Waarom sleept mijn kat mijn schoenen rond? Hier zijn de verbijsterende redenen!

Eigenaren van gezelschapsdieren hebben misschien de schijnbare fascinatie van hun katten voor schoenen ontdekt, waaronder snuffelen, slaan en slapen op, in of in de buurt van hen.

Waarom slapen katten zo graag in schoenen? Waarom halen sommige katten hun schoenen van de veranda en verbergen ze ergens anders?

Ze slepen de schoenen van hun eigenaar rond omdat katten daarentegen de geuren van hun eigenaren leuk vinden, en als een object jouw geur heeft, willen ze er waarschijnlijk in de buurt zijn omdat ze zich daardoor comfortabel en veilig voelen.

Katten wrijven instinctief met hun gezicht tegen de benen of het lichaam van hun baasjes, wat zeker de reden is waarom je katten met hun gezicht over je schoenen wrijven.

Katten hebben kleine klieren over hun hele lichaam die hun geur aan jou doorgeven, of in dit geval je schoenen, terwijl ze tegen je aan borstelen.

Het is een bezitterig iets dat ze stilletjes tegen alle andere katten die je tegenkomt vertellen om hun eigen verdomde persoon te krijgen.

Waarom sleept mijn kat mijn schoenen rond