Waarom stoppen katten speelgoed in een waterbak?

Veel kattenouders zijn naar huis teruggekeerd om het favoriete speelgoed van hun katachtige metgezel te ontdekken dat bovenop de voerbak is gestapeld of in de waterbak is verdronken. Wetenschappers en kattengedragsdeskundigen zijn net zo verbijsterd als de rest van ons over waarom katten hun speelgoed in hun voedsel- of waterbakken stoppen, ondanks het feit dat het een vrij frequent gedrag is.

De voer- of waterbak van uw kat is ongetwijfeld een speciale plek voor haar. Als ze net zoveel van eten houdt als wij, zal ze de voerbak koppelen aan positieve emoties.

Verder is de maaltijdkom een speciale plek voor haar. Het is volgens haar het epicentrum van haar domein.

Als gevolg hiervan, wanneer ze haar favoriete speelgoed naar het centrum van haar domein verplaatst, bewaart ze gewoon haar meest gekoesterde bezittingen op een locatie waar ze gemakkelijk kunnen worden gevolgd.

De voedsel- en waterbakken in uw huis zijn het dichtste wat kitty heeft bij een veilige haven in hun territorium.

Als je echter speelgoed in de waterschaal ontdekt, kan dit gewoon het gevolg zijn van een levendig spelletje apporteren. Katten genieten van vers, stromend water, niet alleen om te drinken, maar ook om te spelen.

Sommige katten zullen zitten en naar een fontein of stromend water kijken, terwijl anderen hun poten erin kunnen dopen om de rimpelingen te zien. Het is dus mogelijk dat katten als het gaat om ‘verdrinkend’ speelgoed, twee van hun favoriete dingen combineren.

Als je meer wilt weten over de rare en eigenzinnige gewoonten van je harige vriend, lees dan verder!

Waarom stoppen katten speelgoed in een waterbak?