vermaken. Als u niet zeker weet welk speelgoed uw Maine Coon leuk zal vinden, hier is mijn lijst van de top 5 Maine Coon kattenspeeltjes. Onze Maine Coon is er dol op, en het waren geweldige investeringen voor ons huis.

Ten eerste zult u veel vloerspeelgoed voor uw kitten willen aanschaffen. Dit zijn speeltjes waar uw kat zelf mee kan spelen, zoals ballen, muizen en buizen om doorheen te rennen.

Vervolgens zult u toverstafjes, een laserpointer en andere speeltjes die u kunt gebruiken voor interactie met uw kat willen hebben. Deze zult u elke dag ongeveer dertig minuten gebruiken tijdens uw speelsessies met uw kitten.

Maine Coons zijn extra groot, en ze staan er ook om bekend behoorlijk ruw te spelen met hun speelgoed, dus u zult willen investeren in speelgoed dat extra duurzaam is. Hoewel duurzaam speelgoed duurder is, gaat het zeker langer mee, en is het leuker voor uw kat om mee te spelen.

Verrassend genoeg kunnen de etensbakjes die u kiest voor uw kat een groot verschil maken!

Katten hebben gevoelige snorharen, en als ze tijdens het eten tegen de kom schuren, kan dat genoeg ongemak veroorzaken dat sommige katten zelfs weigeren om al hun eten op te eten.

U moet brede, ondiepe kommen kopen om het uw kat zo gemakkelijk mogelijk te maken om te eten.

Idealiter kiest u kommen van keramiek of roestvrij staal, omdat deze oppervlakken hygiënischer zijn. Hoewel u een bak kunt gebruiken voor het water van uw kat, geven katten de voorkeur aan de smaak van stromend water, en zouden ze in plaats daarvan veel plezier beleven aan een fontein.

Een andere essentiële voorziening voor uw kitten zijn kattensnoepjes. Net als bij kattenvoer wilt u kattenlekkernijen van hoge kwaliteit kopen, die veel eiwitten en weinig vulstoffen bevatten. Het is het beste om ook natuurlijke ingrediënten te vinden.

Kattensnoepjes zijn een geweldige manier om te beginnen met het trainen en conditioneren van je Maine Coon.

Maine Coons zijn zeer intelligent en trainbaar, en ze reageren zeer goed op positieve versterking. Veel Maine Coons kunnen worden getraind om allerlei kunstjes te doen, wat zowel leuk als verrijkend is voor uw kat.

Traktaties zijn ook geweldig om door onaangename situaties heen te komen, zoals nagels knippen. Vroeg beginnen en veel traktaties geven is een geweldige manier om uw kat te helpen minder aangename activiteiten te associëren met positieve prikkels. Ze kunnen uw kitten ook helpen om u beter te leren kennen als hij verlegen is als u hem voor het eerst thuisbrengt.

Net als een kattenbak, zal een Maine Coon kattenbed extra groot moeten zijn om dit extra grote ras te passen.

Het is mogelijk om kattenbedden te vinden die speciaal ontworpen zijn voor Maine Coons, maar sommige eigenaren kiezen ervoor om in plaats daarvan hondenbedden te kopen. Hoe dan ook, het belangrijkste is een bed te vinden dat uw Maine Coon past als hij eenmaal volwassen is.

Er zijn allerlei materialen en vormen om uit te kiezen als het gaat om kattenbedden! Dit is allemaal een kwestie van voorkeur, maar je wilt wel iets duurzaams waar je een tijdje op kunt rekenen.

Sommige eigenaren kopen zelfs een of twee extra kattenbedden en plaatsen die door het hele huis, zodat hun kat in vrijwel elke kamer toegang heeft tot een comfortabele slaapplaats.

Kattenkruid is een andere leuke traktatie die gebruikt kan worden om het leven van uw kat te verrijken. Een deel van deze plant zorgt ervoor dat katten er helemaal gek van worden, en het zit vaak in veel verschillende kattenspeeltjes. Je kunt je kat ook rechtstreeks wat kattenkruid geven voor een uurtje of wat extra plezier.

Niet alle katten reageren echter op kattenkruid. Sommige worden gewoon rustiger of “zoned out” na het eten ervan, terwijl anderen helemaal geen effect lijken te hebben. Hoe dan ook, het is leuk om het op zijn minst uit te proberen, zeker als je bedenkt hoe goedkoop het is.

Je kunt catnip tubes of zakjes kopen bij de meeste dierenwinkels, of je kunt zelfs een eigen plant kopen en kweken! De kans is echter groot dat je het buiten bereik van je kat wilt houden.

Een huisdierenverzekering is een belangrijk ding om te overwegen als je een Maine Coon kitten krijgt.

Helaas kan het ondenkbare iedereen overkomen, en de rekeningen van de nooddierenarts kunnen extreem hoog oplopen. Een huisdierenverzekering is een geweldige manier om uw kat veilig en beschermd te houden, en ervoor te zorgen dat u de beste kwaliteit zorg kunt bieden als zich een noodgeval voordoet.

U kunt verschillende soorten verzekeringen afsluiten, waaronder dekking van noodsituaties, standaard dierenartsrekeningen of zelfs reeds bestaande aandoeningen. Hoewel een verzekering voor sommigen duur kan lijken, is het veel minder duur dan rekeningen na een spoedoperatie! Veel verschillende huisdier verzekeringsmaatschappijen zal ook laten u uw plant aan te passen aan de beste past bij uw behoeften.

Ook al hopen we altijd dat onze huisdieren hun hele leven veilig blijven, een huisdierenverzekering is een geweldige manier om je huisdier te beschermen in geval van nood, en het helpt veel eigenaren ’s nachts beter te slapen (bron 1).

Over noodgevallen gesproken, het is ook cruciaal om een EHBO-kit gespecialiseerd voor kattenzorg thuis te houden.

Hoewel u uw kat altijd naar de dierenarts moet brengen als hij ziek of gewond is, kan een EHBO-kit het verschil betekenen tussen leven en dood. Dit geldt vooral als u uw kat meeneemt op buitenavonturen zoals kamperen of wandelen, waar ernstige verwondingen soms ver weg van hulp kunnen ontstaan.

Een EHBO-kit moet onder meer bestaan uit een bloedstoller, ontsmettingsmiddel, een zoutspoeling, gaaskompressen, gaasverband, een pincet, een schaar en tape van medische kwaliteit, spalken, actieve kool en verschillende medicijnen.

U kunt online kijken voor uitgebreidere gidsen over het samenstellen van een EHBO-kit voor uw kat (bron 1).

Een kattenmand is essentieel voor alle soorten reizen, van een snelle reis naar de dierenarts tot een vlucht door het land. Hoe lang de reis ook duurt, u wilt dat uw kat zich veilig en comfortabel voelt.

Kattendragers zijn er in verschillende materialen, maar worden meestal onderverdeeld in zachte en harde.

Harde dragers zijn duurzamer en gemakkelijker schoon te maken, terwijl zachte dragers comfortabeler zijn en voor een gestreste kat meer aanvoelen als thuis.

De keuze van het materiaal is aan u, maar ongeacht waar het van gemaakt is, moet u ervoor zorgen dat u een extra grote drager krijgt die uw Maine Coon past als hij volgroeid is (bron 1).

Als je een Maine Coon kitten krijgt, moet je ook investeren in één of meer verzorgingsborstels. Na veel vallen en opstaan, heb ik een lijst samengesteld van de beste 5 Maine Coon kattenverzorgers, om je de tijd, het gedoe en de kosten te besparen!

Maine Coons staan bekend om hun luxueuze, dikke, lange vacht. Hoewel ze relatief weinig verharen, vereisen ze meer zorg dan kortharige katten om te voorkomen dat hun vacht verward en gematteerd raakt.

Je hebt een fijne borstel of kam nodig om dode, losse haren te verwijderen en haarballen te voorkomen. Je moet je Maine Coon een of twee keer per week borstelen, en vaker tijdens het verharingsseizoen. Je moet je Maine Coon op jonge leeftijd laten wennen aan borstelen, en veel traktaties geven zodat je kitten het associeert met positieve prikkels; dit maakt het veel gemakkelijker om voor je kat te zorgen als hij ouder wordt.

De nagels van katten groeien vrij snel, en tenzij u zin heeft om elke keer dat uw kat over u heen loopt gekrabd te worden, zult u de nagels van uw kat om de paar weken moeten knippen. Dit is niet alleen comfortabeler voor u, maar ook veiliger en gezonder voor uw kat.

Je hebt een nagelknipper van hoge kwaliteit nodig die speciaal is ontworpen voor katten en honden. Goedkope nagelknippers kunnen de nagels van uw kat splinteren en het knippen van de nagels tot een veel minder comfortabele ervaring maken dan het zou moeten zijn. Doe onderzoek naar de juiste knipmethoden, zodat je niet in de vingertoppen knipt en bloedingen of ernstiger letsel veroorzaakt.

U zult zeker een handvol lekkers in de buurt willen houden terwijl u de nagels van uw kat knipt. Hoewel geen enkele kat graag zijn nagels laat knippen, is het zeker een gemakkelijker proces voor degenen die op jonge leeftijd aan het ritueel gewend zijn geraakt.

Het is niet essentieel om een harnas en riem voor uw Maine Coon aan te schaffen, maar omdat veel Maine Coons kunnen worden getraind om aan de riem te lopen, is het zeker een leuke voorziening om de aanschaf te overwegen.

Als uw kat uitsluitend binnenshuis is (wat veel veiliger wordt geacht voor zowel uw kat als de plaatselijke fauna), dan kunt u tijdens wandelingen onder toezicht zorgen voor wat extra verrijking buitenshuis.

Harnassen zijn er in drie verschillende stijlen: H-harnassen, jassen en vesten. Jasjes en vesten zijn meestal veiliger en zorgen ervoor dat uw kat minder snel ontsnapt tijdens wandelingen. Kies een materiaal dat stevig maar ademend is voor uw kat, voor maximale veiligheid en comfort.

Als u van plan bent veel te reizen, wilt u misschien ook investeren in kalmerende huisdiergeuren. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat aromatherapie stress bij dieren kan verminderen, wat perfect is voor lange vliegtuig- of autoritten.

Kalmerende geuren kunnen ook gebruikt worden tijdens nachten met veel vuurwerk, of elke andere situatie die stressvol kan zijn voor uw kat. Als uw kat echter extreme angst vertoont tijdens reizen, onweer en andere stressvolle situaties, kunt u met uw dierenarts praten over mogelijke medicijnen op recept.

Ten slotte zult u een box of babyhekje voor uw kitten willen aanschaffen, vooral als u andere katten of honden in huis heeft.

U kunt een babyhekje tussen kamers zetten, zodat u gemakkelijk kunt oversteken zonder dat uw kat in een andere kamer in allerlei problemen komt. Dit zal ook andere dieren in huis helpen om kennis te maken met de nieuwe aanwinst zonder zich bedreigd te voelen.

Een box is ook een geweldige optie voor meer onstuimige kittens als u zich zorgen maakt dat ze verdwalen terwijl ze nog jong zijn. U kunt een veilige, leuke speelruimte inrichten zonder de kans dat uw kitten gaat klimmen waar het niet hoort.

Conclusie

Als u zich afvraagt wat u nodig heeft voor een Maine Coon kitten, dan zult u zich in eerste instantie misschien overweldigd voelen door alle benodigdheden die u nodig heeft! Hoewel deze benodigdheden duur kunnen worden, zijn ze allemaal belangrijk om uw kat een verrijkende en gezonde omgeving te bieden.

Wanneer u een Maine Coon bezit, moet u essentiële zaken aanschaffen, zoals een EHBO-kit, een kattenbak en voerbakjes, maar ook leuke en verrijkende benodigdheden zoals een kattenboom en speelgoed.

Gerelateerde vragen aan

Hebben Maine Coons een bad nodig?

Maine Coons hoeven niet regelmatig in bad, maar als uw kat bijzonder modderig of vuil wordt van een buitenexcursie, dan zal een bad nodig zijn.

Plaats een reactie