Waarom ligt mijn kat op mijn buik als ik zwanger ben

Je bent nu een paar maanden zwanger en het huis bruist van verwachting. Maar afgezien daarvan maak je je zorgen over waarom je katachtige plotseling te aanhankelijk is geworden.

Het kan zijn dat uw kat probeert bij u in de buurt te zijn en u regelmatig door het huis volgt. Als ze de kans krijgen, slapen ze misschien zelfs op je buik. Zo’n verschuiving in hun gedrag kan je perplex laten staan over waarom ze zo gehecht zijn geraakt aan je maag.

Dus, waarom ligt je kat op je buik als je zwanger bent?

De reden waarom uw kat de neiging heeft om op uw buik te liggen als u zwanger bent, is dat uw kat een duidelijk verschil in uw geur en aanwezigheid detecteert. Ze slaapt ook het liefst op je buik omdat je lichaamstemperatuur hoger wordt, wat katten het liefst doen.

Dit artikel zal het hebben over waarom uw kat zich aangetrokken voelt tot uw zwangere buik.

Waarom ligt mijn kat op mijn buik als ik zwanger ben