Waarom is mijn Maine Coon niet aanhankelijk?

Als je hebt geprobeerd om een band met je kat te krijgen, maar het lijkt niet te werken, dan vraag je jezelf waarschijnlijk af: “Waarom is mijn Maine Coon niet aanhankelijk?”

Als een kat zich agressief naar je gedraagt, is dat waarschijnlijk omdat hij je niet vertrouwt. Net als mensen hebben katten grenzen en raken ze van streek en wantrouwend als hun baasjes voortdurend hun persoonlijke ruimte schenden. Plotselinge agressie of gebrek aan affectie kan echter het gevolg zijn van omgevingsstress of zelfs een onderliggende ziekte.

We willen allemaal dat onze katten van ons houden, maar het kan moeilijk zijn als uw kat niet lijkt te willen dat u hem aait. Erger nog, u kunt het moeilijk hebben omdat uw kat naar u sist of u zelfs bijt!

Zelfs als je kat geen agressie jegens jou vertoont, kun je het gevoel hebben dat je kat niet aanhankelijk genoeg is.

Veel eigenaren vragen zich af “Hoe tonen Maine Coons affectie?”. Het simpele feit van de zaak is dat uw kat misschien wel van u houdt, maar dit op subtielere manieren laat zien dan u verwacht!

Zijn Maine Coons Affectionate?

De Maine Coon is een groot, knap ras dat voor het eerst werd ontwikkeld in de staat Maine.

Deze katten waren aanvankelijk populair vanwege hun vermogen om ratten en ander ongedierte te vangen.

Tegenwoordig zijn ze echter ongelooflijk populair vanwege hun grote omvang, alsmede hun aanhankelijke persoonlijkheid.

Om meer te ontdekken over de ware afkomst van de Maine Coon kat, klik hier om mijn artikel te lezen over de “Oorsprong van de Maine Coon kat”.

Hoewel het temperament van een kat van een bepaald ras zal variëren, zijn er een paar persoonlijkheidskenmerken waarvan u kunt verwachten dat de meeste Maine Coons ze vertonen.

Deze katten mogen dan wel het grootste gedomesticeerde kattenras ter wereld zijn, maar ze staan bekend als “zachtaardige reuzen.” Maine Coons zijn ongelooflijk geduldig en teder met mensen, kinderen, en zelfs andere huisdieren.

Lees meer op Maine Coon Persoonlijkheids Kenmerken hier.

Maine Coons zijn niet echt aanhankelijk, dus ze vragen meestal niet voortdurend aandacht. Ze brengen echter wel graag tijd door in de buurt van hun mensen, en volgen je vaak van kamer tot kamer zonder opdringerig te zijn.

Maar als je tijd hebt, vinden ze het heerlijk om te knuffelen!

Tenslotte staan Maine Coons bekend om hun ongelooflijk speelse karakter. Zelfs op oudere leeftijd, behouden Maine Coons vaak een kitten-achtige vreugde om te spelen.

Het zijn over het algemeen actieve katten die graag klimmen, springen en achter allerlei kattenspeeltjes aanzitten.

Over het algemeen kun je van de meeste Maine Coon katten verwachten dat ze aanhankelijke en liefdevolle huisdieren zijn.

Waarom is mijn Maine Coon niet aanhankelijk?

Hoewel de meeste Maine Coon katten bekend staan als aanhankelijk, kan dit niet voor elke individuele kat het geval zijn.

Hier zijn enkele mogelijke redenen waarom uw Maine Coon niet aanhankelijk is:

 • Zijn grenzen worden niet gerespecteerd: Een van de meest voorkomende redenen waarom een kat niet aanhankelijk is naar zijn baasje toe is dat hij niet het gevoel heeft dat zijn grenzen gerespecteerd worden. Katten zijn erg kieskeurig wat betreft hun persoonlijke ruimte, en zullen het niet pikken, porren, of knuffelen als ze niet aangeraakt willen worden. Probeer uw kat meer ruimte te geven, en laat hem met u omgaan op zijn eigen voorwaarden.
 • Persoonlijkheid: Helaas zijn niet alle katten super aanhankelijk. Sommige katten zijn meer solitair en gaan liever zonder constante knuffels door het leven.
 • Jaloezie: Als je onlangs een nieuwe kat, baby of romantische partner in je leven hebt gebracht, kan het zijn dat je kat zich verwaarloosd voelt. Jaloezie is een veel voorkomende emotie bij katten, en als uw kat zich buitengesloten voelt, kan hij gereserveerd en zelfs agressief tegen u worden.
 • Onjuist Socialisatie: Kittens moeten met meerdere mensen worden omgegaan terwijl ze nog heel jong zijn. Als de kat die u mee naar huis hebt genomen niet goed gesocialiseerd is in het begin van zijn leven, kan hij schichtig, agressief en gereserveerd zijn. Het zal enige tijd duren voordat een niet goed gesocialiseerde kat aan u gewend is, maar met tijd en geduld kunnen zelfs de meest bange katten op een dag knuffelig en aanhankelijk worden!
 • Misbruik in het verleden: Heeft u uw kat geadopteerd uit een asiel, of herplaatst van een andere eigenaar? Helaas is niet iedereen lief voor zijn huisdier, en het kan zijn dat u een kat uit een slechte situatie heeft geadopteerd. Als uw kat vóór u voornamelijk negatieve ervaringen met mensen heeft gehad, zal hij vrijwel zeker angstig en wantrouwend zijn.
 • Stress: Als je kat onlangs een grote verandering heeft doorgemaakt, zoals geadopteerd worden, verhuizen, of hij voelt zich onveilig in zijn omgeving, dan zal hij waarschijnlijk meer tijd besteden aan verstoppen dan aan knuffelen.
 • Ziekte of verwonding: Als uw kat plotseling minder aanhankelijk is geworden dan normaal, kan hij ziek zijn of pijn hebben. Als het gebrek aan genegenheid van uw kat gepaard gaat met verontrustende symptomen zoals lusteloosheid of gebrek aan eetlust, moet u onmiddellijk met uw kat naar de dierenarts. Let op de volgende symptomen ‘Top 7 Maine Coon gezondheidsproblemen’.
 • You’re Reading Your Cat Wrong: Veel mensen zijn verbaasd als ze ontdekken dat hun kat wel degelijk aanhankelijk is – hij heeft gewoon een andere manier om liefde te tonen! Katten zijn veel subtielere wezens dan honden en hebben stille manieren om te laten zien dat ze om je geven. Als je denkt dat je kat je niet graag heeft, is er een kans dat je zijn lichaamstaal en gedrag gewoon verkeerd interpreteert.

Hoe tonen Maine Coons genegenheid?

Katten tonen niet vaak genegenheid op dezelfde duidelijke manieren als honden of zelfs mensen dat doen. In plaats daarvan is de lichaamstaal van katten vaak veel subtieler.

Hier zijn de verschillende manieren waarop katten bekend staan om hun liefde te uiten (bronnen 1,2).

 • Knuffelen: De meest voor de hand liggende manier waarop katten genegenheid tonen is door te knuffelen. Of je kat nu bij je op schoot zit terwijl je televisie kijkt, of het gewoon heel fijn vindt om krabbels op zijn kin te krijgen, een knuffelige kat geeft heel duidelijk aan dat hij het fijn vindt om bij je in de buurt te zijn.
 • Spinnen: Katten worden blind en doof geboren, en spinnen is de manier van de moeder om haar kittens door trillingen te vertellen waar ze is. Maar als volwassene is spinnen ook een manier waarop katten laten zien dat ze heel tevreden zijn. Als je kat spint terwijl je hem knuffelt, betekent dit dat je kat extra blij is om bij je te zijn.
 • Langzaam Knipperen: Langzaam knipperen is een van de schattigste manieren waarop katten “Ik hou van je” zeggen. Tijdens het maken van oogcontact, zal een kat langzaam één of beide ogen sluiten, vaak herhaaldelijk. Dit is een enorme blijk van vertrouwen, want het is een manier van een kat om aan te geven dat hij weet dat je hem niet zult aanvallen terwijl zijn ogen gesloten zijn.
 • Spiegelen: Katten zijn gemeenschappelijke wezens die vaak zullen proberen om hun mensen te “kopiëren”. Als uw kat op uw toetsenbord gaat zitten elke keer als u probeert te werken aan uw bureau, of zelfs maaltijden eet op hetzelfde moment als u, dan probeert hij uw routine te evenaren. Dit toont aan dat uw kat niet alleen van u houdt, maar zich ook veilig voelt bij u in de buurt, en zijn leven met u wil delen.
 • Kopstoten: Kopstoten, ook bekend als kopknuppelen, is een schattig gedrag waarbij een kat zijn kop tegen je hand, benen en zelfs gezicht stoot! Dit is een uiting van affectie en respect, en het is ook een manier voor katten om hun geurklieren over je heen te wrijven.
 • Following You Around: Lijkt uw kat altijd in dezelfde kamer te zijn als u? Dit is een goed teken! Het betekent dat uw kat het fijn vindt om bij u in de buurt te zijn, ook al wil hij niet per se de hele tijd met u knuffelen. Gewoon in dezelfde ruimte zijn als jij is een van de belangrijkste manieren waarop je kat affectie toont.
 • Likken: Katten verzorgen elkaar als ze van elkaar houden en elkaar vertrouwen. Katten zullen ook mensen likken en “verzorgen” als teken van genegenheid.
 • Begroeting: Als uw kat naar de deur snelt wanneer u thuiskomt van het werk of boodschappen doen, is dit een goed teken dat uw kat u gemist heeft terwijl u weg was, en blij is om u te zien!
 • Opgeheven Staart: Geloof het of niet, de positie van de staart van een kat kan je veel vertellen over zijn stemming. Als uw kat u benadert met zijn staart hoog geheven en net aan het uiteinde gekruld, is dit een subtiele manier om te laten zien dat hij blij is om u te zien.
 • Kneed: Tijdens het zogen kneden kittens de buik van hun moeder met hun pootjes om de melkstroom te stimuleren. Als volwassen kat kneden ze om te laten zien dat ze tevreden en comfortabel zijn. Het is in wezen een kat’s manier om te herscheppen hoe gelukkig ze waren als kitten. Hoewel het pijnlijk kan zijn om te verdragen, vooral als de nagels van uw kat niet onlangs zijn geknipt, als uw kat uw buik of een ander deel van uw lichaam kneedt, is het de ultieme blijk van genegenheid!
 • Hun Buik Blootstellen: Katten beschermen van nature hun buik omdat dit de meest directe manier is voor een roofdier om letsel toe te brengen aan zijn vitale organen. Als een kat op zijn rug gaat liggen en zijn buik aan je laat zien, laat hij je zien dat hij je volledig vertrouwt! Bekijk hieronder mijn grappige video van een Maine Coon kat die op zijn rug ligt …
 • Slapen bij jou in de buurt: Katten die wantrouwig zijn zullen zich onder het bed of banken verstoppen om te slapen omdat ze ongelooflijk kwetsbaar zijn terwijl ze slapen. Katten zullen dichtbij je slapen en in het zicht als ze je vertrouwen.
 • Het geven van “Geschenken”: Als je een buitenkat hebt, ben je misschien onaangenaam verrast als je merkt dat hij je dode dieren brengt. Hoe smerig dit ook mag zijn, dit is eigenlijk een manier waarop katten laten zien dat ze om je geven!
 • Spelen: Een liefhebbende kat zal ervan genieten om met je te spelen. Of dat nu betekent dat je kat je verrast met een sprong wanneer je het het minst verwacht, of dat je kat zich gewoon volledig stort op speeltijd, het is een zekere manier om te vertellen dat je kat aanhankelijk is.

Maine Coon Central’s Youtube Kanaal

Zijn mannelijke of vrouwelijke Maine Coons aanhankelijker?

Noch de mannetjes, noch de vrouwtjes Maine Coons zijn aanhankelijker dan de ander.

Mannelijke Maine Coons zijn echter over het algemeen actiever, terwijl vrouwelijke Maine Coons over het algemeen rustiger zijn en meer geneigd tot knuffelen.

Dit betekent niet dat mannelijke Maine Coons minder vaak van hun baasjes houden, maar wel dat vrouwelijke Maine Coons misschien meer geneigd zijn om schootkat te zijn.

Wat weten we nog meer over de vrouwelijke Maine Coon? … Lees mijn artikel over Zijn vrouwelijke Maine Coons aanhankelijk om erachter te komen!

Houden Maine Coons ervan om vastgehouden te worden?

De meeste goed gesocialiseerde Maine Coons houden ervan om vastgehouden te worden. Natuurlijk kan dit variëren van kat tot kat.

Maar voor de meeste Maine Coons is vastgehouden worden en op schoot kroelen hun favoriete manier om affectie te tonen.

Houd de lichaamstaal van je kat in de gaten voordat je hem oppakt.

Als je kat zich van je terugtrekt, zijn oren plat legt, of enig teken van gereserveerd of agressief gedrag vertoont, dan is het beter om je kat wat ruimte te geven en het later nog eens te proberen.

Een kat zal het minder prettig vinden om vastgehouden te worden als je hem voortdurend oppakt als hij ongelukkig is.

Houden Maine Coon katten van knuffelen?

Veel katteneigenaren vragen zich af “Zijn Maine Coons knuffelig?” vooral als hun eigen kat niet erg knuffelig is. Maine Coons staan er om bekend aanhankelijk te zijn, en de meeste Maine Coons houden van knuffelen!

Door hun geduldige en liefdevolle aard vinden ze het meestal heerlijk om vastgehouden, gekrabd en bemind te worden.

Waarom is mijn Maine Coon zo behoeftig?

Als je Maine Coon je de hele tijd volgt of van streek is als je weggaat, vraag je je waarschijnlijk af “Zijn Maine Coons aanhankelijk?”

In het algemeen, terwijl Maine Coons bekend staan als aanhankelijk, zijn ze niet typisch aanhankelijk. Als je Maine Coon extra behoeftig is, komt dat waarschijnlijk door de manier waarop hij is opgevoed.

De COVID-19 pandemie heeft geleid tot een enorme toename van aanhankelijke huisdieren.

Toen mensen eindelijk toegaven en kittens en puppies mee naar huis namen om ze gezelschap te houden in quarantaine, leerden die dieren niet hoe ze met alleen zijn om moesten gaan.

Dus, als u vanuit huis werkte en nauwelijks tijd doorbracht zonder uw kat in quarantaine, zal uw kat waarschijnlijk last hebben van verlatingsangst wanneer u weer buitenshuis gaat werken.

Klamheid kan ook voorkomen bij katten die te vroeg van hun moeder zijn gespeend, of die op jonge leeftijd van hun nestgenootjes zijn gescheiden (bron 1).

Voor diegenen onder jullie die zich afvragen waarom je Maine Coon je blijft volgen, overal waar je gaat, klik hier om mijn artikel te lezen over dit ongewone kattengedrag meteen!

Waarom Is Mijn Kat Niet Affectionate Anymore?

Als uw kat in het verleden heel aanhankelijk is geweest, maar plotseling terughoudend of zelfs agressief lijkt, is er waarschijnlijk iets geweest waardoor uw kat niet meer aanhankelijk is.

Hier zijn enkele mogelijke redenen waarom uw kat plotseling is gestopt met aanhankelijk te zijn (bronnen 1,2).

 • Stress: Als uw kat niet meer aanhankelijk is en meer tijd doorbrengt met zich onder de bank of het bed te verstoppen, is hij hoogstwaarschijnlijk gestrest. Eenzaamheid, een luidruchtige of stressvolle omgeving, of te veel aanrakingen en stimulatie kunnen er allemaal de oorzaak van zijn dat een kat stress ervaart.
 • Plotselinge Verandering: Katten houden van routine en gewoonte. Zelfs iets simpels als het verplaatsen van je meubels kan een kat gestrest maken! Als u bent verhuisd naar een nieuw huis of appartement of een andere grote verandering in uw leven hebt doorgevoerd, kan het even duren voordat uw kat zich heeft aangepast en weer aanhankelijk wordt.
 • Jaloezie: Je kat kan gereserveerder worden als gevolg van jaloezie. Als u onlangs een nieuw huisdier heeft geadopteerd, of een baby heeft gekregen, kan uw kat zich buitengesloten voelen. U kunt uw kat helpen zich meer betrokken te voelen door quality time met uw kat door te brengen, weg van de nieuwe aanwinst van uw gezin.
 • Hormonale veranderingen: Als katten ouder worden en hun “tiener” stadium bereiken, hebben ze de neiging om onafhankelijker te worden en misschien zelfs soms chagrijnig. Gelukkig is dit gedrag meestal maar tijdelijk, en zal uw kat waarschijnlijk aanhankelijker worden naarmate hij ouder wordt.
 • Uw kat voelt zich op zijn gemak: Hoewel dit misschien tegenstrijdig lijkt, worden sommige katten minder aanhankelijk wanneer ze zich veilig beginnen te voelen in een nieuwe omgeving. Als u uw kat adopteert of herplaatst uit een situatie waar hij zich niet geliefd voelde, zal hij in het begin waarschijnlijk extreem aanhankelijk zijn. Na verloop van tijd kan hij echter minder aanhankelijk worden omdat aan zijn behoeften wordt voldaan.
 • Ziekte of verwonding: In sommige gevallen kan een kat gereserveerder en minder aanhankelijk worden als hij lijdt aan een onderliggende ziekte of zelfs een verwonding. Als uw kat plotseling niet meer aanhankelijk is en ook andere symptomen vertoont, zoals lusteloosheid, ongewone ontlasting, of gebrek aan eetlust, breng hem dan meteen naar de dierenarts.

Zijn Maine Coon Katten Agressief?

Het Maine Coon ras staat niet bekend als agressief. In feite worden ze algemeen beschouwd als een van de vriendelijkste kattenrassen.

Houd echter in gedachten dat elke kat de potentie heeft om agressief te worden op basis van levenservaringen. Katten die mishandeld zijn of niet goed gesocialiseerd, kunnen agressief gedrag ontwikkelen.

Maine Coons hebben ook meer kans om agressief te worden als ze niet gesteriliseerd of gecastreerd zijn.

Als uw Maine Coon agressief is en ook niet is gesteriliseerd, zou een goede eerste stap zijn om uw kat te laten steriliseren of castreren.

Dit moet ook gepaard gaan met veel geduld en training om aanhankelijk gedrag aan te moedigen en agressief gedrag te ontmoedigen.

Waarom bijt mijn Maine Coon mij?

Geloof het of niet, katten bijten niet altijd uit woede. In de meeste gevallen wordt een kat die je bijt veroorzaakt door een van de vier redenen (bron 1).

 • Affectie: Katten zullen hun baasjes vaak zachte “liefdesbeten” geven, die meestal gepaard gaan met likken. Deze beten doen geen pijn, en zijn slechts een zachte uiting van genegenheid.
 • Speelsheid: Katten bijten vaak als ze in een speelse bui zijn. Als je kat je vastpakt met zijn poten en je bijt terwijl hij met zijn achterpoten trapt, is dit meestal gewoon zijn manier van spelen. Een speelse beet kan een beetje pijn doen, maar zal niet hard genoeg zijn om de huid te breken. Ook al doen speelse beten geen pijn, toch is het beter om dit gedrag niet aan te moedigen. Als uw kat u op een speelse manier bijt, bied hem dan een speeltje aan om aan te vallen.
 • Boosheid: Als je herhaaldelijk de persoonlijke ruimte van je kat binnendringt, zal hij boos worden. Als uw kat u bijt omdat u in zijn ruimte was of hem aanraakte, dan was de beet waarschijnlijk uit boosheid.
 • Angst: Bijten is voor katten ook een manier om zichzelf te verdedigen. Als uw kat zich voor u verstopt en bijt terwijl hij in een hoekje wordt geduwd, dan bijt hij waarschijnlijk uit angst en zelfbehoud.

Waarom valt mijn Maine Coon mij aan?

Katten vallen aan als ze zich bedreigd voelen.

Als je de persoonlijke ruimte van je kat binnendringt, of als hij zich onveilig voelt in jouw buurt, zal hij aanvallen om zich te verdedigen.

Waarom is mijn Maine Coon kat zo gemeen?

Als uw kat zich afreageert door te bijten of te krabben, is het gemakkelijk om de schuld te geven aan het feit dat uw kat gemeen is. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat dieren niet zonder reden aanvallen.

Als uw kat u pijn doet of zich voor u verstopt, komt dat omdat hij zich bedreigd en onveilig voelt.

Maine Coon Gedragsproblemen bij katten

Enkele veel voorkomende gedragsproblemen bij Maine Coon katten zijn agressie, sproeien, en overstimulatie.

Agressie bij katten is meestal het gevolg van onzekerheid en angst. De beste manier om dit soort gedragsproblemen aan te pakken is door ervoor te zorgen dat uw kat zich veilig voelt in zijn omgeving.

Je kat zijn eigen ruimte gunnen is belangrijk, evenals het instellen van een routine.

Agressie kan ook veroorzaakt worden door dominantieproblemen, wat het meest voorkomt bij katten die niet gesteriliseerd of gecastreerd zijn. Dit leidt tot het volgende gedragsprobleem: sproeien.

Niet-gesteriliseerde katten markeren hun territorium door urine te sproeien op ongeschikte plaatsen, meestal meubels en muren.

Hoewel dit gedrag vaak kan worden beteugeld door uw kat te steriliseren of te castreren, is dit niet altijd een garantie om het probleem op te lossen.

U kunt sproeien ontmoedigen door het plaatsen van een kattenbak in de gebieden waar uw kat het vaakst sproeit.

Als je meer dan één kat hebt, kan het zijn dat je Maine Coon sproeit omdat hij het gevoel heeft dat hij moet concurreren om ruimte en middelen.

Zorg ervoor dat uw kat te allen tijde voldoende voedsel, water en ruimte tot zijn beschikking heeft.

Overprikkeling is vergelijkbaar met agressie. Soms lijkt een kat te “flippen” terwijl je aan het spelen bent, en zal hij plotseling boos en agressief worden.

Als je te heftig speelt, kan je kat overweldigd raken door alle zintuiglijke input.

Als je kat vaak overprikkeld lijkt te raken, probeer dan de speeltijd wat voorzichtiger aan te pakken.

Vermijd veel harde geluiden of beweging op hetzelfde moment als je speelt (bron 1,2)

Hoe zorg je ervoor dat een kat je leuk vindt

Een kat aanhankelijk laten worden naar jou toe kan soms een lang en frustrerend proces zijn. Hier zijn wat tips om te zorgen dat je kat je aardig gaat vinden.

 • Respecteer de grenzen van uw kat: Het belangrijkste om te onthouden is om de persoonlijke ruimte van uw kat te respecteren. In plaats van uw kat te benaderen terwijl hij alleen ligt te rusten, laat uw kat u benaderen. Als uw kat ongelukkig gedrag vertoont, zoals grommen, sissen, of dichtgeknepen oren, ga dan achteruit en geef uw kat de ruimte.
 • Beloon aanhankelijk gedrag: Laat uw kat zien dat aanhankelijk gedrag een positieve reactie heeft. Af en toe wat lekkers of speeltijd zijn goede manieren om uw kat te belonen nadat hij u heeft geknuffeld of een kopstoot heeft gegeven. Omgekeerd moet u aanhankelijk gedrag nooit laten volgen door een ongewenste reactie. Als uw kat u bijvoorbeeld eindelijk genegenheid toont, moet u dit niet per ongeluk onmiddellijk laten volgen door het knippen van de nagels, het geven van een bad, of het doen van iets anders dat uw kat niet leuk vindt. Anders zal uw kat aanhankelijk gedrag associëren met een negatieve reactie.
 • Creëer een veilige omgeving: Hoe vriendelijk je ook bent voor een kat, ze zullen nooit uit hun schulp kunnen kruipen als ze zich niet veilig voelen in hun omgeving. Dit betekent dat u harde geluiden en onstuimige activiteiten tot een minimum moet beperken, en ook moet voorkomen dat er veel vreemden in de ruimte van uw kat komen.

Meest Aanhankelijke Kattenrassen

De Maine Coon staat bekend als een van de meest aanhankelijke kattenrassen van vandaag.

Hier zijn vijf andere kattenrassen die bekend staan om hun vriendelijkheid! (bron 1)

 • Abessijn
 • Ragdoll
 • Siamees
 • Birmaan
 • Sphynx

Minst Vriendelijke Kattenrassen

Helaas zijn niet alle kattenrassen supervriendelijk.

Hier zijn de top vijf minst vriendelijke kattenrassen ter wereld (bron 1).

 • Bengaal
 • Savannah
 • Cymric
 • Bombay
 • Egyptian Mau

Conclusie

Als je jezelf hebt afgevraagd “Waarom is mijn Maine Coon niet aanhankelijk?” is het zeer waarschijnlijk dat je ofwel de persoonlijke ruimte van je kat niet respecteert, of dat je de lichaamstaal en het gedrag van je kat verkeerd interpreteert.

Katten hebben een veel subtielere manier om affectie te tonen die vaak verkeerd kan worden geïnterpreteerd voor onvriendelijkheid.

Veel eigenaren vragen zich af “Hoe tonen Maine Coons affectie?” omdat ze zich niet realiseren dat hun kat eigenlijk op heel stille manieren affectie toont.

Het leren lezen van de lichaamstaal van je kat is een zeer belangrijke stap in het respecteren van de grenzen van je kat, maar ook in het weten wanneer je kat daadwerkelijk van je houdt.

Gerelateerde vragen

Maine Coon Temperament Met Honden

Maine Coons staan erom bekend dat ze geduldig en tolerant zijn, vooral ten opzichte van andere huisdieren. Toch moet u altijd zorgen voor een geleidelijke introductie tussen uw kat en hond om eventuele agressie te voorkomen.

Houden Maine Coons van water?

Maine Coons zijn een van de weinige kattenrassen die daadwerkelijk van water houden. Hoewel niet alle Maine Coons van water houden, is het een veel voorkomende eigenschap van dit ras om graag in het water te spelen.

Mauwen Maine Coons?

Maine Coons zijn ongelooflijk uniek omdat ze zelden miauwen. In plaats daarvan miauwen ze met schattige trillers en tjirpen!

Plaats een reactie