Waarom laat mijn kat me haar niet aaien? Ken de redenen voordat je de fout in gaat!

Het is moeilijk om onze katachtige metgezellen volledig te begrijpen. Ze hebben de gewoonte om zich vreemd te gedragen. Zo kunnen ze onverwacht de ogen van hun baasjes likken.

Wanneer we honden en katten voor de eerste keer aaien, maken vaak nieuwe katteneigenaren de fout om dezelfde reactie te verwachten.

Uw kat mag u haar niet laten aaien vanwege haar leeftijd, uw kat kan onverwachts afkerig worden van benaderd worden. Dit is gezien bij kittens die, naarmate ze ouder worden, spontaan weigeren aangeraakt te worden. Hormonale schommelingen, evenals fysieke groei, worden vaak de schuld gegeven.

Honden genieten van het ontvangen van menselijke liefde. Katten daarentegen gedragen zich soms vreemd en houden er niet van om aangeraakt te worden terwijl ze gestrest zijn.

Volgens onderzoekers moeten echte eigenaren van gezelschapsdieren stoppen met vaak contact op te nemen met de kat als ze merken dat hun kat dat niet leuk vindt. Eigenaren van gezelschapsdieren kunnen katten niet dwingen om van hen te houden.

Om een gelukkig kattenhuishouden te houden, lees dit artikel om meer te weten te komen over de omstandigheden waarin u kunt stoppen met het aaien van een kat.

Waarom laat mijn kat me haar niet aaien