Waarom is mijn kat buiten gaan slapen? 5 nieuwsgierige redenen!

Is je kat plotseling buiten gaan slapen, waardoor je je zorgen en verward voelt? Maak je geen zorgen, je kat is je niet plotseling gaan haten. Je kat wil ook geen nieuwe roomie. Het is volkomen normaal dat je kat zijn slaaplocatie verandert, en ik leg 5 redenen uit waarom!

Katten zijn gemakkelijk een van de weinige dieren die veel slapen. En met VEEL bedoel ik echt – VEEL! Zoveel dat ik wou dat ik een kat was!

Het is normaal dat je kat buiten gaat slapen. Het kan te wijten zijn aan seizoensgebonden of temperatuurveranderingen, of gewoon vanwege zijn wilde instincten. Je kat haat je niet alleen omdat hij plotseling buiten is gaan slapen.

Een gemiddeld kitten (en jonge kat) kan ongeveer 16 uur per dag slapen. En als je denkt dat dat veel is, wacht dan tot je hoort hoeveel een oudere kat kan slapen.

Als je het getal 20 hebt geraden, heb je gelijk! Oudere katten brengen ongeveer 20 van de 24 uur van een dag slapend of snoozend door.

Hun neiging om te slapen komt als een pakket van hun evolutionaire instincten uit het wild. De wilde katten hadden twee primaire dingen te doen als ze wakker waren – jagen op voedsel en dat voedsel eten.

En omdat ze de energie nodig hadden om prooien te achtervolgen en te jagen, brachten ze de tijd die ze niet gebruikten om te eten, door te slapen.

Waarom is mijn kat buiten gaan slapen