Waarom uw kat gromt! 11 leuke en leuke redenen

Ben je, net als ik, benieuwd waarom je kat gromt als hij slaapt of eet of soms gewoon zo? Katten zijn eigenzinnige kleine wezens en doen vaak zulke vreemd schattige dingen waardoor we ons afvragen wat er in hun hoofd omgaat! In dit artikel bespreek ik 11 mogelijke redenen waarom je kat misschien gromt.

Als je lang genoeg kattenouder bent geweest, weet ik zeker dat je het met me eens bent als ik zeg dat katten vocale wezens zijn. Afgezien van alleen miauwen of spinnen, zijn er veel kattenvocalisaties die je kunt zien als je lang genoeg katten hebt gehad.

Hoewel kattenvocalisaties zelf schattig zijn, maar vreemd gedrag, is de vreemdere onder hen het grommende geluid dat sommige katten produceren. Is je kat er een om af en toe te grommen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Vaker wel dan niet, grommen katten als een vriendelijk gebaar. Grommen kan optreden wanneer een kat springt, eet, speelt zoals de scritches, of gewoon wat genegenheid wil tonen. Soms kan grommen echter een subtieler teken zijn van wat onderliggend leed.

Hoewel er geen precieze studie is gewijd aan het grommende geluid dat door katten wordt geproduceerd, kan veel worden begrepen door alleen de harige kleine katachtigen te observeren wanneer ze iets eigenaardigs doen.

De redenen die hier worden genoemd, zijn deels observationeel, een deel van gesprekken met andere kattenouders en natuurlijk ook een paar geraden deducties!

Waarom uw kat gromt