Waarom spelen katten met muizen voordat ze ze doden? Vinden ze het grappig?

Het bezitten van een kat betekent het accepteren van het katteninstinct. Katten zijn natuurlijke jagers; daarom doden ze vaak levende prooien zoals muizen of vogels.

Een kat zal met een klein dier lijken te spelen voordat hij het doodt. Hoewel het erop lijkt dat de kat wreed is, gedraagt hij zich uit zelfbehoud in plaats van kwaadaardigheid.

Tijdens het jagen op knaagdieren spelen katten met hun prooi om het te verdoven voordat ze een dodelijke slag toebrengen, wat gevaarlijk kan zijn. Muizen en ratten bijten elkaar om in leven te blijven. Dit kan kattenpijn veroorzaken of ziekte verspreiden. Kleine dieren worden moe of gewond wanneer ze met een prooi spelen door hem te slaan of te gooien. Daarna kan de kat veilig doden en een jacht beëindigen.

Het is verschrikkelijk om een kat met een prooi te zien spelen, maar je moet de natuur zijn gang laten gaan. Beide dieren zullen lijden als de jacht wordt verstoord.

De instincten van de kat zullen worden belemmerd en het prooidier zal hoogstwaarschijnlijk als gevolg daarvan omkomen. Een kat toestaan om de taak te voltooien is meestal sneller en schoner.

Waarom spelen katten met muizen voordat ze ze doden