Waarom Maine Coons de beste katten zijn?


Sinds dit ras in populariteit is gestegen, vragen veel mensen zich af waarom Maine Coons de beste katten zijn?

Hoewel sommigen misschien betogen dat dit subjectief is, zijn Maine Coon eigenaren over de hele wereld het erover eens dat dit ras het beste van het beste is!

Maine Coons zijn de beste huisdieren omdat ze de perfecte mix zijn van knuffelig en speels. Maine Coons zijn zeer intelligent, waardoor ze gemakkelijk te trainen zijn. Ze zijn ook liefdevol en sociaal, dus ze passen goed in huishoudens met kinderen en andere huisdieren. Hoewel ze trouw zijn, zijn ze ook niet aanhankelijk of veeleisend.

De Maine Coon is elk jaar populairder geworden.

Mensen over het hele internet zijn enthousiast over de enorme omvang van deze kat en zijn unieke karakter dat hem perfect geschikt maakt voor zowat elk huishouden.

Lees verder om erachter te komen waarom ook jij een Maine Coon kat zou moeten nemen!

Waarom Maine Coons de beste katten zijn?

De Maine Coon is een populair kattenras dat oorspronkelijk uit Amerika komt, maar nu over de hele wereld te vinden is.

Dit ras haalde oorspronkelijk de krantenkoppen vanwege zijn enorme omvang, maar tegenwoordig zijn mensen wanhopig op zoek naar een eigen Maine Coon omdat ze zo sociaal en aanhankelijk zijn.

Als je ons niet gelooft, lees dan verder om precies te weten te komen waarom Maine Coons de beste katten ter wereld zijn:

Gezinsvriendelijk

Veel mensen zien hoe groot een Maine Coon kan worden en vragen zich af, zijn Maine Coons gevaarlijk?

Hoewel deze katten enorm groot zijn en hun ernstige uitdrukkingen vaak lijken op tijgers, leeuwen en andere gevaarlijke roofdieren, zijn ze heel veilig om te bezitten.

Maine Coons behoren tot de meest sociale en zachtaardige rassen.

Dit kattenras is ook bijzonder goed met kinderen, omdat Maine Coons geduldiger zijn met kinderen, en het niet erg vinden om theekransjes mee te maken of in een kinderwagen door het huis te worden geduwd!

Aangezien deze grote katten hunkeren naar gezelschap en sociale interactie, hangen ze graag rond met iedereen die ze kunnen!

Ook al hebben ze de neiging om nauwe banden te vormen met één persoon, deze katten hebben zo’n groot hart dat ze liefdevol en vriendelijk zijn voor iedereen in het gezin.

Mooie

Een andere reden waarom Maine Coons zo geweldig zijn, is dat ze bloedmooi zijn!

Hoewel persoonlijkheid natuurlijk belangrijker is dan uiterlijk, wie kan er nee zeggen tegen zo’n mooie kat?

Maine Coons hebben een lange, dikke vacht die nog langer is op de punten van hun oren, rond hun nek, en op hun poten.

Hierdoor lijken ze op een soort majestueuze wilde kat, vooral in combinatie met hun krachtige snuit en ernstig ogende ogen.

Hoewel brown tabby Maine Coons waarschijnlijk het meest voorkomen, kun je een Maine Coon krijgen in bijna elke mogelijke kleur en patroon.

Kijk hier voor meer informatie.

Als u op zoek bent naar de zeldzaamste, mooiste kat denkbaar, kunt u niet verkeerd gaan met een gouden of zilveren rook Maine Coon!

Het rookpatroon resulteert in een witte ondervacht met gouden of zilveren tippen aan de randen van de vacht, wat resulteert in een oogverblindende vacht die er vanuit elke hoek anders uitziet!

Intelligent

Hoewel alle katten tot op zekere hoogte slim zijn, is de Maine Coon een van de intelligentste kattenrassen ter wereld.

Maar, zijn ze ook de slimste? Klik hier om erachter te komen!

Eigenaars kunnen hun Maine Coon gemakkelijk trucjes leren, waaronder:

Terwijl veel intelligente kattenrassen de neiging hebben koppig te zijn, is de Maine Coon gemakkelijk in de omgang en staat hij te popelen om te behagen. Daardoor zijn ze bijzonder gemakkelijk te trainen.

Uw Maine Coon kitten leren de kattenbak te gebruiken, van de toonbanken af te blijven en commando’s op te volgen is een koud kunstje, mits u uw kat traint terwijl ze nog een kitten zijn.

De intelligentie van de Maine Coon betekent ook dat ze allerlei schattige kattenkwaad uithalen.

Meer intelligente katten zijn zich meer bewust van hun poten en kunnen die gebruiken om voedsel te eten, deuren te openen of de gootsteen aan te zetten.

Hoewel dit soms lastig kan zijn, vooral in de kittenperiode, kunnen clickertraining, zachte heroriëntatie en positieve bekrachtiging allemaal voorkomen dat uw kat in al te grote problemen komt.

Loyaal

Een van de meest winnende eigenschappen van Maine Coons is hun onwrikbare loyaliteit.

Hoewel ze sociaal en vriendelijk zijn tegen zowat iedereen, vormen ze een veel hechtere band met hun eigenaars.

Ze hebben de neiging om één persoon te kiezen met wie ze het nauwst verbonden zijn, maar dat weerhoudt ze er niet van om hun andere familieleden lief te hebben en te knuffelen!

Een bijzonder schattig trekje is hun neiging om hun baasjes te volgen.

Veel Maine Coons stoppen met wat ze ook aan het doen zijn om hun baasje te volgen naar de volgende kamer!

Ze hebben een nogal hondachtig instinct om hoe dan ook aan je zijde te staan, wat hen tot standvastige en betrouwbare metgezellen maakt.

Daarom volgen ze je…

Onafhankelijk

Hoewel Maine Coons hun baasjes graag volgen, zijn ze zelden aanhankelijk.

Maine Coons hebben een onafhankelijke kant, en vinden het niet erg om op afstand een dutje te doen of je van bovenop hun favoriete klimplek te bekijken terwijl je werkt.

Ook al zijn ze graag in dezelfde ruimte als hun baasjes, ze lopen meestal niet onder de voet of proberen zich te mengen in elke taak die je probeert te volbrengen.

In plaats daarvan zijn ze gewoon graag bij je in de buurt, terwijl ze ook hun afstand bewaren.

De onafhankelijkheid van de Maine Coon betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken dat uw kat plotseling uw aandacht opeist of u lastigvalt terwijl u werkt.

Hoewel ze veel knuffeltijd en speeltijd nodig hebben, vinden ze het prima om te wachten tot je klaar bent om rond te hangen in plaats van je te onderbreken terwijl je bezig bent.

Goed met huisdieren

Veel mensen houden van het idee om een Maine Coon te nemen, maar als ze zelf al een huisdier hebben vragen ze zich misschien af of Maine Coons vriendelijk zijn met andere katten?

Wat Maine Coons echt tot een van de meest gezinsvriendelijke rassen maakt, is hun vermogen om met andere katten en zelfs honden overweg te kunnen!

Deze katten hunkeren naar gezelschap en sociale interactie, dus het is onwaarschijnlijk dat ze jaloers of vijandig worden tegenover een nieuw huisdier.

Maine Coons worden vaak goede vrienden met elke hond of kat in het gezin.

Terwijl veel katten en honden angstig of zelfs agressief kunnen zijn tegenover een nieuw huisdier, maken Maine Coons het introductieproces een stuk gemakkelijker.

Door hun zelfverzekerde en vriendelijke aard is het onwaarschijnlijk dat ze een nieuw huisdier bang maken of bang worden van huisdieren die al in uw huis wonen wanneer u uw Maine Coon voor het eerst adopteert.

Aanhankelijk

Veel slimme, energieke katten hebben de neiging meer onafhankelijk en afstandelijk te zijn, maar de Maine Coon is echt het beste van beide werelden.

Ze zijn niet alleen ongelooflijk speels en onnozel, maar ze houden er ook van om geknuffeld en vastgehouden te worden!

Maine Coons zijn zo sociaal en liefdevol dat ze graag quality time doorbrengen met al hun gezinsleden.

Hun geduldige, zachtaardige aard betekent ook dat ze het niet erg vinden om extra knuffels te krijgen van bezoekers of kinderen.

Hoewel het belangrijk is om de lichaamstaal van uw kat in de gaten te houden om ervoor te zorgen dat hij niet overweldigd of geïrriteerd raakt, zijn de meeste Maine Coons totale knuffelberen die graag in het middelpunt van de belangstelling staan!

Goede huiskatten

Aangezien Maine Coons bekend staan om hun hoge energie en behoefte aan stimulatie, vragen veel eigenaren zich af: zijn Maine Coons goede huiskatten?

Hoewel ze zich kunnen vervelen en zelfs destructief kunnen worden als ze niet genoeg verrijking krijgen, hoeven Maine Coons geen binnenhuiskatten te zijn om gelukkig te zijn!

Ze kunnen net zo gelukkig volledig binnenshuis leven, mits ze voldoende ruimte en meubilair hebben om te klimmen.

Aangezien Maine Coons kunnen worden getraind om aan een riem en harnas te lopen, kunt u uw kat zelfs veilig het buitenleven laten ervaren zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat ze verdwalen of gewond raken.

Als uw Maine Coon echter verveeld of rusteloos lijkt, dan kunt u overwegen om planken aan uw muren te installeren, een grotere kattenboom te kopen, of duurzame, uitdagende speeltjes te vinden om uw Maine Coon binnen tevreden te houden.

Gezellig

Sommige katten ontwikkelen een zeer hechte band met hun baasje, maar worden agressief of schuw als er anderen in de buurt zijn.

Maine Coons zijn echter sociale, zelfverzekerde katten die meestal heel goed overweg kunnen met vreemden.

Dit is geweldig als je veel reist of veel bezoek hebt, zodat eventuele kattenoppassers of vrienden die langskomen zich geen zorgen hoeven te maken dat ze gebeten worden.

Het sociale karakter van de Maine Coon betekent ook dat ze de neiging hebben zich goed aan te passen aan nieuwe gezinnen als ze eenmaal geadopteerd zijn.

Deskundige fokkers socialiseren kittens ook van jongs af aan om ervoor te zorgen dat ze zich nieuwsgierig voelen in plaats van op hun hoede wanneer ze nieuwe mensen ontmoeten.

Gezond

Maine Coons lijken misschien perfect als het gaat om persoonlijkheid, maar aangezien veel rassen vatbaar zijn voor gezondheidsproblemen, vraag je je misschien af: zijn Maine Coons gezonde katten?

Gelukkig is het antwoord ja!

Veel kattenrassen zijn het resultaat van zeldzame genetische mutaties, die fokkers in stand houden door inteelt.

Inteelt leidt helaas ook tot een verhoogde kans op erfelijke aandoeningen.

De Maine Coon is echter een natuurlijk ras, wat betekent dat ze veel gezonder zijn dan de meeste kattenrassen.

Hoewel ze nog steeds vatbaar kunnen zijn voor de volgende aandoeningen, voeren verantwoordelijke fokkers een genetische screening uit op al hun katten voordat ze hen toestaan te fokken:

Conclusie

Als je erover denkt om een Maine Coon aan te schaffen, maar je bent nog niet helemaal overtuigd, vraag het dan aan een Maine Coon eigenaar en je zult er snel achter komen waarom Maine Coons de beste katten zijn.

Dit kattenras is ongelooflijk aanhankelijk en geduldig, maar ze zijn ook slim en erg speels.

Deze grote katten houden ervan geliefd te zijn, en ze vormen snelle vriendschappen met elk gezinslid!

Gerelateerde vragen aan

Slechte dingen over Maine Coon katten

Hoewel Maine Coons ongelooflijke huisdieren zijn, zijn ze niet perfect! Maine Coons zijn zo atletisch en intelligent dat ze destructief kunnen worden als hun baasjes hen niet genoeg speeltijd geven.