Waarom zijn Maine Coons zo duur?

Veel potentiële eigenaars zijn enthousiast om een eigen Maine Coon mee naar huis te nemen, maar vragen zich af waarom Maine Coons zo duur zijn? wanneer ze de prijs van deze populaire kat beginnen te onderzoeken.

De belangrijkste reden waarom Maine Coon katten zo duur zijn, is dat het duur is om gezonde Maine Coon kittens te fokken en groot te brengen. Fokkers moeten grote bedragen vragen voor deze katten om zelf geld te verdienen. Bovendien is de Maine Coon een zeer populaire kat, en de enorme vraag en het geringe aanbod doen de prijzen stijgen.

Helaas zijn Maine Coon katten helemaal niet goedkoop, maar de eigenaren van dit aanhankelijke ras zullen u graag vertellen dat ze elke cent waard zijn!

Hoewel het aanschaffen van een Maine Coon bij een fokker een dure onderneming is, zijn er een paar andere manieren waarop je Maine Coons voor minder geld kunt vinden. Toch is het verkrijgen van een Maine Coon niet noodzakelijk het duurste deel. Lees verder om uit te vinden waarom dit ras nog steeds duur is, zelfs na het kopen bij een fokker!

Waarom zijn Maine Coons zo duur?

Veel potentiële Maine Coon eigenaren zijn enthousiast over de aanschaf van hun eerste kat, maar zijn dan geschokt om te ontdekken hoe duur ze kunnen zijn.

Veel mensen gaan ervan uit dat fokkers gewoon Maine Coons verkopen voor een hoge winst. Er zijn echter een heleboel verschillende redenen waarom Maine Coon katten zo duur zijn.

 • Vraag en aanbod: De Maine Coon is snel een van de meest populaire kattenrassen ter wereld aan het worden! Er is een enorme vraag naar deze zachtaardige reuzen. Helaas is het aanbod van kwalitatief hoogwaardige Maine Coon kittens vrij laag. Katten fokken kost immers tijd, en een poes kan maar een beperkt aantal kittens tegelijk krijgen. Deze grote vraag en het geringe aanbod drijven uiteindelijk de prijzen op.
 • Kosten van het fokken: Misschien wel de grootste factor van de hoge prijs van de Maine Coon zijn de kosten om ze te fokken. Goede fokkers spenderen veel geld om er zeker van te zijn dat hun kittens gezond zijn en klaar om naar een voor altijd thuis te gaan. Er zijn veel kosten verbonden aan het fokken, die we later zullen behandelen.
 • Fokkers zorgen voor een hoge kwaliteit Service: Het bezitten van een Maine Coon kat is een luxe. Dit zijn katten van hoge kwaliteit en ze zijn heel anders dan de gemiddelde huiskat. Niet alleen voldoen ze aan een strenge set van fysieke standaarden, maar ze staan ook bekend om hun ongelooflijk intelligente en aanhankelijke aard. Fokkers steken veel tijd en zorg in het grootbrengen van gezonde, mooie kittens, en verdienen het om goed betaald te worden voor hun diensten.

Maine Coon fokker kosten

Zoals eerder vermeld, is een van de redenen waarom Maine Coons zo duur zijn, dat ze duur zijn om te fokken en groot te brengen. Dus wat komt er allemaal kijken bij het fokken en grootbrengen van Maine Coons?

Hier zijn de kosten die fokkers moeten maken gedurende het fokproces (bronnen 1,2):

 • Genetische Screening: Maine Coons zijn vatbaar voor verschillende genetische gezondheidsaandoeningen, waaronder hypertrofische cardiomyopathie, polycysteuze nierziekte, spinale musculaire atrofie, en erythrocyte pyruvate kinase deficiëntie. Dit betekent dat fokkers moeten betalen voor screenings om vast te stellen of hun fokkatten een van deze ziekten al dan niet kunnen doorgeven aan hun jongen. Elke test kost ongeveer $50, wat veel geld kost als je rekening houdt met alle mogelijke genetische afwijkingen waaraan een Maine Coon kan lijden!
 • Dekreu Vergoeding: Sommige fokkers zullen ervoor kiezen om hun eigen dekkater aan te schaffen en te houden, wat op zichzelf al duur genoeg kan zijn. Wanneer u een kat koopt om te fokken, moet u een extra dekgeld betalen, dat gewoonlijk rond de $2.000 kost. Veel fokkers kiezen ervoor om in plaats daarvan een dekkater van hoge kwaliteit te “huren”, vaak een showkat, die dan met hun poes zal fokken. Natuurlijk is een dekgeld ook niet goedkoop!
 • De aanschaf van een fokkat: Fokkers hebben ook een poes nodig, die eveneens rond de $4.000 zal kosten voor een kat van hoge kwaliteit met een sterke afstamming, alsmede een fokvergoeding.
 • Hoogwaardige Voedsel: Maine Coon katten zijn vraatzuchtige eters, en vanwege hun grote omvang hebben ze speciale diëten nodig. Deze katten kunnen niet gedijen op voedsel van lage kwaliteit, dat vaak vol zit met granen en andere calorieën als vulstof. In plaats daarvan hebben Maine Coons diëten nodig die rijk zijn aan eiwitten. De fokkers moeten kwaliteitsvoer kopen voor hun fokkatten, alsook voor de gespeende kittens.
 • Vaccinaties: Fokkers moeten ook hun fokkatten vaccineren, evenals al hun kittens. Kittens hebben meerdere vaccinatierondes nodig, wat een hoop kan kosten als je een heel nest meerdere keren moet vaccineren!
 • Dierenarts Controle: Een goede fokker stelt de gezondheid van zijn katten en kittens altijd voorop. Dit betekent dat alle kittens meerdere dierenartscontroles zullen moeten ondergaan om er zeker van te zijn dat ze goed groeien. Kittens staan erom bekend kwetsbaar te zijn, omdat hun lichaam en immuunsysteem nog niet volledig ontwikkeld zijn. Dit betekent dat ze vatbaar zijn voor het ontwikkelen van infecties en andere ziekten tijdens hun groei, waarvoor fokkers verantwoordelijk zijn tijdens de eerste weken van hun leven.
 • Kitten Registratiekosten: Goede fokkers zijn ook geregistreerd bij de CFA, TICA, of een andere gerenommeerde vereniging. Bovendien moet elk kitten registratiegeld betalen om als een goede stamboom te worden beschouwd.
 • Microchips: Microchips zijn een essentiële manier om ervoor te zorgen dat uw kat veilig en gezond naar u kan worden teruggebracht. Als uw kat zou weglopen of zelfs gestolen zou worden, kunnen dierenartsen en organisaties voor dierenwelzijn de microchip van uw kat bekijken om hem terug te brengen naar de juiste eigenaar. Een microchip kost meestal ongeveer $50 per kitten.
 • castreren of steriliseren: Het wordt steeds gebruikelijker voor fokkers om hun kittens te steriliseren of te castreren voordat ze ze aan hun eeuwige thuis meegeven. Deze operaties kunnen oplopen tot 200 dollar per kitten!
 • Kwaliteit leefomstandigheden: Fokkers streven er ook naar om schone en humane leefomstandigheden te bieden aan hun katten en kittens. Drachtige en zogende poezen hebben een ruimte nodig die warm en veilig aanvoelt. Sommige fokkers moeten zelfs aparte ruimtes bouwen voor dekkatten, die nogal eens sproeien omdat ze niet gecastreerd zijn.
 • Papierwerk en Documentatie: Fokkers moeten nieuwe eigenaars ook voorzien van het juiste papierwerk en documentatie waaruit blijkt dat hun kat geregistreerd is bij een organisatie van kattenliefhebbers. Soms kan dit zelfs een stamboom omvatten.
 • Medische Zorg Voor Zwangere Katten: Drachtige en zogende poezen zijn vatbaar voor allerlei problemen en moeten regelmatig worden gecontroleerd. Ook tijdens de zwangerschap en het zogen hebben deze katten een uitgebreidere verzorging nodig.
 • Spoedeisende Hulp: Fokkers moeten ook bereid zijn om voor eventuele spoedeisende hulp te betalen. Als kittens extreem ziek worden of gewond raken, moeten zij dierenartskosten maken. Het kan zelfs voorkomen dat zij moeten betalen voor een spoedkeizersnede als er iets mis gaat tijdens de zwangerschap!
 • Ontworming: Alle kittens moeten als ze jong zijn meerdere malen ontwormd worden, wat niet alleen geld kost, maar ook tijd en geduld vergt.
 • Speelgoed en verrijking: Maine Coons zijn zeer speelse en intelligente katten die veel stimulatie nodig hebben om tevreden te blijven. Fokkers moeten zorgen voor stevig speelgoed en veilige plaatsen om te verkennen voor zowel hun katten als hun kittens.
 • Tijd: Tenslotte steken fokkers veel tijd en energie in de verzorging van Maine Coon katten en kittens. Het fokken van Maine Coons is geen typische negen tot vijf baan- soms moeten fokkers op oneven uren wakker zijn om goed voor hun kittens en poezen te zorgen. Werken als fokker vergt niet alleen veel geld, maar ook tijd en emotionele investering.

Hoeveel kosten Maine Coons?

Voordat je de keuze maakt om een Maine Coon in huis te nemen, moet je eerst uitzoeken of je je wel een Maine Coon kunt veroorloven. Natuurlijk variëren Maine Coons sterk, afhankelijk van de fokker, leeftijd, en vele andere factoren.

Hier is een uitsplitsing van de verschillende mogelijke kosten van Maine Coon Katten:

 • Kittens Van Een Fokker: De meeste mensen geven er de voorkeur aan om een Maine Coon kitten bij een fokker te kopen. Het is voor veel nieuwe eigenaren erg belangrijk om hun kat vanaf jonge leeftijd te zien opgroeien. Ze hebben ook het extra voordeel dat u zelf een naam voor uw kitten kunt kiezen. Kittens zijn echter duurder dan volwassen katten en kosten tussen de $600 en $1,500.
 • Volwassen katten van een fokker: Volwassen katten zijn over het algemeen iets goedkoper dan kittens, omdat ze al een naam hebben en geconditioneerd zijn. Je kunt meestal een volwassen Maine Coon voor ongeveer $400 tot $600 bij een fokker kopen.
 • Show Kwaliteit Katten: Katten van showkwaliteit moeten aan een aantal strenge eisen voldoen om mee te kunnen doen. Als gevolg hiervan kost de aanschaf van een kat die van voldoende kwaliteit is om mee te doen aan een show, u heel wat meer geld. Katten van deze status kosten gewoonlijk tussen de $1,000 en $2,000.
 • Katten Uit Een Opvangcentrum: Hoewel zeldzaam, is het mogelijk om een Maine Coon kat te vinden in een asiel. Het grootste voordeel van het adopteren van een Maine Coon kat uit een opvangcentrum is dat ze veel minder duur zijn. De meeste asielen rekenen tussen de $100 en $250 voor een kat of kitten, en de prijs is inclusief inentingen, sterilisatie en een microchip.

Factoren die de kosten van een Maine Coon beïnvloeden

Veel potentiële Maine Coon eigenaren zijn verbaasd te horen hoe verschillend de kosten van een Maine Coon kat kunnen zijn. Er zijn een heleboel redenen achter deze grote prijsverschillen.

Hier zijn de belangrijkste factoren die van invloed kunnen zijn op de totale kosten van een Maine Coon Kat:

 • Stamboom Status: Stamboom status maakt een groot verschil in de prijs van een Maine Coon. Als de afstamming van de kat veel (of zelfs een paar) voorouders heeft die geen zuivere Maine Coon zijn, kan de prijs aanzienlijk dalen. De prijs zal stijgen als de Maine Coon’s afstamming showkatten van hoge kwaliteit bevat.
 • Leeftijd: De prijs van een Maine Coon wordt ook beïnvloed door de leeftijd. Kittens zijn zeer begeerd en daarom duurder. Nieuwe eigenaars mogen immers de naam van het kitten kiezen, en het zien opgroeien tot een volwassen dier. Volwassen katten zullen iets minder kosten, terwijl oudere katten aanzienlijk goedkoper kunnen zijn, vooral als ze aan gezondheidsproblemen lijden.
 • Gezondheid: De gezondheid van een Maine Coon is een belangrijke factor bij het bepalen van de kosten. Een fokker zal de volle prijs vragen voor een perfect gezonde Maine Coon kat, maar niet elk kitten wordt in perfecte gezondheid geboren. Fokkers zullen lagere prijzen vragen voor katten die lijden aan genetische ziektes, doofheid, blindheid, of permanente verwondingen of handicaps.
 • Kleur En Patroon: De kleur en het patroon van een Maine Coon kunnen ook van invloed zijn op de prijs. Standaard zwarte of bruine tabbies zullen lang niet zo veel kosten als een zeldzame zilver of goud smoke Maine Coon.

Goedkope Maine Coon Kittens

Je hebt misschien online advertenties gezien voor Maine Coon kittens die goedkoop te koop zijn, en je bent misschien in de verleiding gekomen om er een te kopen. Hou er echter rekening mee, dat dit een ongelooflijk riskante zaak is om te doen.

Achtertuinfokkers zijn fokkers die de kantjes eraf lopen en alleen uit zijn op winst. Ze kiezen er vaak voor om hun katten niet naar de dierenarts te brengen, of te zorgen voor kwaliteitsvoeding of zelfs leefomstandigheden! Deze mensen zijn alleen geïnteresseerd in snel geld verdienen, en zullen vaak gemengde Maine Coons als raszuiver verkopen.

Als je vooral geïnteresseerd bent in een kat die aanhankelijk en intelligent is, dan kun je misschien wegkomen met de aanschaf van een gemengde Maine Coon. Houd er echter rekening mee dat als je een kitten koopt van een achtertuin fokker, het kan lijden aan een verscheidenheid van gezondheidsproblemen.

Over het algemeen is het kopen van een goedkoop kitten een riskante zet, maar als je bereid bent dat risico te nemen, dan zou je wel eens geluk kunnen hebben!

Waar kan ik een Maine Coon kat vandaan halen?

In eerste instantie zou je kunnen denken dat het kopen van een Maine Coon bij een verantwoordelijke fokker de enige mogelijke manier is om een kat van dit ras in huis te halen. In werkelijkheid zijn er echter veel verschillende mogelijkheden!

Hier zijn de verschillende manieren waarop u een Maine Coon kat kunt krijgen, evenals de voors en tegens van elk van hen.

 • Een Gerenommeerde Fokker: Gerenommeerde fokkers zijn de meest betrouwbare manier om aan een Maine Coon kat te komen. U zult documenten hebben die de zekerheid geven dat uw kat raszuiver is, en u zult ook weten dat uw Maine Coon goed behandeld is en waarschijnlijk geen gezondheidsproblemen zal hebben. Dit is echter ook de duurste optie.
 • Een achtertuin fokker: Achtertuin fokkers zijn de meest riskante manier om aan Maine Coon katten te komen. Niet alleen steken deze fokkers minder tijd en moeite in het grootbrengen van hun katten, maar ze zijn ook vaak oneerlijk en proberen gemengde Maine Coons als raszuiver door te laten gaan. Dit is echter een goedkopere optie, en sommige eigenaren hebben op deze manier geluk gevonden.
 • Maine Coon Cat Rescue: Zoals eerder vermeld, zijn er ook een paar Maine Coon Cat opvangcentra die gespecialiseerd zijn in dit ras. Als je het geluk hebt dat je in de buurt woont, of als je bereid bent een eind te rijden, dan is het heel goed mogelijk dat je een Maine Coon kunt krijgen via een van deze reddingsorganisaties.
 • Plaatselijke opvang: Miljoenen katten gaan door asielen elke week, en hoewel ongewoon, soms die katten zijn Maine Coons. Als je geduldig genoeg bent om te wachten, kun je de plaatselijke asielen goed in de gaten houden tot je een Maine Coon kat vindt! Helaas is het moeilijk om op deze manier kittens te vinden, en er is geen garantie dat je Maine Coon raszuiver zal zijn.
 • Online en lokale gemeenschap: U kunt ook uw Facebook en lokale gemeenschap online afspeuren naar iemand die op zoek is naar een herplaatser voor Maine Coon kittens. Hoewel dit niet vaak voorkomt, kan het zijn dat je geluk hebt en een jonge Maine Coon voor weinig geld vindt! Hoewel dit een van de goedkoopste opties is, is het ook minder betrouwbaar, omdat er geen manier is om zeker te weten of je Maine Coon raszuiver is of niet.

Hoeveel kosten Maine Coon Kittens?

Hoewel veel eigenaren liever een kitten mee naar huis nemen dan een volwassen kat, is het goed om te weten dat kittens eigenlijk veel duurder zijn. Niet alleen vragen fokkers en asielen meer voor kittens, maar er zijn gewoon meer kosten om rekening mee te houden.

Jonge kittens hebben meer vaccinaties en ontworming nodig. Ze hebben ook een grotere hoeveelheid speelgoed en verrijking nodig!

Bovendien zijn kittens moeilijker te verzorgen, en zullen ze veel van je tijd en energie kosten omdat je ze leert niet op snoeren te kauwen, op de tafel te springen, of je eten te stelen!

Waar kan ik Maine Coon Kittens Gratis Vinden?

Je denkt misschien dat het onmogelijk is om een Maine Coon kitten helemaal gratis te vinden, maar het kan eigenlijk wel als je geduldig en grondig bent!

Zoek online, vooral op Craigslist en Facebook, naar mensen die Maine Coon kittens willen herplaatsen. Blijf ook actief in je omgeving; je zou zelfs kunnen overwegen om een advertentie in de krant te plaatsen.

Sommige mensen zitten met ongewenste nestjes en willen gratis van hun kittens af! Bedenk echter wel dat het vaker voorkomt dat je op deze manier Maine Coon mixen vindt dan raszuivere Maine Coons.

Maine Coon Kat Redding

Een andere verrassende manier waarop je goedkoop Maine Coon katten kunt vinden is via Maine Coon Cat rescues. Hoewel zeldzaam, hebben sommige mensen hele organisaties opgezet rond Maine Coons die op zoek zijn naar hun eeuwige thuis!

Doe wat onderzoek online om te zien of er Maine Coon Cat reddingen in uw omgeving zijn, en misschien kunt u een van deze mooie katten voor goedkoop mee naar huis nemen!

Zijn Maine Coons het geld waard?

Veel mensen beginnen zich af te vragen of het wel de moeite waard is om een Maine Coon te kopen. Per slot van rekening kun je elke andere kat in een asiel krijgen voor minder dan $200. Maar uiteindelijk zijn de meeste Maine Coon eigenaren het erover eens; het is elke cent waard voor dit ras!

Een van de meest aantrekkelijke eigenschappen van de Maine Coon kat is zijn temperament. Deze katten staan bekend als zeer intelligent, en velen zullen apporteren spelen, trucjes leren, en zelfs leren lopen aan een riem en tuigje! Maine Coons staan ook bekend om hun zachtaardige en aanhankelijke aard.

Over het geheel genomen zijn Maine Coons een ras dat gewoon niet te verslaan is, en als je op zoek bent naar een kat die zijn hele leven trouw gezelschap zal bieden, dan is het zeker de moeite waard $5,00 tot $2,500!

Kosten van het bezitten van een Maine Coon kat

Helaas zijn er veel meer kosten verbonden aan het bezit van een Maine Coon kat dan alleen de aanschaf bij een fokker.

a) Eenmalige Maine Coon kosten

Hier is een uitgebreide lijst van eenmalige kosten en terugkerende kosten die u moet overwegen voordat u een Maine Coon in huis neemt:

Eenmalig
Kosten
Beschrijving
Kattendrager Maine Coon katten hebben grote, stevige dragers nodig
voor op reis, dus u moet rekening houden met
tussen de $40 en $60.
Kattenbak U heeft minstens één kattenbak nodig voor uw
Maine Coon, die ongeveer $15 tot $30 zal kosten.
krabben
Post
Maine Coons hebben ook een krabpaal nodig
om verrijking te bieden en te helpen bij het verwijderen van de
de dode schede van hun nagels als ze groeien.
Een grote krabpaal kost waarschijnlijk ongeveer
$50.
Grooming
Borstels
De lange, dikke vacht van de Maine Coon vereist
regelmatig geborsteld. Een goede set borstels
moet rond de $30 kosten.
Kattenboom Maine Coons hebben een grotere dan gemiddelde
kattenbomen, dus zijn ze vaak duurder.
De juiste maat krabpaal voor uw Maine Coon
zal waarschijnlijk tussen de $200 en $400 kosten.
Maine Coon accessoire kosten

Als je niet al te zeker weet waar je het beste Maine Coon product kunt kopen, kijk dan eens naar mijn aanbevelingen hieronder:

 • Kattenmand: Deze extra-large kattenmand (link naar Amazon website) is ideaal voor de grote afmetingen van uw Maine Coon kat. Zorg er wel voor dat u de extra-large kattenmand koopt!
 • Krabpaal: Ik persoonlijk hou hiervan grote krabpaal, verkocht op Amazon. Hij is zo groot en stevig, en eerlijk gezegd de beste krabpaal die ik ooit voor onze Maine Coon kat heb gekocht.
 • Verzorgingsborstels: Ik heb letterlijk elke verzorgingsborstel op de markt geprobeerd! Deze zijn mijn top 5 favoriete verzorgingsborstelsomdat deze het meest succesvol hebben gewerkt op onze Maine Coons lange dikke vacht.

b) Terugkerende Maine Coon kosten

 • Dierenarts Controles en Vaccinaties: U zult waarschijnlijk ongeveer $200 per jaar nodig hebben voor controles en vaccinaties.
 • Verzekering: Als u er zeker van wilt zijn dat u zich noodhulp kunt veroorloven mocht het ondenkbare gebeuren, dan moet u een jaarlijkse kostenpost van ongeveer $180 tot $500 betalen voor een huisdierenverzekering.
 • Hoogwaardige Voedsel: Maine Coons hebben kattenvoer van hoge kwaliteit nodig, wat meestal zo’n $50 tot $70 per maand kost! Klik op deze link om meer te lezen over de vijf beste Maine Coon kattenvoervoor uw dierbare reus.
 • Speelgoed: Maine Coons spelen ruw, en hun grote formaat betekent dat ze stevig, duurzamer speelgoed nodig hebben, dat dan ook meer kost. Het is ook belangrijk om uw Maine Coon te voorzien van nieuw speelgoed, zodat ze zich niet vervelen of destructief worden. Dit zijn mijn favoriete Maine Coon kattenspeeltjesomdat ze zowel stevig en goed gemaakt zijn, als veel waar voor hun geld bieden.

Wat Zijn De Duurste Kattenrassen?

De Maine Coon staat bekend als een van de duurste kattenrassen die er zijn, maar het is verre van het duurste.

Hier is een lijst van de duurste kattenrassen ter wereld (bron 1):

 • Ashera: De Ashera is een ongelooflijk zeldzaam kattenras dat een hybride is van een huiskat en een Aziatisch luipaard en een Afrikaanse Serval. Deze katten kunnen tot $125.000 kosten en zijn uiterst moeilijk te verzorgen. Er is echter veel controverse rond dit ras en anderen zoals het, omdat ze half wild zijn en meer verrijking nodig hebben dan mensen kunnen bieden.
 • Savannah: De Savannah is een ander exotisch en duur kattenras, dat tot wel $50.000 kan kosten! Deze zeer begeerde katten zijn een kruising tussen een Afrikaanse Serval en een Perzische.
 • Bengaal: Een andere zeer exotische kat, de Bengaal is een kruising tussen een huiskat en een Aziatisch luipaard. Bengaalse katten kunnen tot $25.000 per stuk kosten!
 • Toyger: De Toyger is een kruising tussen een Bengaal en een huiskat, waardoor hij gemakkelijker te verzorgen is, maar wel die aantrekkelijke, wild uitziende rozetten behoudt. Ze kosten gewoonlijk rond de 5.000 dollar. Dit is een geweldige manier om het mooie uiterlijk van een wilde kat te hebben, die gemakkelijker en ethischer te verzorgen is.
 • Perzisch: De Perzische kat is een luxueus en mooi ras, dat tussen de $1.500 en $3.000 kost. Ze staan bekend om hun lange, zijdeachtige vacht, hun volgzame aard en hun uitgesproken platte gezicht. Houd er echter rekening mee, dat die platte gezichten ademhalingsproblemen kunnen veroorzaken, evenals andere gezondheidsproblemen.

Conclusie

Het is gemakkelijk om je af te vragen “Waarom zijn Maine Coons zo duur?” als je ziet hoeveel deze katten kosten. Fokkers steken echter veel tijd, geld en moeite in het fokken van Maine Coons van hoge kwaliteit, en een prijs tussen $500 en $2.500 is heel redelijk voor die hoeveelheid geld en werk.

Als je echter liever een Maine Coon mee naar huis neemt zonder je bank te breken, kun je ook online, in je lokale gemeenschap, of zelfs bij asielen kijken voor een goedkopere Maine Coon kat!

Gerelateerde vragen

Hoe lang leven Maine Coons?

Maine Coon katten staan bekend als een gezond en langlevend ras. De gemiddelde levensduur van een Maine Coon ligt tussen de 12 en 15 jaar.

Hoeveel weegt een Maine Coon kat?

Maine Coons zijn het grootste gedomesticeerde kattenras ter wereld, en ze kunnen tussen de 10 en 25 pond wegen!

Maine Coon Kat Prijs UK

In het Verenigd Koninkrijk varieert de typische prijs van een Maine Coon kat tussen £750 en £1,000.

Wat is de gemiddelde prijs van een Maine Coon?

De prijs van een Maine Coon varieert sterk, afhankelijk van leeftijd, stamboom, en vele andere factoren. Over het algemeen varieert de prijs tussen de $500 en $2,500.

Hoeveel kost een zwarte Maine Coon kat?

Zwarte Maine Coon katten zijn niet zo zeldzaam als sommige andere kleuren en patronen, dus de kosten kunnen soms lager zijn, tussen de $50 en $1,500.

Plaats een reactie