Waarom stoot mijn kat met mijn neus? Is het een goed teken!

Katachtige soorten hebben begroetingsrepertoires. Ze wrijven met hun gezicht en slaan elkaar met hun hoofd. Ze raken ook neuzen aan. Het is normaal dat je kat je ook wil begroeten, behalve dat je buiten zijn bereik torent.

Denk na over hoe je overkomt op je kat. In haar wereld zijn wezens zo groot als jij, gevaarlijk, maar ze weet dat je niet gevaarlijk bent vanwege haar ervaring met jou.

Je grootte, die haaks staat op je vriendelijkheid, is een uitdaging voor haar evenwicht, dus ze heeft geen instinctief idee wat ze met je moet doen. Ze kan je niet doorgronden zoals je bent, dus haar hersenen reduceren je tot “katachtige” proporties.

Ze is in staat om op je te reageren en je te zien als iets van ongeveer katformaat (of in ieder geval niet groot genoeg om haar te willen eten).

Dus, als je je afvraagt waarom je kat neuzen met je wil stoten, is het gewoon omdat je kat van je houdt zoals elk ander lid van haar kattenfamilie!

De kattenneus is de schattige plek waar we graag “boop” zijn en is natuurlijk verantwoordelijk voor het reukvermogen, maar de neus van een kat is ook een belangrijk onderdeel van de katachtige communicatie.

Naast het opsnuiven van voedsel of gevaar, is een van de belangrijkste taken die het uitvoert, katten helpen zich op hun gemak te voelen bij mensen. Dit is wat de neus van je kat weet.

Waarom stoot mijn kat met mijn neus?